Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: tak teda jo.

Příspěvek od poota »

jarda ovčák píše:Nevím ale, jestli mi ty orchideje židi sežerou.... jsou mnohem chytřejší než ti MOJI arabi....
A to si piš, že jsou. Když je v reklamě úžasný výrobek za neuvěřitelně výhodnou cenu, tak gój hned začne přemýšlet, jestli by to neměl koupit. Kdežto žid se vždycky napřed zeptá: "A pro koho?"
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
NoDi
Stálý člen

neodym

Příspěvek od NoDi »

hezké video s magnetama a s televizí :)

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: auto na páru

Příspěvek od kutil »

poota píše:
kutil píše:Mě je jasný že ve světě tyto technologie sou vymakaný ale udělat si to kutilsky, to je ořech :oops:
Pouze teoreticky by to mělo jít zjednodušit, nejhorší je ta účinnost...
Zjednodušit to jde i prakticky - odkaz zde už sice kdysi byl, ale jsou tam od té doby aktualizace. A podívat se na to určitě není jenom ztráta času.
Zdravím - poota
http://parostroje.wz.cz/ a http://jyxo.1188.cz/s?q=petrsedyabcd&d=cz&src=semp&cnt= a
http://www.photobucket.com/parostroje
Už sem to zkouknul, nápad není k zahození ale jak říká Jarda oS- 22 kW z toho nevytřískáš ;)
Ale na pokusy a vyzkoušení dobrý - díky za odkaz
H.v.

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

kutil píše:- 22 kW z toho nevytřískáš ..
Jestli si v duchu myslíš na stabilák, tak se mi to zas tak nereálné nezdá. Díky té "protikomoře" u toho existuje režim rezonančních otáček, kdy stoupne výkon a klesne spotřeba. Takže přiměřeně větší, naladěný na rezonanční otáčky a živený solidním kotlem - proč ne? Navíc je to "vyrobitelné" bez "kosmických" technologií.
Zdravím - poota

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

kutil píše:
Mě je jasný že ve světě tyto technologie sou vymakaný ale udělat si to kutilsky, to je ořech :oops:
Pouze teoreticky by to mělo jít zjednodušit, nejhorší je ta účinnost.
Ale jako náhradní řešní v případě průšvihu se to dá několik dní držet v chodu a krmit tím ledničky, mražáky.telku i kotle atd.. :roll: I za cenu spálení dříví jako několikanásobku získané elektrické energie. (dřevo vyjde několikanásobně levněji než benzín či nafta do centrály, nehledě na to že v případě krizovky ty PHM nemusí být k mání....)
Zase je nad čem přeméšlet ;)
H.v.
Parní stroj trocha jinak.
P.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Anonymous píše:Parní stroj trocha jinak. P.
Spíš by řekl, že hóódně jinak. Vypadá to zajímavě, trochu mi to připomíná magnetohydrodynamický generátor. Šlo by k tomu i něco napsat?
Zdravím - poota

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no...

Příspěvek od jarda ovčák »

Na pár dní si normálně zodpovědný člověk pořídí elektrocentrálku a pár kanystrů či kubíků paliva.
Jako alternativu pro výrobu elektřiny určitě parní stroj......pokud však vezměmež kalkulátor do ruky a zjistíme, že bychom se musili odstěhovat na hnědouhelnou pánev nebo do lesa.
Jeden kg běžně spáleného dřeva nám dá s bídou 3kw tepla a to když změníme na elektřinu, tak nám zbude ještě větší prd.přitom dřevoplyn ve spalovacím motoru nabízí o 10% lepčí užitek. To dřevo musíme rozmělnit na kusy do kotle či štěpky. Proto stavím štěpkovač tak energeticky náročný, že s ním bude moci pohybovat pár koní. Přirozeně primárně za traktor. Až budu mít palivo, pak můžu hořet či zplynovat. Pěkně popořadě. Pokud pojmeme parní stroj jako kogenerační stroj, pak bude vše o.k.
Rozhodně mne zajímá myšlenka od od petra parní stroj trochu jinak. Dokážete to někdo osvětlit?????

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

jak s párou

Příspěvek od Akord »

Delám další 2 verze PS po 2 predchozích, co se neosvedčily. Myslím, že jednu z predchozích, takovou malou kompaktní videl Gromit a Sao. Zásadne uzavrený obeh. Stačí mi pár stovek W. Vím co je 5kW, ale to je pomalu špás za cenu auta delat neco takové jak prototyp.

K tomu obrázku, o MHD neco vím, počítal jsem účinnost takových vecí s ohledem na použité médium. Prípad MHD pro páru je absolutne mimo, a jde jenom o papírovou vizi. Nejaká ionizace prímesema neprichází do úvahy, současné MHD verze mají hromadu problému. Bez ionizace už pro tekutý zinek to nevychází moc extra a to je fakt dobrý vodič. Ionizace páry moc neprichází v úvahu, považuju to za blábol. Až by šlo o skutečne nejaký parne-elektrický generátor s prímou premenou, tak by vypadal úplne jinak, pripomínal by spíše elektrostatický VN generátor, a o účinnosti pomlčím. Ionizační generátory existují, ale ne v podobné podobe, a obvykle jsou na energetické použití nevhodné.
Voda není na ionizaci vhodné médium, protože cucá ionty všech kovu, no a s jinými médiami jsou zas jiné potíže. Pokud se treba bavit o kW, tak určite ne pres papírky a hreben, nebo liščí ohon.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: no,

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Takže, já chtěl koupit parní motor, topit dřevním odpadem a posílat 22kw do sítě.... Samozřejmě že o přifázování si mohu nechat jen zdát. Parní motory mají jediný problém. Olejové hospodářství. Je to stejně závažný problém, jako čištění plynu u dřevoplynové kogenerační jednotky. Pro mne jsou oba systémy díky tomuto nedostupné. Nechci nějaký flašinet pod 5 kw.
Senzační bezemisní motor do fábky bude haluz. Stále bude brána v potaz ekonomika provozu bez ohledu na cokoli. a nulové emise budou vykoupeny vyšší spotřebou a nižší efektivitou.
Všichni skučí nad ropou tak rus vyvíjí technologii na zpracování tuhého metanu, jehož jsou pod ruskými vodami zásoby desetinásobně překonávající celkové zásoby ropy všech dob. Byl bych v klidu a věřil v svéprávnost oligarchů.
http://parostroje.wz.cz/

Ten chlapík to má zmáknuté a dobře ví co dělá.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
jarda ovčák svitavy

ahoj kemo.

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Zdravím tě, bratře.
Koukám jako puk. Doba pokročila a faktem zůstává, že i technika šla kupředu a tak se na tenhle fenomen budu muset soustředit. Maličko jsem jej podcenil a nyní mne to mrzí.Jak někde vidím 5 kw, tak se roztřepu a začnu spontálně slintat.odpadní teplo využiju bezezbytku i v létě a .......ale, na 1 litr paliva kilo dřeva, to se mi zdá dosti přitažené za vlasy.Parní stroj s efektivitou spalovacího motoru..... magi v kostkách.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: ahoj kemo.

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Zdravím tě, bratře.
Koukám jako puk. Doba pokročila a faktem zůstává, že i technika šla kupředu a tak se na tenhle fenomen budu muset soustředit. Maličko jsem jej podcenil a nyní mne to mrzí.Jak někde vidím 5 kw, tak se roztřepu a začnu spontálně slintat.odpadní teplo využiju bezezbytku i v létě a .......ale, na 1 litr paliva kilo dřeva, to se mi zdá dosti přitažené za vlasy.Parní stroj s efektivitou spalovacího motoru..... magi v kostkách.
Malý bratr taktéž zdraví Velkého bratra :)
Jenom se divím že si těch parních strojů moc lidí nevšímám a trochu se tluču do hlavy.
Je to "jenom" o tlaku páry, zdvihu, průměru pístu a otáčkách. Takže malá čudla parostroj s pístkem 30mm/40mm zdvih udělá při tlaku 1atm a 2000otáčkách 90W
a 100mm/100mm při tlaku páry 5atm a 4000tis otáčkách 12.8kW. Jo a ochlazenou párou vytápíš a to dost dobře protože odebereš skupenské teplo.
Howg...

Správně takto:
Výkon parního stroje je závislý na několika parametrech a to je
- Plocha válce S (cm)
- Zdvih H (m)
- Tíhové zrychlení g 9,81
- Tlak p (atm)
- Otáčky n
Pak je výkon ve wattech dán vzorcem S x 9,81 x p x h/ (60/n)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:Správně takto:
Výkon parního stroje je závislý na několika parametrech a to je
- Plocha válce S (cm)
- Zdvih H (m)
- Tíhové zrychlení g 9,81
- Tlak p (atm)
- Otáčky n
Pak je výkon ve wattech dán vzorcem S x 9,81 x p x h/ (60/n)
Tak mě napadá... nedalo by se to vyřešit podobně jako u toho "auta na vzduch"? Tak se "přistříkává" natlakovaný vzduch jen tehdy, když válec natlakuje "vzduch" a jen se vlastně "přifoukne". Asi je to blbost, sorry :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Právě u tohohle stroje zřejmě neplatí tyhle jednoduché vzorce. Autor několikrát zdůrazňuje, že nejde o prosté využití statického tlaku, tak jako tomu bylo u parních strojů minulého a předminulého století, které mají mnohem nižší měrný výkon. Jeho stroje využívají, alespoň podle něj, dynamického účinku tlakové páry. Právě proto nepoužívají dvojčinných pístů ve válci, ale jenom jednočinných. Další podmínkou činnosti jsou rotační ventily místo šoupátkového rozvodu, a také "pružné" ojnice bez křižáku. Ten člověk rozhodně zatraceně dobře ví, co dělá. Obdivuhodné je jeho technologické řešení, které mu umožňuje provoz bez mazání olejem, kdy se stroj "maže párou" a navíc se součásti provozem stále dotěsňují.
Co se paliva týká, tvrdí, že z jednoho kilogramu dříví dostane stejný výkon, jako benzinový motor z jednoho litru benzínu. Nevím, nakolik je to pravdivé, ale pokud by se to tomu alespoň blížilo, tak je to cenově určitě velice zajímavé. Navíc i proto, že "odpadní" teplo by se u tohoto stroje dalo snadno využít pro vytápění, kdežto u spalovacího motoru je potřeba ho z větší části uchladit a zbytek odchází výfukem.
Zdravím - poota

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

...kamarád měl Mišivbuši....

Příspěvek od martin11 »

...jojojo....pak to někomu pujčte....není lepší mít Trabanta...???... :idea: ....karkulka červená :oops:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

... věřím, že se " TO " povede ......
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

The Perfect Christmas Gift.

Příspěvek od aNONym »

[youtube][/youtube]
:D :D :D :D :D :D ;)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“