Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Schéma...
Pokud někdo může potvrdit, že mu to funguje. Pak můžeme být v klidu. Srdcem obvodu je mikroprocesor Atmel a ten bez naprogramování nic nedělá... Takže k jeho oživení je ještě třeba program...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
rival - živý člověk
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Re:Rival
V Košiciach máme pracovisko, ktoré sa zaoberá vývojom, výrobou hybridných obvodov.
Nakoľko som len H2 amatér, neviem čo od nich žiadať. Prosím odborníkov, aby mi dali požiadavky, čo od nich žiadať. Nemali by mať problém s vývojom obvodu, ktorý bude mať rovnaké parametre ako požadovaný Atmel a naprogramovať ho. Stačí parametre výstupu.
sano
Nakoľko som len H2 amatér, neviem čo od nich žiadať. Prosím odborníkov, aby mi dali požiadavky, čo od nich žiadať. Nemali by mať problém s vývojom obvodu, ktorý bude mať rovnaké parametre ako požadovaný Atmel a naprogramovať ho. Stačí parametre výstupu.
sano
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
schema elabs
I kdybych někomu připadal jako z doby kamenné(elektronické), stejně si myslím že na vstupy Q1 a Q2 stačí přivést signál z generátoru dvou až tří 555 a je to stejné, zas půjde jen o hodnoty frekvence podle provedení vyvíječe, ještě že jsem neudělal zatím plošňák na to moje zapojení s 556(2x555), přihodím tam Milanův konec který vlastně dělá z obdélníku vzestupnou amplitudu+definuje přes Q2 časovou mezeru přerušení mezi periodami. Bohužel o víkendu mám maďarskou pivní sraz kde stejně převážně půjde o toto téma, vše špatné je k něčemu dobré. Pustím se do toho trochu pozdějí, ale s více informacemi-nebo mně předběhněte.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
obvod
V obvodu je špatně nakreslený horní tranzistor BC 557. Požadované průběhy by se daly realizovat i pomocí starých šrotů - logiky ttl, jenom by asi byla spotřeba vyšší, než spotřeba vlastního vyvíječe.
Jeff
Jeff
-
- Zasloužilý člen
sano
Tak jim předhoď Milanovo zapojení, jsou tam i průběhy, musí být jenom možnost programem nastavovat ty frekvence v širokém rozmezí. Jen vymyslet sofware na ty uvedené průběhy.
- rival
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Schéma ještě jednou
Schéma - tentokráte černobíle. Vhodnější pro tisk. Upravil SUMEC.
EDIT: upravena velikost
EDIT: upravena velikost
Naposledy upravil(a) rival dne úte 04 dub 2006 12:15, celkem upraveno 2 x.
rival - živý člověk
-
- Zasloužilý člen
schema
ano ten tranzistor je nakreslený špatně(kolektor není na šikmo), ale z hlediska funkce je správně.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
schema
Program by měl budit průběh jako na obrázku v galerii, nějaké hodnoty tam jsou a zbytek pujde snadno dopočítat. Možná seženu několik PIC nebo Atmel i s programem.
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
program
Program nemám, ale člověka co by ho dle mého zadání napsal a nahrál do procesoru ano. Koukám po různých vzorečkách po netu, vlastnosti vody, kapacita apod. až to dám dohromady začnu počítat (nemám měřáky, takže nevim kolik má odpor a kapacitu moje nádoba tak použiju odhad +-20%) a až to budu mít vrhnu se na finální čísla, pak jen někoho najít kdo mi postaví elektroniku a možná bude dílo dokonáno. On přístup pokus omyl, tak jako teď mně už nebaví.
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
-
- Zasloužilý člen
laser
Čistě teoreticky-vypadá to tak že když bude fungovat rezonanční elektrolýza s dostatečným množstvým vodíku, nebudeš potřebovat dál komplikovat svoje zařízení, když ten přínos s laserem ani nebudeš potřebovat. Zatím není známka že by z nás ostatních by někdo dospěl k rezonančnímu úspěchu, musí se vždy vyřešit problém první pak můžem to vylepšit třeba s kaligrafickým písmem.
- rival
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Obrázky
Přílohy u jednotlivých příspěvků, by se měly zobrazovat všem. Včetně anonymních uživatelů. Dejte mi vědět pokud to někomu nefunguje. Tento příspěvek obsahuje přílohu s obrázkem.
rival - živý člověk