Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
Re: rezonance
Hele LA, opravdu si něco dělal, anebo si z nás děláš prdelLa píše:Fakt hodně práce.Pro usnadnění motání trafa jsem použi televizní vn trafo.S vědomím že je určeno pro tr.s volnou vazbou a do kmitočtu 16kHZ.Na primár jsem namotal 100z na sekudár třikrát vedle sebe 23m bifilárně ,víc jsem neshnal,průměru0.5.Těch 100z je tam proto,aby byl nízký příkon a ještě mnoha dalších .Pro spínání jsem použil BUZ 91A s gesu kvůli tomu,že má zabudovanou ochranou diodu.Byl jsem totiž zvědav jak se bude tvářit.Odstranil jsem se schema na str.36 tohoto fora MEYER 1.jpg,diodu 1N4007 se slovy je to všude já ne každej patent je samá skrčka však jsem jich pár napsal ale URČITĚ JE TAM VŠECHNO..Diodu na 1kV jsem dal do serie s tranzistorem a použil sestupné hrany pro vybuzení trafa.Tranzistor se začal vzteky červenat a vyplázl na mě z řídící elektrody ošklivý cucek a já mu ho urazil kondenzátorem 10nF a byl studenej.TO o primáru . Na sekundáru jsem udělal klasický zdvojvač.Je to bifilárně tak co.Jedno vinutí mám jako rezervu.Připojil buňku nalil vodu nastavil frekvenci zapnul a začal měřit.Pro začátek f 42,8 že to doladím.Opět klasika voda na analogu rovná čára celkový náboj vody 300V a stále stoupá dokonce by to chtělo vysílat.Tak jsem si zapálil a koukám na tu čáru říkám si pěkně vyhlazený.Prohlídnu to pořádně viděl jsem zákmity.Myslel jsem špatně nastavený duty cykus pak mi došlo další skrčka.byl to frajer.Pokoušel jsem zkrátit plnění kmitoču .dutty50na50.Pánové čím kratší tím lepší odezva .prdlajs duty.dokonce to začalo šumět při téměř neměřitelném proudu.Ověřil jsem že se to tak chová na sudých násobcích fr. nahoru i dolu.je tam vztah mezi celkovým nábojem vody proti zemi a počtem kmitů POZOR ten může být KRITICKÝ jistě i je ..Že by další skrčka..třeba 6cyklů.Je to třeba pečlivě propracovat .Musím do práce.Pozor na bouchání.Závěr .Energeticky velmi slibný rébus.ani moc složitý,jen pochopit....
Neni ti rozumět skoro ani slovo.
Jedinym ospravedlněním by tak mohlo být, že si byl v tu chvíli zfetovanej.
- hyna
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ty tomu mozna nerozumis, ale z elektrickyho hlediska to je dobreAnonymous píše: Hele LA, opravdu si něco dělal, anebo si z nás děláš prdel
Sice ten konec je uz totalne domotanej
Myslím, že ty jsi domotanej totálně taky. Vidět v tom blábolu náznak elektriky chce teda hodně fantazie.Hyna píše:Ty tomu mozna nerozumis, ale z elektrickyho hlediska to je dobreAnonymous píše: Hele LA, opravdu si něco dělal, anebo si z nás děláš prdel
Sice ten konec je uz totalne domotanej
Aby jsi rozuměl: neláteřím kvůli tomu, že La píše nesmysly, ale že to prostě ani nejde posoudit.
Tak Vás tady pozoruju a začínáte se pěkně hádat.Toto forum pokud vím je určeno pro veřejnost,tedy i pro laiky,ne pro vědeckou činnost a je dobře,že Vám sem své názory a poznatky píší i lidé, kteří el.třeba tak moc nerozumí.Takže Ti velcí vědátoři ať se odsunou na svá vědecká fora a ti jak říkáte obyčejní lidi, nechte rozvíjet své myšlenky a nápady.Je zajímavé,jak český lid dovede jen kritizovat jak to není podle zavedeného klišé.
Promiň, nechci se vůbec hádat, ale když někdo napíše jako příspěvek něco, kde se dozvím rovněž mimo jiné skvosty, žeAnonymous píše:Tak Vás tady pozoruju a začínáte se pěkně hádat.Toto forum pokud vím je určeno pro veřejnost,tedy i pro laiky,ne pro vědeckou činnost a je dobře,že Vám sem své názory a poznatky píší i lidé, kteří el.třeba tak moc nerozumí.Takže Ti velcí vědátoři ať se odsunou na svá vědecká fora a ti jak říkáte obyčejní lidi, nechte rozvíjet své myšlenky a nápady.Je zajímavé,jak český lid dovede jen kritizovat jak to není podle zavedeného klišé.
"Opět klasika voda na analogu rovná čára celkový náboj vody 300V a stále stoupá dokonce by to chtělo vysílat.",
tak si nutně musim myslet, že sem blbej buď já, nebo někdo jinej, ať to psal laik či nelaik.
To podle mě není příspěvek do tohoto fora, to je věc, kterou by snad nesnesla ani zeď na veřejnym záchodku.
To prostě nemá hlavu ani patu a jeden by řek, že dotyčný autor příspěvku neumí snad ani česky.
A zavedené klišé? Nějak ti opravdu nerozumím, leda zavedeným klišé rozumíš ty ostatní, normální příspěvky, a to i od těch, kde je na první pohled jasné, že dotyčný je úplně mimo mísu.
No proto sem se ptal La, co to má znamenat. Víš, mám pocit že jeho příspěvek má asi takový přínos, jako kdyby tady kokrhal.bubak píše:Myslím si,že to někdo výtáhl z nějakého fóra a prohnal to Translátorem.
A to myslím, že ten přínos je naprosto stejný jak pro laiky, tak i pro ty poučenější.
A ať mi nikdo neříká, že toto je projev laika.
Hádat se nechci vůbec, jen to chci rozšifrovat, jako vo co gou, jestli mi rozumíš. Mě to fakt ukazuje někam na marjánu ... a klidně to mohl bejt i zkouřenej elektroinženýr
jenže: co pak ten následující příspěvek s fotkama průběhů
- Padre
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
Taky tak budete psát když se hodně nadýchate vodíkuLa píše:Fakt hodně práce.Pro usnadnění motání trafa jsem použi televizní vn trafo.S vědomím že je určeno pro tr.s volnou vazbou a do kmitočtu 16kHZ.Na primár jsem namotal 100z na sekudár třikrát vedle sebe 23m bifilárně ,víc jsem neshnal,průměru0.5.Těch 100z je tam proto,aby byl nízký příkon a ještě mnoha dalších .....
.....Že by další skrčka..třeba 6cyklů.Je to třeba pečlivě propracovat .Musím do práce.Pozor na bouchání.Závěr .Energeticky velmi slibný rébus.ani moc složitý,jen pochopit....
...si mě teda fak dostal.Padre píše:Taky tak budete psát když se hodně nadýchate vodíkuLa píše:Fakt hodně práce.Pro usnadnění motání trafa jsem použi televizní vn trafo.S vědomím že je určeno pro tr.s volnou vazbou a do kmitočtu 16kHZ.Na primár jsem namotal 100z na sekudár třikrát vedle sebe 23m bifilárně ,víc jsem neshnal,průměru0.5.Těch 100z je tam proto,aby byl nízký příkon a ještě mnoha dalších .....
.....Že by další skrčka..třeba 6cyklů.Je to třeba pečlivě propracovat .Musím do práce.Pozor na bouchání.Závěr .Energeticky velmi slibný rébus.ani moc složitý,jen pochopit....
Hehehehe
k fotkám
1.zleva Na svorky vyvíječe bylo přivedeno pulzní napětí 600V jednocetně usměrněné od sekundárního vinutí transformátoru jehož proud do primárního vinutí byl 1A a napětí 12V .Elektrolyt stáhl napětí na výši 2,16Va vyhladil.Přesto byla naměřena odezva přiváděného příkonu.Při zvětšení je vidět že kmit vytváří sestupná hrana impulzu.
2.zleva.Tlumení v elektrolytu při větším počtu impulzú.
3,zleva.Snížení počtu pulzú na tří .Zákmit v elektrolytu vytváří sestupná hrana impulzu.
4,zleva.Pro kontrolu měření na odporu.Tvaru a kmitočtu.Značka na spodní čáře znamená 50kHZ.
5,zleva.Při větším počtu pulzú je nárůst výšky kmitů menší.
Spodní čára znamená napětí 0V to je za daných okolností pol minus na akmulátoru.Horní čára je el.hladina napětí na svorkách vyvíječe.Ze snímku již lze graficky usoudit co se v elektrolytu děje.
6,zleva.Měřeno u vyviječe.Výkon dodáván přes tranzistor přímo z akubaterie .Tranzistor spíná proti minus polu.Vyvíječ byl opatřen paraelní ochrannou diodou s úbytkem napětí v propustném směru 0,6V.Opět lze se snímku usoudit el.děj v elektrolytu. Na snímku je jasně vidět okamžik ve kterém spíná ochranná paralelní dioda a znemožnuje tím nárůst napětí.
7,zleva.Kontroní měření měření na odporu jaký tvar napětí bude tranzistor spínat s akubaterie do vyvíječe.
Orientační měření bylo provedeno analogový osciloskopem national.
Snímky provedeny s ruky malým fotoaparátem Canon.
Snad vám pomůžou.
3,zleva.Snížení počtu pulzú na tří .Zákmit v elektrolytu vytváří sestupná hrana impulzu.
4,zleva.Pro kontrolu měření na odporu.Tvaru a kmitočtu.Značka na spodní čáře znamená 50kHZ.
Spodní čára znamená napětí 0V to je za daných okolností pol minus na akmulátoru.Horní čára je el.hladina napětí na svorkách vyvíječe.Ze snímku již lze graficky usoudit co se v elektrolytu děje.
6,zleva.Měřeno u vyviječe.Výkon dodáván přes tranzistor přímo z akubaterie .Tranzistor spíná proti minus polu.Vyvíječ byl opatřen paraelní ochrannou diodou s úbytkem napětí v propustném směru 0,6V.Opět lze se snímku usoudit el.děj v elektrolytu. Na snímku je jasně vidět okamžik ve kterém spíná ochranná paralelní dioda a znemožnuje tím nárůst napětí.
7,zleva.Kontroní měření měření na odporu jaký tvar napětí bude tranzistor spínat s akubaterie do vyvíječe.
Snad vám pomůžou.
Re: k fotkám
La píše:1.zleva Na svorky vyvíječe bylo přivedeno pulzní napětí 600V jednocetně usměrněné od sekundárního vinutí transformátoru jehož proud do primárního vinutí byl 1A a napětí 12V .Elektrolyt stáhl napětí na výši 2,16Va vyhladil.Přesto byla naměřena odezva přiváděného příkonu.Při zvětšení je vidět že kmit vytváří sestupná hrana impulzu.
Snad vám pomůžou.
No konečně rozumný slovo.
Ještě by jsi se tedy mohl věnovat možná reálným výsledkům, anebo to byl všechno šumák? nějak tomu opravdu nebylo vůbec rozuměttttttt.
(Ještě dýcháš vodík ??? ;O)
habana
habana
Konečně rozumná otázka,ale není na ni jednoduché odpovědět.Pokud jsem jsem stavěl to co vy, tak se to chovalo přibližně stejně .Není sjednocený sytém měření dokonce ani vyvíječe ani elektrolyt ani proud ani ..........,co tahle .Naměřil jsem na svorkách vyviječe napětí xx.proud.xx.nebo alespoń celkový příkon celého zařízení a jiné údaje.Všechno co je jednou zveřejněné na takovém foru se stává veřejně prospěšnou věcí.Já taky nemíním své výsledky nijak skrývat.
Fotky s digitálniho fotoaparátu mají stejně v sobě celou informační tabulku.Mě to nevadí, když je někdo bude používat,stejně to není žádná krása.
Míním vodíkem topit a bude brzo zima a já jsem staršího data výroby.
Zásadně ho odmítám čichat.A proto.
Moje otázka a pěkná .
Proč používáte pří pokusu s resonancí elektrolytu ve vyvíječí mimo výše uvedeného patentu, činný odpor,nebo kapacitní odpor ,nikdy ne induktivní odpor.Odpověď je tam dioda předem neberu .Je u ní v katalogu vždy uvedena její kapacita.
Mohly by tam být přece v serii jedna nebo dvě tlumivky se samostatným jádrem.Je to přece napě´tová záležítost.
To jsem to protiva že..omlouvám se ,ale skoro vždy uvidím chybu...
.......
Fotky s digitálniho fotoaparátu mají stejně v sobě celou informační tabulku.Mě to nevadí, když je někdo bude používat,stejně to není žádná krása.
Míním vodíkem topit a bude brzo zima a já jsem staršího data výroby.
Zásadně ho odmítám čichat.A proto.
Moje otázka a pěkná .
Proč používáte pří pokusu s resonancí elektrolytu ve vyvíječí mimo výše uvedeného patentu, činný odpor,nebo kapacitní odpor ,nikdy ne induktivní odpor.Odpověď je tam dioda předem neberu .Je u ní v katalogu vždy uvedena její kapacita.
Mohly by tam být přece v serii jedna nebo dvě tlumivky se samostatným jádrem.Je to přece napě´tová záležítost.
To jsem to protiva že..omlouvám se ,ale skoro vždy uvidím chybu...
.......