Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Lisabonská smlouva a další souvislosti

Společenské dění u nás i ve světě.

Měla by být Lisabonská smlouva ratifikována?

Ano
0
Žádná hlasování
Ne
32
100%

Celkem hlasů: 32

Známý

Budíček

Příspěvek od Známý »

Budíček pro ty,co to nepamatují...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda ovčák svitavy

eurolůza nás prodá kdykoli

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Vždycky nás prodali, takže nevidím důvod, proč by nás nyní neprodali.
Náckové budou chodit naostro a my budem povinně nosit tubu indulony, abychom jim mohli rvát ty nebohé štrycle do análu. Je mi z toho fakt zle.
Teprve nyní je vidět, kterak to vidí evropa, občané, politikové a klaus. Kdekoli jinde by jej oslavovali jako hrdinu a u nás si ta lůza po něm dovolí hodit jedovatou slinou.
Mohli by nás vyloučit z únie. Radostí bych se uchlastal.
Co mi ta eurolůza činí za problémy, to snad ani nejde napsat.

Zpc.Elservis
Stálý člen

Petice na podporu Václava Klause

Příspěvek od Zpc.Elservis »

Podepsal jsem včera večer hned jak jsem si tady o tom přečetl, syn, dcera, manželka taky. Vzápětí se zastavili na kafe dva kamarádi - bráchové, jeden skoro 40 let, druhý 30, jeden trošku prostší, druhý trošku vyčůranější, ale oba dost šikovní na práci se dřevem a zedničinu a ochotní pomoci - hodně nám pomohli při rekonstrukci.. Povídám - hoši podepište taky petici na podporu pana presidenta - a proč - no protože má s tou smlouvou problém a jako jeden z mála se nebojí těm lumpům postavit a říci svůj názor a taky proto že má pravdu a týká se to mě jako vás - hoši se podívali na sebe, pak na mě - rozpačitý úsměv a zavrtění hlavama - né, to né z toho by něco mohlo bejt... Podotýkám že ten mladší za bolševika sotva začal chodit do školy... Možná že bych je mohl přesvědčit - oba patří k většině obyvatelstva která netrpí tou ošklivou nemocí zvanou vlastní názor, no nemělo to smysl. Oni ujdou šedesát kroků, vlezou do baráku, pustí kisnu - a jsou zase jejich. A nejhorší je že ne kvůli svému přesvědčení ale - přece když mi to řeknou v televizi tak musíme... ( event. nesmíme).
Aktuální stav 8270.

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Rozdíl mezi "demokracií" a komunismem

Příspěvek od rival »

[youtube][/youtube]

rival - živý člověk - suverén
Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

eu

Příspěvek od Pego »

hmm, dobry na zamysleni... hned po tom videu sla belohorcova v plavkach - scenka s bahnem ;) otazka je chcem do bahna nebo ne? (tedkom este druha - bude tam belohorcova?)

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

číslo :

Příspěvek od 1220 »

10003 je moje číslo :roll:
:hip:
K.

Návštěvník

číslo

Příspěvek od Návštěvník »

12 579 je moje číslo

rival
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Proč že je potřeba přijmout Lisabonskou smlouvu?

Příspěvek od rival »

Převzato z http://www.misantrop.info/proc-ze-je-po ... ou-smlouvu

O Lisabonské smlouvě nejlépe vypovídají argumenty jejích obhájců. Měl bych k nim takové podotknutí... (Rozšířený repost z Facebooku)

K předchozímu Hlavenkovi a k dnešní zprávě z iDnes (via Sunday Times)...

Koukám se na komentáře lidí, kteří se veřejně hlasitě dožadují urychlené ratifikace LS, a nacházím v nich tři hlavní momenty (pokud pominu argument FUJ KLAUS):

1. "Musíme přijmout LS, jinak nás EU potrestá" Trest bude podle těchto lidí přímý (vyloučení) nebo nepřímý (odsunutí na "vedlejší kolej"). K tomu bych rád podotkl, že smlouva, jejíž ratifikace či odmítnutí je vynucováno nátlakem a hrozbou, se nazývá DIKTÁT. Tedy lidé, operující argumentem trestu či ostrakizace, by měli tento dokument nazývat adekvátně: "Lisabonský diktát".

2. "LS je pro nás dobrá, protože odstaví od moci hroznou vládu v ČR / Klause / odstraní korupci a pomůže nastolit pořádek". K tomu jen následující:

* Státní uspořádání, kdy je nastolen "pořádek zvenčí" s loutkovou vládou či vládou s omezenými pravomocemi, se nazývá PROTEKTORÁT. Zažili jsme ho několikrát a je vidět, že lidem vyhovuje.
* Je dobré mít na paměti, že největším korupčníkem v regionu je sama EU se svými dotacemi a systémem přerozdělování.
* Takto formulovaný argument je přiznání neschopnosti postarat se o chod státu a žádosti, aby tu neschopnost vyřešil někdo zvenčí. Ovšem neschopnost vést stát není "neschopnost těch nahoře", ale "neschopnost občanů postarat se o věci veřejné".

3. "Nikdo nesmí bránit vůli lidu" - zvláštní, že vůli lidu, jaká byla vyjádřena v prvním irském referendu, bylo zabráněno očividným způsobem. Na vůli lidu ČR se neptal nikdo, zato se s ní leckdo ohání; zejména ti, kteří témuž lidu jedním dechem upírají schopnost postarat se o správu věcí veřejných, viz výše.

Když to celé shrnu, vychází mi následující: "Je třeba nebránit vůli mocných a podepsat LS, aby nás nepotrestali. Pak budeme zbaveni toho strašného břímě rozhodovat o svých vlastních záležitostech a zbavíme se i důsledků svých případných chybných rozhodnutí (a Klause)." Fuj, fuj, nehrám!

Jednou větou: Ratifikace Lisabonské smlouvy bude posledním špatným rozhodnutím, které uděláme při správě svých věcí veřejných. Zatímco mě to děsí, spousta dalších lidí to vítá; dokonce padají slova o "zavedení pořádku". Historické paralely jsou příliš očividné, a proto laciné.

---

Pro samozvané kontrolory konzistentnosti mých názorů dodávám: Ano, považuji lid ČR za neschopný či neochotný se postarat o své záležitosti, ale jako nápravu vidím postupnou kultivaci společnosti, nikoli rezignaci a touhu po předání vlastních odpovědností, pravomocí (a starostí) do rukou někoho jiného.

Převzato z http://www.misantrop.info/proc-ze-je-po ... z0U1ek3cwK

rival
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Malá vzpomínka

Příspěvek od rival »

Malá vzpomínka na prosinec roku 2007 http://dotsub.com/view/18adddd9-3b12-46 ... 9b57c439e4

nadsenec
Nový člen

lisabonska smlouva

Příspěvek od nadsenec »

!7329 je muj podpis.Zdravim Jana

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

petice

Příspěvek od laik »

Zdravím všechny a hlavně "Svobodu"
Další petice :http://petice.nelisabonu.cz/
Už jsem vytisknul a v okolí se pokusím posbírat pár podpisu...
Tato petice se musí poslat poštou ,nebo jak doporučují podle návodu na stránkách ,nejlépe osobně donést na hrad.....
Takovej menší návrh si dovolím : Kdyby jste náhodou tuto petici taky podepisovali (třeba na srazu v Praze)....
a potom odnášeli osobně na hrad.......co kdybych taky svoji petici po někom poslal do Prahy???.....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
jarda ovčák svitavy

ich bin trotl.

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Petice ano, ovšem vysvětlete mě, hloupému ovčákovi mechanismus fungování petice. To se nasbírají popisy všech svobodomyslných lidí, a.... co s tím??? Jako že se ty stranické sekretariáty zaleknou, nebo jim v bruselu dojdou patronky???Nebo že strejdovi pahroubkovi spadnou trencle?
Mám strach, že kostky jsou vrženy a to stádo servilních ovcí bude dál toužit po laciném kabanosu a pivu za tři kačky.
Mám strach, že se dávno stalo to, že nám vládne někdo jiný, než naše vláda.
Mám strach, že zdravý rozum zmizel a nikdo jej nehledá.
Jak je možné, že to ve finále nikdo nečetl, ale všichni mají pěnu u huby, jak řičí, že je třeba lisabon.Honem. Jak kdyby v tom bylo cosi jiného, než jen snažší manipulace s davem, jemuž kdosi ořezal práva ad libitum..........

spaceball
Zasloužilý člen

Re: ich bin trotl.

Příspěvek od spaceball »

jarda ovčák svitavy píše:Petice ano, ovšem vysvětlete mě, hloupému ovčákovi mechanismus fungování petice. To se nasbírají popisy všech svobodomyslných lidí, a.... co s tím??? Jako že se ty stranické sekretariáty zaleknou, nebo jim v bruselu dojdou patronky???Nebo že strejdovi pahroubkovi spadnou trencle?
Mám strach, že kostky jsou vrženy a to stádo servilních ovcí bude dál toužit po laciném kabanosu a pivu za tři kačky.
Mám strach, že se dávno stalo to, že nám vládne někdo jiný, než naše vláda.
Mám strach, že zdravý rozum zmizel a nikdo jej nehledá.
Jak je možné, že to ve finále nikdo nečetl, ale všichni mají pěnu u huby, jak řičí, že je třeba lisabon.Honem. Jak kdyby v tom bylo cosi jiného, než jen snažší manipulace s davem, jemuž kdosi ořezal práva ad libitum..........
Klad vidím v tom, že díky nám teď každý v EU ví, kde leží Lisabon ;)

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

petice

Příspěvek od laik »

Jardo...
petice určitě nic nevyřeší a ani nezmění ale člověk má alespon nějakej vnitřní pocit že něco dělá ,snad něco dobrýho pro budoucnost
a hlavně je dobrý ukázat těm nahoře ,že jsou tu i lidi co občas z něčím nesouhlasí.....
A že by si zas tak neměli vyskakovat ,protože muže přijít doba ,kdy těch nespokojených lidí už bude tak kritické množství že ten stav bude už neudržitelnej........a něco se stane......
a taky jde o to ukázat lidem co ještě bojují za nějakej názor ,kterej sdílím třeba i já ,že nejsou sami ve svém boji.......
A já osobně si p.Klause vážím už od dob "utahování opasků"........

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: ich bin trotl.

Příspěvek od Ilem »

spaceball píše:
Klad vidím v tom, že díky nám teď každý v EU ví, kde leží Lisabon ;)
A taky v Lisabonu teď vědí, kde leží Praha.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“