A co je fázový posuv ve svém důsledku jiného, než změna kmitočtu? Akorde, trochu mě překvapuješ.Akord píše:Myslím, že to tak není. Namerím jen fázový posuv.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Solid State Electric Generator
Moderátor: rival
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Ilem, já prece napsal, že v ustáleném stavu, tedy ne prechodném. V ustáleném stavu (predtím) zmenená fáze není zmena kmitočtu. Napsal jsem to podle mne korektne i s ohledem na souvislost. Není totiž predpoklad, že by tato cívka sama o sobe vytvárela fázovou modulaci. Zkreslení a nelinearita modulací není, delá jen harmonické.
Počas zmeny fáze se nedá rozlišit, zda jde o zmenu fáze, nebo frekvence, stejne jako to nejde pri zmene frekvence, kterou možno krátký čas považovat za zmenu fáze. Opakuji, že na modulaci v cívce chybí duvod, jaká frekvence a odkud by mela být modulační - ať už jde o fázovou, nebo frekvenční modulaci.
Počas zmeny fáze se nedá rozlišit, zda jde o zmenu fáze, nebo frekvence, stejne jako to nejde pri zmene frekvence, kterou možno krátký čas považovat za zmenu fáze. Opakuji, že na modulaci v cívce chybí duvod, jaká frekvence a odkud by mela být modulační - ať už jde o fázovou, nebo frekvenční modulaci.
Všechny obrázky od gromita i moje foto je na fe generátor. Cu generátor je pouze ve francouzkém originálu, k němuž patří uveřejněný překlad. Chtěl bych poprosit kohokoli šikovného, aby si našel tuto stránku a k originálním obrázkům přidělal přeložený text od gooogla a ten výtvor zde vystavil. Moje mentální schopnosti počítače na to nestačí.... moje také ne..http://panacea-bocaf.org/files/TopTen.pdf
Pro gromit. Dej sem ten poslední slepenec, zpomalil se mi net, mám anténu na kostele a zřejmě duch adventu a hlučné modlitby způsobují nějakou interferenci či co...
Pro gromit. Dej sem ten poslední slepenec, zpomalil se mi net, mám anténu na kostele a zřejmě duch adventu a hlučné modlitby způsobují nějakou interferenci či co...
-
- Zasloužilý člen
Já větší soubory nikdy neposílal a skener mi to nafoukne a navíc uloží v nějakém extra formátu. Nechci se tím zabývat. Když je mlha, jde mi net pomaleji, a větry?? No, tak to mám smůlu. I když jsem se kdysi ptal, nemáte někdo pojem o této informaci??
Každý prvek má VLASTNÍ FREKVENCI.....Pro vyvolání rotačního pohybu kolem osy má každé jádro určitou rezonanční frekvenci, obvykle nazývanou jako vlastní frekvence. Ta závisí na působícím magnetickém poli a na vnitřní struktuře jádra. Vlastní frekvence pro vodík je při 1 Tesla 42,58 MHz, protože ze všech prvků je vodík v lidském těle nejpočetněji zastoupen, používá se právě frekvencí podobných této.
Je to z wikipedie.
Každý prvek má VLASTNÍ FREKVENCI.....Pro vyvolání rotačního pohybu kolem osy má každé jádro určitou rezonanční frekvenci, obvykle nazývanou jako vlastní frekvence. Ta závisí na působícím magnetickém poli a na vnitřní struktuře jádra. Vlastní frekvence pro vodík je při 1 Tesla 42,58 MHz, protože ze všech prvků je vodík v lidském těle nejpočetněji zastoupen, používá se právě frekvencí podobných této.
Je to z wikipedie.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, závada byla v mých znalostech-neznalostech. Portože jsem pracoval nějakou dobu v energetice, setkal jsem se s problémem udržení kmitočtu. Hlava mi to moc nebrala, a doufal jsem Akorde, že mi to trochu osvětlíš. Trošku jsem teď studoval a už vím, kde je problém. Ač mi to bylo prezentováno jako problém indukční zátěže, teď chápu, že se jedná specielně o synchronní motory, které tím, že se při zátěži točí v podsynchronních otáčkách, zpětně indukují do sítě nižší kmitočet.Akord píše:Ilem, já prece napsal, že v ustáleném stavu, tedy ne prechodném. V ustáleném stavu (predtím) zmenená fáze není zmena kmitočtu. Napsal jsem to podle mne korektne i s ohledem na souvislost. Není totiž predpoklad, že by tato cívka sama o sobe vytvárela fázovou modulaci. Zkreslení a nelinearita modulací není, delá jen harmonické.
Ale vyhráno není. Při tom studiu jsem narazil na další věc. - Přesytka. Přesycené jádro, což podle dedukce některých dalších členů má být v zařízení použito (druhou cívkou) (u mědi si to nedovedu představit), deformuje sinusovku do obdélníku. Takže vyšší harmonické by vznikat mohly - u mědi to asi nehrozí, ale pak nechápu tu stejnosměrnou cívku. Snad jedině k usměrnění proudu vyletujících elektronů a protonů.
Tak ještě jednou se kaju
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď už mám taky guláš. Myslel jsem, že jsou tam nejméně 3 cívky jedna stejnosměrná, jedna rozkmitávací a jedna sběrná. Asi to zase platilo jen pro Fe.jarda ovčák svitavy píše:Žádná stejnosměrná cívka tam není. Je tam sběrná cívka. Z té to leze, jak je graficky znázorněno v šílené disharmonii. Taková frekvenční kakofonie. Tu je třeba usměrnit a nastřídat k použití. Tedy jestli jsi myslel tohle....
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Já se na tu wiki díval, a trochu jsem si polepšil páru o NMR. Co z toho z mého úhlu plyne:
1. Nejde vubec o presnou frekvenci, ale o frekvenci ladenou ve velkém rozsahu. Protože príslušný vztah popisující indukci, frekvenci a gyromagnetickou konstantu je lineární, pak když je to pro vodík pri 1T 42MHz, tak je to pri 0.5T 21MHz a tak dále. Z toho je zrejmé, že nemá cenu usilovat o pevnou frekvenci, ale jenom o dostatečnou preladitelnost, širokopásmovost a stabilitu použitého generátoru. Vysílače obvykle nebývají tolik širokopásmové, pak zbývá opačný postup, zvolit vhodnou frekvenci a jemne doladit stejnosmerným magnetickým polem.
2. Použité energie nenasvedčují tomu, že by se jádro jakkoli rozpadalo, menilo, nebo nabíjelo, to by ti lidé z tomografu začali značne tikat. Jádro se proste začne rychleji válet v obalu, jako rtuťová kulička v misce uhýbající proudu vzduchu, ci ji sleduje. Pokud se osy protonu precesne roztočí za dodávky energie, pak ji zase pri uklidnení vydají.
3. V zemském poli s indukcí asi 0.00005 T by proto človek mel rezonovat asi na 2kHz, ale jen velmi máličko.
1. Nejde vubec o presnou frekvenci, ale o frekvenci ladenou ve velkém rozsahu. Protože príslušný vztah popisující indukci, frekvenci a gyromagnetickou konstantu je lineární, pak když je to pro vodík pri 1T 42MHz, tak je to pri 0.5T 21MHz a tak dále. Z toho je zrejmé, že nemá cenu usilovat o pevnou frekvenci, ale jenom o dostatečnou preladitelnost, širokopásmovost a stabilitu použitého generátoru. Vysílače obvykle nebývají tolik širokopásmové, pak zbývá opačný postup, zvolit vhodnou frekvenci a jemne doladit stejnosmerným magnetickým polem.
2. Použité energie nenasvedčují tomu, že by se jádro jakkoli rozpadalo, menilo, nebo nabíjelo, to by ti lidé z tomografu začali značne tikat. Jádro se proste začne rychleji válet v obalu, jako rtuťová kulička v misce uhýbající proudu vzduchu, ci ji sleduje. Pokud se osy protonu precesne roztočí za dodávky energie, pak ji zase pri uklidnení vydají.
3. V zemském poli s indukcí asi 0.00005 T by proto človek mel rezonovat asi na 2kHz, ale jen velmi máličko.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
Nevím,ten program je na výpočet VF cívek Teslova transformátoru.Takže se omlouvám a mizímIlem píše:Ten program umí počítat cívky na měděné licně a ani neví skrut licny?Aquarius1 píše:Ten program umí jen do třech mm průměru drátu takže:Závitů 10,průměr cívky10mm, průměr drátu 3mm=L=1.300 uH
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Poznámka
Je to z wikipedie.[/quote]
Jen bych Jardo trošku...Ta závisí na působícím magnetickém poli a elektrickém poli a nemusí to být zrovna jen průchodem vodiče,ale i VN....na vnitřní struktuře jádra.
Všechny atomy, když jsou ve stavu napětí, jsou schopné oscilovat na frekvenci, která je nepřímo úměrná třetí mocnině jejich atomových vah a přímo úměrná jejich napětí,...
Elektrický proud ničí kohezi a chemické oscilace atomů napětí přímo úměrně se čtvercem proudu v ampérech, nepřímo úměrně s elektrickým odporem v ohmech,
Ale s tím kmitočtem 42,58MHz jste myslím zbytečně vysoko,nezapomeň na násobky,v tomto případě dělení,ve Vesmíru má vodík spektrum cca 656nm...
Iv.
Je to z wikipedie.[/quote]
Jen bych Jardo trošku...Ta závisí na působícím magnetickém poli a elektrickém poli a nemusí to být zrovna jen průchodem vodiče,ale i VN....na vnitřní struktuře jádra.
Všechny atomy, když jsou ve stavu napětí, jsou schopné oscilovat na frekvenci, která je nepřímo úměrná třetí mocnině jejich atomových vah a přímo úměrná jejich napětí,...
Elektrický proud ničí kohezi a chemické oscilace atomů napětí přímo úměrně se čtvercem proudu v ampérech, nepřímo úměrně s elektrickým odporem v ohmech,
Ale s tím kmitočtem 42,58MHz jste myslím zbytečně vysoko,nezapomeň na násobky,v tomto případě dělení,ve Vesmíru má vodík spektrum cca 656nm...
Iv.
Ano příteli, je to tak. Gulášek. Chtěl bych zdůraznit, že první myšlenka zde byla kousek měděné kulatinky, omotanou cívečkou o deseti závitech a pustit do toho příslušnou dávku dobře okořeněného proudu. Načež vůkol pozorovati, co se bude dít. O fe generátoru mohu napsat jen tolik, že poze zdroj 21 mhz, 400w nás dělí od veliké invokace. O teplotě bych nerad polemizoval, k tomu ději není zapotřebí vysoká teplota. Ta je odpad.Nedivme se. Budeme do toho pražit 400 w 21 mhz, 800w magnetron, 0,5 t magnet toho moc neudělá... Tepla bych se zbavil ponořením celého přístroje do oleje.Proto chybí vlnovod u magnetronu. Ten by byl nad hladinou.... o teorii jsme se snažili dlouho a mnohdy se jedná o natolik abstraktní vědu, že by trvalo dlouhé roky, než bychom se něčeho dobrali. navíc chybí precesens, takže i na av, uk a nebo čvut není moc lidiček, kteří by vám podali vyčerpávající odpověď. pokud můžete poradit ohledně cu generátorku, pak poraďte. Zkusíme to a pak si to doma může ušmoulet každý zvlášť.