Karban, prišel jsi sem práve do komplikovanejší situace, a nezorientoval si se v ní patrne proto, že jsi nevenoval dostatečnou pozornost historii prispevku na fóru. Chápu to, je toho hodne. Určite martin11 nepatrí mezi duševne narušené, to si se určite unáhlil, spíše naopak patrí k velkým a me oblíbeným realistum. Nikdy nenapsal, že udelal perpetuum, ale snaží se zkoumat souvislosti v magnetických hračkách. Reakce martina11 muže být nanejvýš malinko alergická, ale to chápu taky, protože zvlášť v posledním čase se na fóru objevují diskutující, kterí málo čtou ale ptají se na veci, které tady mnohokrát v ruzné podobe odznely, a dokonce je prekrucují, nechci jmenovat. Uvažuju podobne, jako martin11, tech pomerne málo vecných a s technikou nesouvisících reakcí je tady fakt príliš. Dávej vecné technické otázky a argumenty, a voda se vyčistí. Tvá otázka na hvezdicový motor byla natolik obecná, že by musel vzniknout propagační článek, je treba pristupovat k určitým kompromisum. Mel bys spolehnout i na to, že stále tady jsou lidi, co neco prakticky delají, a mají z toho určité poznatky.Karban píše:Aha, tak už snad odpovědí netřeba.
Ten martin11 je asi opravdu duševně chorý.
Ten "motor" je snad perpetuum mobile, on si asi myslí, že ho nebude muset napájet.
To se mi snad zdá, jakej magor po světě běhá...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Karbanovo vlákno
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
martin11:
Píše tohle:
"...něco jako ventil v motoru...já vím 2takt ventily nemá....."
No, jistě těsně kolem tebe projelo dost takových dvoutaktů, co ty ventily pro sání a výfuk měly, o tom jsem na 100% přesvědčen, pokud jsi žil posledních 20let, tam kde teď.
Ale tuhle neznalost beru, každý se nezajímá o skutečnou techniku.
-------------------------------------------------------------------------------
Pro ostatní jen krátce:
Vemte si kompas nebo busolu (turistickou), a dejte ji k futrům dveří asi tak 10 cm nad podlahu.
Jedna strana střelky se natočí k futru.
Která?
A víte, proč právě ta strana?
Dokážete to vysvětlit?
?
Píše tohle:
"...něco jako ventil v motoru...já vím 2takt ventily nemá....."
No, jistě těsně kolem tebe projelo dost takových dvoutaktů, co ty ventily pro sání a výfuk měly, o tom jsem na 100% přesvědčen, pokud jsi žil posledních 20let, tam kde teď.
Ale tuhle neznalost beru, každý se nezajímá o skutečnou techniku.
-------------------------------------------------------------------------------
Pro ostatní jen krátce:
Vemte si kompas nebo busolu (turistickou), a dejte ji k futrům dveří asi tak 10 cm nad podlahu.
Která?
Dokážete to vysvětlit?
?
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
kompas
Ahoj, futra mám dřevěná, ale u pantů se kompas točí jak na pólu, asi to bude tím, že je to krám made in China za 3€ a ukazuje všechno, jen ne sever. Jinak by to mohlo souviset s tím, že je namagnetována pouze polovina střelky?Vemte si kompas nebo busolu (turistickou), a dejte ji k futrům dveří asi tak 10 cm nad podlahu.
Která?
Dokážete to vysvětlit?
Re: kompas
Jenže panty nejsou futra, v tom je ten rozdíl.tbest píše: Ahoj, futra mám dřevěná, ale u pantů se kompas točí jak na pólu, asi to bude tím, že je to krám made in China za 3€ a ukazuje všechno, jen ne sever. Jinak by to mohlo souviset s tím, že je namagnetována pouze polovina střelky?
Jsou moc malý.
Ale třeba železnej sloup, toje něco podobnýho...
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Ahoj .tbest píše:A víte, proč právě ta strana?Vemte si kompas nebo busolu (turistickou), a dejte ji k futrům dveří asi tak 10 cm nad podlahu.
Která?
Dokážete to vysvětlit?
Ahoj, futra mám dřevěná, ale u pantů se kompas točí jak na pólu, asi to bude tím, že je to krám made in China za 3€ a ukazuje všechno, jen ne sever. Jinak by to mohlo souviset s tím, že je namagnetována pouze polovina střelky?
Nahoře u futer to bude opačně,teda u ocelových.
?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ano, bude to nahoře opačně.la píše: Ahoj .
Jistě tušíš proč....
- la
- Zasloužilý člen
To byl dobrý testíkAnonymous píše:Ano, bude to nahoře opačně.la píše: Ahoj .
Jistě tušíš proč....
http://www.tmgnow.com/repository/global ... sical.html
http://www.gewo.cz/earth/solar-proces(1).htm
gewa sem nemůžu funkčně dostat ,ale jde to zkopírovat do vyhledávače nechat najít a otevře seto škoda moc pěkný články o změnách podnebí v závislostí na změně mag.pole země.
Naposledy upravil(a) la dne sob 27 pro 2008 11:26, celkem upraveno 3 x.
- la
- Zasloužilý člen
.
Domnívám se že, ještě nedávno by tento způsob měření obyč kompasem nebyl tak jednoznačný.Tudíž s toho vyplývá nemastné a neslané počasí s velkými výkyvy,geotermální aktivita a pak ochlazování.Karban píše:Ty futra a sloupy tu neuvádím jen tak pro legraci...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
pro karban ..a přispívající...
...za nejdřív....karban asi četl v mládí...nebo zcela nedávno...." Děti kapitána Granda "....jak tam ten podlej chlap hodil tu sekyrku pod kompas.....
...tbest má ode mne bodík....za čínskej kompas ...namagnetovanej jen z pulky....za 3 euro světovej vynález...a pak , že se neurodí....já se ty magnety u sebe snažim z pulky odmagnetovat.....tuhle jsem ho přeřízl...co myslíte že se stalo....????....prosím odpověď jen od Karbana....Akord...nenapovídat...!!!!
...on totiž magnetizmus Zeměkoule je nějak ..." jinačí.." než ten z neodymů....ale v principu stejnej....ale to už jsme tady ...pro info..Karbanovi....probírali....lekce 2 hodina pátá.....
...mimo jiné....já bydlím téměř pod Řípem....hora Říp střední Čechy
....magnetická hora......Jules Verne se zde asi inspiroval......až budeš mít náladu přijeď i s rodinou....na sv.Jiří je zde pouť ...ta je nezajímavá....pokud si nechceš zastřílet ve střelnici.....vem si kompas...ale ne čínskej...polovičatě magnetovanej...ale nějakej pořádnej....nejlíp z výzbroje NATO....když jedeš z Mělníka do Roudnice ...to je přibližněna jih...tak v Krábčicích jedeš na sever....věř mi.....jsem vocas zdejší....ale v diskusi jsem nepochopil ....proč je diskuse....jak mi magnetujou futra....každý Fe je u kompasu magnetický..tedy mimo anticora.....jo a na okraj.....zkuste u kompasu magnet roztočit jako káču.....co.......střelka nic.....divný cooooo....tak to máte dneska ode za domácí ukol....vaše karkulka červená...nevzdělaná...hezký večer...jo mám vyřídit i pozdrav od martin-a 11 zas chlastá ten svuj svařák special
...tbest má ode mne bodík....za čínskej kompas ...namagnetovanej jen z pulky....za 3 euro světovej vynález...a pak , že se neurodí....já se ty magnety u sebe snažim z pulky odmagnetovat.....tuhle jsem ho přeřízl...co myslíte že se stalo....????....prosím odpověď jen od Karbana....Akord...nenapovídat...!!!!
...on totiž magnetizmus Zeměkoule je nějak ..." jinačí.." než ten z neodymů....ale v principu stejnej....ale to už jsme tady ...pro info..Karbanovi....probírali....lekce 2 hodina pátá.....
...mimo jiné....já bydlím téměř pod Řípem....hora Říp střední Čechy
....magnetická hora......Jules Verne se zde asi inspiroval......až budeš mít náladu přijeď i s rodinou....na sv.Jiří je zde pouť ...ta je nezajímavá....pokud si nechceš zastřílet ve střelnici.....vem si kompas...ale ne čínskej...polovičatě magnetovanej...ale nějakej pořádnej....nejlíp z výzbroje NATO....když jedeš z Mělníka do Roudnice ...to je přibližněna jih...tak v Krábčicích jedeš na sever....věř mi.....jsem vocas zdejší....ale v diskusi jsem nepochopil ....proč je diskuse....jak mi magnetujou futra....každý Fe je u kompasu magnetický..tedy mimo anticora.....jo a na okraj.....zkuste u kompasu magnet roztočit jako káču.....co.......střelka nic.....divný cooooo....tak to máte dneska ode za domácí ukol....vaše karkulka červená...nevzdělaná...hezký večer...jo mám vyřídit i pozdrav od martin-a 11 zas chlastá ten svuj svařák special
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
Re: správně
[quote="martin11"]kladný bodík karbanovi :eclap:[/quote]
Asi ještě jeden - lokomotivy řady 781... měly dvoudobé motory s ventily...
Asi ještě jeden - lokomotivy řady 781... měly dvoudobé motory s ventily...
-
- Zasloužilý člen
...no tos mě tedy dostal...
...že by v lokomotivách byly trabanty....vím jak vypadá 4 takt a dvoutakt....dokonce vím jak vypadá 2 takt se vstřikováním....prosím pošli mě odkaz motoru ...s funkcí 2 taktu..a kde že ty ventily jsou..má to rozvod pístem, nebo tam jsou šoupátka...???..na sání nebo na výfuku..je ventil....nebo na oboje...disl, nebo benzin....no benzinová lokomotiva je asi blbost...takže 2 takt disel...???? divný....jak to tam vstřikuje...???....klidně tam ventily mohou být...ale stále je to 2 takt...na 2 otáčky 4 funkce.????..rozumíme si....sání komprese výbuch výfuk.ventil neventil......viděl jsem 2 takt s pseudo ventily...takové membrány.....20let jsem jezdil rally na trabantu.....dělali jsme různý hovadiny....
...podezírám tě , že chceš mít za každou cenu pravdu....
....moje přirovnání k mag.motoru...bylo jen přirovnání...a nehádám se o spalovacích motorech....budiž...v lokomotivách jsou 2 takty s ventily....ale jestli néééé....tak u tebe mám flašku....karkulka & m11
...podezírám tě , že chceš mít za každou cenu pravdu....
....moje přirovnání k mag.motoru...bylo jen přirovnání...a nehádám se o spalovacích motorech....budiž...v lokomotivách jsou 2 takty s ventily....ale jestli néééé....tak u tebe mám flašku....karkulka & m11
... věřím, že se " TO " povede ......