Pan administrátor tímto napomíná Mima, aby volil výrazy, které neuráží a neponižují. Myslím, že inteligentní člověk nemá problém vyjádřit své mínění o druhém formou, která je výstižná i bez hanlivých výrazů.Karban píše:
Tohle je práce pana "Mim" - hrubě se mi nelíbí, aby mi někdo nadával do tupých mezků.
Copak s tím provedete, pane administrátor?
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
V Hádánicích
Moderátor: FUP - Moderátoři
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Re: Měsíční BAN
rival - živý člověk
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: Měsíční BÁŇ (a nebyla by lepší na Marsu ??;)
To: RivalKarban píše:Fajn, takže já si taky postěžuju:Rival píše:Vidím, že se opět začínají hromadit stížnosti na Karbanovo chování. V případě, že nedojde ke změně chování, bude následovat automaticky (tedy již bez hlasování) ban měsíční....
"..Jenže ty bl.e tohle není bublátko, ale endotermický reaktor....Ty fak seš tupej mezek, kterej je rád, že funí a prská a jinak nic. .."
Tohle je práce pana "Mim" - hrubě se mi nelíbí, aby mi někdo nadával do tupých mezků.
Copak s tím provedete, pane administrátor?
Přikláním se k Mimovo názoru (a stavím se vedle něj), nicméně podotýkám, že to je dost nechutná urážka toho nebohýho zvířete. Neb pokud chce kdokoliv diskutovat s ostatními a přitom si odmítá prostudovat podklady protistrany, tak si ani jiné označení nezaslouží!!!! Non
Jelikož mnohdy se ani nepodíval na stránky, které jsme mu předložili, jenž by mu mohly pomoci pochopit danou problematiku, a jenom furt remcá, že je to nesmysl, tak potom v jeho zdejší přítomnosti spatřuji úúúplně jiný úmysl !!!!!!!
Naposledy upravil(a) aNONym dne úte 02 čer 2009 10:56, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
Re: Karbanův kabaret.
Škoda, že tam raději nebyl zmíněnej slon, neb ten by se tím otvorem svíčky určitě neprotáhl (a byl by klid (možná)). Ale slonama se naštěstí v autech neměří. A dokonce ani po sundání hlavy. NonKarban píše:A kudypak se asi ta měrka jinudy může dostat do pracovního prostoru válce - samozřejmě předpokládám, vzhledem k údajnému následnému poškození, motor s namontovanou hlavou...aNONym píše:Kouzelný to příklad dedukce.Karban píše:A sama měrka se do válce těžko dostane, pokud ji tam nějaký "expert" nehodí otvorem svíčky.
Ta historka je nejpíše vymyšlená.
To Rival: Prosím Tě, buďto tyto veškeré diskuze "o měrce" smaž nebo je alespoň přemísti do vlákna "Karbanovo úlety". V tomto vlákně jsou tyto jeho připomínky i mé reakce naprosto Out !!!! Děkuji.
Re: Karbanův kabaret.
Když seš tak bystrej, uveď nějakej příklad, jak se ta měrka 1,25 mm dostane mezi píst a válec a hlavně kudy vnikne vůbec do válce.aNONym píše:Škoda, že tam raději nebyl zmíněnej slon, neb ten by se tím otvorem svíčky určitě neprotáhl (a byl by klid (možná)). Ale slonama se naštěstí v autech neměří. A dokonce ani po sundání hlavy. NonKarban píše:A kudypak se asi ta měrka jinudy může dostat do pracovního prostoru válce - samozřejmě předpokládám, vzhledem k údajnému následnému poškození, motor s namontovanou hlavou...aNONym píše: Kouzelný to příklad dedukce.
To Rival: Prosím Tě, buďto tyto veškeré diskuze "o měrce" smaž nebo je alespoň přemísti do vlákna "Karbanovo úlety". V tomto vlákně jsou tyto jeho připomínky i mé reakce naprosto Out !!!! Děkuji.
Určitě by to nejen mně zajímalo víc, než cosi o slonovi...
-
- Zasloužilý člen
Re: Karbanův kabaret
niki31 píše:Znicil som tak prvy motor.Po polroku prevadzky s jednym olejom mi vosla medzy piest a valec mierka 1.25mm a to bol motor po vybruse
Základní problém je, když někdo reaguje na příspěvky psané v cizí řeči a neovládá ji na hovorové rovině, popř. nezná všechny patřičné významy k danému výrazu.Karban píše:Když seš tak bystrej, uveď nějakej příklad, jak se ta měrka 1,25 mm dostane mezi píst a válec a hlavně kudy vnikne vůbec do válce.
Protože potom mu význam slova vošla může připadat tak, jako že tam "sama vchodila". Ale ono je to uplne o niecom inom. Non
Cehuni na to maju take jedno poriekadlo: Jeden o voze a druhý o koze.
Naposledy upravil(a) aNONym dne úte 02 čer 2009 11:35, celkem upraveno 1 x.
Problém je v tom, že "vošla" je "přišla", "vešla", "dostala se"...aNONym píše:niki31 píše:Znicil som tak prvy motor.Po polroku prevadzky s jednym olejom mi vosla medzy piest a valec mierka 1.25mm a to bol motor po vybruseZákladní problém je, když někdo reaguje na příspěvky psané v cizím řeči a neovládá ji na hovorové rovině, popř. nezná všechny patřičné významy k danému výrazu.Karban píše:Když seš tak bystrej, uveď nějakej příklad, jak se ta měrka 1,25 mm dostane mezi píst a válec a hlavně kudy vnikne vůbec do válce.
Protože potom mu význam slova vošla může připadat tak, jako že tam "sama vchodila". Ale ono je to o uplne niecom inom. Non
A já se ptám, JAK se dostane měrka 1,25 mm mezi píst a válec.
---
Takže nevím, co se ti zdá divnýho na mým dotazu.
*
-
- Zasloužilý člen
Karban píše:problém je v tom, že "vošla" je "přišla", "vešla" , "dostala se".aNONym píše:niki31 píše:Znicil som tak prvy motor.Po polroku prevadzky s jednym olejom mi vosla medzy piest a valec mierka 1.25mm a to bol motor po vybruseZákladní problém je, když někdo reaguje na příspěvky psané v cizím řeči a neovládá ji na hovorové rovině, popř. nezná všechny patřičné významy k danému výrazu.Karban píše:Když seš tak bystrej, uveď nějakej příklad, jak se ta měrka 1,25 mm dostane mezi píst a válec a hlavně kudy vnikne vůbec do válce.
Protože potom mu význam slova vošla může připadat tak, jako že tam "sama vchodila". Ale ono je to o uplne niecom inom. Non
---
Takže neví, co se ti zdá divnýho na mým dotazu.
*
Osobně tady na fóru nejsem nějak moc aktivní, abych tu do toho mohl nějak kecat, ale nedá mi to - proboha, Karbane, buď piš něco k věci, nebo radši nepiš nic. Sám moc dobře víš, že tu chceš akorát zbytečně vyvolávat konflikty a vzniká tu spousta příspěvků úplně o ničem... Kdo se pak má dobrat nějaké rozumné informace, když se musí přebrodit spoustou nicneříkajících narážek od tebe?
Pro tvou informaci - měrka se mezi píst a válec dostane třeba tak, že jí tam vložíš ;-)
Pro tvou informaci - měrka se mezi píst a válec dostane třeba tak, že jí tam vložíš ;-)
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
"Vešla" znamená "šlo ji tam zastrčit". To snad pochopí i tupec.aNONym píše:Karban píše:problém je v tom, že "vošla" je "přišla", "vešla" , "dostala se".aNONym píše:
Základní problém je, když někdo reaguje na příspěvky psané v cizím řeči a neovládá ji na hovorové rovině, popř. nezná všechny patřičné významy k danému výrazu.
---
Takže neví, co se ti zdá divnýho na mým dotazu.
*
Omlouvám se, ale už se taky musím uchylovat k ostřejším výrazům.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
repka tiež vyčerpáva pôdu, príroda nie je na tlačítko
Vôľa valec/piest:
Jasne bolo napísané, že sa mierka zasunula medzi piest a valec, a nie pod ventilové vahadlo. Je tiež jasné, že pri štrbine už v desatinách mm a nieto ešte v mm sa nedá hovoriť o kompresii. Vo valci sa možno zapáli benzín vďaka sviečke, ale ťahať nebude. Argument sám osebe je iba zaujímavosť, je mimo téma ale s Karbanovou námietkou absolútne súhlasím. Veci by sa mali upresňovať, a nie uhýbať od odpovede.
Jasne bolo napísané, že sa mierka zasunula medzi piest a valec, a nie pod ventilové vahadlo. Je tiež jasné, že pri štrbine už v desatinách mm a nieto ešte v mm sa nedá hovoriť o kompresii. Vo valci sa možno zapáli benzín vďaka sviečke, ale ťahať nebude. Argument sám osebe je iba zaujímavosť, je mimo téma ale s Karbanovou námietkou absolútne súhlasím. Veci by sa mali upresňovať, a nie uhýbať od odpovede.
Netipuj, co se týče investic do pokusu, tak bych te nejspíš preválcoval. Umím si rozmyslet do čeho vložím peníze, nemám je zadarmo. Nejsu blb, abych investoval do blbin.aNONym píše:Akorde. Tobě je zatěžko investovat pár stováků do vodoinstačního matroše + jedno odpoledne, aby ses už konečně přesvědčil, že to funguje ??
To zní zajímave, politik se smyslem pro fyziku a energii. Sázková kancelár je proti fóru upramene šuvix. Jsem docela praktik, který si ctí nekteré teorie predku. Na základe nejakého hlasování pro/proti/nic ani nehodlám poroučet vetru, dešti. Z toho se človek nenají.Mim píše:Akorde, ty tvoje příspěvky jsou taky docela podivné. Vždyť ty neumíš říct ani pro, ani proti....ani nic...Nejsi náhodou původním povoláním(nebo současným) politik?????? Tomu by to nasvědčovalo.......
Ctím podobný prístup. Jen z výroku prímo neplyne, zda je vyhodnocení polohy klapky vztaženo na otáčky, predpokládám, že ano.energetik píše:protože na klapce karburátoru mám vysílač polohy, na palubce indikátor, a před časem jsem měl možnost zhruba ocejchovat výkon motoru při všech převodových stupních na válcích na stolici.
To sa tak teoreticky pekne povie. Skús to ale robiť sústavne, kontinuálne a s rozumným výsledkom. Konštrukcie týchto horákov živili hromady konštruktérov. Náhodou som pri koštrukcii jedného minihoráka na rastlinný olej aj bol. Až také jednoduché to nie je.niki31 píše:Co sa tyka odparivosti myslim ze stou problem nieje, skus kvapnut olej na zohriaty kov asi na 700'C,ani si nevsimnes kedy sa odparil.
Teplota není energie. Tam jde v první rade o distribuci vhodného média k cíli, energie reakce se tím nezvetšuje. Zvýšení teploty nemusí být provázeno zvýšením energie reakce, není problém zvýšit teplotu i pri nižší dodané energii. Je potreba dávat pozor na podmínky. Teplota často není indikátorem množství tepla.energetik píše:Ta pára z vody, kterou nechceš přiznat, totiž zvyšuje teplotu plamene, při normálním spalování oleje bys sklo tak akorát roztavil, ale nemohl s ním dál dobře pracovat, to potřebuje fakt dost vysokou teplotu. Pro jeho zpracování potřebuješ sálavé teplo o značné teplotě, jinak nepřilepíš ouško ke džbánku apod. jde o rychlé natevení povrchu bez defomace skeletu a to bez vysoké teploty neuděláš.
-
- Stálý člen
Prokristapána všichni hned pochopili jak to s tou měrkou bylo, jenom jeden ne... Tohle připomíná scénky Felixe Holcmana - akorát že tam se tomu člověk zasmál...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Zpc.Elservis píše:Prokristapána všichni hned pochopili jak to s tou měrkou bylo, jenom jeden ne... Tohle připomíná scénky Felixe Holcmana - akorát že tam se tomu člověk zasmál...
Re: Nevyhnutelnost
Není slušné své obdivovatele tak napadat.gewo píše:Owenova teorie organizační úchylky
Každá organizace má určitý počet míst, vyhrazených pro naprosté blbce.
Z čehož vyplývá:
Když z jeden blbec odejde, je promptně nahrazen jiným.
P.
-
- Zasloužilý člen
+1 Nongewo píše:Owenova teorie organizační úchylky
Z čehož vyplývá:
(a "hlavně tam vlevo" )
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Promiň P. - nechtěl jsem Tě urazit...Anonymous píše:Není slušné své obdivovatele tak napadat.gewo píše:Owenova teorie organizační úchylky
Z čehož vyplývá:
P.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------