gewo píše:Některé věci se nedají vysvětlit, musí se to ohmatat. Teoretizování bylo dost, je ho plný internet.habana píše: No dobře. Takže budeme řezat každej svý železo...pak mi to tu připadá jako dost zbytečný prostředí.
Podle toho, co píšeš by to znamenalo, že ionty kovu uvolněné z jedné elektrody by ji při obrácení polarity znovu POKOVILY. A to je blbost! Jestli opravdu děláš se stříbrem, měl by sis toho všimnout. Ten kal je pro zpětnou reakci nepoužitelný.
Za druhé - zapomínáš na "formátování" elektrod. A to je věc, kterou si musíš ohmatat. Ve skutečnosti bys tímto postupem výrazně snížil produkci plynu a opotřebení by bylo skoro dvakrát vyšší, jelikož bys pokaždé musel prorazit ochrannou vrstvu na jedné z elektrod (změnila by se na kal...) a pak by se vytvořila na druhé.
Přemýšlej a zkoušej, než zas začneš radit.
No vidiš, jak to de, když se chce.
Upřímně řečeno, nejsem tak domejšlivej, abych kvůli tomuhle založil nové téma, založilo se samo, jaksi proti mé vůli. Proto bylo téma dvakrát za sebou, protože jsem zjistil, že odpověď do tématu (měla to být původně jen odpověď v tématu elektrolýzy) se mi prostě neuložila, tak sem to zkusil podruhý.
pak sem to objevil jako založená nová témata.
A jinak: nemám bohužel jaksi čas dělat vlastní pokusy, proto se občas vzmůžu na něco, co z tvé pozice (a možná nejen z ní) vypadá jako rady pana chytrýho.
Když se ale domluvíme, klíďo toho nechám. Nemám jaksi potřebu se nahlas někde ventilovat.
Fakt.