Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
Elektrolýza
Dobrý večer. Podobně jako další na tomhle foru mam za sebou pár pokusů s rozkladem vody.
Chci nadhodit nějaké podněty.
(Z elektrotechniky jsem odmaturoval, tak snad nebudu úplně "mimo mísu").
Většina příspěvků se tu točí kolem kovových elektrod ve vodě, do kterých pouštíte pulsy. Vycházíte zřejmě z pokusů Meyera-a to je právě ten problém.
Všichni ví, že Meyer s rozkladem vody experimentoval a všichni jste viděli fotky jeho slavného VW buggy s s válcovými elektrodami do kruhu. Ale pokud jsem četl správně, tak on sám napsal, že mu to v tomhle uspořádání nefungovalo. Jistě, elektrolýza probíhala, ale nijak efektivně.
Vážně si myslíte, že kdyby to byla správná cesta, tak by to na Netu zůstalo volně přístupné?
Je to ale dost snadný a efektivní způsob, jak případné experimentátory zavést do slepé uličky-elegantní, nenásilné.
Já to vidím asi takhle: Někde ná téhle diskuzi je odkaz na zajímavé video-jde o rozbíjení sklenic silou lidského hlasu. Je to sice anglicky, ale výborně popsané. Nejdřív změřili zvuk, který vydává sklenice po úderu. Ten nahráli přes mikrofon a pak ho zpětně pouštěli přes reprobednu na skleničku. Když našli ten správný průběh a pustili ho, došlo k rozbití skleničky. (Později se jim to povedlo už i jen pomocí hlasu). Velmi zajímavé.
Vyplývá z toho závěr, že pomocí určitého zvuku je možné porušit strukturu skla-a to za pomoci minimální energie, která by na destrukci mechanickou cestou nestačila.
Další podnět-pár lidí přišlo na to, že když budou ve skleníku svým rostlinám pouštět hudbu, budou tyto rychleji růst-vypadá to jako ptákovina, ale asi není. Když se do toho vložili vědci, přišlo se na to, že při pouštění hudby se voda v rostlinách a půdě mění na peroxid vodíku H2O2, který urychluje růst. - Tedy opět zvukové vlny.
Když to shrnu: Myslím si, že pouštět do vody elektr. pulsy (sinusovku, obdelník, či jiné patvary) kýžený výsledek nepřinese. Vsadil bych spíš na uzavřenou komoru, osazenou na obou stranách odrazovými zrcadly, jako se používají např. u plynového laseru. Do komory-nebo spíš zvenku na komoru bych umístil krystalové měniče .(minimálně dva, vysvětlím níže). Jako zdroj signálu by šel využít generátor signálu-tedy spíš dva, pro každý měnič jeden, oba by řídil notebook podle programu, který bude dle algoritmu "projíždět" pásma tak, aby každý generátor vysílal něco jiného a uvnitř komory docházelo k četným interferencím zvukových vln.-čím víc, tím líp. (Bude to stokrát efektivnější a rychlejší, než ručně ladit jeden průběh).Notebook bude všechno ukládat, aby to šlo zpětně najít a zopakovat, případně definovat přesné závislosti pro další výpočty.
Co se týče měničů, RENAULT nedávno začal používat pro vstřikováni paliva do motoru piezoelektrické krystaly, které zvládnou tuším 8 vstřiků na jeden původní vstřík.
Generátor signálu do (odhadem) několika GHz by neměl být velký problém, program, kterým bude notebook generátory řídit bude trošku oříšek.
PS: Některé příspěvky na tomhle foru jsou velice zajímavé a fandím každému, kdo se o něco snaží.
Rád bych také pozdravil pana Wojnara-Vaše knížky jsou plné podnětů a i když některé věci mi přijdou trochu přitažené za vlasy (zrovna mám na stole Tunel do kosmu), tak je v nich dost materiálu na několik průzkumných expedic. Sesbírat takové množství dat muselo trvat desetiletí.
Budu rád, když se k tomuhle nápadu někdo vyjádří, klidně i kriticky, já to snesu. Konstruktivní kritika posouvá vývoj vpřed.
Chci nadhodit nějaké podněty.
(Z elektrotechniky jsem odmaturoval, tak snad nebudu úplně "mimo mísu").
Většina příspěvků se tu točí kolem kovových elektrod ve vodě, do kterých pouštíte pulsy. Vycházíte zřejmě z pokusů Meyera-a to je právě ten problém.
Všichni ví, že Meyer s rozkladem vody experimentoval a všichni jste viděli fotky jeho slavného VW buggy s s válcovými elektrodami do kruhu. Ale pokud jsem četl správně, tak on sám napsal, že mu to v tomhle uspořádání nefungovalo. Jistě, elektrolýza probíhala, ale nijak efektivně.
Vážně si myslíte, že kdyby to byla správná cesta, tak by to na Netu zůstalo volně přístupné?
Je to ale dost snadný a efektivní způsob, jak případné experimentátory zavést do slepé uličky-elegantní, nenásilné.
Já to vidím asi takhle: Někde ná téhle diskuzi je odkaz na zajímavé video-jde o rozbíjení sklenic silou lidského hlasu. Je to sice anglicky, ale výborně popsané. Nejdřív změřili zvuk, který vydává sklenice po úderu. Ten nahráli přes mikrofon a pak ho zpětně pouštěli přes reprobednu na skleničku. Když našli ten správný průběh a pustili ho, došlo k rozbití skleničky. (Později se jim to povedlo už i jen pomocí hlasu). Velmi zajímavé.
Vyplývá z toho závěr, že pomocí určitého zvuku je možné porušit strukturu skla-a to za pomoci minimální energie, která by na destrukci mechanickou cestou nestačila.
Další podnět-pár lidí přišlo na to, že když budou ve skleníku svým rostlinám pouštět hudbu, budou tyto rychleji růst-vypadá to jako ptákovina, ale asi není. Když se do toho vložili vědci, přišlo se na to, že při pouštění hudby se voda v rostlinách a půdě mění na peroxid vodíku H2O2, který urychluje růst. - Tedy opět zvukové vlny.
Když to shrnu: Myslím si, že pouštět do vody elektr. pulsy (sinusovku, obdelník, či jiné patvary) kýžený výsledek nepřinese. Vsadil bych spíš na uzavřenou komoru, osazenou na obou stranách odrazovými zrcadly, jako se používají např. u plynového laseru. Do komory-nebo spíš zvenku na komoru bych umístil krystalové měniče .(minimálně dva, vysvětlím níže). Jako zdroj signálu by šel využít generátor signálu-tedy spíš dva, pro každý měnič jeden, oba by řídil notebook podle programu, který bude dle algoritmu "projíždět" pásma tak, aby každý generátor vysílal něco jiného a uvnitř komory docházelo k četným interferencím zvukových vln.-čím víc, tím líp. (Bude to stokrát efektivnější a rychlejší, než ručně ladit jeden průběh).Notebook bude všechno ukládat, aby to šlo zpětně najít a zopakovat, případně definovat přesné závislosti pro další výpočty.
Co se týče měničů, RENAULT nedávno začal používat pro vstřikováni paliva do motoru piezoelektrické krystaly, které zvládnou tuším 8 vstřiků na jeden původní vstřík.
Generátor signálu do (odhadem) několika GHz by neměl být velký problém, program, kterým bude notebook generátory řídit bude trošku oříšek.
PS: Některé příspěvky na tomhle foru jsou velice zajímavé a fandím každému, kdo se o něco snaží.
Rád bych také pozdravil pana Wojnara-Vaše knížky jsou plné podnětů a i když některé věci mi přijdou trochu přitažené za vlasy (zrovna mám na stole Tunel do kosmu), tak je v nich dost materiálu na několik průzkumných expedic. Sesbírat takové množství dat muselo trvat desetiletí.
Budu rád, když se k tomuhle nápadu někdo vyjádří, klidně i kriticky, já to snesu. Konstruktivní kritika posouvá vývoj vpřed.
Re: Impulsy VN
Vážený pane Vojnar, děkuji Vám za odpověď. Trochu sice odbočím, ale sdělím jeden z důvodů který mne utvrzuje v tom, že principy které jsou zde zmiňovány zcela jistě fungují. Nechal jsem si ná základě mých požadavků vyvinout zařízení na odvlhčení zdiva bezdrátovou metodou. Zařízení vyvíjel velmi zkušený elektronik a díky jeho zkušenostem a tvořivému přemýšlení bylo vyvinuto zařízení které je naprosto funkční. Jsou instalována dvě zařízení a měření jednoznačně potvrdilo a potvrzuje odvlhčení zdiva domu. Pro ty kteří neznají tento princip, tak jen v kostce a zjednodušeně: zařízení pracuje jako malý vysílač který pomocí určité modulované frevence působí až do určité vzdálenosti od přístroje na molekuly vody (které mají dipólový charakter a fungují jako velmi dobrý "přijímač"), které z důvodu změny svého náboje překonají vzlínavé síly zdiva a obrátí svůj pohyb zpět, proti směru vzlínání směrem do země. Tyto přístroje jsou u nás na trhu, ale bohužel stojí hříšné peníze. Moje potřeba dvou těchto přístrojů mne vedla až k vývoji vlastního přístroje.
No a nyní opět k jádru věci. Když toto dokáže s molekulami vody udělat bezkontaktně určitá frekvence, tak zcela jistě jiné frekvence s jinou modulací dokáží vodu rozdělit na vodík a kyslík. Vše jistě záleží na mnoha faktorech, my jsme se vydali jednodušší cestou - jen odvlhčit zdivo. Ale funkční přístroj, který dokáže obrátit polaritu vody mi dokazuje, že voda je opravdu "velmi tvárná". Omlouvám se, že jsem trochu odbočil od tématu, jen jsem chtěl ukázat na to, že s vodou se za určitých okolností dá opravdu dělat mnoho.
Přeji hodně zdaru všem tvořivým na tomto fóru.
No a nyní opět k jádru věci. Když toto dokáže s molekulami vody udělat bezkontaktně určitá frekvence, tak zcela jistě jiné frekvence s jinou modulací dokáží vodu rozdělit na vodík a kyslík. Vše jistě záleží na mnoha faktorech, my jsme se vydali jednodušší cestou - jen odvlhčit zdivo. Ale funkční přístroj, který dokáže obrátit polaritu vody mi dokazuje, že voda je opravdu "velmi tvárná". Omlouvám se, že jsem trochu odbočil od tématu, jen jsem chtěl ukázat na to, že s vodou se za určitých okolností dá opravdu dělat mnoho.
baker
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Impulsy VN
Ano. Jde o využití elektroosmotického tlaku. Ten se ovšem projevuje i na elektrodách vyvíječů, nejde o nic jiného než o vlastnosti elektrické dvojvrstvy. Vámi popisovaná zařízení pracují s harmonickými frekvencemi těch, které se využívají v mikrovlnné troubě. Těžko říct, co je zdravější, jestli vlhká zeď anebo elektromagnetické záření vybuzující bezdrátovou cestou osmotický tlak.baker píše:Vážený pane Vojnar, děkuji Vám za odpověď. Trochu sice odbočím, ale sdělím jeden z důvodů který mne utvrzuje v tom, že principy které jsou zde zmiňovány zcela jistě fungují. Nechal jsem si ná základě mých požadavků vyvinout zařízení na odvlhčení zdiva bezdrátovou metodou. Zařízení vyvíjel velmi zkušený elektronik a díky jeho zkušenostem a tvořivému přemýšlení bylo vyvinuto zařízení které je naprosto funkční. Jsou instalována dvě zařízení a měření jednoznačně potvrdilo a potvrzuje odvlhčení zdiva domu. Pro ty kteří neznají tento princip, tak jen v kostce a zjednodušeně: zařízení pracuje jako malý vysílač který pomocí určité modulované frevence působí až do určité vzdálenosti od přístroje na molekuly vody (které mají dipólový charakter a fungují jako velmi dobrý "přijímač"), které z důvodu změny svého náboje překonají vzlínavé síly zdiva a obrátí svůj pohyb zpět, proti směru vzlínání směrem do země. Tyto přístroje jsou u nás na trhu, ale bohužel stojí hříšné peníze. Moje potřeba dvou těchto přístrojů mne vedla až k vývoji vlastního přístroje.
Tím chci jen připomenout, že naše těla se skládají z více než 70% z vody... a funkce buněk, především mozkových, je úzce závislá na transportech vyvážených elektrolytů v krevních tekutinách.
Zájemci o tuto metodu by si měli přečíst tento text, je v něm jedna velmi zajímavá pasáž určená pro stavitele elektrolyzérů. Viz Helmholtz...
http://mujweb.atlas.cz/www/machine/ElOsmoza/
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Pro Bakera....
O tomhle by se daly napsat spousty stránek...tohle je pochopitelné...o vodě toho bylo napsáno mraky....Nepochopil jsem jen ten směr, kterým se chceš ubírat....možností je více...já jsem dokončil elektrolýzu jako takovou...myslím, že v té věci již nepůjdu dále...budu se zabývat plasmou...protože pro mě je to další krok...elektrolýza s VN je velice účinná pro pohon motorů a to lze úspěšně reprodukovat....i ta má však svoje mouchy....co je tvůj cíl?
Však ono to půjde!!!
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
Dotaz
Mime nezkoušel jsi krmit kotel pouze brawnovou směsí ? asi ne plynový, ale třeba vložit keramické (šamotové) cihly do prostoru kotle na fosilie a nějakým kyvadlem (ostřikovače na fotbalovém hřišti) ohřívat vnitřek kotle ? plynový, by asi rychle prohořel či zoxidoval
a náhodou nehraješ si s balonem, nezkoušíš zvedat různé zátěže ? 1m3 H2 zvedne 45 kg ! kondom je udajně testovaný na 3m3 plynu než praskne, ale kdo ví ...
a náhodou nehraješ si s balonem, nezkoušíš zvedat různé zátěže ? 1m3 H2 zvedne 45 kg ! kondom je udajně testovaný na 3m3 plynu než praskne, ale kdo ví ...
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
Schumanovy rezonance
Lidi opravdu zkoušejí, kde co, vzhledem k délce vlny je velikost elektrolyzéru v km, aby jste mohly byt jen jednu celou vlnu natlačit do té trubky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Re: Pro Bakera....
Zdravím Mime, ptáš se na můj cíl, tak tady je. Můj cíl je zvládnout rozklad vody efektivním způsobem, který bude vzhledem k mojí poměrně malé znalosti elektroniky (ale učím se) pro mne zvládnutelný. V případě, že moje snaha bude korunována úspěchem, tak se chci pokusit plyn z vyvíječe spalovat v kotli mojí vlastní konstrukce, kde dochází ke spalování plynů na rozžhavené porézní keramice. Jistě bude potřeba spoustu úprav, ale vývoj kotle též nebyl ze dne na den. Toto je můj cíl, domnívám se, že pokoušet se krmit klasický motor s domácími úpravami pro použití k běžnému provozování plynem z vyvíječe a očekávat od toho že vydrží 300 000 km jako při provozování na benzin, nebo naftu, je pro našince asi nereálné. Na to si budeme muset asi počkat až do té doby, než budou motory pro tento způsob přizpůsobené již od výrobce. Důvodů pro tento můj názor je spousta. Proto jako reálné se mi jeví spalování směsi plynů v kotli, který nebude zas tak velký problém tmuto uzpůsobit. Možná jsem přílišný optimista, ale vše je jen otázkou času a vývoj se nedá zastavit, nyní už ne a ty to víš. A tomu já věřím.Mim píše:O tomhle by se daly napsat spousty stránek...tohle je pochopitelné...o vodě toho bylo napsáno mraky....Nepochopil jsem jen ten směr, kterým se chceš ubírat....možností je více...já jsem dokončil elektrolýzu jako takovou...myslím, že v té věci již nepůjdu dále...budu se zabývat plasmou...protože pro mě je to další krok...elektrolýza s VN je velice účinná pro pohon motorů a to lze úspěšně reprodukovat....i ta má však svoje mouchy....co je tvůj cíl?
baker
-
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To: GeWo - Re: Impulsy VN
Zdravim, dva dotazy:gewo píše:Osvědčené.
a)
Kolme elektrody s VN pulsem jsou krmeny 15KHz nebo staci krmit je frekvenci napr. z prvni 555 IV zapojeni nebo napr. z rodelovace?
b)
Dle US patentu kde dochazi k rozkladu
(asi budes vedet ktery,nemam u sebe jeho cislo) 25KV 2x coz dela 50KV delta U (popis: vedle nadoby,izolovane,jsou z kazde strany elektrody s VN pulsem opacne polarity,ktery dela pres vyvijec pulz o napeti 50KV)
by teoreticky mely byt elektrody izolovane od vody (podoba se fci patentu).Nebo interakce vody a VN primo kontaktem s elektrodou je zadouci?
dik
Tak kdyz uz H2 je mezi nami,ted je to o urazech..
Re: Pro Bakera....
Hej pekaři,baker píše:Zdravím Mime, ptáš se na můj cíl, tak tady je. Můj cíl je zvládnout rozklad vody efektivním způsobem, který bude vzhledem k mojí poměrně malé znalosti elektroniky (ale učím se) pro mne zvládnutelný. V případě, že moje snaha bude korunována úspěchem, tak se chci pokusit plyn z vyvíječe spalovat v kotli mojí vlastní konstrukce, kde dochází ke spalování plynů na rozžhavené porézní keramice. Jistě bude potřeba spoustu úprav, ale vývoj kotle též nebyl ze dne na den. Toto je můj cíl, domnívám se, že pokoušet se krmit klasický motor s domácími úpravami pro použití k běžnému provozování plynem z vyvíječe a očekávat od toho že vydrží 300 000 km jako při provozování na benzin, nebo naftu, je pro našince asi nereálné. Na to si budeme muset asi počkat až do té doby, než budou motory pro tento způsob přizpůsobené již od výrobce. Důvodů pro tento můj názor je spousta. Proto jako reálné se mi jeví spalování směsi plynů v kotli, který nebude zas tak velký problém tmuto uzpůsobit. Možná jsem přílišný optimista, ale vše je jen otázkou času a vývoj se nedá zastavit, nyní už ne a ty to víš. A tomu já věřím.Mim píše:O tomhle by se daly napsat spousty stránek...tohle je pochopitelné...o vodě toho bylo napsáno mraky....Nepochopil jsem jen ten směr, kterým se chceš ubírat....možností je více...já jsem dokončil elektrolýzu jako takovou...myslím, že v té věci již nepůjdu dále...budu se zabývat plasmou...protože pro mě je to další krok...elektrolýza s VN je velice účinná pro pohon motorů a to lze úspěšně reprodukovat....i ta má však svoje mouchy....co je tvůj cíl?
Mluvíš mi naprosto ze srdce.
Indukční civky
http://lazo.czechian.net/elektrika/zapa ... #Obr.%2026
Nazdar hoši našel jsem fajný odkaz ohledně indukčních cívek a zapalování .
Ahoj Karel
Ahoj Karel
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Re: Indukční civky
Čau pane, jako dědek se pokouším pochopit dědka Dingla a pomalu mi to začíná zapalovatAnonymous píše:http://lazo.czechian.net/elektrika/zapa ... #Obr.%2026
Ahoj Karel
no a zrovinka včera jsem přemílal IC a při požadavku 1A na výstupu mi vycházel výkon 20000W! tak se mi to nějak nezdálo ale něco na tom bude.
Vydržať Honza
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
kutil
Nesmíš násobit sekundární stranu zapalovací cívky (20kV) Ampérem, tam tečou mA. I na primáru se dočteš 300-350V ale to je naindukované napětí po rozpojení přerušovače.
Re: uspořádání elektrod
Dnes jsem koupil dvě tabule plechu z materiálu 316Ti. Cena jedné tabule o velikost 2m2 je 1960 Kč. Budu to stříhat ručně, tak mi prosím držte palce ať mi ty ruce neupadnou.
Díky[/quote]
Ahoj , mohl bys nám napsat kontakt na prodejce .
Díky Karel
Díky[/quote]
Ahoj , mohl bys nám napsat kontakt na prodejce .
Díky Karel
Re příspěvek Martinq
1m3 vodíku zvedne jen cca 1,1 kg
(helium taky tolik, teplý vzduch asi 0,3kg)
kolik zvedne svítiplyn nevím, ale nebude to víc než vodík)
Až najdem plyn, co zvedne 45 kg, postavím si v garáži vzducholoď
(helium taky tolik, teplý vzduch asi 0,3kg)
kolik zvedne svítiplyn nevím, ale nebude to víc než vodík)
Až najdem plyn, co zvedne 45 kg, postavím si v garáži vzducholoď
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Re příspěvek Martinq
... potom si dej ten balón pod střechu (na půdu) ... a zbytek nemusíš stavět ... ... A.legis píše:Až najdem plyn, co zvedne 45 kg, postavím si v garáži vzducholoď
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...