Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
cívka
Na několika schematech je obdelníkový průběh, ale prý je nepoužitelný, máte někdo koncovou rezonanční cívku, podle čeho se motá ? Na jednom obrázku je cívka v nádobě a NENÍ připojena jako elektroda. Meyer dokonce pod elektrody hnal čerpadlem vodu, přeci jen kapacita vody mixlé bublinkami je úplně jinde než voda bez bublinek, mělo by to být učinnější, dříve se plyn dostane z vody. Na schematech Meyera je i "feedback" zpětná vazba, někdo minule psal, že po odpojení generátoru jde z vody více napětí než kolik do ní bylo puštěno, ví někdo kam to připojit ? To Meyerovo schema je prá staré a složité, přepracoval ho někdo ? Myslim to s několika (asi obvody a obrázkem digitálního + analogového průběhu = pila.
Přílohy se mi nezobrazujou, jestli je o dva příspěvky výše něco přidáno, jak píše Rival.
Přílohy se mi nezobrazujou, jestli je o dva příspěvky výše něco přidáno, jak píše Rival.
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Re: Obrázky
Me to to nefunguje, nejsem zaregistrovany a nevidim prilohy, predtim jsem je videl u tohoto prizpevku uz nevidim.Rival píše:Přílohy u jednotlivých příspěvků, by se měly zobrazovat všem. Včetně anonymních uživatelů. Dejte mi vědět pokud to někomu nefunguje. Tento příspěvek obsahuje přílohu s obrázkem.
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Zobrazování příloh je opět plně funkční
Přílohový šotek odstraněn . Děkuji za spolupráci.
rival - živý člověk
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
profesor xogen
Prohlížím schema, hledám šotka, nevidím šotka. Tvůj rébus profesore jsem nevyřešil, pokud není chyba na číslech vývodů 4059-ky.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
schema
koukal jsem na asi 4 obrázky a našel jsem změnu na třech (rival když píšu číslovky zobrazují se smajlíci ! ) potenciometrech a takový ten trojuhelnik tady neni a na ostatních je, a pár čar vede jinudy, mosfet je někde 410 jinde 510 jinde 640, ja neposoudim co je spravne a co ne ale určitě uplně stejný nejsou
muže mi někdo v kostce napsat co dělá co ? odpor dělá ... mosfet je tu proto ..., louskám radioamarírskou knihu, kde se píšou zajímavý věci ale elektromechanik asi ze mně nebude, právě se bavím vykrádáním starých monitorů a televizí, občas i elektronkových ...
jak je náročné namotat VN trafo na GV a TV (gigavolt a terra volt) ? Tesla používal k levitaci OBROVSKÉ napětí , asi jste viděli liftery s pár tisíci volty vznikne takový náboj, že (pravděpodobně elektromagneticky) přitáhne dřevo, přitáhnout těžší předměty si vyzádá možná více než TV ... pokusum zdar ...sejdeme se na orbitu
muže mi někdo v kostce napsat co dělá co ? odpor dělá ... mosfet je tu proto ..., louskám radioamarírskou knihu, kde se píšou zajímavý věci ale elektromechanik asi ze mně nebude, právě se bavím vykrádáním starých monitorů a televizí, občas i elektronkových ...
jak je náročné namotat VN trafo na GV a TV (gigavolt a terra volt) ? Tesla používal k levitaci OBROVSKÉ napětí , asi jste viděli liftery s pár tisíci volty vznikne takový náboj, že (pravděpodobně elektromagneticky) přitáhne dřevo, přitáhnout těžší předměty si vyzádá možná více než TV ... pokusum zdar ...sejdeme se na orbitu
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Re: schema
Trafo na vysoke napeti je narocne z duvodu izolace, melo by obrovske rozmery.martinq píše:jak je náročné namotat VN trafo na GV a TV (gigavolt a terra volt) ? Tesla používal k levitaci OBROVSKÉ napětí , asi jste viděli liftery s pár tisíci volty vznikne takový náboj, že (pravděpodobně elektromagneticky) přitáhne dřevo, přitáhnout těžší předměty si vyzádá možná více než TV ... pokusum zdar ...sejdeme se na orbitu
Ale mozna by se dal pouzit tesluv transformator (tesla coil). Ale vystupni napeti je stridave a dost vysoka frekvence.
Na lifter potrebujete stejnosmerne napeti. Usmerovaci dioda na takove vysoke napeti asi neexistuje.
http://www.google.com/search?hl=cs&q=te ... ooglem&lr=
egas
Tak smazaly yahoo diskuzi Egas, běžela 4 roky měla přes 10 000 příspěvků, většinu obrázků mam na disku, ale zpravy jsou nenáratně vtahu i se seznamem členů, zkusim vytáhnout od kohokoliv v podobné diskuzi zda má arcviv starších článků. Cenzurovaly ji stále (cybělo dost věcných odpovědí) a nyní pšestala existovat. Jakmile narazíte na diskuzi, nečtěte jí ale zazálohujte a pak s chutí do ní. Ted prekladam automatem diskuzi watercar take z yahoo, az to bude hodim, ji sem v txt souboru.
Tomas: Sly by ty trafa zapojit za sebou ? Do prvniho pustit 100V a dostat 10KV do druheho pustit 10 KV a dostat X ? Jaky je nejmensi pouzitelny proud mA nebo i uA ci nA ? To by asi byly potreba hodne tluste draty, aby to proslo nebo ne ?
Rival jsem přihlíšen a nemohu odeslat prispevek ani jako anynym "uzivatel je jiz registrovan".
Tomas: Sly by ty trafa zapojit za sebou ? Do prvniho pustit 100V a dostat 10KV do druheho pustit 10 KV a dostat X ? Jaky je nejmensi pouzitelny proud mA nebo i uA ci nA ? To by asi byly potreba hodne tluste draty, aby to proslo nebo ne ?
Rival jsem přihlíšen a nemohu odeslat prispevek ani jako anynym "uzivatel je jiz registrovan".
Re: egas
Trafa za sebou zapojit jdou to neni problem, ale porad bude pretrvavat problem z izolaci mezi zavity, civka - jadro a na vystupnich svorkach hlavne u toho posledniho trafa. Nevim presne na jakou vzdalenost dokaze preskocit jiskra u 1TV, ale odhaduji to i na nekolik metru. Odber proudu lifteru nevim odhaduji to kolem uA az mA podle velikosti lifteru. Pri tak malem proudu staci i ty nejtenci draty. Take zustava problem jak usmernit tak vysoke napeti, stejnosmerne se neda transformovat.martin_q píše: Tomas: Sly by ty trafa zapojit za sebou ? Do prvniho pustit 100V a dostat 10KV do druheho pustit 10 KV a dostat X ? Jaky je nejmensi pouzitelny proud mA nebo i uA ci nA ? To by asi byly potreba hodne tluste draty, aby to proslo nebo ne ?
Tesla
když to zvládnul Tesla bez počítačů, pouze s elektronkama tak by to dnes měla být hračka, asi ty kontakty od sebe budou hodně daleko, Tesla byl v hale velikosti hangáru a ty létající mašiny měly kolem 80 m délku (doutníky) napájel je zářivou energií, která nás obklopuje a šlehají z ní blesky. Ve staré učebnici elektro se píše, že elektrická energie se nevyrábí, pouze jí generátor dává do pohybu, je ve všem i v izolantech, ale rozpohybovat ji v izolantech je nesmírně náročné a ztrátové. Co místo drátu použít bužírku napuštěnou vodivým plynem, jenom dvě tři koncová trafa, bužírka by mohla být ze superizolantu a ještě obalená nadrzenou keramikou s pojivem.
- ZeusJuri
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
Re: Tesla
Bužírka je fajn ale lepší by asi byla skleněná kapilára a plyn bych nepoužil to by Ti z toho mohl nakonec vzniknout laser nebo plazma. Kapilárou protáhnout tenký měděný drátek a tu kapiláru namotat závit vedle závitu ale jen v jedné řadě na skleněnou trubku která má uvnitř kovové jádro nebo použít jako jádro ferit hlavně to jádro nesmí být vodivé. Toť asi vše
- ZeusJuri
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
Re: egas
Jo ješte mě tak napadlo proč použivat stŕídavé napětí když by stačil ganerátor obdélníkového průběhu nebo přerušované stejnosměrné napětí
- Tester
- Nový člen
- Dostal: 1 poděkování
- Pohlaví:
molekulová síta
Molekulová síta nám nepomůžou, protože sito je použitelné k odloučení již hotového plynu, ne k roztržení molekul, nehledě na rychlost propouštění. Odlučování plynu dle desek s vysokým potenciálem je slepou cestou, na těch deskách by vznikalo větší množství směsi než na elektrodách. Nejlépe by bylo kotlík poháněný vodíkem udělat tak, že hořák je uvnitř výměníku podélně, tedy plamen se nedotýká žádné stěny. Nekorodoval by a nepropálil se, když dojde k poruše oběhového čerpadla.
něco na čtení
nahrubo přeložena diskuze, všechna temata dohromady, řazeno nad sebou
Rival "přípona txt nebyla dosud povolena" šlo by s tím něco udělat a s připonou avi, wmv, mpg, divx taky.
!! Soubor je txt, je nutné zip přejmenovat na txt !!
Rival "přípona txt nebyla dosud povolena" šlo by s tím něco udělat a s připonou avi, wmv, mpg, divx taky.
!! Soubor je txt, je nutné zip přejmenovat na txt !!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Re: něco na čtení
Všechny výše uvedené přílohy byly aktivovány.martinqqqqqq píše: Rival "přípona txt nebyla dosud povolena" šlo by s tím něco udělat a s připonou avi, wmv, mpg, divx taky.
rival - živý člověk
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
tester
Ano, tohle vidím logicky, použít molekulární filtr na separaci plynů. Dobrá je též informace, že mezi elektrodami vyvíječe filtr být nemůže.
Testere, máš s tím nějaké praktické zkušenosti? Způsob provedení, použité materiály, jak vysoké tlaky, způsob ochrany proti zpětnému zašlehávání z hořáku a samozřejmě způsob rozkladu vody?
Nechci toho moc najednou?
Jeff
Testere, máš s tím nějaké praktické zkušenosti? Způsob provedení, použité materiály, jak vysoké tlaky, způsob ochrany proti zpětnému zašlehávání z hořáku a samozřejmě způsob rozkladu vody?
Nechci toho moc najednou?
Jeff