Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
filtr
Proč nemůže být filtr (separátor plynu) mezi elktrodami? To se mi nezdá. Já bych řekl že určitě může.
- vonLichtverden
- Stálý člen
Pánové nezdá se vám, že řešíte ptákoviny?
Terravolty, gigavolty, liftery, molekulová síta? A kde je funkční způsob výroby toho vodíku?
Pokud se týká transformace napětí: není třeba napětí střídavé, pouze pulzní. Zkusil sem generovat pulzy kolem 8KHz pomocí 80C2051 a spínat s tím FET, který pouštěl napájecí napětí do VN Trafa - funguje to bezvadně a navíc jednosměrně.
Mimochodem, nejvíc mě vrtá hlavou video s Meyerem, kde předvádí vývod vodíku ve své dílně. Jistě jste to už taky viděli? Velký průhledný válec, v něm několik nerezových trubkových elektrod. Meyer napustí vodu, zapne celé zařízení do sítě, pootočí knoflíkem a začně se valit vodík. Je to normální video. Co mě tedy vrtá hlavou. Proč při zapínání zařízení do sítě pohasne osvětlení v místnosti a na stole, vedle vyvíječe, se roztočí motor pohánějící, něco jako, alternátor. Není to, náhodou, zařízení pracijící na principu vynálezu v příloze?
Terravolty, gigavolty, liftery, molekulová síta? A kde je funkční způsob výroby toho vodíku?
Pokud se týká transformace napětí: není třeba napětí střídavé, pouze pulzní. Zkusil sem generovat pulzy kolem 8KHz pomocí 80C2051 a spínat s tím FET, který pouštěl napájecí napětí do VN Trafa - funguje to bezvadně a navíc jednosměrně.
Mimochodem, nejvíc mě vrtá hlavou video s Meyerem, kde předvádí vývod vodíku ve své dílně. Jistě jste to už taky viděli? Velký průhledný válec, v něm několik nerezových trubkových elektrod. Meyer napustí vodu, zapne celé zařízení do sítě, pootočí knoflíkem a začně se valit vodík. Je to normální video. Co mě tedy vrtá hlavou. Proč při zapínání zařízení do sítě pohasne osvětlení v místnosti a na stole, vedle vyvíječe, se roztočí motor pohánějící, něco jako, alternátor. Není to, náhodou, zařízení pracijící na principu vynálezu v příloze?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
generátor
Myslím že meyerův rotační generátor je sice hezká věc, jen je pro nás trochu náročné na výrobu a v autě to zvýšení napětí by se mělo vyřešit měničem, při rezonanci by mělo stačit do 100W i kdyby víc, bylo by tam jenom jedno feritové trafo místo rotačního měniče (přidej tam ještě jeden alternátor na klíňák s uhlíkem nebo bez).
-
- Zasloužilý člen
pdf martinq
Ten pdf od martinq jsem stáhl (všech 850k) při otvírání hlásí chybu souboru, chtěl jsem to stáhnout znovu ale nestahuje to jen se mi v mžiku objeví v počítači ten samí špatný soubor.
Teď jsem dostal přes yahoo trochu obnovenou verzi part.59
Teď jsem dostal přes yahoo trochu obnovenou verzi part.59
-
- Zasloužilý člen
separátor
U nás se zabývá s výrobou a vývojem membrán, včetně palivového článku fyrma http://www.mega.cz/vyzkum-a-vyvoj.html Ještě jsem nestihl prohrábnout jejich stránky do hloubky, míval jsem na ně kontakt, můžem se pokusit získat nějaké vzorky membrán.
-
- Stálý člen
Nazdar všichni, zajímalo by mě jestli už někdo kromě Milana to svoje zařízení zabudoval do nějakého auta a jezdí na vodík. Někde tady bylo, že někdo měl známého, který měl předělanýho favorita,ale vyměnil ho za oktávku, no škoda,ale já bych to asi udělal taky, nic by mě přece nebránilo předělat další favorit, no ale to je jedno. Prostě jestli něco někdo má tak bych se rád přijel podívat na to jak mu to funguje. Jen tak mimochodem, nebylo by špatný někdy v létě udělat nějakej organizovanej sraz, a tam předvést nějaké funkční modely, pokecat o dané problematice atd... co vy na to?
-
- Zasloužilý člen
Falcon
Toho medvěda z nás ještě asi moc lidí neulovilo, ještě nejde zapít. Udělat setkání by ale bylo zajímavé, že by jsme se přihlásili u Rivala do seznamu a udělali pokus na vybrání termínu a místa? S tím formanem - kolegovi to předělal nějaký známí, okolnosti jsem psal, proto není zatím další.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
Lajos
neni to pdf ale txt, pošlu ti to na emila, ted překládám yahoo watercar, ještě 37 h a je to ...
poradíte mi nekdo jak namotat tu cívku : kolik závitů, jaký drát a jak to připojit ke generátoru pulsů a zároveň vyvést drátem napětí zpět do generátoru a cívky ? myslim že čtvercový/obdélníkový průběh stačí, výsledkem musí být pila a to by právě měla mít na starosti cívka u Meyerova patentu je dost názorná a já z ní nejsem moudrý myslim si že i ty mašinky zp10 a zp20 dokážou ledacos, jen mít tu cívku, data nádoby dodam, ale nemam ani páru co a jak se počítá
poradíte mi nekdo jak namotat tu cívku : kolik závitů, jaký drát a jak to připojit ke generátoru pulsů a zároveň vyvést drátem napětí zpět do generátoru a cívky ? myslim že čtvercový/obdélníkový průběh stačí, výsledkem musí být pila a to by právě měla mít na starosti cívka u Meyerova patentu je dost názorná a já z ní nejsem moudrý myslim si že i ty mašinky zp10 a zp20 dokážou ledacos, jen mít tu cívku, data nádoby dodam, ale nemam ani páru co a jak se počítá
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
-
- Zasloužilý člen
výpočet rezonance
Cvičení z laborek na ČVUT , lepší ti těžko nabídneme. Na slunečnice.cz dej do jejich hledače -elektra 2003- a můžeš stáhnout dobrý info program na elektro, bohužel elktrikářem se nestaneš přes noc, na to platí jenom lenin(učit se.........).
Výpočet kapacity jsem už psal dříve tady, najdi si to.
Výpočet kapacity jsem už psal dříve tady, najdi si to.
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Překlady
Martine, můžeš nahrát do fóra kromě přeloženého textu i originální znění v angličtině ? Myslím, aby to bylo vedle sebe, originál a překlad...
rival - živý člověk
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
lajos separace
Separace plynů je užitečná věc, přece pro pohon spalovacího motoru je lepší jen vodík s atmosferickým kyslíkem. Mezi desky vyvíječe se nehodí, tímto způsobem se vyrábí elektricky upravovaná voda, polarizovaná voda, nebo také mrtvá a živá voda. Už to tu dříve někdo posal. Tato voda se používá spíše na léčení. Mrtvá voda je perfektní dezinfekční prostředek, zničí vše živé (dělali jsme pokus s nítěnkami pro rybičky a v mrtvé vodě během malé chvilky zahynuly a úplně zbělely, v živé vodě normálně fungovaly).
Nejjednodušší filtr je úplně obyčejný červený pálený květináč. Stačí jen zalepit díru, dát do větší nádoby a nalít vodu.
Jeff
Nejjednodušší filtr je úplně obyčejný červený pálený květináč. Stačí jen zalepit díru, dát do větší nádoby a nalít vodu.
Jeff
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
květináč
V tpmto případě se nejedná o elektrolýzu, jen o úpravu vody ss proudem. A ten květináč se postaví dnem se zalepenou dírou dolů do větší nádoby, třeba do plastového kyblíku, naplní se 2cm pod okraj tvrdou vodou, do kyblíku se okolo květináče nalije stejná voda také 2cm pod okraj květináče, umístí se nerezové elektrody, jedna do květináče, druhá vedle něj do kyblíku a přivedeme ss proud o napětí 100V, necháme probíhat proces stěhování iontů, až se projeví rozdíl hladin cca za 4h je dokončeno.
Jeff
Jeff
-
- Zasloužilý člen
živá-mrtvá voda
Ještě za socializmu se provozovala výroba živé a mrtvé vody.Vzali akvárko do prostředka napříč zalepili kachličku bez glazury, usměrnily 220V a v obou půlkách akvárka daly nerez elektrody. Hladina musela být dost pod okrajem kachle, pokud vím s touto úpravou vody se dost mění pH v těch dvou komorách(nízké a vysoké pH) a i výška hladiny vody po úpravě. Která je živá a která mrtvá voda si už nepamatuji, ale bylo k tomu dost obšírný návod kterou vodu na kterou nemoc pít a v jakém množství. Prej na to přišli v rusku, takto upravenou vodu používali na chlazení vrtací hlavy, vrtací soupravy při hloubkových vrtech. Vodu měli ve velkých nádržích kde se i koupali a zjistili že zranění po koupeli se nezvykle rychle hojí, pak s tím zalévali stromky a po mrtvé vodě vyschly a po živé nezvykle rostli.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
něco na čtení
několik udělátek:
poruč větru poruč dešti
pumpa elektronů ze vzduchu
něco o vodíku
iontový motor
komplet Adamsův motor
vše v html jednou v aj a jednou cz
poruč větru poruč dešti
pumpa elektronů ze vzduchu
něco o vodíku
iontový motor
komplet Adamsův motor
vše v html jednou v aj a jednou cz
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.