Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Karbanovo vlákno

Poznatky, nápady, myšlenky...
Odpovědět
Návštěvník

Re: Pre vsetkych

Příspěvek od Návštěvník »

Eter píše:

Staci maly pokus, 5 a viac litrove prazdne vedro, a z vodovodu do neho pustit vodu na plne pecky, na hladine budu vznikat bubliny zo vzduchu, ktory je vtlacovany padajucou vodou do vody, staci si ovonat co sa so vzduchom stane ubrat tlak vody a zase ovonat, zastavit vodu a ovonat.
Rovnaky efekt robi prebublavacka, je citit jemny ozon.
:good:
P.

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Koukám stačí kdekoliv na tomto foru cokoliv zveřejnit a hnedle se strhne karbaní bouřka a skončí to vzájemným napadáním.
Ono je fakt asi lepší sem nic nedávat a vypadnout,když si vemu kolik zbytečných příspěvků to obnáší tak je mi líto Rivala až to tu bude jednou čistit.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Pre Akorda

Příspěvek od sano »

Akord, si smutná postava tohto fóra. Toto fórum bolo založené ľuďmi, ktorí veria že Tesla, Myer, Kanarev,...a mnohí iní, ktorých ty neuznávaš, sa dopracovali ku zariadeniam, ktoré posúvajú ďalej vedecké poznanie.
Osobne s tebou mám niekoľko skúseností. Sú to pozitívne, kde si schopný poskytovať užitočné informácie v oblasti, ktoré neprekročujú tvoj tieň. Ale žiaľ aj negatívne, kde si schopný brzdiť ľudí, ktorí sa o niečo snažia. V oblasti, ktoré prekračujú školské poučky. Napr. až ma zamrazilo ako si zhadzoval Boba Boycea, ktorý dokázal postaviť zariadenie, ktoré má na vyýstupe oveľa viac energie ako na vstupe. Sám som z rôznych dôvodov zatiaľ repliku jeho zariadenia nedokončil. Ale som v styku s ľuďmi, ktorí mi poskytli dostačujúce dôkazy, na to, aby som v práci pokračoval..
Na tomto fóre je niekoľko ľudí, ktorí sa dopracovali ku Ou zariadeniam. nevystupujú navonok, ale poskytujú užitočné rady ostatným adeptom. Poskytli dôkazy o svojich úspechoch tým, ktorí si získali ich dôveru.
Akord, musím ti povedať smutnú pravdu. Na tomto fóre si v menšine.
patríš medzi tých, ktorí sa k ničomu nedopracovali, myslím na oblasť OU. Vieš vo vede je to tak, že ten ktorý na to má podporuje ostatných, aby išli ďalej než sa dostal on sám. Takíto ľudia sú vzácni. Väčšina je tých, ktorí sa dopracovali ku spoločenskému postaveniu v práci, všeličím, len nie výsledkami. Takíto "odborníci" ostatných hatia v napredovaní. Boja sa totiž výsledkov ich práce. Zabúdajú, že skutočný vodca vo vede búra hranice a pomáha ostatným aby to robili tiež. Poznám aj takých ľudí. Jedným z nich bol napr. akademik Filkorn.
Tvoje vystupovanie na fóre je tristné, smutné. Brzdíš kde len vieš. Tvoje posledné"hviezdenie" bola tvoja reakcia na návod na Keepov motor.Ten, na tvoj veľký žiaľ sa nepredáva, ale návod na jeho stavbu sa darúva./ Pre takých ako si ty je možné ho aj kúpiť./ Namiesto toho aby si podporil ostatných ktorí ho dostali do daru, tak si ich odrádzal a vopred zosmiešňoval ich prácu. Vraj s "Merkúrom" by dosiahli viac, aby som ťa voľne citoval.
Akord kedy si konečne uvedomíš, že na to nemáš, a že ostatných len zbytočne brzdíš v ich tvorivej práci. Akord, prečo si tu na tomto fóre. To nie je otázka na verejnosť. To je otázka pre teba, tvoje vnútro. Odpovedz si sám pre seba čo hľadáš medzi tvorivými ľuďmi, ty sám netvorivý, a koniec koncom neschopný novej originálnej myšlienky.
Na tomto mojom názore na teba nezmení nič ani tvoje agresívne vystupovanie. Vieš medzi nami Slovákmi sa vie, že prázdny sud najviac duní.

pepe
Zasloužilý člen

Medzi nami .

Příspěvek od pepe »

Sano , keby sa veci s Akordom mali tak ako sa to tu momentálne snažíš ,,naservirovať", tak mi prosim ťa vysvetli , prečo sú potom v téj-ktoréj problematike znalý nick-ovia z tohto fora povečinou s Akordom v pohode ? Naozaj si myslíš , že z ich strany je to len zaležitosťou aj tu zaužívaného ,,vrcholoveho športu" alebo že s poznaním ako takým to nemá nič spoločné ? Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Prečo extrémy?

Příspěvek od Elektro »

Zdravím všetkých.
Páni, neviem na čo je dobré osobné napádanie. Podľa mňa , ak sa mi niečo nepáči na niekoho príspevkoch, tak mu to slušne vytknem a bez útočenia.
Pri bádaní a pokusoch na tomto fóre vychádzame z "klasickej fyziky"- Teda je dobré, keď na fórum prispievajú aj tí, ktorí dobre ovládajú "klasiku" a majú z nej hlbšie vedomosti. Veď to pomôže získať potrebné informácie pre naše bádanie a v nemálo prípadoch aj ušetrí prostriedky na pokusy. Zároveň nás to drží pri zemi a našu fantáziu dokáže nasmerovať správnym smerom. Keď sa mi niekoho príspevok nepozdáva, tak mu oponujem (ak mám argumenty proti), alebo si ho prečítam a hľadám nejakú informáciu, ktorá sa mi zíde. Ak je príspevok pre mňa prázdny alebo neužitočný, tak ho jednoducho ignorujem. V prípade reakcie sa snažím o slušné vyjadrovanie a k preberanej téme. Teda znalcov "klasiky" potrebujeme a neodháňajme ich a nestrpčujme im život preto, že s nimi nesúhlasíme, alebo máme k nim antipatiu. Nie je potrebné okamžite a zbrkle reagovať a vytvárať tak nepotrebnú negatívnu energiu a náladu.
Tento môj názor samozrejme neplatí pre príspevky typu Karban a spol.

Dvell
Zasloužilý člen

Příspěvek od Dvell »

Ahoj

Nevim co mate proti Krarbanovy, jak si psal je dobre drzet se pri zemi a to on se prave snazi, nakonec to je jedno.. (nechci abyste mne za tuhle vetu zacali hned osocovat - zadny flame)

A pozor jak mi zde bylo uz nekolika lidmi dokazano fyzika udajne neni vedni obor ale jake si obecne "cosi" co nema vubec nic spolecneho s vedou a tudis jeji takzvane "zakony" se daji klidne porusovat nedodrzovat..-rikejte tomu nakonec jak chcete..
Takze pomalu s tim vychazenim z "klasicke fyziky", mi (myslim já, Akord, Karban, zrejme i ty Elektro a nekolik dalsich vyjimek) z ni vychazime
Me jen zarazi s jakym klidem nekteri tu fyziku podcenuji a zatracuji 2000 let vyzkumu, desitky (mozna stovky) milionu experimentu, ktere prozatim jednoznacne prokazali ze fyzika je platna vzdy.. Naproti tomu jsem nevidel jediny dukaz, ktery by hovoril proti.. zatim jsem nevidel jednoznacny dukaz ktery spochybnoval zakon zachovani energie nebo treba zakon zachovani hmoty..

Akorda si vazim a myslim ze na tom se shodneme vsichni.. (az na nektere zjevne)

S pozdravem

Dvell

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Dvell píše:...Me jen zarazi s jakym klidem nekteri tu fyziku podcenuji a zatracuji 2000 let vyzkumu, desitky (mozna stovky) milionu experimentu, ktere prozatim jednoznacne prokazali ze fyzika je platna vzdy...
Fyzika je jedna vec a dôkaz tohoktorého prírodného zákona je vec druhá . To čo platilo vo fyzike ,,včera" ako dôkaz , nemusí už v plnóm rozsahu platiť aj dnes a je velmi pravdepodobné , že niektoré dôkazi používané dnes z pohladu fyziky nebudú celkom platiť ,,zajtra". Fyzika nie je o slovíčkárení , na rozdiel od ,,Pojmov a dojmov" . Pepe

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Dvell píše:... jak si psal je dobre drzet se pri zemi ...

Me jen zarazi s jakym klidem nekteri tu fyziku podcenuji a zatracuji 2000 let vyzkumu, desitky (mozna stovky) milionu experimentu, ktere prozatim jednoznacne prokazali ze fyzika je platna vzdy.. Naproti tomu jsem nevidel jediny dukaz, ktery by hovoril proti..
promiň, ale kdyby se 2000 let výzkum držel při zemi, tak tady dneska neklafáme přes internet. Nesměšoval bych fyziku coby vědní obor a fyziku jako to, co se snažíme popisovat. Pepe to ostatně popsal dost výstižně.

Synek má pro to "držení se při zemi" pěkné jednoslovné označení, které sem ale dávat nebudu, slušnost nedovolí... Raděj jeden citát od - snad uznávaného - vědce:

"Věda bez víry je chromá, víra bez vědy je slepá. (Albert Einstein)"

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Dvell
Zasloužilý člen

Příspěvek od Dvell »

"Lidska hloupost a vesmir jsou nekonečné, navíc o vesmíru to neni až tak jisté" (Albert Einstein)

Muzeme dat soutez v citovani slavnych osobnosti :D

Dvell

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Dvell píše:...Muzeme dat soutez v citovani slavnych osobnosti...
Vidíš vidíš , ,,Pojmi a dojmi". Pepe

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Upozornění!

Příspěvek od Merlin »

Žádám přispívající aby se věnovali tématu, pro něž je určeno toto vlákno. K vyřizování osobních šarvátek je na tomto fóru místo jinde.

Pokud Rival vaše "příspěvky" nepřemístí sám, budou 16. června promazány. Howgh
;)

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

re: Upozornění

Příspěvek od gromit »

Omlouvám se a prosím o smazání ihned
K.

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Cell

Příspěvek od Aquarius1 »

No mám tam třídu L i N.To že může antikoro reznout jsem opravdu nevěděl v práci máme spoustu vedení v antikoru a nikdy jsem si nevšimnul že by rezlo a to se týden co týden desinfikuje a sanituje jak za přítomnosti louhu či oxonie ale je pravda že destilku do toho nepouštíme,takže se pro příště destilce vyhnu obrovským obloukem. ;)

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Karban

Příspěvek od Karban »

Ilem píše:To přece nikdo nepopírá. Že se dá energie transformovat z jednoho druhu na jiný, to snad víš. Celková suma energie na vstupu a na výstupu musí být stejná. Na tom se sbnad taky shodneme. Jediná rozepře je v tom, jaké známe druhy energie:
* Mechanická energie
o Kinetická energie (Pohybová energie)
o Potenciální energie (Polohová energie)
+ Gravitační potenciální energie
+ Potenciální energie pružnosti
+ Tlaková potenciální energie
* Elektrická energie
* Magnetická energie
* Energie záření
* Energie vln
* Vnitřní energie
o Tepelná energie je spojena s chaotickým pohybem (vibrací a rotací) molekul.
o Jaderná energie
o Chemická energie (Chemická potenciální energie, Energie chemické vazby, Vazebná energie)

Toto jsou energie, o kterých ses pravděpodobně učil.

Jenže ti stejní fyzikové - ne my - objevili, že existuje ještě jedna energie. Zatím není ve školních osnovách, protože její původ není zcela jasný. Nazvali ji energie vakua . Přišli na to tak, že počítali teoretickou rychlost rozpínání vesmíru a porovnavali to se skutečností. Zjistili, že "někde" chybí obrovské množství energie a tuto energii nazvali energií vákua. Opakuji, tuto energii jsme nevymysleli my na tomto fóru, my se jen snažíme tuto energii transformovat do nám známých a námi využitelných druhů energie. Proč by to nemělo jít zrovna s touto energií, když se všemi ostatními to jde? Můžeš mi to vysvětlit? Naše dosavadní pokusy nasvědčují tomu, že název energie vákua je velmi příhodný, protže se nám ji daří transformovat právě tam, kde se objevuje vakuum. Byť třeba v podobě mikrokavitačních bublinek.

Vím, že to nepatří do tohoto vlákna, ale reagoval jsem na příspěvek v tomto vláknu, tak mi připadlo hloupé to psát jinam. Tak to tu chvíli nechte, a až si to přečtou Dvellové, Karbanové a jim podobní, klidně to smažte.
Tu "energii vakua" se daří transformovat, jo?
:lol:

Já bych to viděl trochu střízlivěji.
Asi jako ta tvá "studená fúze" v solným roztoku je pouhým ohřevem + elektrolýzou, tak ta "energie vakua" bude v praxi jen využití rozdílu tlaků v plynech.

Nebo chceš tvrdit, že jsi v té nádobce opravdu "studeně fúzoval"...?

8)

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Příspěvek od Pego »

Karban píše: Tu "energii vakua" se daří transformovat, jo?
:lol:

Já bych to viděl trochu střízlivěji.
Asi jako ta tvá "studená fúze" v solným roztoku je pouhým ohřevem + elektrolýzou, tak ta "energie vakua" bude v praxi jen využití rozdílu tlaků v plynech.

Nebo chceš tvrdit, že jsi v té nádobce opravdu "studeně fúzoval"...?

8)
Co brzda - zamestnavatel nepovolil? ...a uz zas jen prudi :shock:

Odpovědět

Zpět na „Akord“