Nechtěl jsem to sem plést, aby to někdo nebral jako návod, ale možná to bude zajímavé.
Vloni na jaře mne kouslo do vnitřní strany stehna klíště. Nic zvláštního, ročně jich "vychytám" v průměru pět i více. Tentokrát to ovšem bylo jiné. I když jsem si na místo ihned aplikoval kapku neaktivovaného NaClO2 (tehdy jsem ho ještě nebral), asi po osmi dnech se objevila charakteristická oteklá rudá skvrna ohraničená dvorcem. Měl jsem na vybranou - antibiotika nebo chlordioxid. Antibiotika mé tělo nevidělo dobře 35 let, a neměl jsem v úmyslu to měnit. "Najel" jsem tedy na MMS, a to nijak zprudka, pěkně postupně, kapku po kapce.
Skvrna zmizela, a čekal jsem na recidivu. Nepřišla. Po 3 měsících
jsem si nechal udělat krevní test u přítele doktora, kterému jsem řekl, oč jde. Láteřil... ale po důkladném vyšetření krve musel konstatovat, že sice mám obranné látky, ale po spirochetách ani památky.
Takže, tohle je moje troška do mlýna.
Rozhodně nikomu podobný postup nedoporučuji, pokud se vám něco takového stane, nelaborujte a určitě jděte k lékaři, je to stav, při němž antibiotika zaberou v 99% případů, jen se to nesmí zanedbat.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------