Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Spravní řízení - prosím o radu

Společenské dění u nás i ve světě.
NoDi
Stálý člen

Spravní řízení - prosím o radu

Příspěvek od NoDi »

Ahoj, rád bych se zeptal, pokud máte někdo zkušenosti nebo by jste mi mohli poradit, nastíním situaci:

měsíc zpátky v podvečer si tak jedu autem domů, kousek od domu na hlavní cestě opravovali půlku mostu a cesta byla řízená kyvadlově semafory, projel jsem na zelenou, tím si jsem 100% jistý protože barvičky jsem se učil poznávat už hodně dávno. ale za mnou se rozjelo policejní auto, majáčky a STOP, tak mě zastavili, hezky mi oznámili- pane řidiči, víte čeho jste se dopustil? říkám ne to nevím, tak sem se dozvědel že podle nich sem jel na červenou a řekli si o 2500kč a 5 bodíků dole, s tím jsem samozřejmě nesouhlasil což je viditelně vyvedlo z míry,pán mi řekl že z něj nikdo nebude dělat deb*la(na čož sem kontroloval že to nikdo ani nemusí,ale nedošlo mu to ;) ) a nakonec to dopadlo tak že jsem ve správním řízení.
ted mě zajímá co bude dál, byl jsem tam minulý čtvrtek, potvrdil svoji výpověd, a protože se lišila s tím co uvedli policajti tak tento čtvrtek tam jdu znova i s nima. oni byli bohužel dva a já jsem jel sám. ted se ptám co má člověk za šanci? pokud potkáte takové zm*y kteří vám budou neco tvrdit čím se má člověk vůbec ohradit? to mi taky příště mužou říct - nejste připoutám i když budu apod. taky musím říct že na tom místě dostalo spoustu známých stejným stylem pokutu, ale ti lidi jsou snad uplně vymazaní nikdo se s nima nechtěl hádat a každý radši sklopil uši a dělal ovečku.
vyfocené ani natočené to mít nemůžou protože pokud by to natočené měli tak by tu ZELENOU taky viděli.

je pro mě nějaká šance vyjít z toho s čistým štítem?? díky za vaše rady a názory

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Spravní řízení - prosím o radu

Příspěvek od Elektro »

NoDi píše:Ahoj, rád bych se zeptal, pokud máte někdo zkušenosti nebo by jste mi mohli poradit, nastíním situaci:

měsíc zpátky v podvečer si tak jedu autem domů, kousek od domu na hlavní cestě opravovali půlku mostu a cesta byla řízená kyvadlově semafory, projel jsem na zelenou, tím si jsem 100% jistý protože barvičky jsem se učil poznávat už hodně dávno. ale za mnou se rozjelo policejní auto, majáčky a STOP, tak mě zastavili, hezky mi oznámili- pane řidiči, víte čeho jste se dopustil? ...
Zdravím NoDi.
Je dosť možné, že si sa trafil do tej najmenej vhodnej situácie, keď si prechádzal na zelenú, ale počas tvojho prechodu popri semafore naskočila červená (trebárs v polovici auta pri semafore a ty si už červenú nevidel) a policajti samozrejme konali "svoju povinnosť". Možno pomôže vysvetliť situáciu takto.
Želám príjemný večer.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

správní řízení

Příspěvek od la »

Vysvětlení na straně 21, 22,23

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... PpA7DzZxYA

tohle pojištění je poměrně dobrý,jsou ale i jiný
http://www.gemoney.cz/documents/cz/karty/das.pdf

NoDi
Stálý člen

..

Příspěvek od NoDi »

La: tak to napomenutí bych asi kousnul pokud by na to došlo....ale i tak jde mi hodně o princp...

má to nějakou váhu když byli oni dva? řekl bych že je jasné že ten ,,kolega,, bude zaujatý...

la
Zasloužilý člen

Re: ..

Příspěvek od la »

NoDi píše:La: tak to napomenutí bych asi kousnul pokud by na to došlo....ale i tak jde mi hodně o princp...

má to nějakou váhu když byli oni dva? řekl bych že je jasné že ten ,,kolega,, bude zaujatý...
Důležité budou první slova a hlavně důkazní materiál.

NoDi
Stálý člen

..

Příspěvek od NoDi »

co myslis tema prvnima slovama?dat si na neco pozor??

la
Zasloužilý člen

Příspěvek od la »

NoDi píše:co myslis tema prvnima slovama?dat si na neco pozor??
:D Slušné chování,.Splést se může přece každej, ;)

NoDi
Stálý člen

..

Příspěvek od NoDi »

s tim se pocita :-))

Usmev dokaze divy a je zadarmo ;-)

spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

Nečetl jsem reakce ostatních, ale trvej na fotodokumentaci svého takzvaného přestupku - standartně se fotí kvůli důkaznímu - správnímu řízení. I kdyby se tam napáskovalo 20 policajtů, nená to žádnou váhu. Chtěj vidět fotografii svého vozidla s čitelnou SPZ a semaforem s vyobrazeným datumem a časem. V opačném případě můžeš odejít domů. Ti policajti za okýnkem to moc dobře vědí. Vem si s sebou záznamové zařízení a rozhovor nahrej - v žádném případě nesmí být na tebe
vyvíjen nátlak a musí ti být předložen důkaz - svědci nestačí - policie je právě z toho důvodu vybavena vlastním zařízením... V případech kde neasistovala policie, se za důkaz považuje výpověď svědka. Pokud se bojíš odvety, je nutné toto sdělit do protokolu. Chovat se slušně, trvat na svém (gramofonová deska) a nezavdat příčinu z jiného paragrafu... V opačném případě zaplať a nech to plavat

Spaceball Obrázek
Stálý člen

..

Příspěvek od NoDi »

spaceball: mám v plánu dělat gramofonovou desku...a ten dukazní materiál ani být nemůže protože se to nestalo, tak ho budu požadovat v tom případě... uvidíme jak to dopadne, o té odvetě, no taky si myslím že si mě potom při nejbližší možné přiležitosti ,,podají,, jinak bohužel... :(

NoDi
Stálý člen

..

Příspěvek od NoDi »

Tak už držím v ruce rozhodnutí, 2500 + 1000 a 5 bodů za správní řízení...jelikož policisti by si nedovolili riskovat křivé svědectví tak jsou důvěryhodní svědci...a Honza ne tak utři nos a zaplať...
to je potom fakt spravedlnost u nás, bez důkazů bez ničeho, ale vím kde ti pepíčci chodí v noci spinkat tak budu fotit...

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

na povzbudenie

Příspěvek od chiq »

...nech ti aspoň toto spraví náladu:
http://parkujemakodebil.blogspot.com/20 ... deeee.html

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

NoDi píše:Tak už držím v ruce rozhodnutí, 2500 + 1000 a 5 bodů za správní řízení...jelikož policisti by si nedovolili riskovat křivé svědectví tak jsou důvěryhodní svědci...a Honza ne tak utři nos a zaplať...
to je potom fakt spravedlnost u nás, bez důkazů bez ničeho, ale vím kde ti pepíčci chodí v noci spinkat tak budu fotit...
Možná že jsi udělal to nejlepší, co v mafiánském státě jde udělat - zaplatit. :P Pomsta nebude řešení i když přiznávám, že
odšroubované kolo služební Fábie nebo Oktávky a následně prodané do jakéhokoliv servisu, by Ti mohlo částečně
kompenzovat finanční újmu. :P Pět bodů se mi zdá hodně - je to jak za auto nehodu z vlastní viny :P ale odvolávat se nemá
smysl. Zapiš si den, kdy Ti bylo bodově naděleno a za rok Ti umažou maximálně 4 body, takže do dvou let jsi čistý a s fungl
novou rezervou v kufru pokud používáš stejné přibližovadlo jak policajti :P

Spaceball Obrázek
Stálý člen

..

Příspěvek od NoDi »

spaceball: už mám doma sesumírované odvolání ;) tady nejde o prachy, sice je netisknu ale nemám se zle a ta pokuta mě nepoloží, tady jde o víc....o spravedlnost a o pravdu

a kolo z policejní oktávky? tak velký plecháč na Saxo nedám :lol:

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

NoDi píše:spaceball: už mám doma sesumírované odvolání ;) tady nejde o prachy, sice je netisknu ale nemám se zle a ta pokuta mě nepoloží, tady jde o víc....o spravedlnost a o pravdu

a kolo z policejní oktávky? tak velký plecháč na Saxo nedám :lol:
:P Když kolečko nevleze, tak prodat. :P
Jestli se odvoláš ke krajskému , měli by ti vrátit peníze a vymazat body, protože o nové výši se rozhodne či
nerozhodne právě teprve tam. Jestli prohraješ, už se nelze odvolat, ale musíš podat žalobu soudu. Než soud
vynese verdikt, budeš muset zaplatit krajskému úřadu jejich vyměřenou pokutu a body Ti budou opět "přiděleny".
Po vyhraném sporu budou body opět vymazány, peníze navráceny. :P Tak hodně štěstí :P

Spaceball Obrázek

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“