Škoda 120, trochu se to přehřívalo, ale protože špatně ukazoval teploměr, tak jsem si toho hned nevšiml. Kde se to zadřelo nevím, ještě jsem neměl čas to rozebrat. Ale vzhledem k tomu, že jsem zatím asi jediný, nedělej si z toho hlavu.Anonymous píše:Prosím Ilema-jak došlo k zadření, projevovalo se to nějakým "varováním"
nebo z čista jasna,jaký motor to byl-benzín,diesel,
zadřelo se to na klice nebo ve válci....
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
TRkové řady vyvíječů
Moderátor: sao
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ilem zadření
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ilem zadření
Opravdu teď nemám čas. A vzhledem k tomu, že to musím dělat venku, ani to už letos asi nepůjde. Asi až na jaře. Pokud se toho někdo chce ujmout, a přijede si pro ni, budu rád.y píše:Skús to rozobrať a zistiť, nech vieme. Jedno zadrené hlásil tiež Peter 610.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
re :zadření
Nárůst točivého momentu může na lágrech dělat svoje...
Většinou se pro třicetiprocentní navýšení dá uvažovat o lepším
materiálu.,pokud to bylo v lágrech..
- Barbucha
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 61 poděkování
Re: re :zadření
Včera tu u mě byl Karel a krom jiného jsme prodrbali i možnost zadírání motorů z důvodu ztráty mazivosti oleje díky volnému atomárnímu kyslíku. Pokud k tomu doopravdy dochází, tak bych to tak typoval na zadřený kruhy a díky tomu i kouslé písty do válců.Anonymní píše:Nárůst točivého momentu může na lágrech dělat svoje...
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
- KEXIK
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ahoj
Zdravím,carpy.t píše:Zdravím pánové, kolegové, přátelé :-)
Jsem rád, že se zde zacalo probírat co je již nevyhnutelné-zamrzání.
Nevím o nikom kdo by stál za pohled svého popraskanéko drátáku vlivem mrazu....Povím Vám, že už jsem také zkoušel ledacos, ale vždy se projevili nezadouci ucinky (vodivost, pěnivost, mazlavost :-)
Zkoušel jsem i ten aceton, ale radši jsem to zavrhl - rád bych Vam muj dratacek jeste ukazal na srazu a ne abych dovezl rozleptane cosi....
Zatim se mi nejvice zamlouva varianta vyjmutí po jízdě-sam osobne jsem schopen vyndat ho (drátak) za pul minuty...mam to dole hned i s tyckou od baterky :-) , ale kdo by se chtel pokazdy jizde vrtat v motorovem prostoru,že?Leda predelat to do interieru, ale...... ale.... no počkám co Vás, nás ješte napadne....opravdu by to chtela pořádnýho chemika...
Zdraví Carpy
čo tak dať do vyvíjača hadičku z kúrenia??? V nej by kolovala nemrznúca zmes priamo z motora. Moje auto kúri asi po 5min jazdy. Takže na rozmrznutie bude stačiť cca 2min. Potom si stačí už len do interiéru vyviesť malý ventil alebo ty skúsený tam dajú elektromagnetický a len vypínač. Alebo pre kreativitu jedno relé s teplomerom a to by zavieralo elektromagnetický ventil ihneď čo voda dosiahne cca 15 stupňov a celý vyvíjač by som dal do termosky alebo malej prenosnej chladničky.
Kexi.
VE je buducnost ale malo ludi to chape
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
zadření
Zdravím všechny
ohledně toho zadření si myslím že je to jen souhra náhod,je tady spousta lidí co to provozují v ruzných obmněnách už dlouho a bez problému.(možná tím bůh VE. jen eliminuje počet starých aut na silnicích ) Každopádně když se mě mechanik ptal proč mám motor plnej hlinikovejch pilin a odpálený ventily co sem mu měl říct?.....o spořiču radši ani slovo,i když sem testoval jen asi měsíc, což myslím nemůže mít na motor takovej neblahej vliv...takže pokud si pamatuju sme asi jen tři co maj motor v háju a to na sarých šunkách.....hold něco padne na otář vědy....jen sem chtěl říct nováčkům(i když co já můžu jako laik říkat) co terve váhají si něco vrazit do auta aby se tím nenechali odradit.......
ps:už začínám pomalu pracovat na nové menší verzi a jelikož je zima na krku vyděl bych to spíš než na nemrznoucí směs....hmmm...nejlepší způsob bych vyděl vyndávací...odvod plynu na rychlospojku(pokud teda má nějaká dobrou těsnost?nevím, co vy na to?) a na spodku drátáku stejnej kontakt jak na rychlovarné konvici...prostě šup šup a je to tam a jede se....
to sou jen laický amatérský nápady.určitě někoho napadne lepší řešení....
ohledně toho zadření si myslím že je to jen souhra náhod,je tady spousta lidí co to provozují v ruzných obmněnách už dlouho a bez problému.(možná tím bůh VE. jen eliminuje počet starých aut na silnicích ) Každopádně když se mě mechanik ptal proč mám motor plnej hlinikovejch pilin a odpálený ventily co sem mu měl říct?.....o spořiču radši ani slovo,i když sem testoval jen asi měsíc, což myslím nemůže mít na motor takovej neblahej vliv...takže pokud si pamatuju sme asi jen tři co maj motor v háju a to na sarých šunkách.....hold něco padne na otář vědy....jen sem chtěl říct nováčkům(i když co já můžu jako laik říkat) co terve váhají si něco vrazit do auta aby se tím nenechali odradit.......
ps:už začínám pomalu pracovat na nové menší verzi a jelikož je zima na krku vyděl bych to spíš než na nemrznoucí směs....hmmm...nejlepší způsob bych vyděl vyndávací...odvod plynu na rychlospojku(pokud teda má nějaká dobrou těsnost?nevím, co vy na to?) a na spodku drátáku stejnej kontakt jak na rychlovarné konvici...prostě šup šup a je to tam a jede se....
to sou jen laický amatérský nápady.určitě někoho napadne lepší řešení....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zima
Vražte tam nějakou žárovku s pár Wattama (myslím,že by stačila 3W-podle velikosti vyvíječe)a voda by něměla zamrznout a ještě budete do vnůtra vidět .Kdo nechce osvětlený vnitřek,může ještě trochu obalit do polystyrénu a jede se,zima ,nezima.
Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 94 poděkování
- Dostal: 175 poděkování
zamrzání
no jde o to , že někam dojedu, tam budu půl dne , bude -25 a dejme tomu že nějaké tři hodiny je to ok, nic se nestane ... nechci -li TR-ko vyndavat a budu tam na dva dny tak...všechno bude na kost zmrzlé , baterka bude na třetině kapacity a o tom, že by občas pomohla něco sepnout a ohřát Tr-ko asi nemůže být ani řeč...
V Tr-ku musí být co nečistší voda a tak mě napadlo, že si v rámci osobního úkolu teď přes víkend zkusím dát destilku do zavařovačky , tu vložím jako matrjošku do větší a do vzniklého mezipláště naleju g11 nebo co to mám za nemrzku v autě a dám to do mrazáku ... výsledek hodím na forum...
nic se s ničím nemíchá, vodivost zůstává stejná ---uvidím , jak to dopadne
V Tr-ku musí být co nečistší voda a tak mě napadlo, že si v rámci osobního úkolu teď přes víkend zkusím dát destilku do zavařovačky , tu vložím jako matrjošku do větší a do vzniklého mezipláště naleju g11 nebo co to mám za nemrzku v autě a dám to do mrazáku ... výsledek hodím na forum...
Naposledy upravil(a) felda dne čtv 02 říj 2008 20:51, celkem upraveno 1 x.
felda
- carpy.t
- Stálý člen
Re: zamrzání
Zajímavé :-)felda píše:V Tr-ku musí být co nečistší voda a tak mě napadlo, že si v rámci osobního úkolu teď přes víkend skusím dát destilku do zavařovačky , tu vložím jako matrjošku do větší a do vzniklého mezipláště naleju g11 nebo co to mám za nemrzku v autě a dám to do mrazáku ... výsledek hodím na forum...
Miluju bublinky :-)
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
Re: zamrzání / v pohode
http://www.upramene.cz/forum/album_pers ... ser_id=667felda píše:no jde o to , že někam dojedu, tam budu půl dne , bude -25 a dejme tomu že nějaké tři hodiny je to ok, nic se nestane ... nechci -li TR-ko vyndavat a budu tam na dva dny tak...všechno bude na kost zmrzlé , baterka bude na třetině kapacity a o tom, že by občas pomohla něco sepnout a ohřát Tr-ko asi nemůže být ani řeč...
mrknete prosim na fotky vme galerii... nadoba je konicka a tech 10% navrseni objemu ledu proti vode je
Kdyz neverite, bezte do KIKA akupte stejnounadobku, *vBA za 149,-Sk
a dejte ji do mrazaku co se tak asi udeje???
Hough,
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Kika
To je Kika ta prodejna nábytku? ta nádobka se mi moc líbí. Akorát do nejbližší Kiky to mám 120 km.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
vybíjení autobaterie
Kucí ahój,
tak mám nový poznatek s JC šetřičem. Od té doby co jsem dal do auta šetřič s trubek jako JC, tak to bere 0,0 nic A, zapínám to se světly. Úspora sice nic moc- asi litr PB/100 ale to vyglajdaný auto je živější což považuji za úspěch.
ALE
Od minulého týdne mi začala stávkovat baterie a i když sem ji přes noc nabil, tak ráno dobrý a odpolene zase má nastartovat nebo nemá?
Ještě nemá 3 roky, ještě by blbnout neměla-grr
Budu měřit a sledovat dál ale je možný že by ten JC cucal v klidu energii přes ukostření? Sice pomalinku ale furt?
Sao, co ty na to?
Ale u tebe je to jiný, ty jezdíš každý den a dobíjíš průběžně za provozu vozidla.
Vydržať H.
tak mám nový poznatek s JC šetřičem. Od té doby co jsem dal do auta šetřič s trubek jako JC, tak to bere 0,0 nic A, zapínám to se světly. Úspora sice nic moc- asi litr PB/100 ale to vyglajdaný auto je živější což považuji za úspěch.
ALE
Od minulého týdne mi začala stávkovat baterie a i když sem ji přes noc nabil, tak ráno dobrý a odpolene zase má nastartovat nebo nemá?
Ještě nemá 3 roky, ještě by blbnout neměla-grr
Budu měřit a sledovat dál ale je možný že by ten JC cucal v klidu energii přes ukostření? Sice pomalinku ale furt?
Sao, co ty na to?
Ale u tebe je to jiný, ty jezdíš každý den a dobíjíš průběžně za provozu vozidla.
Vydržať H.
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
Re: Kika
Mozna ji najdes i v prioru hi, hi>Ilem píše:To je Kika ta prodejna nábytku? ta nádobka se mi moc líbí. Akorát do nejbližší Kiky to mám 120 km.
Doza na potraviny Clip & Close - vid. foto. Vyhoda vetsi vysky je, ze "medovina" ma naspodu mnozstvi mista a s NdFeB (HDD) magnetem naspodu voda zustava cista.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.