Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Pietro

....

Příspěvek od Pietro »

Mimo téma (offtopic)
Palo Palo Palo,ty si určitě nějaký zahrádkář, že tu tak kritizuješ vzdělané lidi:))
Nikdo tady netvrdil,že ti CAD program nebo program na analýzu pevností,pružností částic,soustav podá něco co nebylo vymyšleno,to snad vví i dítě,ze základní školy:DDD:.....
Mně osobně u mého projektu pomohla simulace asi z 90 procent všeho toho bádání (do toho nepočítám můj nápad)....s reálnými modely jsem zabíjel čas před pěti lety,sice to byla pěkná hra, ale ono to u té hry taky zůstane,pokud si skutečně neanalyzuješ hodnoty které jsou potřeba k rozběhnutí celého projektu a pěkně věc po věci.... musíš si umět věci komplet navhrnout ne jen tak lamácky hádat, s takovou nikdy na nic nepříjdeš.....
Jinak myslím,že o těch programech nevíš vůbec nic (včetně většiny lidí co sem přispívá) a vůbec nevíš co všechno dokážou.... ono to neni o tom si jen načmrknout si tři obrázky v malování a pak je přehrát jako prezentaci v powerpointu,to je chlape o něčem jiném....v těch simulacích můžeš poskládat celý aparát,který by jsi ve skutečnosti dělal asi rok a další 3 roky na něj sháněl jiné náhradní díly,protože bys zjistil že se to nepohybuje tak jak má... kvůli tomu jsem použil simulací,kvůli tomu sem použil sil,které si zadáš v čase a které ti ukážou co se bude hýbat,jestli se bude hýbat a pod.... je fakt,že ono je kumšt se v těch programech naučit,ale chápu,že lajk jako ty,který ani neví o čem ty programy jsou , nemůže vědět ani co všechno obnáší práce v takovém programu:)))
Takže Palo,před tím než napíšeš nějakou hloupost typu: programy maj nereálné vzorce, zapoj první mozek.....
a kdyby ti ještě furt nedocházelo že ty programy jsou fakt reálné, tak se zkus prosímtě zamyslet například nad automobily- právě v těchto programech jako jest Catia, Pro engineer, Ansys a pod. všechny automobily v dnešní době vznikají:) a když se podiváš na takovou Audi rx8, není do snad nejpřesvědčivější důkaz,že ty simulace opravdu fungují a neni to žádný fake? :D
Hezký zbytek noci,inteligente.....

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

pístový magnetický motor

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
....
....nejdříve citát....anonym napsal...pravděpodobně Pietro...??...

")) Absolutně nevíš co mám všechno za sebou.... myslíš si, že když hodíš někde magnet, vidíš, že se něco pohybuje a lajcky střelíš nějakou ojnici bez absolutního propočtu,že tím něco získáš? Já mám svůj projekt v hlavě od 15 let,což už bude devět let a v té době o tom nebyla ani zmínka... taky jsem nad tím pár let přemýšlel lajcky jako ty a dělal si model, ale postupem zjistíš,že bez výpočtů se prostě nehneš a pokud si neuděláš základní rozložení sil podle magnetických siločar,nespočítáš přídržné síly magnetu mezi magnetama,neuděláš simulaci se všemi silami, celý modeling motoru v CAtii a nerozpohybuješ si to,tak to přijde vniveč...
Tím jsem se nechtěl chlubit kolik let a práce mám zasebou já oproti Tobě,ale otevřít ti oči,co vše tě ještě čeká.... měj se
P.S. v tom principu ti stále něco chybí,jako většině"

líbí se mi věta...."...Já mám svůj projekt v hlavě od 15 let,což už bude devět let a v té době o tom nebyla ani zmínka... "

...vzácný příteli....já mám můj projekt také v hlavě také od 15 ti let....psal se rok 1965...!!!.... :idea: ....magnety nebyly...o neodymech jsme četli jako o sci-fi....počítače měli bubnovou paměť...jestli ti to něco říká....a všechno jsme počítali na logáru....přeber si to jak chceš...
.....dnešní možnosti techniky....vzláště počítačové jsou neuvěřitelné....
...ALE....a teď hochu čti pečlivě....
....jestli jsi obšlohl, to co jsem presentoval na úplném začátku tohoto vlákna....resp. co bylo na vláknu adambenda....tj. pístový motor s hvězdicovým rozvodem a s rotační Fe clonou....tak ti to nemůže nikdy fungovat...pak se nedivím, že potřebuješ "Něco"...doladit ...aby ti to necukalo....a opíráš se zoufale o berličku setrvačníku....nepomůže ti žádná simulase ani žádný rozpohybovaný animovaný model....toho je všude plno....myslím, že do tebe vidím více než je zdrávo.....já vím, že jsem z tvého pohledu "LAMA"...která nic nechápe....také pravděpodobně nechápeš, jak může nějakej blbej fotograf vymyslet magnetickej motor....
....a navic bez znalosti velmi složitýho programování....
...tajemství toho motoru je někde jinde.....a to jsi bohužel nepochopil a pravděpodobně nepochopíš a počítač ti neporadí..ani žádná simulace, byť sebelépe spočítaná.....v tomto případě musím souhlasit s " Karbanem"... :roll: ...snažíš se o něco ....co je za horizontem tvých znalostí....
...prozradím ti jedno z tajemství....každý magnet...je jiný....popisoval jsem to zde mnohokrát.....stal jsem se terčem posměchu....jen pár lidí pochopilo....těch co si vzali 2 magnety do ruky..a...zavřeli oči.....a.... :idea: :idea: :idea: .....
...chtěl jsem ti podat pomocnou ruku....protože já nemám co tajit...a tady na foru....si ...tak nějak zdělujeme poznatky bez ohledu na vlastní prospěch....týpky typu MFAAA....tu rádi nevidíme.....vlítnul jsi sem....já byl před 3mi dny nadšenej..že se někdo dal na cestu do nikam...s MM.....a hle....panáček je chytrej ...budoucí inženýrek....nebejt rok 1968....a rusáci tady...tak jsem byl také..... :lol:
....takže...sečteno a podtrženo....hošo...namaluj od ruky...schema ...jak si ten magnetickej "kafemlejnek" představuješ....prostě princip.....já jsem už svoje karty vyložil na stůl...teď je řada na tobě...
...a nebo ..se jdi i svejma simulacema, CADem a jinejma počítačovejma výkresama bodnout....zatím jsizde ..NIC...neukázal....jen slova.... :evil:
....máš poslední možnost....dveře ke mě přivírám...ale ještě nezabuchuju.....s neobyčejnou úctou k tvým znalostem tě zdraví martin11 :lol:
...

... věřím, že se " TO " povede ......
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Martine

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
já vím, že ty simulace odrazujou, ale nebylo by lepší se je napřed naučit, a vyhodit je až po tom, když zjistíš, že anomálii, nebo záření typu Omega nebo cokoliv co se jěště neví neobsahují ?Ale fakt vědět co neobsahují.
To je totiž jediná možná cesta, jak být důstojným oponentem někomu, kdo umí něco, co ty ne.
Musel jsem se strašně smát když jsem před pár lety položil veledůležitému astrologovi otázku, jak si při počítačových výpočtech jeho programů on poradil se zaokrouhlovací chybou. Víš on ty programy pak překopal, a zjistil, že vypočítávaly v součtu s takovou chybou, že byly vlastně na nic. Ale před tím z nich léta žil a byl spokojený ....
Byla to sice groteska , ale s dobrým koncem.
Až se naučí slušně jednat, věř tomu, že by tenhle člověk moh být dobrým spojencem.
Já ale do magnetů nejdu, protože pak bych už byl klient doopravdy, všechno nejde.
Na starý kolena jsem se před pár lety naučil CAD a je to fakt o něčem jiným takový dimenzování třeba a malé i velké věci pohoda.
Překročit vlastní stín to moooc bolelo, a tenhle proces nekončí .........
K.

martin11
Zasloužilý člen

Re: Martine

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Karel DR píše:já vím, že ty simulace odrazujou, ale nebylo by lepší se je napřed naučit, a vyhodit je až po tom, když zjistíš, že anomálii, nebo záření typu Omega nebo cokoliv co se jěště neví neobsahují ?Ale fakt vědět co neobsahují.
To je totiž jediná možná cesta, jak být důstojným oponentem někomu, kdo umí něco, co ty ne.
Musel jsem se strašně smát když jsem před pár lety položil veledůležitému astrologovi otázku, jak si při počítačových výpočtech jeho programů on poradil se zaokrouhlovací chybou. Víš on ty programy pak překopal, a zjistil, že vypočítávaly v součtu s takovou chybou, že byly vlastně na nic. Ale před tím z nich léta žil a byl spokojený ....
Byla to sice groteska , ale s dobrým koncem.
Až se naučí slušně jednat, věř tomu, že by tenhle člověk moh být dobrým spojencem.
Já ale do magnetů nejdu, protože pak bych už byl klient doopravdy, všechno nejde.
Na starý kolena jsem se před pár lety naučil CAD a je to fakt o něčem jiným takový dimenzování třeba a malé i velké věci pohoda.
Překročit vlastní stín to moooc bolelo, a tenhle proces nekončí .........
K.
....souhlasím s tebou...konečně mě znáš....osobně....
...ale pan pietro...za prvé je anonym...za druhé jen si rýpl...a nic.....tak jsem se ozval....po svém.....rád bych...opravdu a upřímně ...spolupracoval.....ale asi jsem pro hocha ....taková nula.....že se sám sobě divím......že vůbec odepsal....počkám, jak se zachová....já ho nepotřebuju....i s jeho simulacema....vím co vím...a za tím si stojím....chtěl bych hocha vidět, co by dělal byť jen před 20ti roky....
....počkáme a uvidíme....hezký den všem martin11 :lol:

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše:
Akord píše:Na totéž muže prijít i otitulovaný doktor.
Může, ale nechá si to pro sebe, protože kdyby ne, tak by vypadal, že spadl z višně a páni nahoře ho vylijou z fleku, protože čeří vodu.
Už jsi se Akorde popálil a vyzkoušel to? Nepopálil, protože nic neděláš a jen povídáš :D
Naopak znám hromadu inženýru, co nemeli zábrany propagovat zcela naivní, nebo nefunkční rešení, absolutne nemeli pocit, že by padali z višne.
To s tím popálením mužu príležitostne pri méne vážné situaci vyzkoušet. Nepaušalizoval bych to ale, protože vlivu a situací muže být více. Príliš tipuješ, že me toho moc nepopálilo, a že jen povídám. Myslím, že jsi me težko predstihl treba v počtu spoju páječkou, to bys s ní musel i spávat. Už i tam jsou určité príležitosti k popálení.

Nechci to príliš pitvat, pouze ješte dodám, že vysoká škola neslouží výlučne na nalití rozumu do hlavy. Absolvování podobné školy vetšinou znamená, že se človek dobrovolne zúčastnil určitého společenského testu, kde jsou predkládány určité nároky, nezrídka doprovázené pedagogickými a podobnými pokusy panu profesoru na studentech. Je to podobné zkoušce materiálu - vydrží nebo nevydrží. Neznamená to, že materiál, který neabsolvoval zkoušku nemuže být kvalitní, ani to, že zkouška je automaticky kvalitní, ani to, že ten, kdo žádnou zkoušku neabsolvoval taky vydrží určité nároky které jsou predpokládány pri rešení jakékoliv složitejší úlohy. Když mám nekoho za blba jako treba Johnsona a spol, je mi taky úplne jedno, zda má nejakou školu, nebo ne, když odmítá používat bežnou logiku, které rozumí drtivá vetšina lidí úspešne prošlých základní školou.

Reagoval jsem na jednu konkrétní konstrukci MEG v ČR a část neosobní komunikace související s merením zverejňuju ve svém vlákne :
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1245
Sice to sem stejne jako celý muj príspevek úplne nepatrí, ale byla tu o tom okrajove zmínka.

papa7
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Supermagnete DE

Příspěvek od papa7 »

tak na okraj supermagnet.... :lol: http://www.supermagnete.de/cze/Q-51-51-25-N

Pokrok je len v kvalitnej mase ľudí...N.Tesla
martin11
Zasloužilý člen

Re: Supermagnete DE

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
papa7 píše:tak na okraj supermagnet.... :lol: http://www.supermagnete.de/cze/Q-51-51-25-N
....protože jste na "mém " vlákně....tak vás tu rád vidím....
.....Akord sem může kdykoli a s čímkoli.... :idea: :idea: :idea: :idea:
....supermagnete....viz papa7...
.....protože jsem již něco do magnetů investoval...a "pomazlil" se s nimi.....a na základě tohoto "mazlení"....dělám ten motor... :roll: ....
...tak jen info....od velikosti 20x20x10....přestává být legrace a už ani tento ...20x20x10....nedoporučuji půjčovat dětem....
...k firmě Supermagnete.....prosím info...obchodoval, nebo kupoval u ní někdo něco......dotaz...jak to mám udělat....mám jen české peníze...???...odpověď buď sem nebo na SZ.....dík a hezký den Martin11 :lol: ....musím koupit nějaké specialy.....do "kafemlejnku"...a má je jen tato firma.... :idea:

Akord
Zasloužilý člen

Re: Supermagnete DE

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:..mám jen české peníze...???..
Já to vždy delám standardne platbou na jejich účet, zeptám se na číslo účtu, swift a banku, do var.symbolu napíšu číslo faktury, nebo mail. Poplatek za transakci bývá tak 200korun. Platba a cena je obvykle v Eurech. Nekdy to jde i pres Paypal.

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování

mag. motor

Příspěvek od buky »

Mimo téma (offtopic)
Ahoj martin11!

Nakoľko som na tvojom vlákne dovol aby som sa ti predstavil. Akord ma už dobre pozná z iného vlákna a vážim si ho ako učitela a hlavne jeho skúsenosti a prístupu k danej problematike.

Mám tiež skúsenosti z permanentnými magnetami a tiež som niečo zostrojil, ale ešte to nie je celkom hotové, ak to bude ( za chvíľu :D ) hotové, tak sa to tiež pokúsim zverejniť.

Martin11, máš moje sympatie a prajem ti veľa trpezlivosti v bádaní, možno to spolu ešte poriadne roztočíme :lol: .

Návštěvník

Re: pístový magnetický motor

Příspěvek od Návštěvník »

Mimo téma (offtopic)
gromit píše:
Anonymous píše:
takže popořadě:
Investovat stovky až tisíc eur nemusíš pokud víš kam máš zajít a kde máš stahovat:)
O 3D simulacích toho ty ani Martin naopak jak píšeš nevíte vůbec nic,neboť by jsi věděl,že v CAD systému modely rozpohybováváš podle vazeb a tento rozpohybovaný model pak musíš propojit s programem který dokáže simulovat dle zatížení,elektomagnetismů,proudění kapaliny,teplotní simulace a jiné a jiné věci(ansys,ansoft)... :) A to propojení je tak snadné,že by to zvládl i desetiletý kluk,do programu Ansys dokážeš importovat modely z většiny CAD systémů-jak inventoru,tak Catie,tak Pro-engineeru :))
tak doufám,že to něco někomu dalo:)
Zbytek vzkazů krom toho Tvého už nemám chuť ani číst,natož tak komentovat,protože jsou tam jen a jen blbosti od lidí,kteří maj také názory že z neznalostí dělaj neexistující...
hmm, koukal jsem na net, máš pravdu, nabídek kraknutých sw tam je dost - no comment
Nehádám se o to, kdo umí a kdo neumí 3D simulace - každý umí svým způsobem něco a je fajn, když si můžeme to něco slušně vyměňovat (to myslím obecně) - jde ale o výsledek, který je ve všech případech stejný - nefunkční zařízení. Čili hádat se nad tím a honit si triko nemá význam - na to máme všichni málo času.
Funkční magnetický motor nenasimuluješ. Kdyby to nějaký softvér (hypoteticky) dokázal, musel by být naprogramovaný úplně jinak - něco jako Self-evolving software...

no měj se a dík aspoň za ten seznam CAD systémů...
(koukám, kolik se toho mezitím urodilo... omlouvám se martinovi za případné plevelení)
ale nasimuluješ,jen né v případě Vámi probíraného nápadu funkčnosti magnetického motoru... Z hlediska Vámi předhazované funkce bude vždycky zařízení nefunkční v tom máš pravdu.... ale to už tu opakuji po desáté,že můj pístový magnetický motor pracuje na jiné funkci.... až budu moct,jistě vám to doložím
A jak že jsem to nasimuloval? Jednoduše a právě z těch výpočtů,které tu pokládáte za nesmyslné:)) za pomoci zavazbování pomocí jednotlivých částí modelu,vhodně zvolených přítažných sil v závislosti na křivce změny přítahu v čase,velikosti a místě přítahu,na které síla působí,znalostí mechanismu klikové hřídele,vhodného navržení cyklů klikového mechanismu a pod... a pod...

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: pístový magnetický motor

Příspěvek od gromit »

Mimo téma (offtopic)
Anonymous píše: ale nasimuluješ,jen né v případě Vámi probíraného nápadu funkčnosti magnetického motoru... Z hlediska Vámi předhazované funkce bude vždycky zařízení nefunkční v tom máš pravdu.... ale to už tu opakuji po desáté,že můj pístový magnetický motor pracuje na jiné funkci.... až budu moct,jistě vám to doložím
A jak že jsem to nasimuloval? Jednoduše a právě z těch výpočtů,které tu pokládáte za nesmyslné:)) za pomoci zavazbování pomocí jednotlivých částí modelu,vhodně zvolených přítažných sil v závislosti na křivce změny přítahu v čase,velikosti a místě přítahu,na které síla působí,znalostí mechanismu klikové hřídele,vhodného navržení cyklů klikového mechanismu a pod... a pod...
ok, respektuju, že teď víc pustit nemůžeš - když se to změní, rád se na tu tvoji simulaci podívám - kdysi jsem na CADu dělal, dneska spíš MATLAB, ale jiné věci než mechaniku... a třeba na takový COMSOL už fakt není čas
ještě hodím rukavici - dokázalo by desetileté dítě nasimulovat i Testatiku (funkční)? ;)
měj se a ať se daří i se studiem
K.

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
martin11
Zasloužilý člen

asi pro Pietro- anonimní...

Příspěvek od martin11 »

cituji anonym...

...ale nasimuluješ,jen né v případě Vámi probíraného nápadu funkčnosti magnetického motoru... Z hlediska Vámi předhazované funkce bude vždycky zařízení nefunkční v tom máš pravdu.... ale to už tu opakuji po desáté,že můj pístový magnetický motor pracuje na jiné funkci.... až budu moct,jistě vám to doložím

...čtu, přemýšlím nad slovy jenž jsi vyslovil v souvislosti s MM - lépe jak řekl Gromit ...ne MM ale Magnetickou pumpou....
...musím uznat, že skutečnšě toho víš dost na to , aby jsi mohl začít stavět....tvoje obrovská výhoda je v tom programování....moje v tom , že vůbec evím , o čem to je... :oops: /karkulka červená/
...trochu odbočím.....lá jsem lovec, který jde s lukem a šípy lovit jelena....
.....protože mám praxi tak vystřelím a jelena ulovím....
...ta jdeš se stejnou výzbrojí....a navíc ...máš počítačem nasimulované všechny prvky...vzdálenost střelby, sílu tětivy a působení na šíp, rychlost bočního větru...no vyjmenuj si vše potřebné....nevím , zda-li jsme na tom stejně.....Gromit ti napsal něco o programování magnetů.....nevim , o co zde zcela přesně jde...a tyto výpočty pro mě externě dělá....resp. ověřuje , potvrzuje mnebo vyvrací to, na co já přicházím citem.....asi je to v 21. století k smíchu....ale zamysli se nad mojí a svojí situací.....
....tak....doufám , že jsem všechny zde přítomné techniky dostatečně urazil...mimo Gromita...ten mě zná....
a....protože jsi se zde objevil...a máš něco genialně jednoduchého...a nechceš zveřejňovat.....já mám také něco genialně jednoduchýho....navíc ..jak jsem psal ....vyvíjím proměnou délku ojnic....doufám , že to tam máš také... :idea: ....nebud až do finále zde zveřejˇovat veřejně žádné další poznatky......je to celkem ferové.....myslím, že by pro tebe bylo jen a jen dobré......se se mnou , nebo lépe s Gromitem setkat....my za tebou nepojedeme, musel by jsi přijet Ty za námi....gromit je fundovaný a od fochu.....moje devisa je , že mám titul Karkulkyervené.....Máme s gromitem sraz příští pátek v Hradci Králové...tak se zde můžeš se svým nápadem ..mezi 6ti očima setkat....víc udělat nemůžeme...a já za sebe ani nechci....ale opravdu se těším na Tvuj klikový mechanismus......zdraví martin11 :lol:

buky
Zasloužilý člen

martin11

Příspěvek od buky »

Mimo téma (offtopic)
Hovoríš mi z duše. Presne som aj ja stavil na cit a trpělivost. Pri magnetoch ozaj stačí cit lebo ich magnetická síla je dobře vnímatelná, někdy až moc hlavne při silných neodym magnetech :D .
Ja jsem se vidal v oblasti MM ale úplne jiným směrem a sem velmi zvědav co se to narodí za zmetek. Jsem asi v 6 měsíci tehotenství.

Ako říka gromit: Není nad vlastní skušenost !

Akord
Zasloužilý člen

Re: martin11

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
buky píše:Pri magnetoch ozaj stačí cit lebo ich magnetická síla je dobře vnímatelná
Nestačí. Sila magnetu o magnete a jeho poli hovorí veľmi málo. Sú to prázdne reči, ktoré dokáže napísať aj deviatak, hnevaj sa či nie. Nemal by si o trpezlivosti hovoriť popredu, kým si si to neomakal teoreticky či prakticky.

buky
Zasloužilý člen

akord

Příspěvek od buky »

Mimo téma (offtopic)
Ale omakal (aj makám) a hlavne prakticky, ale čisto mechanicky, nemyslel som indukciu. Nebudem zverejňovať niečo čo nie je ešte dokončené.
Ale to sem na toto vlákno nepatrí, nakoľko sa jedná o mag. piestové motory.

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“