martin11 píše:...je o mě všeobecně známo, že nic neumim, technice nerozumim...a nevěřím animacím....to jako z principu....když vezmu ten glicerynovej zobrazovač mag čar.....!!!!!.....tak to mag pole vidím....vočima...!!!!...adam benda už jem psal.....jeden a ten samej magnet.....1 fotka animace....druhá skutečnost...tj fotka těch siločar.....bude-li to stejné....pak té animaci budu věřit....už jsme na to tema diskutovali.....takže adambenda......vezmi magnet...pošli ho na moji adresu nebo já pošlu magnet tobě....jak chceš.....já ukážu realitu a ta se dá porovnat s nějakým monitorem....napiš jak to uděláme.......zdraví martin11
Je mi líto, že si dovolím, říct to takhle přímo, ale právě tvůj zobrazovač čar nezobrazí pole úplně správně, protože z každé pilinky se v poli stává samostatný magnet a zobrazení je tím značně ovlivněno. Bohužel je to nedostatek kterýchkoliv způsobů zobrazování pilinami.
Navíc simulátor umí zjistit intenzitu pole v daném místě, u pilin jsou jen náznaky intenzity..
Sám dobře vím, jak se na dnešní oficiální fyziku nelze spolehnout, ale simulátor využívá skutečně funkčních fyzikálních nástrojů, za které strčím ruku do ohně. Je to část fyziky, která je denně využívaná ve světě ve všem možném a denně funguje. Všude. Fungují díky ní třeba i částicové urychlovače a tam to musí být velice přesné a bezchybné, jinak by byl z urychlovače dávno jen doutnající popel.
Dal jsem si hodně záležet, aby program vykresloval pole skutečně správně, na tyto vizualizace se můžete spolehnout.