Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Roztodivné motory
Moderátor: rival
vacuum motor
Děkuji Ti i Jardovi,za pochvalu,určitě z toho vytáhnu ještě víc otáček,je na tom ještě co vylepšovat.S pozdravem Jirka
Re: vacuum motor
Karel m Rádce píše:Děkuji Ti i Jardovi,za pochvalu,určitě z toho vytáhnu ještě víc otáček,je na tom ještě co vylepšovat.S pozdravem Jirkajavascriptemoticon(':lol:')
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
nejde mi
z domova e mail kvůli blokaci, v práci budu v pondělí. Praha toť moje sídlo,Jardo.
Jirky bych se chtěl zeptat, na jak velkou teplotu se zahřívá hlava. Je to kouzelná věcička, kdysi jsme to s kamarádem termodynamikem z motorletu chtěli nějak podobně udělat....... Teď už tam dělají jen trochu
náhradních dílů a kamarád už není ........
K.
PS pro Jirku: když napíšeš adminovi, tak Ti tvoje zmýlené určitě rád smázne
Jirky bych se chtěl zeptat, na jak velkou teplotu se zahřívá hlava. Je to kouzelná věcička, kdysi jsme to s kamarádem termodynamikem z motorletu chtěli nějak podobně udělat....... Teď už tam dělají jen trochu
náhradních dílů a kamarád už není ........
K.
PS pro Jirku: když napíšeš adminovi, tak Ti tvoje zmýlené určitě rád smázne
Kamarád mi dovezl z indie lodičku. Malá plechová lodička vyrobená dětmi z chudinských čtvrtí Kalkaty z prázdných plechovek, konzerv. lodičku poháněla svíčka, nahřívala trubičku v které vznikalo rozkošné prdění.Ani by dle tonu člověk nečekal, že se jedná o elementární konstrukci vytvořenou dětmi na ulici. Za jednu lodičku si děti řekly tolik rupií, kolik stojí jedna placka. Kamarád dovezl dva plné batohy lodiček v rámci humanitární akce. Lodička vesele sloužila dětem, než ji sebralo cikáně. Vlastně z odpadu se jedno dítě uživilo a druhé na opačné straně země si hrálo. Vlastně jsem nahradil svíčku olejovou lapičkou a čadivý kouř šel ze skutečného komínku. Olejová lampička měla větší teplotu a lodička uháněla jako o život mnohem déle.. Chtěli jsme ji opatřit dalším motorkem v rámci tuningu, ale pak přišlo to cikáně.
Jirky bych se chtěl zeptat, na jak velkou teplotu se zahřívá
Ahoj Karle,opravdu to stojí za to,ale k tý teplotě,asi tak po 15min.běhu odhaduji 60° C možná i víc,ruku na tom neudržíš ani na dotek. Zajímaví je,že čím je teplejší tím běží rychleji.
Pro jirku: jak to reaguje na zatížení?? Má to tendenci se to
Jardo, při pohlazení to nezmlkne,ale vyloženě moc síli to nemá,muselo by se to spřevodovat otáčky to na to má,nemáš nápad jak je jednoduše změřit
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
jarda ovčák
Matně si vzpomínám, bylo mi 12-13 v Komárně, na hlubokém slovensku( dnes mi je 54) a tu lodku s trubičkama a s ohříváním na špiritusové kostičky si pamatuji dodnes- fakt uháněla jak o život, před cihlovým panelákem na ulici ve vaně. Že jsme to nechápali tehdy, to chápu až dnes. Zatím pánové nemám co dodat.
Vacuum vs Stirling
Ahoj.Bohužel to nemohu porovnat,zatím ještě stirling nemám i když se na něj chystám,ale myslím ,že to bude asi tak přibližně stejný.Třeba se ještě ozve někdo ,kdo má možnost srovnání a nějakou skušenost. S pozdravem Jirka
- carpy.t
- Stálý člen
Co ještě ještě pod stromeček
Ahoj klucí, ahoj Martine.
Do téhle části fora píši poprvé ..... atd atd....
Napadlo vás už někdy někoho postavit tohle?:
Já už na tom chvilku dělám a snad mě Martin nezbije, když brzy vyrobím funkční mag. motor.Hihi dělám si srandu :-)
Už mi chybí jen ta el.část ... Ještě že pracuji s elektrikářema.
Rotor bude vážit max. 45g se všim všudy (osička 0,5g,toroidy max10g, kostra motoru 2,2g max,solární články5,5x4 - 22g,drát ?? ) je dobré si vše vážit na váze - hodně věcí to ulehčí...bla...bla...
Jinak je to dobrej nápad na vánoční dárek...Co vy na to....
Hezký den
Carpy.t
Do téhle části fora píši poprvé ..... atd atd....
Napadlo vás už někdy někoho postavit tohle?:
Já už na tom chvilku dělám a snad mě Martin nezbije, když brzy vyrobím funkční mag. motor.Hihi dělám si srandu :-)
Už mi chybí jen ta el.část ... Ještě že pracuji s elektrikářema.
Rotor bude vážit max. 45g se všim všudy (osička 0,5g,toroidy max10g, kostra motoru 2,2g max,solární články5,5x4 - 22g,drát ?? ) je dobré si vše vážit na váze - hodně věcí to ulehčí...bla...bla...
Jinak je to dobrej nápad na vánoční dárek...Co vy na to....
Hezký den
Carpy.t
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Miluju bublinky :-)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: Mendocino
Akord by k tomu mohol dať náčrtok magnetov, je to veľmi zaujímavá konštrukcia. Zaujíma ma to už aj preto, že jediné konkrétne informácie o konštrukcii sú za poplatok...carpy.t píše:Ptal jsem se zda tohle zkoušel někdo replikovat?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Všechny magnety by meli být toroidní, prípadne kruhové(zvlášte na desce, kde díra není potrebná), magnetované klasicky axiálne a jedním pólem (napr.severním) orientované všechny smerem k solárnímu rotoru. Magnet na osi na strane plexiskla by mel být posuvný, a je ko treba nastavit tak, aby hrot hrídele tlačil do dolíku na plexiskle. Duvod je zabezpečení stabilní polohy, hrídel musí logicky mírne tlačit do dolíku. Polaritu spodního magnetu je potreba zvolit s ohledem na smysl vinutí. Cívky jsou vinuty kolem solárních panelu a jsou zapojeny všechny se stejným smyslem a stejnou polaritou panelu. Jedná se v podstate o solární komutátor. Cívky odhaduji na asichiq píše:Akord by k tomu mohol dať náčrtok magnetov...
4x200 závitu drátem kolem 0.3mm pro 4 články kolem 60x30mm a proud 50mA, je to závislé na zdroji osvetlení, pokud je slabý, je treba závitu víc, tenčí drát sníží otáčky a výkon a klesne zároveň odebíraný proud.