Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetická Detekce, Simulace a Vizualizace

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: jo ta televize je dobrá

Příspěvek od Waldes »

martin11 píše:Ta televize je fakt dobrá...měl jsem v ní předlohu pro ten magnetický zobrazovač....napište někdo jak se ničí obrazovky....magnetem...nebo jim to neškodí....????....ja to zkoušel na nový telce....starou nemam...Martin11 :lol:

Ahoj martin11,
ja by som to radšej skúšal na hodne starej telke, mne sa podarilo mať pri prenášaní vo vrecku jeden celkom malý neodym a hoci je už viac ako rok od vtedy fľak je ešte stále viditeľný.
Waldes.

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

experimenty

Příspěvek od JOVA »

Na experimenty tohoto druhy bych doporučoval černobílý televizor. Mag. pole na něj působí stejně, ale hlavně nemá kovovou masku takže nehrozí žádné poškození a následné barevné rozostření. Magnety dělají v obraze krásné "černé díry".

fobos

mag motor

Příspěvek od fobos »

nikdy zadny program nezaruci spravnost zobarzovani magnetickych car/jeho pusobeni. jiz za nedlouho se presvedcime o tom, ze neco na tech magnetech opravdu je :)

zawin
Stálý člen

Zviditelnenie mag. pola

Příspěvek od zawin »

Zdravim neviem ci to tu uz bolo ale je to zaujimave

neviete co je to za srandu co toto dokaze?

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Zviditelnenie mag. pola

Příspěvek od tbest »

zawin píše:Zdravim neviem ci to tu uz bolo ale je to zaujimave

neviete co je to za srandu co toto dokaze?
http://www.neomag.cz/cz/katalog/prislus ... tor-75x75/
;)

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Další vizualizace

Příspěvek od adam.benda »

Umístím vám sem ještě pár vizualizací magnetického pole v různých případech.. Alespoň pro lepší představu, jak pole může vypadat..

###

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

vizualizace

Příspěvek od martin11 »

...je o mě všeobecně známo, že nic neumim, technice nerozumim...a nevěřím animacím....to jako z principu....když vezmu ten glicerynovej zobrazovač mag čar.....!!!!!.....tak to mag pole vidím....vočima...!!!!...adam benda už jem psal.....jeden a ten samej magnet.....1 fotka animace....druhá skutečnost...tj fotka těch siločar.....bude-li to stejné....pak té animaci budu věřit....už jsme na to tema diskutovali.....takže adambenda......vezmi magnet...pošli ho na moji adresu nebo já pošlu magnet tobě....jak chceš.....já ukážu realitu a ta se dá porovnat s nějakým monitorem....napiš jak to uděláme.......zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: vizualizace

Příspěvek od adam.benda »

martin11 píše:...je o mě všeobecně známo, že nic neumim, technice nerozumim...a nevěřím animacím....to jako z principu....když vezmu ten glicerynovej zobrazovač mag čar.....!!!!!.....tak to mag pole vidím....vočima...!!!!...adam benda už jem psal.....jeden a ten samej magnet.....1 fotka animace....druhá skutečnost...tj fotka těch siločar.....bude-li to stejné....pak té animaci budu věřit....už jsme na to tema diskutovali.....takže adambenda......vezmi magnet...pošli ho na moji adresu nebo já pošlu magnet tobě....jak chceš.....já ukážu realitu a ta se dá porovnat s nějakým monitorem....napiš jak to uděláme.......zdraví martin11 :lol:
Je mi líto, že si dovolím, říct to takhle přímo, ale právě tvůj zobrazovač čar nezobrazí pole úplně správně, protože z každé pilinky se v poli stává samostatný magnet a zobrazení je tím značně ovlivněno. Bohužel je to nedostatek kterýchkoliv způsobů zobrazování pilinami.
Navíc simulátor umí zjistit intenzitu pole v daném místě, u pilin jsou jen náznaky intenzity..
Sám dobře vím, jak se na dnešní oficiální fyziku nelze spolehnout, ale simulátor využívá skutečně funkčních fyzikálních nástrojů, za které strčím ruku do ohně. Je to část fyziky, která je denně využívaná ve světě ve všem možném a denně funguje. Všude. Fungují díky ní třeba i částicové urychlovače a tam to musí být velice přesné a bezchybné, jinak by byl z urychlovače dávno jen doutnající popel.
Dal jsem si hodně záležet, aby program vykresloval pole skutečně správně, na tyto vizualizace se můžete spolehnout.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Simulace neexistujících jevů

Příspěvek od aNONym »

gromit píše:
leviatan píše:Osobne si myslim ze ak uz sa mam zaujimat o magnety tak jedine cez tie programy, pretoze to setri cas, financie(pravdaze nelegalne verzie) a zvysuje moznosti roznych kombinacii a zlozitosti systemu.
Jestli to ale myslíš vážně, držím palce - a nespoléhej jen na simulátor - i když ten co posílám umí i výpočet sil (zatím jsem to nestačil vyzkoušet a ověřit) - mít po ruce pár magnetů se hodí. :good:
Jak mi kdysi vysvětlil jeden kamarád, tak simulátory jsou schopny reálně simulovat pouze ty těch již z objevených jevů, které do nich ale byly předem naprogramovány, nic víc. A v oblasti magnetických jevů je toho prý neprozkoumáno ještě hodně. ;) Non

Pozn: Pokud to tedy nejsou expertní systémy nejvyšší kategorie, ale to, dle jeho informací, u magnetismu zatím aplikovat nelze.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Simulace neexistujících jevů

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:simulátory jsou schopny reálně simulovat pouze ty již objevené jevy, které do nich byly předem naprogramovány
To ano, ale pokud je dobre naprogramovaný princip, tak jde pomocí programu čitelne a rychle rozpoznat odchylky od toho principu. Bez zbytečného bloudení lze pak lépe hledat prípadnou chybu. No a doposud tady žádné odchylky od základních principu magnetismu nebyly konkretizovány. Vždy pouze neoverené deklarace hotových zarízení. Na to je zase jakoby argument, že nikoho nemusí zajímat, na jakém principu to funguje. Vždyť ríkám, ať to nekdo koupí a zmerí, stejne mu nikdo nebude verit po tolika rozporuplných informacích.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Simulace neexistujících jevů

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:
aNONym píše:simulátory jsou schopny reálně simulovat pouze ty již objevené jevy, které do nich byly předem naprogramovány
To ano, ale pokud je dobře naprogramovaný princip, tak jde pomocí programu čitelně a rychle rozpoznat odchylky od toho principu.
Ale to bys musel vedle té počítačové simulace zároveň stavět to samé i v reálu, protože potom bys jinak žádnou odchylku nerozpoznal. Já o žádném takovém algoritmu, jenž by na to šel použít neznám. Ty snad ano? ;) Non

Otázka: Co je to dobře naprogramovaný princip?? :|

Návštěvník

Simulátory

Příspěvek od Návštěvník »

Simulátor logických obvodů
http://sol.gfxile.net/atanua/downloads.html

Jerry.M
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Magnetická Detekce a Vizualizace

Příspěvek od Jerry.M »

Videl som tu zopár takých detektorov, ale bolo s nimi sa treba magnetu celkom priblížiť, aby bol schopný určiť jeho poly. Mne sa podarilo celkom náhodou, pri výrobe detektoru kovov, takýto detektor mag. pola vyrobiť.
Najskôr ma to nasr., ale potom som zistil, že je to celkom zaujímavé. U neodymu priemer 5mm, hrúbka 2mm zistí jeho poly na vzdialenosť 20 -25cm. Na magneticke pole Zeme reaguje tiež. Vie niekto ešte o nejakých iných detektoroch mag. pola?

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Snimače-detektory magnetického poľa

Příspěvek od gromit »

Jerry.M píše:Videl som tu zopár takých detektorov, ale bolo s nimi sa treba magnetu celkom priblížiť, aby bol schopný určiť jeho poly. Mne sa podarilo celkom náhodou, pri výrobe detektoru kovov, takýto detektor mag. pola vyrobiť.
Najskôr ma to nasr., ale potom som zistil, že je to celkom zaujímavé. U neodymu priemer 5mm, hrúbka 2mm zistí jeho poly na vzdialenosť 20 -25cm. Na magneticke pole Zeme reaguje tiež. Vie niekto ešte o nejakých iných detektoroch mag. pola?
Magnaprobe

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Návštěvník

Simulace

Příspěvek od Návštěvník »

Pietro píše:je vidět,že tu je tuna amatérských buranů kteří o magnetismu,siločarách,permeabilitě neví vůbec nic.... Hledíte na videa na youtube a plácáte nesmysly místo toho aby jste realizovali nějaký projekt na úrovní (čímž nemyslím splácaný model bez výpočtů).. a k těm softům,jen tak okrajem: zkus si změřit přítažnou sílu magnetu v závislosti na čase,zadat toto silové působení v Catii,nebo v Ansysu,dej si simulaci v závislosti na čase a uvidíš co pěkného ti vyleze:) takže pro příště,než budete psát hlouposti,studujte hlupáci... náhodně vybranýma pokusama můžete zkoušet do nekonečna a stejně na to nepřijdete,protože vy tady vůbec neberete v úvahu nějaké silové působení mezi magnety,které musíte dle kinematiky klikového mechanismu vhodně navrhnout a podobné věci:)) zatím tu máte jen kopu obrázků které by splodil kluk šesté třídy základní školy a ten hlavní princip vůbec neznáte,takže Ádios kluci...
Nechtěl sem to tu takhle rozepisovat,ale když mě nějaký ňouma který se o to zajímá sotrva 4 roky a má doma nedodělaný nefunkční model a u toho nakreslený obrázek jak ze základní školy z výtvarné výchovy, fakt se směju když mi takový člověk napíše že já něco tuším a že bych před ním tu diplomku neobhájil:))))
jo a k těm magnetům pro toho na R... : Víš ono má každý magnet jiné vlastnosti,ale pokud máš materiál ze stejného materiálu,stejného typu a magnet je stejné velikostí jako ty ostatní, tak máš ty vlastnosti téměř stejné a př. 0,2 kg z 35 kg je hodnota,která je zcela zanedbatelná:) Víš ono je u těch magnetů vážně nejdůležitější tá křivka samotného přítahu která se vyznačuje hyperbolickým proběhem:) a pokud si myslíš,že je to nějaká složitá matematika,tak ti vysvětlím co je hyperbolický proběh= tvar přímky který je sestaven z hodnot měrné tažné síly magnetu v závislosti na čase:) a pokud máš tohle,můžeš simulovat....přídáš k tomu pár dobrých nápadů,znalosti ze strojařiny,dynamiky,pružnosti pevnosti a máš perpetum mobile jak nikdy:) však uvidíš za rok....
takže adios
Za rok se budeš potácet v pokusech a simulacích, toť asi tak vše.

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“