Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
La

pro IV

Příspěvek od La »

Já snad budu muset začít myslet.


habana

Re: pro IV

Příspěvek od habana »

La píše:Já snad budu muset začít myslet.
Uf uf, radši si pořádně dejchni vodíku


La

pro IV

Příspěvek od La »

Myslím,že máš pravdu.
Z mého pokud možno nejšíršího pohledu na celou věc.
Mayerovo schéma mi připomíná fázování synchroního generátoru do sítě.
Trafo zdroj energie,horní cívka velmi silnýgenerátor který běží do sítě,Vyvíječ síť,spodní cívka s kontaktem generátor který je do sítě sepnut v tom právě nejnevhodnějším okamžiku jak pro síť tak pro generátor.Pokud generátor vydrží a pokus o připojení se rychle opakuje je to půser ,síť tyto pokusy vydrží je totiž houževnatá jak bylo prokazatelně zjištěno ale má i svou setrvačnost jak bylo také zjištěno.Pokud se ovšem po určitém čase děj opakuje nemúže síť to vydržet rozpadne se.Je to prostě fakt.Máš pravdu.Mayer dosáhl velkého úspěchu a patentoval ho ovšem ne takto ,proto že by bylo snadné ho obejít.Chtěl ovšem být jěště lepší lidi mu nevěřili,i když jim strkal podle mně generátor přímo pod nos.Potřeboval sice peníze ale byl již se svou prací dál.Muselo ho to štvát.Vlastně jste na to přišli sami jste dobrá parta.
Tak to máte zadara.


Jdu čichat zas ten protivnej vodík.


Uživatelský avatar
Iv
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1080
Registrován: sob 07 říj 2006 17:51
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro La

Příspěvek od Iv »

No vidíš že to jde, důležitý je ten náš Rock rytmus a ještě hoď oko do tabulek a mrkni na elektrotech.ekvivalenty materiálů a možná budeš mít vše.A ať uděláme radost Habanovi,jdem si dýchnout vodíku.Ne aby ses mně ztratil,...............
Iv


Nobody

to La a Iv.

Příspěvek od Nobody »

Ivane,som rad ze zase si.Pre La. som rad ze si sa nenechal znechutit.Myslim ze ste jedni z mala ktori pochopili o co ide, aj ked som sa to snazil dat po lopate.U nas plati "nehadz perly sviniam"
Takze kto chce vediet o vodiku vsetko ,nech si postavi meyer repliku alebo Iv zapojenie( v podstate je to jedno,uprednostnil som Meyer,prepac Iv)a bude tam kde Iv,La a Nobody.Nerobime tajnosti,ale skusit to moze kazdya bez zbytocnej kritiky ktora niekoho odradi...


conny
Starší člen
Příspěvky: 126
Registrován: ned 25 čer 2006 20:20
Bydliště: Zlin
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

ucinnost nahoru

Příspěvek od conny »

Cetl jsem na netu (pokud nejsem jediny,tak se omlouvam) o zvyseni ucinnosti vyvijece a to sice takto:

Molekuly vodiku a kysliku zustavaji na elektrodach, a proto elektrody koroduji a navic timto se snizuje ucinnost..

Jako reseni jsem videl elektrody umistene vodorovne, perforovane,
a zespodu porbublavane vzduchem.
Bublinky vzduchu zbusobovaly "cisteni" elektrod tim,ze svou vztlakovou energii-pohybem nahoru-strhavaly H2 nahoru.

Zkusim,dam vedet..


Tak kdyz uz H2 je mezi nami,ted je to o urazech.. :)
habana

Re: to La a Iv.

Příspěvek od habana »

Nobody píše:Ivane,som rad ze zase si.Pre La. som rad ze si sa nenechal znechutit.Myslim ze ste jedni z mala ktori pochopili o co ide, aj ked som sa to snazil dat po lopate.U nas plati "nehadz perly sviniam"
Takze kto chce vediet o vodiku vsetko ,nech si postavi meyer repliku alebo Iv zapojenie( v podstate je to jedno,uprednostnil som Meyer,prepac Iv)a bude tam kde Iv,La a Nobody.Nerobime tajnosti,ale skusit to moze kazdya bez zbytocnej kritiky ktora niekoho odradi...
Sice mne nikdo neoslovil, nicméně chci poznamenat: když někdo začne psát ve foru tak, že mu neni rozumět, tak mám za to, že si prostě z těch ostatních dělá kozy, anebo to prosě přehnal s dýcháním vodíku, případně s cannabisem, anebo ňák tak. :roll:


La

habana

Příspěvek od La »

Promiń. nedělám si kozy.Ta moje odpověď pro Iv byla byla i pro tebe pro všechny.
Fázový posuv je třeba měnit.V jiném slova smyslu také střídat .
Myslel jsem si ,že jsem to ve svém příspěvku pro IV řekl.


jdu čichat vodík na bylinky kašlu....


La

nobody

Příspěvek od La »

Děkuji.Doufám že vám pomohu .Nemíním si výsledky nechat jen pro sebe.


Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Vodík trochu jinak ...

Příspěvek od A(&F) »

Rozpouštění hliníku v alkalickém louhu:

Al + NaOH + 3H2O = Na[Al(OH)4] + 3/2 H2

Těchto reakcí se dříve často užívalo k výrobě vodíku v poli (do upoutaných balónů). K přípravě 1m3 vodíku (vztaženo na 0°C a 760 torrů) je zapotřebí pouze 0,81kg hliníku, namísto 2,9kg zinku nebo 2,5kg železa.

Citace z http://www.eurochem.cz/polavolt/anorg/s ... h/remy.htm

Sice tu byla tato možnost již dříve zmíněna, ale bylo to uvedeno bez výsledného množství ... jinak celkově docela zajímavý poměr cena/výkon ... rozhodně cenově lacinější než benzín ...

... a pokud se to rozpouštění hliníku zároveň podpoří elektrolýzou, tak je to docela hustej mazec (je již patentováno) ...

Jo, jo ... hliník má budoucnost ... a to nejen u spoluobčanů tmavší pleti ";o) ...

A(&F)


Uživatelský avatar
Mim
Zasloužilý člen
Příspěvky: 855
Registrován: čtv 21 zář 2006 7:41
Bydliště: Plzeň
Dostal: 3 poděkování

Hydroxid sodný atd.

Příspěvek od Mim »

Hodně jsem zkoušel laborovat s různými roztoky hydroxidu draselného, sodného, sodou, hliníkem atd.
Je fakt, že nejlépe mi to vycházelo u hydroxidu sodného (louhu) Procentuální roztok 3-5%. Záleží ovšem na vzdálenosti elektrod a množství vody. U mého "nejefektivnějšího" elektrolyzeru je to 3 mm mezi deskami, ovšem jedná se o bipolární elektrolyzer, zapojení +I I I I I -.
Množství vody mezi deskami je minimální a to tak, že jsou pouze proloženy mezikroužky o síle 3 mm. V elektrodách jsou nahoře díry pro výstup plynu. Tlakově se u takového elektrolyzeru dá docílit velmi přijatelných hodnot. Řádově v 2-3 vteřinách 1-1,5 baru.
Při použití hliníku na desky je to ještě daleko markantnější. Desky o síle 1-1,5 mm však ubývají docela rychle. Při umístění hliníkové tyče jako záporné elektrody do roztoku hyd. sodného a dvou až třech nerezových elektrod ve vzdálenosti 5-8 mm je vývin plynu také značný, ale je to dost energeticky náročné při 30 am. přibližně 30-40 litrů za minutu.


Návštěvník

Re: martinq

Příspěvek od Návštěvník »

lajos píše:Přesně toto zapojení jsem zkoušel včera, jenže s ještě jednou 555 která byla ovládána s uvedeným zapojením(přes blok. vstup č. 4 u té další 555) a tvořila v pulzu frekvenci na rezonanci(třeba 5-50kHz-kondenzátor 1n5). Uváděné zapojení dělá délku pulzu i délku mezery, nezávisle na sobě(1-20Hz,-kondenzátor 100n).Takto zapojeně s nastavováním pulz/mezera se mění i základní kmítočet(1-20Hz), pokud by jsme znaly základní frekvenci, tak s malou změnou zapojení už jenom s jedním trimrem se dá měnit poměr pulz/mezera, při stab. kmitočtu. Jeden šváb (556-dvojitá 555), a funguje spolehlivě s minimem součástek a můžete měnit všechny požadované prametry. Vůči auto na vodu III. je to nebe a dudy. Nevím v jakém formátu bych vám to měl nakreslit?
Jak jsem sliboval: mů starý vyvíječ (vodní filtr) bralo 65mA při 15V, tak že asi 230ohm odpor vody.Dal jsem nové nerez desky a novou demi vodu a skončilo to málem na mA stejně-asi jsem smolař.
Začínám zvažovat o sin. generátoru XR8038 + zesilovač TDA2004 v můstk. zap. asi 20W a to by se ovládalo s víše uvedeným zapojením(555 pro pulz/mezera).
Z těch obdélníku mi věčně lezou za zvyšovacím trafem jen úzké impulzi.
Jsem tady dneska poprvé, ale musím reagovat na tento příspěvek. Možná se časem zaregistruju.
Když krmíš transformátor obdélníky, tak na sekundáru nutně musí vylézt úzké pulzy. Transformátor jak známo funguje pouze na střídavý proud - transformuje tedy změny proudu, nebo chcete-li změny napětí. A jak vypadá obdélník? Prudká změna, pak stejnosměrný proud, zase prudká změna a stejnosměrný proud opačné polarity a tak pořád dokola. Takže doporučuju integrační RC článek, který z obdélníku udělá něco podobného sinusovce.
Ilem.


Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Úprava voda pro rozklad ...

Příspěvek od A(&F) »

... když jsem pročítal dohady jakou vodu vlastně použít (popř. jak ji změnit, aby se lépe rozkládala) jsem si vzpomněl na úravu vody pomocí Rangueho-Hilschovy vírové trubice (nebo-li Vortex), která také (jen tak mimochodem) dodnes nebyla rozumně a zcela uspokojivě vědecky vysvětlena ... JNL s tím také před časem experimentoval (... a s čím ne-e, že? 8) ). Normálně se tato technologie používá pro výrobu studeného a teplého vzduchu za pomoci protiproudné rotace stačeného vzduchu v konstrukčně speciální dutině. Je to vlastně pasivní turbína bez mechanických dílů, kde médium (vzduch) dosahuje otáček až 1.000.000 RPM (princip na ... http://www.lontech.cz/virove-trubice.html).
Před časem jsem narazil na stránky se stavebním návodem "vejřifky na vodu" ... http://www.subtleenergies.com/ORMUS/res ... ortrap.htm . Takto upravená voda "by měla mít" hodně pozměněné fyz. vlastnosti a to až na úrovni molekulární báze (viz příloha velikost a poměr bublinek). Více po vyhledání kl. slov "vortex"+"water", ... po celém světě se začínají hojně prodávat úpravny vod ... více nebo méně povedené ... zkrátka ti "američani" koupí fše, hlavně gdyš to má nálepku "Energize" ... viz http://www.oxygenamerica.com/ProductDet ... lection=31 , tak to je zřejmě nejdražší "mixér", ale mají to hezky popsáno ;o) ... A(&F)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


colombus
Stálý člen
Příspěvky: 29
Registrován: stř 16 srp 2006 14:23

Vortex

Příspěvek od colombus »

Vortex je zajimava zalezitost, kdyz sem se pred nekolika lety zajimal o chlazeni pocitacu jinak nez kapalnym dusikem, na internetu sem nasel zajimavy clanky o Vortexu, do ty pasivni "turbiny" se privadel stlaceny vzduch a jedny strane z toho lezly hodně minusovy teploty z druhy zase hodně plusovy.... amici to samozrejme prodavaj, za kolik to nevim, akorat to ma jednu malou nevyhodu, dela to strasnej kravál.... :?

este odkaz, nejni to reklama, jenom informativne:

Vortex Cooler používá princip vírové trubice na vytvoření proudu studeného vzduchu pro tiché, účinné a spolehlivé chlazení skříní. Zařízení neobsahuje žádné pohyblivé součástky, u nichž by mohlo dojít k opotřebení nebo by byla potřeba údržba. Další výhodou je, že chladící zařízení vytváří mírný přetlak uvnitř skříně, který zabraňuje vstupu nečistot a prachu i v těch nejhorších prostředích.

http://www.lontech.cz/chlazeni-elektron ... ooler.html


colombus
Stálý člen
Příspěvky: 29
Registrován: stř 16 srp 2006 14:23

to A(&F)

Příspěvek od colombus »

posledni prispevek beru zpet, opakovani je matka modrosti :oops:


Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“