Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Poradna

Praktické poznatky a projekty uživatelů tohoto fóra.
Odpovědět
blackjoe9
Stálý člen

Příspěvek od blackjoe9 »

Ospravedlňujem sa, že odbáčam z témy, ale má niekto pojem o cene neodýmiového (valcového)magnetu priemeru 15mm a dĺžky 30 mm..? pozeral som sa aj na http://www.magsy.sk ale taký tam nemajú..

Sme až príliš ďaleko na to, aby sme prestali...
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

Skús na: http://www.neomag.cz/ , alebo zlož z viacerých kusov.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

prodej magnetu

Příspěvek od martin11 »

e sop PROMAG.cz....tady jsem koupil magnety na ten muj motor...jsou solidní ale trvá jim to ...cca 20 dní martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

drát

Příspěvek od martinq »

Kde pořídit kvalitní CU drát za rozumné peníze ? Potřebuju asi 6 kg ... Nejlépe poctivý komunistický TESLA, s izolací

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

Příspěvek od Ondřej »

cuprum.cz
Ceny hezky klesly, tak dobrou chuť:)

Mám tu obyč autoakumulátor, který však nejde plně nabít. Elektrolyt je origoš z obchodu. Max napětí je 12,8 a těžce buble, hustoměr v červeným. Čím vším to může být a co s tím? Dík.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Příspěvek od la »

Odhaduju:
1,,,Nabíječka je kupovaná dává malé napětí což už se stává pomalu u kupovaných nabíječek,standartem.
2...Napětí u olověné by se mělo zastavit na 14,45V.
3...Pozor na teplotu.
4,,,Baterie se taky formátuje to znamená vybít a nabít.Zvlášt když to dlouho stálo.
:pivko:
Pro koumáky podrobněji:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ondřej píše:
Mám tu obyč autoakumulátor, který však nejde plně nabít. Elektrolyt je origoš z obchodu. Max napětí je 12,8 a těžce buble, hustoměr v červeným. Čím vším to může být a co s tím? Dík.
Pravděpodobně zůstal dlouho bez nabití. Články jso chemicky narušené. Je možné ho oživit pulsním nabíjením. Pokud to nepomůže, tak existuje ještě jedna metoda, ale s nejistým výsledkem. Nalít do akumulátoru peroxid vodíku. Toto bych ale raději konzultoval s někým, kdo už má nějakou zkušenost.
P.

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Ak je v ,,olove'' a bol dlhšiu dobu pod 10,5 (12V akumulátor) prebehla v ňom už nezvratná ,,chémia'' (sulfitácia) , takže pravdepodobne to ,,zachráni'' už len výkup znehodnoteného (v SR 10sk/kg Pb) a kupa nového akumulatoru . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

Příspěvek od Ondřej »

Allah vám žehnej, ale:
-nabíječka dává 13,6V
-nezahřívá se
-baterku mám v používání pár let pouze já a nikdy vybitá nebyla, jen teď 4 měsíce stála
-už od jaktěživa se mi zdálo, že je rychle vybitá
-zasulfatovaná není (desulfátor mám), nevybíjí se víc než je zdrávo

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Ondřej , nič v zlóm ale chcieť po ,,olove'' ktoré jak sám píšeš , šlapalo ,,pár let'' aby šlapalo ešte dalších ,,pár let'' si može dovoliť naozaj len kúzelník . Pepe

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Nabýječka která dává 13,6 V je dobré tak na lechtání aku! Musíš to do něho pořádně naprat 5-10A než dosáhne plynovací napětí 14,4V-jinak z toho nikdy nic nebude. Nabýječkou 13,6 V aku nikdy nenabyješ.
Přečti si knížku kterou sem dal la a pak se zeptej.

Elektro
Zasloužilý člen

Příspěvek od Elektro »

Ondřej píše:cuprum.cz
Ceny hezky klesly, tak dobrou chuť:)

Treba skúsiť toto: najprv vybiť na minimálne napätie na článok a potom Formátovať pomocou nabíjania striedavým prúdom, pričom vybíjacia prúdová polvlna je asi 0,1 nabíjacej prúdovej polvlny. Treba opakovať 3 až 5 krát. Tento spôsob znižuje mieru sulfatácie článkov batérie. Čítal som o tom v nejakom elektrotechnickom časopise ešte za komunistov. Autor článku písal, že týmto spôsobom sa mu podarilo oživiť batériu s 30% kapacitou na 75% kapacity. Doma som si urobil takúto nabíjačku na malé batérie a podarilo sa mi oživiť 2 z 5 úplne nefunkčných batérií do mobilov, teda funguje to aj na iných batériách.
Píše sa o tom aj v AR B(modré) č.2/1977. Taktiež sa o tom písalo v ST, ale neviem ju doma nájsť.

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Elektro , nič v zlóm , no priznám sa ti , chcel by som vydieť ten mobil v ktoróm si to ,,olovo'' nosil . Nie je akumulátor ako akumulátor . Pepe

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Napětí, proud..... pokud baterie vaří, to zn že už nepřijímá energii znamená, že je opravdu někde problém. Můj názor je tento: budiž jí země lehká. Ničeho se nebojměž, já jsem vděčným konzumentem akumulátorů. Mám jich 6 v provozu a pokud někdo tvrdí, že baterky nejsou co bývaly, tak mu musím dát za pravdu. Není problém zahodit značkový akumulátor pár měsíců po záruce při tě nejlepší péči.

Elektro
Zasloužilý člen

Příspěvek od Elektro »

pepe píše:Elektro , nič v zlóm , no priznám sa ti , chcel by som vydieť ten mobil v ktoróm si to ,,olovo'' nosil . Nie je akumulátor ako akumulátor . Pepe
Pepe zdravím ťa.
Prečítaj si ten príspevok ešte raz a pozornejšie. Jasne som tam napísal, že to funguje aj na iné batérie. Skúšal som to aj na suché batérie, ale nepodarilo sa mi oživiť ani jednu, zrejme boli príliš vybité. Na tento spôsob nabíjania je nejaký Holandský patent, ale číslo neviem. A nenavrhoval by som to, keby som to nemal overené.
A neboli to ruské mini mobily s dvoma kuframi bateriek. :)

Odpovědět

Zpět na „Lidé sobě“