Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Re: Měsíční BAN

Příspěvek od rival »

Karban píše:
Tohle je práce pana "Mim" - hrubě se mi nelíbí, aby mi někdo nadával do tupých mezků.

Copak s tím provedete, pane administrátor?

:?:
Pan administrátor tímto napomíná Mima, aby volil výrazy, které neuráží a neponižují. Myslím, že inteligentní člověk nemá problém vyjádřit své mínění o druhém formou, která je výstižná i bez hanlivých výrazů.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Měsíční BÁŇ (a nebyla by lepší na Marsu ??;)

Příspěvek od aNONym »

Karban píše:
Rival píše:Vidím, že se opět začínají hromadit stížnosti na Karbanovo chování. V případě, že nedojde ke změně chování, bude následovat automaticky (tedy již bez hlasování) ban měsíční....
Fajn, takže já si taky postěžuju:

"..Jenže ty bl.e tohle není bublátko, ale endotermický reaktor....Ty fak seš tupej mezek, kterej je rád, že funí a prská a jinak nic. .."

Tohle je práce pana "Mim" - hrubě se mi nelíbí, aby mi někdo nadával do tupých mezků.

Copak s tím provedete, pane administrátor?

:?:
To: Rival

Přikláním se k Mimovo názoru (a stavím se vedle něj), nicméně podotýkám, že to je dost nechutná urážka toho nebohýho zvířete. Neb pokud chce kdokoliv diskutovat s ostatními a přitom si odmítá prostudovat podklady protistrany, tak si ani jiné označení nezaslouží!!!! :| Non

Jelikož mnohdy se ani nepodíval na stránky, které jsme mu předložili, jenž by mu mohly pomoci pochopit danou problematiku, a jenom furt remcá, že je to nesmysl, tak potom v jeho zdejší přítomnosti spatřuji úúúplně jiný úmysl !!!!!!!
Naposledy upravil(a) aNONym dne úte 02 čer 2009 10:56, celkem upraveno 1 x.

aNONym
Zasloužilý člen

Re: Karbanův kabaret.

Příspěvek od aNONym »

Karban píše:
aNONym píše:
Karban píše:A sama měrka se do válce těžko dostane, pokud ji tam nějaký "expert" nehodí otvorem svíčky.
Ta historka je nejpíše vymyšlená.
Kouzelný to příklad dedukce.
A kudypak se asi ta měrka jinudy může dostat do pracovního prostoru válce - samozřejmě předpokládám, vzhledem k údajnému následnému poškození, motor s namontovanou hlavou...
Škoda, že tam raději nebyl zmíněnej slon, neb ten by se tím otvorem svíčky určitě neprotáhl (a byl by klid (možná)). Ale slonama se naštěstí v autech neměří. A dokonce ani po sundání hlavy. :? Non

To Rival: Prosím Tě, buďto tyto veškeré diskuze "o měrce" smaž nebo je alespoň přemísti do vlákna "Karbanovo úlety". V tomto vlákně jsou tyto jeho připomínky i mé reakce naprosto Out !!!! Děkuji.

Karban

Re: Karbanův kabaret.

Příspěvek od Karban »

aNONym píše:
Karban píše:
aNONym píše: Kouzelný to příklad dedukce.
A kudypak se asi ta měrka jinudy může dostat do pracovního prostoru válce - samozřejmě předpokládám, vzhledem k údajnému následnému poškození, motor s namontovanou hlavou...
Škoda, že tam raději nebyl zmíněnej slon, neb ten by se tím otvorem svíčky určitě neprotáhl (a byl by klid (možná)). Ale slonama se naštěstí v autech neměří. A dokonce ani po sundání hlavy. :? Non

To Rival: Prosím Tě, buďto tyto veškeré diskuze "o měrce" smaž nebo je alespoň přemísti do vlákna "Karbanovo úlety". V tomto vlákně jsou tyto jeho připomínky i mé reakce naprosto Out !!!! Děkuji.
Když seš tak bystrej, uveď nějakej příklad, jak se ta měrka 1,25 mm dostane mezi píst a válec a hlavně kudy vnikne vůbec do válce.

Určitě by to nejen mně zajímalo víc, než cosi o slonovi...

:lol:

aNONym
Zasloužilý člen

Re: Karbanův kabaret

Příspěvek od aNONym »

niki31 píše:Znicil som tak prvy motor.Po polroku prevadzky s jednym olejom mi vosla medzy piest a valec mierka 1.25mm a to bol motor po vybruse
Karban píše:Když seš tak bystrej, uveď nějakej příklad, jak se ta měrka 1,25 mm dostane mezi píst a válec a hlavně kudy vnikne vůbec do válce.
Základní problém je, když někdo reaguje na příspěvky psané v cizí řeči a neovládá ji na hovorové rovině, popř. nezná všechny patřičné významy k danému výrazu.

Protože potom mu význam slova vošla může připadat tak, jako že tam "sama vchodila". Ale ono je to uplne o niecom inom. ;) Non

Cehuni na to maju take jedno poriekadlo: Jeden o voze a druhý o koze.
Naposledy upravil(a) aNONym dne úte 02 čer 2009 11:35, celkem upraveno 1 x.

Karban

Příspěvek od Karban »

aNONym píše:
niki31 píše:Znicil som tak prvy motor.Po polroku prevadzky s jednym olejom mi vosla medzy piest a valec mierka 1.25mm a to bol motor po vybruse
Karban píše:Když seš tak bystrej, uveď nějakej příklad, jak se ta měrka 1,25 mm dostane mezi píst a válec a hlavně kudy vnikne vůbec do válce.
Základní problém je, když někdo reaguje na příspěvky psané v cizím řeči a neovládá ji na hovorové rovině, popř. nezná všechny patřičné významy k danému výrazu.

Protože potom mu význam slova vošla může připadat tak, jako že tam "sama vchodila". Ale ono je to o uplne niecom inom. ;) Non

Problém je v tom, že "vošla" je "přišla", "vešla", "dostala se"...

A já se ptám, JAK se dostane měrka 1,25 mm mezi píst a válec.

---
Takže nevím, co se ti zdá divnýho na mým dotazu.

*

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Karban píše:
aNONym píše:
Základní problém je, když někdo reaguje na příspěvky psané v cizím řeči a neovládá ji na hovorové rovině, popř. nezná všechny patřičné významy k danému výrazu.

Protože potom mu význam slova vošla může připadat tak, jako že tam "sama vchodila". Ale ono je to o uplne niecom inom. ;) Non

problém je v tom, že "vošla" je "přišla", "vešla" , "dostala se".

---
Takže neví, co se ti zdá divnýho na mým dotazu.

*

sumix
Nový člen

Příspěvek od sumix »

Osobně tady na fóru nejsem nějak moc aktivní, abych tu do toho mohl nějak kecat, ale nedá mi to - proboha, Karbane, buď piš něco k věci, nebo radši nepiš nic. Sám moc dobře víš, že tu chceš akorát zbytečně vyvolávat konflikty a vzniká tu spousta příspěvků úplně o ničem... Kdo se pak má dobrat nějaké rozumné informace, když se musí přebrodit spoustou nicneříkajících narážek od tebe?

Pro tvou informaci - měrka se mezi píst a válec dostane třeba tak, že jí tam vložíš ;-)

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

aNONym píše:
Karban píše:
aNONym píše:

problém je v tom, že "vošla" je "přišla", "vešla" , "dostala se".

---
Takže neví, co se ti zdá divnýho na mým dotazu.

*
"Vešla" znamená "šlo ji tam zastrčit". To snad pochopí i tupec.
Omlouvám se, ale už se taky musím uchylovat k ostřejším výrazům.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

repka tiež vyčerpáva pôdu, príroda nie je na tlačítko

Příspěvek od Akord »

Vôľa valec/piest:
Jasne bolo napísané, že sa mierka zasunula medzi piest a valec, a nie pod ventilové vahadlo. Je tiež jasné, že pri štrbine už v desatinách mm a nieto ešte v mm sa nedá hovoriť o kompresii. Vo valci sa možno zapáli benzín vďaka sviečke, ale ťahať nebude. Argument sám osebe je iba zaujímavosť, je mimo téma ale s Karbanovou námietkou absolútne súhlasím. Veci by sa mali upresňovať, a nie uhýbať od odpovede.
aNONym píše:Akorde. Tobě je zatěžko investovat pár stováků do vodoinstačního matroše + jedno odpoledne, aby ses už konečně přesvědčil, že to funguje ?? :|
Netipuj, co se týče investic do pokusu, tak bych te nejspíš preválcoval. Umím si rozmyslet do čeho vložím peníze, nemám je zadarmo. Nejsu blb, abych investoval do blbin.
Mim píše:Akorde, ty tvoje příspěvky jsou taky docela podivné. Vždyť ty neumíš říct ani pro, ani proti....ani nic...Nejsi náhodou původním povoláním(nebo současným) politik?????? Tomu by to nasvědčovalo.......
To zní zajímave, politik se smyslem pro fyziku a energii. Sázková kancelár je proti fóru upramene šuvix. Jsem docela praktik, který si ctí nekteré teorie predku. Na základe nejakého hlasování pro/proti/nic ani nehodlám poroučet vetru, dešti. Z toho se človek nenají.
energetik píše:protože na klapce karburátoru mám vysílač polohy, na palubce indikátor, a před časem jsem měl možnost zhruba ocejchovat výkon motoru při všech převodových stupních na válcích na stolici.
Ctím podobný prístup. Jen z výroku prímo neplyne, zda je vyhodnocení polohy klapky vztaženo na otáčky, predpokládám, že ano.
niki31 píše:Co sa tyka odparivosti myslim ze stou problem nieje, skus kvapnut olej na zohriaty kov asi na 700'C,ani si nevsimnes kedy sa odparil.
To sa tak teoreticky pekne povie. Skús to ale robiť sústavne, kontinuálne a s rozumným výsledkom. Konštrukcie týchto horákov živili hromady konštruktérov. Náhodou som pri koštrukcii jedného minihoráka na rastlinný olej aj bol. Až také jednoduché to nie je.
energetik píše:Ta pára z vody, kterou nechceš přiznat, totiž zvyšuje teplotu plamene, při normálním spalování oleje bys sklo tak akorát roztavil, ale nemohl s ním dál dobře pracovat, to potřebuje fakt dost vysokou teplotu. Pro jeho zpracování potřebuješ sálavé teplo o značné teplotě, jinak nepřilepíš ouško ke džbánku apod. jde o rychlé natevení povrchu bez defomace skeletu a to bez vysoké teploty neuděláš.
Teplota není energie. Tam jde v první rade o distribuci vhodného média k cíli, energie reakce se tím nezvetšuje. Zvýšení teploty nemusí být provázeno zvýšením energie reakce, není problém zvýšit teplotu i pri nižší dodané energii. Je potreba dávat pozor na podmínky. Teplota často není indikátorem množství tepla.

Zpc.Elservis
Stálý člen

Příspěvek od Zpc.Elservis »

Prokristapána všichni hned pochopili jak to s tou měrkou bylo, jenom jeden ne... Tohle připomíná scénky Felixe Holcmana - akorát že tam se tomu člověk zasmál...

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Zpc.Elservis píše:Prokristapána všichni hned pochopili jak to s tou měrkou bylo, jenom jeden ne... Tohle připomíná scénky Felixe Holcmana - akorát že tam se tomu člověk zasmál...
:good: :good:

Návštěvník

Re: Nevyhnutelnost

Příspěvek od Návštěvník »

gewo píše:Owenova teorie organizační úchylky

Každá organizace má určitý počet míst, vyhrazených pro naprosté blbce.

Z čehož vyplývá:
Když z jeden blbec odejde, je promptně nahrazen jiným.
Není slušné své obdivovatele tak napadat.
P.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Z čehož vyplývá:
+1 :good: Non

(a "hlavně tam vlevo" :lol: )

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Anonymous píše:

Z čehož vyplývá:
Není slušné své obdivovatele tak napadat.
P.
Promiň P. - nechtěl jsem Tě urazit...

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Zamčeno

Zpět na „Černá díra“