Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Solární Ohřev Vody
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
revolučne lacný solárny panel
v sekcii open source projekty na tomto fóre, je niekoľko príspevkov na vaše téma v linku " revolučne lacný solárny panel".
Neviem ako prepojiť tieto dve vlákna. Tak aspoň naňho upozorňujem.
Prajem veľa úspechov pri získavaní energie zo slnka.
Neviem ako prepojiť tieto dve vlákna. Tak aspoň naňho upozorňujem.
Prajem veľa úspechov pri získavaní energie zo slnka.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Re: Solární ohřev vody (levně)
Jde to, voda ochlazuje sáček a ten neshoří V předchozím příspěvku o pet lahvích jde o to že pet lahev se smrskne i v případě že v ní vodu ohřejeme,tedy pokud bude mít volné místo.Jinak jde o materiál velice tvárný a k ohřevu nevhodný nehledě na to pokud by to bylo využito jako solární ohřev.Vím o čem píši já s nimi totiž pracuji.Je to jak jsem již někde na foru psal plast s tzv:dlouhým vláknem.Vyrábí se z granulátu s příměsí barviv nebo bez a taje při teplotách kolem 120°C z hmoty se lisují předformy a z těch za teplot kolem 100°C vyfukují lahve.Hmota se vlastně vytáhne vytahovací tyčí a tlak vzduchu jí přirazí na chladnou formu a tím se vytvoří lahev,pokud lahev ohřejeme má tendenci se vracet do původního tvaru,je to dáno právě tím vytáhnutím a vnitřním pnutím materiálu které vlastně v závislosti na síle stěny a tvaru lahve zajišťuje jejich celkovou pevnost.gewo píše:Jde uvařit vodu v papírovém sáčku? Pokud ano, proč?
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
solárna pec, sporák, solární trouba
Preklad nie je gramaticky extra čistý, preto .doc nie je zakódovaný, kto chce, nech si opraví
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
V Brazílii jsem viděl spoustu kolektorů na ohřev vody v bazénu. Jde o černou hadici, která je protažena lahvemi od coly, které mají uříznutá dna a jsou zasunuty do sebe. Mají to na střechách celá léta, a o nějakém "scvrkávání" není řeč. Nedávno jsem někde na webu viděl totéž jako "vynález čínského rolníka. Ale nevím, kde je problém. Němci říkají: Probieren geht über studieren - česky řečeno, nade všechno hloubání je prostý pokus...Aquarius1 píše: Jde to, voda ochlazuje sáček a ten neshoří V předchozím příspěvku o pet lahvích jde o to že pet lahev se smrskne i v případě že v ní vodu ohřejeme,tedy pokud bude mít volné místo. ...
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Jo to už jsem taky někde viděl,nejsem vševěda ale jsem přesvědčen že pokud teplota přesáhne určitou mez láhev se zkroutí.Nejspíš jde o to že na vzduchu dochází k ochlazování lahve proudícím vzduchem nebo mají lepší petky Rovněž jsem už viděl skleník z takto poskládaných petek,dokonce to bylo kdysi v telce ale to už je několik let.Ale jinak si za svým tvrzením stojím.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
No, vzduch tam ani tak moc neproudil, bylo tam spíš na zdechnutí Mám pocit, že ty lahve se nafukují při teplotě nějak kolem 110°C, ale ještě jsem neviděl, aby se nějak zhroutila či deformovala prázdná petka stojící na slunci. Ty ano? Nedeformuje se ani zbarvená, natož průsvitná. A to dokonce ani na kapotě auta... Tak co se to tady řeší? Použitelné to jednoznačně je.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
To je fakt,k tomu už opravdu nemám argument (Ale stejně já rypák rýpací skus polít petku vařící vodou )
Měj se fajn.Jindra
Měj se fajn.Jindra
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Běžně je vyplachuju vařící vodou.. a ono nic. Asi mám nějaké jiné láhveAquarius1 píše:... skus polít petku vařící vodou )
Měj se fajn.Jindra
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To teda skutečně máš jiné láhve. Já už jsem několik petek zničil tím, že jsem do nich nalil vodu přímo z rychlovarné konve.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Ne to bude tím že máme teplejší vodu
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Konečně řešení! A je to!Aquarius1 píše:Ne to bude tím že máme teplejší vodu
Za každý velký objev vděčíme nějakému omylu.
A jedině ten, kdo má absolutní znalost o zkoumaném jevu, může jej vysvětlit tak, aby jej nikdo jiný nepochopil.
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
no jestli to gewo zkoušel v Alpách, dávalo by to smysl...Aquarius1 píše:Ne to bude tím že máme teplejší vodu
včera jsem vyplachoval 10l PE kanystr na pitnou vodu ještě bublající vodou z konvice a nic...
cca 260 m.n.m.
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Zato tohle nedává smysl v žádném kontextu..gromit píše:... no jestli to gewo zkoušel v Alpách, dávalo by to smysl...
.. včera jsem vyplachoval 10l PE kanystr na pitnou vodu ještě bublající vodou z konvice a nic... cca 260 m.n.m.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Zdravím Gromit.gromit píše: no jestli to gewo zkoušel v Alpách, dávalo by to smysl...
včera jsem vyplachoval 10l PE kanystr na pitnou vodu ještě bublající vodou z konvice a nic...
cca 260 m.n.m.
Ty si napísal, že si vyplachoval PE bandasku vriacou vodou. Lenže ak sa dobre pamätám, tak PE je skratka pre Polyetylén a pre Polyester sa ustálila skratka PEt. A ak aj tá bandaska bola PEt, tak tá je vyrobená inou technológiou (má aj hrubšiu stenu)ako PEt fľaše. PEt fľaše možno v núdzi použiť ako samozmršťovaciu bužírku, len s tým rozdielom, že po zmrštení zostane tvrdá.