Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Návštěvník

Re: PMM

Příspěvek od Návštěvník »

Pietro píše:Zdravím hoši,tak vidím,že nejsem sám kdo nad tímhle přemýšlel... já dělal pístový magnetický motor na trochu jiném principu,ale neměl sem prostředky to realizovat,až přišla 4 roky zpět vysoká,tak sem se naučil modelovat v CAD systémech a už to mám realizované v PC,teď bude nejhorší nechat na zakázku vyrobit všechny ty díly a taky optimalizace nerovnoměrnosti chodu klikové hřídele,zbytek už snad bude hračka
Nerovnoměrnost chodu klikovky řešit nemusíš.
Již dávno se používá setrvačník.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Anonymous píše:
Pietro píše:Zdravím hoši,tak vidím,že nejsem sám kdo nad tímhle přemýšlel... já dělal pístový magnetický motor na trochu jiném principu,ale neměl sem prostředky to realizovat,až přišla 4 roky zpět vysoká,tak sem se naučil modelovat v CAD systémech a už to mám realizované v PC,teď bude nejhorší nechat na zakázku vyrobit všechny ty díly a taky optimalizace nerovnoměrnosti chodu klikové hřídele,zbytek už snad bude hračka
...nerovnoměrnost chodu.MM...řeším od samého začátku, protože chci mít..."čistý"...motor....nezatížený čímkoli...přeložím do češtiny......ten motor...magnetická pumpa....se musí...!!!....rozeběhnout sám....bez jakéhokoli vnějšího impulsu...a pokud je třeba jakýkoli setrvačník, pak je "někde " chyba a MM... NEBUDE fungovat.... :idea:
....myslím, že právě v tomto je "zakopaný pes"...a celý problem uspořádání magnetu tak, ..." aby se TO..." točilo "jen" silou magnetů....
...takže....dejte si setrvačník jakýkoli, ale garantuju, že se to točit nebude....nebo ano, ale dříve či později se TO zastaví........hezký den martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Anonymous píše:
martin11 píše:......ten motor...magnetická pumpa....se musí...!!!....rozeběhnout sám....bez jakéhokoli vnějšího impulsu...a pokud je třeba jakýkoli setrvačník, pak je "někde " chyba a MM... NEBUDE fungovat.... :idea:...
Ale bez vnějšího impulsu se neroztočí ani ten setrvačník, natož pak jakýkoliv motor.
Martin myslel tým "rozeběhnout sám" nepoužitie štartéra, či podobného zdroja vonkajšej energie. Samotný rozbeh sa dá riešiť inak, napr. ako u PERENDEVa priblížením statorových dielov, alebo odclonením rozbehového prvku... čo vyžaduje neporovnateľne menej vstupnej energie ako rozbeh štartérom...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Anonymous píše:

Víš,kdyby to bylo tak jednoduché, tak už tam setrvačník dávno je:) Martin se skoro trefil,až na to,že mně by se motor nerozběhl sám v závislosti působení magnetických siločar mezi magnety,každopádně princip problému optimalizovat moment na klikovém hřídeli mám stejný

Pietro

Příspěvek od Pietro »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:
...........Týýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý.....
tak tato zpráva mě po dlouuhé době probudila u ranního kafe....
.....někdo dělá pístovou magnetickpu pumpu....---motor....jsem myslel že jsem sám...na celým světě.....a hoch umí CAD...je ING strojař.....a tají to....já výtvarník....který neumí spočítat obvod kruhu se s tím pachtím....haloooooo.....hola....PIETRO....ozvi se ...na pithart@atlas.cz...nebo se zaregistruj...a na SZ.....ale rychle....prosím.....
...třeba s toho něco bude.....zdraví martin11 :lol: ...ještě mám i telefon...ale ten jen soukromě....
...nerozumím větě....nerovnoměrnost chodu klikového hřídele....
....jak víš, že se to bude točit nerovnoměrně, když to jen na papíře....???...ty máš namalovaný jedno píst válec...???... :idea:
Jinak vzkaz od Tebe jsem si přečetl jako druhý,tak píšu až teď:) no a tajím to z jednoho prostého důvodu protože za rok dubu dělat státnice ingenýrské a chtěl bych na to udělat diplomku, do bakalářky sem to bohužel nestihl... každopádně,jen tak letem světem na tvůj dotaz: Ono totiž síla nestoupá lineárně nýbrž hyperbolicky,z čehož vyplívá,že chod nemůže být nikdy rovnoměrný,jedinně že by jsi upravil podmínky,jenže ať už upravím jeden princip který tomu dopomáhá,nebo ten druhý princip který tomu dopomáhá,tak oba dva principy budou zmenšovat hyperbolický proběh pouze lineárním proběhem,z čehož vyplývá,že se nerovnoměrné rázy změnší,což je optimální i pro celý mechanismus,který by se při lineárním silovém působení mezi magnety vůbec netočil,protože by písty neměly žádné zrychlení,což je jeden z předpokladu funkce toho motoru

Pietro

..

Příspěvek od Pietro »

a jinak nebude to pístová pumpa,protože musím mít ve válcích véélké díry:) šlo mi jen o vedení pístu a klikový mechanismus

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Pietro píše: Jinak vzkaz od Tebe jsem si přečetl jako druhý,tak píšu až teď:) no a tajím to z jednoho prostého důvodu protože za rok dubu dělat státnice ingenýrské a chtěl bych na to udělat diplomku, do bakalářky sem to bohužel nestihl... každopádně,jen tak letem světem na tvůj dotaz: Ono totiž síla nestoupá lineárně nýbrž hyperbolicky,z čehož vyplívá,že chod nemůže být nikdy rovnoměrný,jedinně že by jsi upravil podmínky,jenže ať už upravím jeden princip který tomu dopomáhá,nebo ten druhý princip který tomu dopomáhá,tak oba dva principy budou zmenšovat hyperbolický proběh pouze lineárním proběhem,z čehož vyplývá,že se nerovnoměrné rázy změnší,což je optimální i pro celý mechanismus,který by se při lineárním silovém působení mezi magnety vůbec netočil,protože by písty neměly žádné zrychlení,což je jeden z předpokladu funkce toho motoru
...musím reagovat zde...protože je anonym....

.....vidím, že tušíš....ale ačkoli jsem výtvarník a netechnik....tak jsem dál než ty....správně tušíš některé souvislosti....tu diplomku ti nezávidím,.....a mám pocit....že by jsi ji...s tím co víš neobhájil...přede mnou....
....já už na motoru mám ...třeba...ojnice s promněnou délkou..a jiný vychytávky na kterých dělám více jak 3 roky....problémy co popisuješ...jsem měl také....dělej si jak chceš....jsem z Mělníka...dveře k nám máš otevřené.....pak je tu ještě jeden člověk, který ví vo co "gou"
...já ti nápad neukradnu....protože celý motor na magnety je nesmysl....já to dělám proto abych zjistil, kde to bude mít zásek.... :idea:
....s pozdravem martin11 :lol: p.s. až bude diplomka odevzdaná a nebude co tajit....rád si počtu....matematika mě nezajímá...všechno dělám s citem pro věc... :oops: prostě karkulka červená.....zdravím SAO :bye:

... věřím, že se " TO " povede ......
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Paradox

Příspěvek od rival »

Mimo téma (offtopic)
Zrovna vkládám do fóra článek o smyslu spolupráce... http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 8703#48703 on se ten článek vlastně jmenuje úplně jinak a vzápětí zde čtu pravý opak. Že by vyváženost protichůdných energií nebo pohledů ? Snahou nás všech zde na fóru, by mělo být podělit se o své poznání a pomoci vytvořit něco nového. Nikoliv honit si tričko... ;)

rival - živý člověk - suverén
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Anonymous píše:...celý modeling motoru v CAtii a nerozpohybuješ si to,tak to přijde vniveč...
Jasně frajere, se softama se di bodnout. Zkoušel jsem tuny softů a to, čím se zabýváme tady, to prostě nefunguje a fungovat nikdy nebude. To je samý ERROR, ERROR, MUSÍŠ TO UZEMNIT a podobný hovadiny nebo neobvyklé jevy, se kterými se běžně potýkáme tam prostě nefungujou!!!
Matika sice není špatná, ale v našem případě, pokud se někomu chce něco počítat, tak vzorec na výpočet je daný vlastními POKUSY, ZJIŠTĚNÍM a MĚŘENÍM!!! Ne nějakýma debilníma inženýrskýma vzorečkama!!! Na takový kecy už jsem fakt háklivej!!!

Tak protože Rival tu napsal o tom, co nás spojuje - všichni jsme břídilové - někteří zabetonovaní (ti co furt používaj simulační softy a říkaj, že to nende) a druzí po pás v čemsi, co se snaží vyhrabat ztohoven... Někdo už prý vylez, a přeju mu, ať se má! :D

Typický příklad toho, jak to (opravdu) je - a může si to příležitostně vyzkoušet každý:

Všichni ví, že popálené místo je nutné chladit. Přijde nějakej Palo, co měl samý pětky a sotva prolezl školu a přišel na to, že je to přesně naopak - když se rána ochlazuje, pálí to čím dál více a objeví se bolestivé místo s podkožním tkáňovým mokem atd. Přičemž když naopak ohříváte popálené místo - tím víc, čím více pálí, zjistíte, že rána pomalu přestává pálit a nakonec jakobyste žádnou popáleninu neměli.

Možná trochu přeháním, ale rozhodně v případě prvním budete mít minimálně památky po spálení dva týdny a v druhém případě tři dny.

No a nejlepší nakonec - pořád to říkám lidem kolem sebe, a všichni jak tupci pořád chladí. Ani to nechtějí vyzkoušet. Protože je to přeci - VŠEOBECNĚ ZNÁMÉ!!!
NO A TAK JE TO SE VŠÍM!

Takto si můžete zjistit, jak to opravdu je a čím poučují v tomto případě otitulovaní doktoři :) až se jednou spálíte, začnete spáleninu ohřívat... ...druhý den si řeknete... "NENÍ NA TOM SVĚTĚ NĚCO ŠPATNĚ???"

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Mimo téma (offtopic)
Nejsem v magnetech moc zběhlí ale softík na simulaci bude přeci jen jako vodítko,každý magnet je originál tak se spíše kloním k martinovu intuici.Několik pokusů jsem již dělal a i přes to že magnety byli z jedné sady každý je trochu jiný co do vlastností. To jen tak na okraj,jinak každému co jeho jest. J

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Aquarius1 píše:Nejsem v magnetech moc zběhlí ale softík na simulaci bude přeci jen jako vodítko,každý magnet je originál tak se spíše kloním k martinovu intuici.Několik pokusů jsem již dělal a i přes to že magnety byli z jedné sady každý je trochu jiný co do vlastností. To jen tak na okraj,jinak každému co jeho jest. J
A víš, že co funguje s ferity, nemusí fungovat s neodymy? Bere na tohle ohled magnetosoft?

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše:Takto si můžete zjistit, jak to opravdu je a čím poučují v tomto případě otitulovaní doktoři :) až se jednou spálíte, začnete spáleninu ohřívat... ...druhý den si řeknete... "NENÍ NA TOM SVĚTĚ NĚCO ŠPATNĚ???"
Na totéž muže prijít i otitulovaný doktor. Doktori taky často pouze zkoušejí a tipují, když nevedí kudy kam a snaží se dopátrat toho, jak to opravdu je. To s titulama moc nesouvisí. Takové argumenty píšou lidé, kterí príliš hádají, získání titulu je podmíneno taky značnou ztrátou času brouzdáním v bláte nezajímavých vecí krome určitých plusu. Ti, co to nezkoušeli mužou být nekdy i rádi že v tom nebyli, mohli pak cíleneji využít čas. Na druhé strane není ani garance, že kdo titul nemá, nemuže taky žvástat.
Každý rozumný magnetsoft zná materiály magnetu a umí s tím pracovat. Neznám aplikaci, kde by neodymy nepracovaly v roli feritu, ale znám lidi, kterí to neumejí udelat. Funguje to i naopak, ale merná energie feritu je více jak 5x nižší. Aplikace, kde by mohla hrát roli vodivost magnetu ješte v podstate na stul neprišla, pouze dohady.
Naposledy upravil(a) Akord dne čtv 24 zář 2009 15:41, celkem upraveno 1 x.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:Na totéž muže prijít i otitulovaný doktor.
Může, ale nechá si to pro sebe, protože kdyby ne, tak by vypadal, že spadl z višně a páni nahoře ho vylijou z fleku, protože čeří vodu.

Už jsi se Akorde popálil a vyzkoušel to? Nepopálil, protože nic neděláš a jen povídáš :D

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše:
Akord píše:Na totéž muže prijít i otitulovaný doktor.
Může, ale nechá si to pro sebe, protože kdyby ne, tak by vypadal, že spadl z višně a páni nahoře ho vylijou z fleku, protože čeří vodu.

Už jsi se Akorde popálil a vyzkoušel to? Nepopálil, protože nic neděláš a jen povídáš :D
Palo, to jsi střelil vedle. Znalosti, které Akord má nemohl získat pouhým čtením knih. Ten má za sebou víc praxe, než si kdo z nás umí představit. To píšu s plnou vážností jednoho mírně otitulovaného člověka v příbuzném oboru.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše:
Aquarius1 píše:Nejsem v magnetech moc zběhlí ale softík na simulaci bude přeci jen jako vodítko,každý magnet je originál tak se spíše kloním k martinovu intuici.Několik pokusů jsem již dělal a i přes to že magnety byli z jedné sady každý je trochu jiný co do vlastností. To jen tak na okraj,jinak každému co jeho jest. J
A víš, že co funguje s ferity, nemusí fungovat s neodymy? Bere na tohle ohled magnetosoft?
Vím ;) ale jestli to bere i ten magnetsoft to opravdu zase nevím :D

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“