Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Kvalitní a nekvalitní jídlo
- poota
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 5830
- Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
- Bydliště: Praha
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: mléko
V tom případě tam může škodit pouze ta kyselina mléčná, a to jenom některým jedincům. Navíc jenom natolik, kolik obsahuje ze skutečného mléka syrovátky. Ostatní škodlivé látky by tedy neměly mít svůj původ v mléce. Těžko můžu tvrdit, že mi škodí máslo, když budu jíst jeho nějakou náhražku, třeba margarin. Zdravím - poota
Re: mléko
Tak ako sa výrazne zmení svojím zložením voda od pramena k ústiu v rieke , tak výrazne sa zmení aj zloženie mlieka , kým prejde svojú púť od nadojenía až po kúpu konečním spotrebitelom . Pasterizácia ,,trvanlivého mlieka" sa prevádza technologiov UHT (135st.C) , ktoréj jedním z dôsledkou je denaturizácia blielkovín , ináč povedané , aj vďaka téjto manipulácijí s ním ,,To mlieko už nie je mlieko". Konzumácia kys.mliečej obsiahnutéj v srvátke z fermentovaného MLIEKA ludskému organizmu nevadí a to ani v nadbytku , viď.,,kyslé zelý" v ktorom je koncentrovanejšia ako vo fermentovanóm MLIEKU . To čo ludskému organizmu z MLIEKA škodí , je laktoza . Človek totiš na rozdiel od kráv nemá od prírody vo svojéj ,,výbave" enzím ktorým bi ju dakázal spracovať . No našťastie pre nás , príroda to zariadila za nás medzi iním aj vo forme baktérijí mliečneho kvasenia , ktoré tento enzým vo svojéj ,,výbave" majú a pre nás z tohto cukru robia kys.mliečnu , ktora je už nášmu organizmu prospešná . Takže ak sa dá , tak surovému nesfermentovanému MLIEKU sa vyhýbať a nekonzumovať ho . Na druhú stranu fermentované MLIEKO je ludskému organizmu nielen velmi prospešné ako nezávadná potravina ale v niektorých prípadoch je to dokonca jediný možní ,,liek" . V tomto príspevku je výrazom ,,MLIEKO" označovaný produkt s ktorím sa ,,technologicky nemanipulovalo". PepePalo píše:MLÉKO...
Naposledy upravil(a) pepe dne pon 01 čer 2009 16:03, celkem upraveno 1 x.
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
- sano
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 942
- Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
- Dostal: 18 poděkování
U nás se gm potraviny nepoužívají. Ne legálně a ne pro lidi.
Pro zvířata, tedy pro krmení prasat, krav a drůbeže ano. Pak je otázka nelegálních dovozů z usa. To bude taky potíž. Gm potraviny přímo pro lidskou výživu jsou pole neoraná a těžko prokazatelná. V podstatě se však nikdo nezamyslel nad jedním faktem. Pole pro zemědělskou velkovýrobu lze brát jako hydroponii. Půda je v podstatě mrtvá a chlévské hnojivo již přes 20 let mnohá neviděla. Z čeho tedy vyrostla ta naše potrava? Inu z ropy. Z té se vyrábí veliká většina strojených hnojiv i herbicidů, pesticidů fungicidů..... Takže baštíme ropu a chemii v množství 15 středních vlaků ročně v česku a nikomu to neva. Když si představím, kolik reziduí musí ty naše lidské buňky přefiltrovat, tak mi to rozum nebere. to, že jsme všichni nepozdechali je zázrak. A pohádky na dobrou noc o biologické odbouratelnosti herbicidů od firmy monsanto už nikoho neberou. Tak dobrou.......
Jooo, a ještě: gm rostliny se stříkají méně. Avšak pouze o jeden jediný postřik. Nic víc. Dle mého to je loby.......
Pro zvířata, tedy pro krmení prasat, krav a drůbeže ano. Pak je otázka nelegálních dovozů z usa. To bude taky potíž. Gm potraviny přímo pro lidskou výživu jsou pole neoraná a těžko prokazatelná. V podstatě se však nikdo nezamyslel nad jedním faktem. Pole pro zemědělskou velkovýrobu lze brát jako hydroponii. Půda je v podstatě mrtvá a chlévské hnojivo již přes 20 let mnohá neviděla. Z čeho tedy vyrostla ta naše potrava? Inu z ropy. Z té se vyrábí veliká většina strojených hnojiv i herbicidů, pesticidů fungicidů..... Takže baštíme ropu a chemii v množství 15 středních vlaků ročně v česku a nikomu to neva. Když si představím, kolik reziduí musí ty naše lidské buňky přefiltrovat, tak mi to rozum nebere. to, že jsme všichni nepozdechali je zázrak. A pohádky na dobrou noc o biologické odbouratelnosti herbicidů od firmy monsanto už nikoho neberou. Tak dobrou.......
Jooo, a ještě: gm rostliny se stříkají méně. Avšak pouze o jeden jediný postřik. Nic víc. Dle mého to je loby.......
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1546
- Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
- Bydliště: Trnavský kraj
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
- poota
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 5830
- Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
- Bydliště: Praha
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
To chiq
Je ovšem otázka, jestli to bude nějaká škoda. Tedy příroda si asi zhluboka oddychne, alespoň pokud to bude ještě včas - poota
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1477
- Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
A jak to dělali naši předchůdci ???
Co zelené hnojení, které se používalo v dobách, kdy ještě nebyly průmyslový hnojiva, http://www.ekoporadna.cz/wiki/doku.php? ... ne_hnojeni . Spousta zemědělců se k tomu již začíná zase vracet. Nonjarda ovčák svitavy píše:Pole pro zemědělskou velkovýrobu lze brát jako hydroponii. Půda je v podstatě mrtvá a chlévské hnojivo již přes 20 let mnohá neviděla.
Jinak zajímavé je využití nových odrůd řepky (potlačuje růst plevelů a hubí některé škůdce, např. háďátka).
-
- Nový člen
- Příspěvky: 15
- Registrován: ned 25 led 2009 21:55
- Bydliště: Praha
- Dal: 2 poděkování
GMO
http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail ... di-zdravi/
Nejen krysám.
55% umrtnost mláďat
Patologické změny na játrech a pohlavních orgánech.
Dodám že 3/4 veškeré soji je GMO.
Nejen krysám.
55% umrtnost mláďat
Patologické změny na játrech a pohlavních orgánech.
Dodám že 3/4 veškeré soji je GMO.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4354
- Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
- Bydliště: Severní čechy
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Genetika
Německá ministryně zemědělství Ilse Aignerová hodlá navzdory ostré veřejné diskusi povolit pěstování geneticky pozměněné odrůdy bramboru ’Amflora’
http://www.agronavigator.cz/default.asp ... =2&val=116
http://www.agronavigator.cz/default.asp ... =2&val=116
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 444
- Registrován: čtv 11 led 2007 0:55
- Dostal: 1 poděkování
Pěstování geneticky modifikované kukuřice je bezpečné.
Česká Akademie věd podpoří pěstování geneticky modifikované kukuřice, případně i jiných plodin. Ve 12 let trvajícím výzkumu nezjistila jejich nepříznivý vliv na životní prostředí...
http://zpravy.idnes.cz/pestovani-geneti ... _domaci_dp
Miluju vědce!
Tom.
http://zpravy.idnes.cz/pestovani-geneti ... _domaci_dp
Miluju vědce!
Tom.
- poota
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 5830
- Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
- Bydliště: Praha
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Pěstování geneticky modifikované kukuřice je bezpečné.
Docela těm vědcům i věřím, konečně proč by mělo být pěstování modifikované kukuřice nebezpečnější, než pěstování kukuřice nemodifikované? Stačí dávat pozor, aby se člověk nekopl motyčkou do nohy. Na to nemuseli bádat celých dvanáct let! Rozhodně by bylo mnohem užitečnější, kdyby celou tu dobu tu modifikovanou kukuřici pojídali, a teď už by nám mohli zodpovědně říct, jestli je také bezpečné a rozumné ji konzumovat. Zdravím - poota
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1764
- Registrován: sob 21 říj 2006 0:32
- Bydliště: Severní Morava
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mléko
Počtení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kvalitní a nekvalitní jídlo
Trpím velmi často pálením žáhy. Jistě se mnou bude souhlasit kdekdo, kdo s pálením žáhy má problémy, že je to dané specifickou stravou.
Podle svých zkušeností zde budu uvádět posupně různé potraviny, které jsou vhodné a naopak.
Dávejte si zejména pozor na:
- nepřevařenou brněnskou (chlorovanou) vodu ideální převařená a zchlazená (bílý vápenný prášek se usadí na dně, ten vylít)
- chléb z obchodu (domácí je OK)
- sušenky z obchodu (Bebe apod.)
- cokoliv co obsahuje konzervant E202 (podařilo se mi koupit např. grilovací omáčku s tímto), ono by za zmínku stálo víc těch éček, časem doplním...
- česnek, cibule a některé silné, ostré koření
- cokoliv, co obsahuje glutamát/glutaman sodný
- podezřele laciné gumové bonbóny - např. neznačkové "hamburgerky"
- kupované rajčata
K tomu glutamanu... Existují "polévky ze zahrádky", kde prý není obsažen glutaman... To je pravda, ale stejně z nich mám pálení žáhy, ikdyž oproti ostatním prakticky zanedbatelný. Mám dojem, že tam dávají něco jinýho místo glutamanu, třeba dražší, ale co, glutaman tam není, tak jsou lidi spokojený
Dále pro zdraví jako nevhodné považuji všehny oleje včetně slunečnicových, mimo jediného - Vegetol. Tyto oleje mimo zmínný Vegetol jsou prakticky velmi zapáchající, ikdyž jste si už třeba na to zvykli. Pokud je pro Vás problém sehnat Vegetol, doporučuji použít sádlo (obrázek).
Ze své praxe mohu tvrdit, že cokoliv, co je domácího původu a víte jak to vzniklo, tak tyto potraviny jsou VŠECHNY OK. Domácí klobásky, domácí chléb, domácí kdeco...
Paradox je v tom, že když máte doma udělané sádlo z kupovaného masa, tak taky toto sádlo není příliž dobré. Jako dobré se mi jeví 500 g kostka Brick sádlo "naše nejlepší", je balené v bílém papíru (obrázek).
Jako další nevhodné jídlo považuji VŠECHNY ČESKÉ běžné salámy. Vyjímku dělá český salám, který považuji za dobrý je Kostelecký Uherák, popř. Křemešník nebo Čeřínek. Zahraniční salámy jsou mnohem lepší než české, zejména Jaga klobása (rakousko? německo?), bohužel z Billy před nedávnem k mému neštěstí zmizela. Pak jsou fajn maďarské. Vídeňké jsou špatně, drůbeží jsou špatně, debrecínka je špatně, atd...
Pro příklad - to nejhorší co si můžete dát je topinka dělaná na levném oleji s česnekem Jako další odstrašující příklad - chléb z obchodu s florou a vysočinou
Ba naopak je celkem dobré bílé pečivo, např. s Eidamem a šunkou, popř. s obyčejným (opravdu obyčejným!) máslem... Vesměs jsou dobré i jakékoliv toustové chleby (světlé i tmavé).
Cholesterol si zvyšujete nekvalitním tučným jídlem, ne kvalitním tučným jídlem!
Mám názor: "Nemá smysl zemřít v 80 a po celý život se "trápit" zdravým jídlem, to radši zemřu v 50 a budu si jídla hezky užívat " No mám názor, že máme jíst to, co jedli naši předkové před sto lety...
Nedávno jsem přišel na to, že v brněnském obchodě s nábytkem IKEA otevřeli švédské potraviny - i speciality, vypadá to tam velmi dobře na kvalitu i cenu.
Edit: Kostelecký Herkules/Kostelecký Uherák - Herkules je špatně, Uherák je dobře
Podle svých zkušeností zde budu uvádět posupně různé potraviny, které jsou vhodné a naopak.
Dávejte si zejména pozor na:
- nepřevařenou brněnskou (chlorovanou) vodu ideální převařená a zchlazená (bílý vápenný prášek se usadí na dně, ten vylít)
- chléb z obchodu (domácí je OK)
- sušenky z obchodu (Bebe apod.)
- cokoliv co obsahuje konzervant E202 (podařilo se mi koupit např. grilovací omáčku s tímto), ono by za zmínku stálo víc těch éček, časem doplním...
- česnek, cibule a některé silné, ostré koření
- cokoliv, co obsahuje glutamát/glutaman sodný
- podezřele laciné gumové bonbóny - např. neznačkové "hamburgerky"
- kupované rajčata
K tomu glutamanu... Existují "polévky ze zahrádky", kde prý není obsažen glutaman... To je pravda, ale stejně z nich mám pálení žáhy, ikdyž oproti ostatním prakticky zanedbatelný. Mám dojem, že tam dávají něco jinýho místo glutamanu, třeba dražší, ale co, glutaman tam není, tak jsou lidi spokojený
Dále pro zdraví jako nevhodné považuji všehny oleje včetně slunečnicových, mimo jediného - Vegetol. Tyto oleje mimo zmínný Vegetol jsou prakticky velmi zapáchající, ikdyž jste si už třeba na to zvykli. Pokud je pro Vás problém sehnat Vegetol, doporučuji použít sádlo (obrázek).
Ze své praxe mohu tvrdit, že cokoliv, co je domácího původu a víte jak to vzniklo, tak tyto potraviny jsou VŠECHNY OK. Domácí klobásky, domácí chléb, domácí kdeco...
Paradox je v tom, že když máte doma udělané sádlo z kupovaného masa, tak taky toto sádlo není příliž dobré. Jako dobré se mi jeví 500 g kostka Brick sádlo "naše nejlepší", je balené v bílém papíru (obrázek).
Jako další nevhodné jídlo považuji VŠECHNY ČESKÉ běžné salámy. Vyjímku dělá český salám, který považuji za dobrý je Kostelecký Uherák, popř. Křemešník nebo Čeřínek. Zahraniční salámy jsou mnohem lepší než české, zejména Jaga klobása (rakousko? německo?), bohužel z Billy před nedávnem k mému neštěstí zmizela. Pak jsou fajn maďarské. Vídeňké jsou špatně, drůbeží jsou špatně, debrecínka je špatně, atd...
Pro příklad - to nejhorší co si můžete dát je topinka dělaná na levném oleji s česnekem Jako další odstrašující příklad - chléb z obchodu s florou a vysočinou
Ba naopak je celkem dobré bílé pečivo, např. s Eidamem a šunkou, popř. s obyčejným (opravdu obyčejným!) máslem... Vesměs jsou dobré i jakékoliv toustové chleby (světlé i tmavé).
Cholesterol si zvyšujete nekvalitním tučným jídlem, ne kvalitním tučným jídlem!
Mám názor: "Nemá smysl zemřít v 80 a po celý život se "trápit" zdravým jídlem, to radši zemřu v 50 a budu si jídla hezky užívat " No mám názor, že máme jíst to, co jedli naši předkové před sto lety...
Nedávno jsem přišel na to, že v brněnském obchodě s nábytkem IKEA otevřeli švédské potraviny - i speciality, vypadá to tam velmi dobře na kvalitu i cenu.
Edit: Kostelecký Herkules/Kostelecký Uherák - Herkules je špatně, Uherák je dobře
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Palo dne ned 21 úno 2010 21:09, celkem upraveno 1 x.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- sano
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 942
- Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
- Dostal: 18 poděkování
Kodex alimentarius, zisk pre smrť
Zlé jedlo povinne. Čo majú jesť v budúcnosti naše deti.
http://dolezite.sk/Agenda_Smrt_pre_zisk.html
sano hľadajúci
http://dolezite.sk/Agenda_Smrt_pre_zisk.html
sano hľadajúci
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Pálení žáhy
Napsal jsem že žáha pálit nemusí ale řekl bych že po špatném jídle je vysoká pravděpodobnost žáha pálit bude. Záleží jak kdo je na co alergický. V kombinaci se stresem, alkoholem, kávou a ciagretama je to skoro tutovka že po požití glutamanu žáha pálit bude.
Na glutaman a rychlosoli třeba v uzeném jsem vyloženě alergický, jak to nesmíchám s něčím jiným, neproženu přes pánev a nebo hrnec je problém. Instatní polévky by měly mít na sobě ondřejský kříž a nápis "DRÁŽDIVÝ". Umělá sladidla v limonádách typu kola to je taky něco. Nebrat!
Některé sladkosti taktéž jak v úvodu píše Palo.
Jinak u domácí stravy můžu sníst cokoliv. 20dkg domácí paprikované slaniny (bez rychlosoli) 7 vajec na pánev a bez chleba a "jupí čertéé" jak říkám a ono nic.
Proto říkám vařit z domácích potravin z vlastní zahrady pokud možno co nejvíce. Jste to co jíte a pijete.
Pěkný den a poděkování Palovi za téma a MMS
Na glutaman a rychlosoli třeba v uzeném jsem vyloženě alergický, jak to nesmíchám s něčím jiným, neproženu přes pánev a nebo hrnec je problém. Instatní polévky by měly mít na sobě ondřejský kříž a nápis "DRÁŽDIVÝ". Umělá sladidla v limonádách typu kola to je taky něco. Nebrat!
Některé sladkosti taktéž jak v úvodu píše Palo.
Jinak u domácí stravy můžu sníst cokoliv. 20dkg domácí paprikované slaniny (bez rychlosoli) 7 vajec na pánev a bez chleba a "jupí čertéé" jak říkám a ono nic.
Proto říkám vařit z domácích potravin z vlastní zahrady pokud možno co nejvíce. Jste to co jíte a pijete.
Pěkný den a poděkování Palovi za téma a MMS
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.