Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Moje "škodovka" na vodík!

Vodík, plasma, orgon... a spalovací motory.
Odpovědět
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

pěna

Příspěvek od la »

Pěna se nedělá nebo alespoň mnohem méně když je roztok kyselý.
la

Ja

Podtlak

Příspěvek od Ja »

Spravil som jednoduchý pokus vplyvu podtlaku na vývin plynu.
U - 60V , I - 150 mA , podtlak do -0,9 Bar , voda z vodovodu.
Podtlak vytvorený ejektorom SMC , EZH13DS.
To vysoké napájacie napatie je len kôli demonštrácii.
Hýbanie elektrod je sposobené deformáciu viečka na sklenici.
Množstvo uvolneného plynu pri podtlaku -0,9 Bar = odhadom 5 - 10x viac , ako bez podtlaku.
Odber prúdu je stále rovnaký pri zmene podtlaku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

pepo

Příspěvek od lajos »

Tomu nerozumím, malí podtlak? -0,9bar? Jak velký podtlak bys tam chtěl mít?

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hm

Příspěvek od Iv »

Petr napsal:Citace..Nerad ti kazím radosť, ale množstvo plynu je stále rovnaké. Ide o vyrovnávanie tlaku v bublinách plynu s okolím. Menší tlak = vačšia bublina.

Toto je správný názor i postřeh a já jen dodávám:Nepočítejte stále bublinky,opakuji to už po tolikáté a nikdo nic,jedná se o úplně jinou formu energie,jmenovat to nebudu,abych nezvedl náhodou adrenalin některým lidem.Ještě jednou,pokud to chceš použít pro spalovací nebo vznětový motor s Al blokem,nepočítej bublinky,namontuj a jezdi,ze začátku i s benzinem a pak po určité době počítej spotřebu a poslouchej motor,jeho změnu v akceleraci atd.
Iv

Návštěvník

:) ?

Příspěvek od Návštěvník »

Zdravím.Tak dnes sem dělal zkoušky s MIM vyvíječem a jak sem dopadl?Noooo na první zkoušku mam pocit že to muže fungovat.Za autem sem měl louži vody což čistě s benzínem nemám.Musel sem zatím fungovat i na benzin bez něho to zdechalo.A proč? protože sem to měl napojený napřímo do sání před klapku a bublalo to jak svi.. a rukou sem se snažil držet klapku jenže to pomalu létalo do sáni jako voda s bublinkama.No musím pořešit podtlak a musim tam dát probublávání kvuli vodě.Chci se zeptat když odpojím čerpadlo měl by motor hned zhasnout?Protože mě motoro běžel a pak začal kuckat no ale jak sem začal přidávát plyn tak měl snahu běžět samo sebou s vyvíječem ale bohužel sem ho neudržel v otáčkách protože se mě dostávala voda do sáni.No vyřeším probublávání přez nějakou nádobku a podtlak a uvidíme. Jo a neměl sem ještě udělaný přerušovač takže to jelo bez hliníku.Namontovanej tam hliník je v sekcích ale nebyl zapojen.Doma když sem to zkoušel bez motoru tak že sem to napojil na baterku a jen tak ze srandy vzal jednu civku a přerušoval to jen brnkáním dratku o sebe tak bylo poznat že to ožilo.S napojením na baterku to nic nedělalo ale jak sem tam zapojil civku a začal přerušovat tak to začalo šumět.Tak sem zvědavej co to bude dělat až tam bude aji zapojenej hlinik.Tak to je zatím všechno co sem chtěl řict.Pokračování příště snad to bude fungovat až vyřeším všechno.

Návštěvník

pro petra

Ahoj tak napojene sem to měl před klapkou jak je roura nastrčená na hrdlo klapky od sani z filtru.Vyzkouším odpojit vstřiky a uvidíme.Ale je to dost obtížny udržet podtlak možna je to tím že me tam vede jen 6mm trubička s vnitřním průměrem.Nevím,ale motor ma co dělat aby nasál z vyvíječe musím dost škrtit sáni aby to začlo bublat.Jo k tomu pokusu doma.Pokusim se to nakreslit.Jo a neměl sem vývod z civky k elektrodám přišroubovaný jen tak aby to házelo jiskru na kontakt kde to má byt přišroubované a začalo to šumět protože když to bylo připevněno tak to zase nic nedělalo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Návštěvník

?

Jo a strašně to bublalo a ty bublinky zustavali na povrchu a to se tlačílo do hadice k saní mam asi 2,5cm nad hladinou volnej prostor a je to málo odsal sem vody aby to bylo pod uroven jedné elektrody te hliníkové ale pořád to bublalo tak že se to hnalo do hadice.Byla tam voda ze studny a bylo to jak kdybych tam měl saponát a hlinik zapojenej nebyl.

Návštěvník

Re: pro petra

Peter píše:
Anonymous píše:Ahoj tak napojene sem to měl před klapkou jak je roura nastrčená na hrdlo klapky od sani z filtru.Vyzkouším odpojit vstřiky a uvidíme.Ale je to dost obtížny udržet podtlak možna je to tím že me tam vede jen 6mm trubička s vnitřním průměrem.Nevím,ale motor ma co dělat aby nasál z vyvíječe musím dost škrtit sáni aby to začlo bublat.Jo k tomu pokusu doma.Pokusim se to nakreslit.Jo a neměl sem vývod z civky k elektrodám přišroubovaný jen tak aby to házelo jiskru na kontakt kde to má byt přišroubované a začalo to šumět protože když to bylo připevněno tak to zase nic nedělalo.
Je to zapojené podle obrázku, nebo je 15 na cívce zapojená na mínus?
V galerii mám obrázek jednoduchého regulátoru sání.
Jsou hliníkové elektrody propojené mezi sebou?
Přesně jak to máš na obrázku akorat 15 je na minusovém polu je to zapojene obráceně.A hlíník je propojen mezi sebou je to přesne jak to ma petr610.když zapojiš VN napřímo nic to neděla ale kdyz to odstavá asi 1mm od té závitové tyče na ktére jsou přišroubované hliníkove sekce a přeskakuje jiskra tak to začne šumět.vyzkoušej a uvidíš.

Návštěvník

Peter píše:
Anonymous píše:
Přesně jak to máš na obrázku akorat 15 je na minusovém polu je to zapojene obráceně.A hlíník je propojen mezi sebou je to přesne jak to ma petr610.když zapojiš VN napřímo nic to neděla ale kdyz to odstavá asi 1mm od té závitové tyče na ktére jsou přišroubované hliníkove sekce a přeskakuje jiskra tak to začne šumět.vyzkoušej a uvidíš.
:good: Opravil jsem zapojení na obrázku.
Mám pocit jako by to potřebovalo dvojí jiskřiště.

Návštěvník

Peter píše:
Anonymous píše:
:good: Opravil jsem zapojení na obrázku.
Ty svíčky jsi zkoušel?A dělalo to něco?Já měl jen kabel s cívky 1mm od té tyče a šumělo když se to dotklo tak to přestalo.

Návštěvník

:(

Zdravim.No jak bych zacal?Mim vyvijec zkousim uz dlouho a nic.No asi zadne prekvapeni ze?Ono to asi bude tak ze je to pekna blamaz ze MIME?Nechces nam to svoje zarizeni predvest?Kdyz uz sem do toho z vlastni vule vrazil 8 tisic ze?A toho casu co uz je v haji.Asi budu porad v tom stadu co bude narikat jak zdrazuji benzin.Chci to videt na vlastni oci MIME klidne za tebou prijedu kam chces i kdyz by jsi mel prijet Ty kdyz to mas zadara ze?Rekni kde kdi a v kolik ja tam budu.Neni problem se domluvit.Tak co?Vemu klidne to svoje a kdyz ho rozbehnes odvolam vsechno co sem rekl.

t.tom11
Nový člen

Funguje to někomu teda?

Příspěvek od t.tom11 »

Zdravím.Jak to vypadá s tím vodíkem?Funguje to někomu, nebo ne(přišli jste naněco čím to bylo, že to nejelo)?Já jen, že když jsem četl to co psal mim, tak musím říct, že to docela na mě taky zapůsobilo...

SEDYPETA
Stálý člen
Dostal: 6 poděkování

pro mima

Příspěvek od SEDYPETA »

zajímalo by mě jak jsi řešil nasávací klapku vzduchu u tvého generátoru dřevoplynu ,důkladně jsem prostudoval knihu generátory a jejich obsluha od Tůmy ale nic konkrétního tam není. Plánuji totiž výrobu takového zařízení už nám díly ale s tímto si nevím rady. dík

wifi101
Nový člen

Teplota v spalovacom priestore motora

Příspěvek od wifi101 »

Ahoj chcel by som sa opytat aku teplotu ma vodik pri horeni a ci prestavba na vodik neposkodi motor tym,ze by doslo k roztopeniu piestov,ventilov,alebo lopatiek turba.

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Teplota v spalovacom priestore motora

Příspěvek od Elektro »

Vodík horí pri teplote3000°C, ale aby tá teplota poškodila motor, musela by tam byť stále a to sa v motore nedeje, lebo horenie (výbuch) trvá veľmi krátko a potom nastáva výfuk z valca. Skôr bude robiť problémy korózia. Preto pri prechode na vodík doporučujú ventily, piesty a valce potiahnuť keramickou vrstvou, alebo použiť nehrdzavejúce materiály.

Odpovědět

Zpět na „Auto na alternativní pohon“