Nikdo tady netvrdil,že ti CAD program nebo program na analýzu pevností,pružností částic,soustav podá něco co nebylo vymyšleno,to snad vví i dítě,ze základní školy:DDD:.....
Mně osobně u mého projektu pomohla simulace asi z 90 procent všeho toho bádání (do toho nepočítám můj nápad)....s reálnými modely jsem zabíjel čas před pěti lety,sice to byla pěkná hra, ale ono to u té hry taky zůstane,pokud si skutečně neanalyzuješ hodnoty které jsou potřeba k rozběhnutí celého projektu a pěkně věc po věci.... musíš si umět věci komplet navhrnout ne jen tak lamácky hádat, s takovou nikdy na nic nepříjdeš.....
Jinak myslím,že o těch programech nevíš vůbec nic (včetně většiny lidí co sem přispívá) a vůbec nevíš co všechno dokážou.... ono to neni o tom si jen načmrknout si tři obrázky v malování a pak je přehrát jako prezentaci v powerpointu,to je chlape o něčem jiném....v těch simulacích můžeš poskládat celý aparát,který by jsi ve skutečnosti dělal asi rok a další 3 roky na něj sháněl jiné náhradní díly,protože bys zjistil že se to nepohybuje tak jak má... kvůli tomu jsem použil simulací,kvůli tomu sem použil sil,které si zadáš v čase a které ti ukážou co se bude hýbat,jestli se bude hýbat a pod.... je fakt,že ono je kumšt se v těch programech naučit,ale chápu,že lajk jako ty,který ani neví o čem ty programy jsou , nemůže vědět ani co všechno obnáší práce v takovém programu:)))
Takže Palo,před tím než napíšeš nějakou hloupost typu: programy maj nereálné vzorce, zapoj první mozek.....
a kdyby ti ještě furt nedocházelo že ty programy jsou fakt reálné, tak se zkus prosímtě zamyslet například nad automobily- právě v těchto programech jako jest Catia, Pro engineer, Ansys a pod. všechny automobily v dnešní době vznikají:) a když se podiváš na takovou Audi rx8, není do snad nejpřesvědčivější důkaz,že ty simulace opravdu fungují a neni to žádný fake?
Hezký zbytek noci,inteligente.....