Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

tak je to tady...

Příspěvek od martin11 »

martin11 píše:....náš kolega...filuta oo7.....slíbil, že ztracený díl dodá...ale až příší rok....tedy hned z kraje..ale hlavně jemu dík za výrobu kostry motoru..
...no a kdo byl zlobivej...jako já ...tak si nadělí stavebnici sám.....mě už přišla na dvacítku.....takže od ježiška stejně nic nečekam....no tedy tajně jo...co kdyby.... :idea: ...m11 :lol:
...vánoce za námi....klídek a pohoda...
...v příloze "suchá" sestava.....sestavil jsem si pro radost 1 píst a 1 ojnici...a poskládal to jen tak k sobě...chybí středový díl....a držák vedení pístu....takže se to zdá být dost zmatené....také na fotkách není ani 1 magnet....máte to zde jen proto, aby jste se měli na co těšit...
...při této hře se stavebnicí jsem samozřejmě narazil na několik problémů....ale to je uděl průkopníků....nemám kde opisovat....
...slibuju , že každý den večer něco udělám....když ono to na papírovém výkresu vypadalo tak jednoduše. :idea: ...celé to bude vážit asi 12 kg.... :roll: .
...laserová vypalovačka je fantastická...poděkování vzláště Filuta 007...ale díly je třeba ručně doladit....ten píst jsem dolícovával asi 3 hodiny....a je jich zde 12...!!!....také se musí udělat všude závity....asi 80 šroubků se musí někam zaparkovat...tak....hezký den zdraví martin11 :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

... věřím, že se " TO " povede ......
martin11
Zasloužilý člen

na nic se neptejte...pracuju

Příspěvek od martin11 »

...!!! ... martin11 :lol:

Edit: ... také pracujeme podobně, ale onen "lahvový komponent" ze spodní fotky máme od jiného dodavatele ... :D ... :good: ... A(&F)

martin11
Zasloužilý člen

a ještě....

Příspěvek od martin11 »

nevím , jestli to půjde otevřít...ta příloha :oops: ...m11 :lol: p.s...tady je to v pohybu....

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: a ještě....

Příspěvek od gromit »

martin11 píše:nevím , jestli to půjde otevřít...ta příloha :oops: ...m11 :lol: p.s...tady je to v pohybu....
koukám a nemůžu se vynadívat - jede i jednopíst ;)

:good:

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
martin11
Zasloužilý člen

Re: a ještě....

Příspěvek od martin11 »

gromit píše:
martin11 píše:nevím , jestli to půjde otevřít...ta příloha :oops: ...m11 :lol: p.s...tady je to v pohybu....
koukám a nemůžu se vynadívat - jede i jednopíst ;)

všem všem všem....to video není animace....ale samo se to nehejbe....a to ani náhodou, protože v tom kolotoči nejsou ještě magnety.... :oops:
...jeden píst...ten uplně vlevo, co není vidět...popoháním rukou... :lol: :lol: :lol: ...ale když za ten píst tahám, tak se to zcela lehce roztočí....už byla i 6 ti píst verse...a na siloměru jsem naměřil 2 kg proti pístu aby se to točilo....takže první závěr....na píst musí působit síla 2 kg aby to překonalo všechny třecí odpory.....míň se nedostanu...ať mažu čímkoli....já použil silikon ve spreji.....pokračování dneska večer....zdraví martin.....zítra bude další foto....předělávám klikový mechanismus...martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

Re: poklona

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
filuta007 píše:tyjo tak to je fakt solidní orloj, sem ani neměl představu, jak to bude vypadat, blahopřeju, a přeju hodně štěstí.
tímto...veřejné poděkování Filuta 007 za zpracování dílů moturu...neumím si představit to všechno pilovat...nebo frezovat....bez laseru by to asi navždy zůstalo jen na papíru.....dík zdraví martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

rozvod ojnic pístů

Příspěvek od martin11 »

...kdyby se náhodou někomu zdálo, že tady s tím unavuju, tak je to zde proto, aby případní replikanti měli usnadněnou cestu a potom proto, že všichni máte doma magnetické motory...ale néééé pístový..... :jump: ...hezký den martin11 :lol:
p.s. proti předchozí fotce a videu je zde jiný rozvod ojnic pístů

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: rozvod ojnic pístů

Příspěvek od děda Slavík »

Mimo téma (offtopic)
krása, všem jsi nám vytřel zrak, těším se až to pofrčí. A ono to pofrčí. Ale kdyby to náhodou nefrčelo...
Kdyby to náhodou nefrčelo a nebo frčelo, ale nebylo k ničemu použitelné, tak jednou to pofrčí a třeba i v jiné podobě. Magnety (neodym) mají budoucnost na dosah.

Já se s tím po chvilkách trápím (nebo bavím??) již skoro rok. Shlédl jsem všechna dosažitelná videa na tento námět, ale inspirovala mne jen hračka z lega-stavebnice. Nefandím písťákům a žádným složitým strojkům. Čím složitější, tím poruchovější. Proto můj cíl je najít způsob odklonění a nebo odstínění magnetu. Když se to někomu povede, má vyhráno.

Kluci, do toho.
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

děda Slavík píše:Já se s tím po chvilkách trápím (nebo bavím??) již skoro rok. Shlédl jsem všechna dosažitelná videa na tento námět, ale inspirovala mne jen hračka z lega-stavebnice. Nefandím písťákům a žádným složitým strojkům. Čím složitější, tím poruchovější. Proto můj cíl je najít způsob odklonění a nebo odstínění magnetu. Když se to někomu povede, má vyhráno.
Vpodstatě to není nic složitého - na odstínění nebo jinou deformaci mg. pole se dá použít jak nějaký supravodič, tak "obyčejné" železo. Otázka, jak převést trvalou statickou sílu na nějaký použitelný (třeba rotační) pohyb tím ale zdaleka zodpovězena není. Jsou jistá omezení...
A pozor - Lego a neodym, to nejde k sobě...

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Vpodstatě to není nic složitého - na odstínění nebo jinou deformaci mg. pole se dá použít jak nějaký supravodič, tak "obyčejné" železo.
Vyzkoušel jsem všechny materiály kovové i nekovové, které jsem ve své dílně vyhrabal a nic spolehlivě nefunguje. Asi také bude záležet na druhu a úpravě magnetu. Podívejte se na tuto hračku (model) z plechového víčka od konzervy. Magnet, který má autor v ruce, má na jedné straně černé jádro, nebo otvor. Jde ale o to, že mu to funguje. Podvod je vyloučen.

Kluci, do toho.
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

stín a stín

Příspěvek od Jim68 »

děda Slavík píše:
Vpodstatě to není nic složitého - na odstínění nebo jinou deformaci mg. pole se dá použít jak nějaký supravodič, tak "obyčejné" železo.
Vyzkoušel jsem všechny materiály kovové i nekovové, které jsem ve své dílně vyhrabal a nic spolehlivě nefunguje. Asi také bude záležet na druhu a úpravě magnetu. Podívejte se na tuto hračku (model) z plechového víčka od konzervy. Magnet, který má autor v ruce, má na jedné straně černé jádro, nebo otvor. Jde ale o to, že mu to funguje. Podvod je vyloučen.

Bych řekl, že je to železný "hrnek", ve kterém je magnet schovaný (ta černá čočka), aby pole bylo ideální. Nebijte mě - nejsem magnetář.... :shock:

Jim68
Be happy!
děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: stín a stín

Bych řekl, že je to železný "hrnek", ve kterém je magnet schovaný (ta černá čočka), aby pole bylo ideální.
To mne napadlo také. Jenže potom jsem si všiml, že klučina (nebo dědek) předvádí, že ta strana "hrnek" je mahnetická (přitahuje) a druhá strana s černou čočkou odpuzuje. Při tom dno hrnku by mělo být hluché, bez siločár. Nebo ne???

Kluci, do toho.
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

děda Slavík píše:To mne napadlo také. Jenže potom jsem si všiml, že klučina (nebo dědek) předvádí, že ta strana "hrnek" je mahnetická (přitahuje) a druhá strana s černou čočkou odpuzuje. Při tom dno hrnku by mělo být hluché, bez siločár. Nebo ne???
Neviem, či uvažujem správne, ale ten hrnček, v ktorom je magnet, má za úlohu skratovať pól magnetu vo vnútri hrnčeka tak, aby sa prejavovali len účinky vonkajšieho pólu magnetu v hrnčeku. Samotný hrnček je z magneticky vodivého materiálu, a tým pádom pre magnet mimo hrnčeka sa javí ako magneticky príťažlivý a magnet mimo hrnčeka sa k nemu pritiahne. Ak som uvažoval nesprávne, opravte ma prosím niekto. Človek sa učí po celý život a nielen v škole.
Želám príjemný deň.

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Človek sa učí po celý život a nielen v škole.
Někde jsem četl, že ten "hrnek" se používá v elektronice k odstínění, aby magnet neovlivňoval svoje okolí. Proto jsem usoudil, že dno hrnku musí být hluché.

Kluci, do toho.
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

děda Slavík píše:
Človek sa učí po celý život a nielen v škole.
Někde jsem četl, že ten "hrnek" se používá v elektronice k odstínění, aby magnet neovlivňoval svoje okolí. Proto jsem usoudil, že dno hrnku musí být hluché.
http://www.coolmagnetman.com/magshield.htm
http://www.advancemag.com/
http://kdf.mff.cuni.cz/veletrh/sbornik/ ... Polak.html

dno hrnku je obvykle z feromagnetického materiálu, tak je přitahováno každým magnetem

elektro - musím tě trochu poopravit - nelze zkratovat jeden pól magnetu - stejně jako nejde zkratovat jen jeden pól baterky - to jen siločáry se nasoukají do toho hrnku a vylezou až u druhého pole - jakoby se ten magnet "ohrnul", jestli se to tak dá znázornit - pak záleží, jak hluboko v hrnku ten magnet je, kolik siločár vystoupí nad okraj

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“