Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Schéma s LM334

Příspěvek od chiq »

adaptér s nestabilizovaným napätím?

Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Schéma s LM334

Příspěvek od Craft »

chiq píše:adaptér s nestabilizovaným napätím?
Ano. Stabilizovaný ani spínaný bych tam nedával. Pravda dneska už jsou většinou v provedení jako spínaný nebo s nějakým stabilizátorem v sobě. Doma mám sice ještě nějaké starší kousky, kde stabilizátory běžně nejsou, ale jak se teď dívám do online katalogu GME na síťové adaptéry, tak mají ještě stále v nabídce i nestabilizované, ale koukám 12V max., což je dost málo i když teoreticky díky absenci stabilizace z něj poleze více, např. tento http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=751-345
Lepší by bylo něco kolem 25V nestabilizované. Dle katalogovélo listu napájecích zdrojů http://www.gme.cz/_dokumentace/dokument ... -345.1.pdf by byl vhodný model MW24020GS 24V/200mA nestabilizovaný - 69kč, takže z něj teoreticky poleze něco přes 30V a vzhledem k požadovanému výstupnímu proudu k výrobě KS by to neměl být problém (max. hodnoty LM334 - 10mA / 40V) . Ideální by samozřejmě bylo si ten adaptér vyrobit na míru, stačí pro usměrnění 2 diody a dva elyty 1000uF pro filtraci, ale to není záměrem toho jednoduchého zapojení a zase by tam byla práce s 230V, což chci právě obejít již hotovým síťovým adaptérem.

brouk
Nový člen

Re: Zdroj proudu

Příspěvek od brouk »

lajos píše:Jsem konečně sestavil zdroj proudu a časovač na výrobu koloidu...
ahoj lajosi,
snažím se postavit si lepší zdroj po tvém vzoru. tvůje zapojení časovače se mi zdá volajké čudné :? . můžeš se zkusit podívat, kam a jestli máš zapojen vývod 7 z NE555??? hledal jsem v datasheetu pro 555 a všudemožně na webu, ale zapojení bez vývodu 7 jsem nikde nenašel.
předem dík.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

vývod 7

Příspěvek od lajos »

Vývod 7 slouží k vybíjení časovacího kondenzátoru, no a protože tady máme nastaveno relativně dlouhé časy ( kolem 20 sec.), tak jsme rádi že se ten časovací kondenzátor nevybíjí (sám) rychle.
No co bych tady dělal chytrýho, také to(schema) většinou někde nalistuju a funguje to-dobrý. Obvod 555 je jednoduchý a užitečný a pro některé lidi kteří rádi zjednodušují každé zapojení-zřejmě i ta jedna nezapojená nožička č.7 znamená další úsporu, nemající vlyv na funkci.
Nic složitého-vyzkoušej to.

denisa

Re: vývod 7

Příspěvek od denisa »

Mimo téma (offtopic)
měla bych asi tisíc otázek, slo by se sejít, jsem z liberce. díky denisa

brouk
Nový člen

Re: vývod 7

Příspěvek od brouk »

Mimo téma (offtopic)
jakých otázek?
proč se scházet extra, když tady je spousta otázek i odpovědí a když se tvé otázky nebudou opakovat s těmi na vlákně, tak sem s nimi. dovíme se všichni zase něco dalšího :)

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

brouk

Příspěvek od lajos »

Mimo téma (offtopic)
Tech otázek bylo vcelku dost a netýkalo se to výroby koloidu, spíš ve spojitosti s jinou technologií, pro nás ostatní nepraktické a neužitečné-neboj o nic nepríjdeš o výsledky ve spojitosti s koloidem, jen to chce čas.

Praktik
Stálý člen

Ag elektrody - SAFINA

Příspěvek od Praktik »

Najčerstvejšie info ohľadom nákupu v Safine Bratislava:
majú drot Ag 99,99 s atestom, cena 60,- Sk /gram plus DPH, jedna elektroda 2,5mm x 120 mm váži cca 6,2 g a vyjde na 442,- Sk aj s DPH

Pekný deň všetkým.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

y

otázka

Příspěvek od y »

Môže mi niekto vysvetliť spôsob označovania striebra v Safine.
Používajú kvalitu 999,9 a 99,99.
Prečo? Chcel som kúpiť vhodné striebro (podľa tu zverejnených údajov) zašiel som do Safiny, náhodou v čase, keď tam nebol vedúci, pýtal som si štvordeviatkové striebro 99,99. Predavačka mi povedala, že používajú iba 999,9 o mojom značení vraj nepočuli, a tvrdili, že to mám iba zle odpísané. Všetci vraj kupujú 999,9. Zlatníci tiež používajú iba značenie 999,9. Vedúci na druhý deň povedal, ža na koloid vedia z Čiech objednať 99,99 aj z certifikátom za 32 Sk/gram. Jednoznačné vysvetlenie rozdielu označovania kvality som nedostal.

Predavačky pýtali za 999,9 tiež 32 Sk/gram. Sľubovaný cetrifikát by asi vyzeral podobne ako ten vyššie.

Na stránkach Safiny nie je zmienka o výrobe zdravotníckeho striebra.

Alebo , je niekto v blízkom okolí, kto má "chromatograf" ma kovy?

HARAKIRI
Nový člen

Cena Ag Safina

Příspěvek od HARAKIRI »

Zdravím všechny
Ohledně té čistoty Ag nic nevím, ale včera mi přišlo dobírkou stříbro ze Safina Vestec o čistotě 99,95%
Byly to čtyři pásky 2x10 mm dlouhé 10 cm o váze 85g za cenu 10,65 Kč/g Včetně poštovného to stálo necelých 1200,-Kč

Praktik
Stálý člen

Příspěvek od Praktik »

Označenie zlata a striebra je v kruhoch zlatníkov a šperkárov nesledovné:
šperky sú najčastejšie rýdzosti 585/1000 a 375/1000 teda, v tisích gramoch je 585, resp. 375 gramov zlata. Staršie označenie napr. 14 karátové zlato znamená, že v 24 dieloch zliatiny je 14 dielov zlata a zvyšok 10 dielov je z iného kovu. Rýdze zlato je 24 karátové (100%).
Ak teda babenka v Safine spomínala, že majú striebro 999,9 tak je to mätúci údaj. Buď je to 999/1000 alebo v percentách 99,9 čo je vlastne to isté. Tomu by zodpovedala aj tá nižšia cena. Za vyššiu čistotu sa musí platiť viac. (Ako som uviedol hore.) Môj nákup bol v Safine Bratislava z minulého týždňa a jedná sa o "elektródy z rýdzeho Ag 99,99%". Žiadne iné značenie ako "na výrobu koloidu"alebo "na zdravotnícke účely" !
Ten nákup v Safine Vestec - Ag o čistote 99,95% bol ale o hodne výhodnejší. :cry:

chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

Pred týždňom som jednému dotieravcovi prerušil hostinu na mojom členku (kotníku), celý deň ma to svrbelo a štípalo, tak som si navečer ponoril nohu na polhodinku do lavóra s koloidným striebrom a pred bedňou slastne pochlipkával 20(stupňové :D )ppm. Druhý deň som to zopakoval, a je poptákách - na členku ani stopa. Tak neviem, bola tam borelka, či nebola... :?:

strieborko
Nový člen
Dal: 1 poděkování

Re: pristroje na vyrobu KS

Příspěvek od strieborko »

Elíz píše:Uz tyden ctu clanky,navody,schemata,nakresy o KS a mam totalni zmatek.Dulezite veci si ukladam a jak postupuji dale, vzdy se najde neco co nesedi, treba doplnit, opravit, zmenit,takze to zase neni 100%.Nejsem elektrotechnik, ani v rodine takeho nemam. Ale chci se dostat k pristroji na KS za rozumnou cenu. Vzhledem na to, ze ziji na jiz.Slovensku nemam moznost si vybirat.Navic mam SK, takze ceny pro me narostou o dalsi 1/3 + mastny poplatek za postu. Obetovat takou sumu za nejisty vysledek /viz.hotovy vyrobek na KS -doporuceni hodit honem do kose/.
Chtela jsem perfektni schema zapojeni a funkce dat nejakemu odbornikov, ktery by to za penize udelal, ale aby to urcite fungovalo. Technologii vyroby jsem pochopila, vsechny uskali vyroby-odpovedi jsem si skopirovala.Take se zajimam o Zapper od "MIRKA" co funguje jak hodinky. Kdo mi poradi na Slovensko?
Mám vlastnú konštrukciu Generátora KS. Na požiadanie zašlem vzorku ním vyrobeného KS na posúdenie kvality. V prípade záujmu o generátor ma kontaktujte prostredníctvom SS-ky.

strieborko
Nový člen
Dal: 1 poděkování

KS

Příspěvek od strieborko »

Kto mi vie posúdiť kvalitu vyrobeného KS ? Vzorku pošlem. :lol:

chiq
Zasloužilý člen

Re: pristroje na vyrobu KS

Příspěvek od chiq »

Elíz píše:...Kdo mi poradi na Slovensko?
Strýc kupuje od http://www.cxc.sk/sauning , skús tam...

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“