Tady jsi tnul vedle. Budeš se divit, ale viděl jsem spalovat železo. Na mou duši. Nevěříš?Dvell píše: Viděl si spalovat železo, já ne já viděl tak leda odlévat a kovat,
Skoro jsem přesvědčen, že jsi to viděl taky, jen to nevíš.
Tady jsi tnul vedle. Budeš se divit, ale viděl jsem spalovat železo. Na mou duši. Nevěříš?Dvell píše: Viděl si spalovat železo, já ne já viděl tak leda odlévat a kovat,
Ale je to možné. Stačí dodat dostatek kyslíku. Viděl jsi někdy řezání železa autogenem?Dvell píše:
Já neříkám že nevěřím, já říkám že neviděl, principielně to není nemožné. Jen mi řekni kde sem viděl spalování železa?
S pozdravem
Dvell
Akordovi bodík za osvětu... ...ano už to zde nebo na jiném magnetickém vláknu psal....teď mluvím jen a jen za sebe....Akord píše:Hustota energie v neodymu je asi 300kJ/kg. Písu to snad potretí proto, že srovnatelná energie jde uložit do natažení/stlačení ocelové pružiny. Podobne o neco lépe je na tom Pb akumulátor. Reaguju opakovane pouze proto, aby jsem pripomel energii v pružine, byla o ní zmínka na tuším predpredešlé strane. Vypumpovat z magnetu jde asi tolik, kolik jde vypumpovat z pružiny. Sranda je však v tom, že neodym podobne jako nekteré kvalitnejší ferity se prakticky nedají demagnetizovat, jsou odolné i indukci blízké nule, tedy pokud by se nekomu povedlo odstínením, nebo jinak dosáhnout na pólech minimální indukci(blízkou nule), tak se mu magnet stejne nepovede demagnetizovat, a po odstranení toho, co ho demagnetizovalo magnet opet ožije svým puvodním polem v témer puvodní velikosti. Jako pružina, co se nedá pretáhnout. Takže ten, kdo vymyslel odmagnetování pokročilých feritu a neodymu si opravdu delá porádnou legraci. Tolik k možnému pumpování. Pripomíná to silnou kompresi, avšak bez toho, že by se z válce dostala ven co jen špetka vzduchu z tech 300kJ/kg. Až by jako ten neodym své pole jakoby dokonale netesnil a neco pustil ven, až pak by došlo na tech 300kJ/kg. Kdo si to prepočítá, tak mu vyjde, že z jednoho kg neodymu lze snad nejakým neznámým zpusobem umožňujícím účinnou demagnetizaci vyždímat asi 0.1kWh. Kvuli 100W v jedné hodine jednorázove a hledáním neznámého zpusobu demagnetizace je to docela černý humor.
To ano. Taky oceňuju čestný a férový prístup k problému. Jenom doklepnu, že ta kvalifikovaná diskuse s Perendevem, nebo lépe s jeho autory není možná už jen proto, že vzniklo, co vzniklo. Jim tam taky o žádnou diskusi ve skutečnosti nejde, to by nemuseli delat, co delají. Za kvalifikovanou považuji spíše Tvou diskusi na toto téma, i když tam bývají navíc na okrasu 3 bodky, nebo šátek od karkulky. Jsem rád, že se našel nekdo, komu se chce, kdo dává prakticky najevo, co a jak s tím.martin11 píše:.....ale konečně budu moci kvalifikovaně diskutovat s Perendevem...a vším ostatním co na toto tema kde uvidím....do chvíle, než se na vlastním modelu přesvědčím, "že to nejde" budu věřit.... ....jsem celkem blízko konečnému poznání......
Obávám se Martine, že nikoliv. Na jeho německé adrese ho nenajdeš a originální stránka perendew-powermartin11 píše:.....ale konečně budu moci kvalifikovaně diskutovat s Perendevem...
To je strašně složitá strojovna. Jsem sice strojní zámečník, ale tomuhle moc nevěřím. Jenže, na druhou stranu, HODINKY JSOU TAKÉ SLOŽITÝ STROJ A ŠLAPOU SPOLEHLIVĚ A PŘESNĚ.také jsem přetvořil střed kliky na 3 polýnku...lepší upevnění ojnic ke klice...
Martine, a nechce se ti ten tvůj PRINCIP jen tak od ruky načmárnout na kousek papíru a naskenovat pro nás?? Z těch tvých fotek se toho moc nevyčte.......a jestli se to čistě náhodou točit bude, tak vlastní konstrukce - uspořádání pístů vůči ose -toroidu může být jakékoliv a technickým řešením se nebráním...v principu to ale stále musí být hvězdicový motor.
...nechce..děda Slavík píše:Martine, a nechce se ti ten tvůj PRINCIP jen tak od ruky načmárnout na kousek papíru a naskenovat pro nás?? Z těch tvých fotek se toho moc nevyčte.......a jestli se to čistě náhodou točit bude, tak vlastní konstrukce - uspořádání pístů vůči ose -toroidu může být jakékoliv a technickým řešením se nebráním...v principu to ale stále musí být hvězdicový motor.
Jsou to zdařilé fotky, ale je to z nich tak jasné, jako ze všech videí na YouTube. Počkám tedy, až ti to pojede. Já bych to stejně nedělal tak složitě. Na to nemám vytrvalost a nervy....jinak myslím , že s těch fotek se dá už vyčíst všechno.....co ti není jasné...??....
...no nevím, jestli jakékoli funkční magnetické točítku muže být jednoduché...../ viz víčko od plechovky.../...děda Slavík píše:Jsou to zdařilé fotky, ale je to z nich tak jasné, jako ze všech videí na YouTube. Počkám tedy, až ti to pojede. Já bych to stejně nedělal tak složitě. Na to nemám vytrvalost a nervy....jinak myslím , že s těch fotek se dá už vyčíst všechno.....co ti není jasné...??....