O které vlastnosti ti jde především?martinq píše:koupim dva kusy, i pouzite hlavne funkcni FET tranzistory, ci s podobnymi vlastnostmi.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Koupím
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: mosfet 2SJ310
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
martinq
Kup si v GM IRF4905, 55V , 74A , 0,02R za 35,- kus a budeš to mít v pouzdře TO220 s uchycením na šroubek.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
FET
je to do monitoru, v kterym odesly tyto tranzistory (3 nozicky), hledam nahradu, stoji kolem 120 Kc/ks a ceka se na ne asi mesic ...
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
elektromotor
hladam elektromotor ktory by mal 9 alebo 12 / nasobky troch/ vinuti. aby to behalo na 3 fazy.
priemer okolo 10 cm , vinutia mozu byt aj zhorene aj tak to previniem
skusal som hladat mezi motorcekmi co pohanaju videohlavy zatial bez uspechu , mozno tlaciarne ? plotre? krokove motorky?
ak viete o niecom dajte vediet na sz dohoda ista. :-)
skusal som hladat mezi motorcekmi co pohanaju videohlavy zatial bez uspechu , mozno tlaciarne ? plotre? krokove motorky?
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Re: elektromotor
Zkus se popídit po stropním ventilátoru. U Conrada je občas prodávají ve slevě od 15 €. Jeden mám doma a běží dva roky bez problémů. Měl jen ohnutý plech. Až pojedu do práce můžu se po něm mrknout. Motor je bezkomutátorový s oběžným pláštěm. Kotva má asi 15cm průměr, kolik má nástavců nevím, manželka mi ho zřejmě nedovolí rozebrat. Ten motor vypadá asi takhle:belamachina píše:hladam elektromotor ktory by mal 9 alebo 12 / nasobky troch/ vinuti. aby to behalo na 3 fazy.
Ještě pozor, jsou i druhy s rotorem uvnitř. Ten by se ti nehodil.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Feritové tyčky, nové, větší? Nevíte kde sehnat?
Čaute, při nejhorším bych to sehnat zde, ale zdá se mi to s poštovným poměrně drahé (cca 1500 Kč):
http://www.cwsbytemark.com/prices/rods.php
Našel by se podobný dodavatel tady někde poblíž?
Nevíte, neznáte?
Jde mi zejména o tuto tyčku, 4 až 12 ks:
R-050400-33 33 0.50 inch 4.00 inch $5.00
Jestli má někdo doma ve skříni, taky by nevadilo, nutně nový být nemusej
http://www.cwsbytemark.com/prices/rods.php
Našel by se podobný dodavatel tady někde poblíž?
Nevíte, neznáte?
Jde mi zejména o tuto tyčku, 4 až 12 ks:
R-050400-33 33 0.50 inch 4.00 inch $5.00
Jestli má někdo doma ve skříni, taky by nevadilo, nutně nový být nemusej
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Feritové tyčky, nové, větší? Nevíte kde sehnat?
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Re: sietovina
Pošli popis já mám výrobce u nosu,vyrábí i padákovinu a síta do mlejnů,tak napiš a máš.Riha.112 píše:najde sa tu dobra dusa ktora vie zohnat tu sietovinu do mim vyvijaca a bola by ochotna ju poslat balikom?
Když se daří,tak se daří.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vložky a písty
Diskuse na vlákně JiMiho mě přinutila na chvíli zase odložit stavbu parostroje a zkusit spíchnout nějaký dospělý stirling. Zřejmě bych zvolil kopii robinsona a chtěl jsem vás tímto poprosit jestli se někomu neválí v garáži přebytečné a alespoň trochu použitelní vložky do motoru, nejlépe s pístem. Uvítal bych co největší průměr, ideální by bylo nad 100mm, když budou menší, třeba ze Škodovky, potřeboval bych je v páru. Dám dvě vedle sebe. Předem dík JOVA
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Vložky a písty
Chlape, jseš ňákej rychlej ne ? Kdybys byl trpělivý, po mě zbydou možná hned 4 vložky. Né, fór....JOVA píše:Diskuse na vlákně JiMiho mě přinutila.....
Ty si jako jen tak, mírnix-týrnix spíchneš profi stirlinga, protože tě k tomu donutila diskuze ?
To bych chtěl taky umět....
Nevadí, když se budem dívat ? Pokud tedy cokoliv zveřejníš ?
Při tvé rychlosti, to do neděle bude v kupě, ne ? Už se těším.
JiMi
Přestavba motoru Š120 na stirling
Magnety pro mag. motor - kdo si přisadí pro SLEVU
Ahojte!
Sháním dalšího nadšence, který by si se mnou koupil magnetické čočky o průměru 25mm a solidní silou 200N (neodym magnety v kalíšku se šroubem pro uchycení). Pří odběru většího množství je totiž výrazná SLEVA.
Jedná se mi o toto zboží: http://www.magsy.cz/product/12407.magne ... -m6-6gx10/
Dotazoval jsem se na oriantaci pólů magnetů a je je to tak, že magnet je orientován vždy jedním pólem ven a druhým dovnitř kalíšku.
Bohužel jsou magnetické čočky dodávány jen s jedním druhem pólu vně, takže není možné magnetické čočky použít pro stroje pracující na základě přítažných sil magnetů, ale pouze odpudivých. Prostě se vyrábějí jen v jedná variantě. Pro mou konstrukci to nemá vliv.
Tyto čoky mi přijdou vzhledem k osazení magnetickým kalíškem směřujícím výkon magnetu jedním směrem a stíněním zbytku a šroubem na těle kalíšku jako ideální pro magnetický motor. Nic se nemusí lepit a lze díky šroubu ladit nastavní stroje.
Kdo má zájem, ať se mi ozve zde v diskusi, nebo na můj mail tu nebo na nemomen@volny.cz
Domluvíme se co a jak dál.
Spoluobjednávky přijímám do 08hod. 06 min. 08.06.08 (to bude ta pravá magie úspěchu :-)
Zdraví
Sedlák
Sháním dalšího nadšence, který by si se mnou koupil magnetické čočky o průměru 25mm a solidní silou 200N (neodym magnety v kalíšku se šroubem pro uchycení). Pří odběru většího množství je totiž výrazná SLEVA.
Jedná se mi o toto zboží: http://www.magsy.cz/product/12407.magne ... -m6-6gx10/
Dotazoval jsem se na oriantaci pólů magnetů a je je to tak, že magnet je orientován vždy jedním pólem ven a druhým dovnitř kalíšku.
Bohužel jsou magnetické čočky dodávány jen s jedním druhem pólu vně, takže není možné magnetické čočky použít pro stroje pracující na základě přítažných sil magnetů, ale pouze odpudivých. Prostě se vyrábějí jen v jedná variantě. Pro mou konstrukci to nemá vliv.
Tyto čoky mi přijdou vzhledem k osazení magnetickým kalíškem směřujícím výkon magnetu jedním směrem a stíněním zbytku a šroubem na těle kalíšku jako ideální pro magnetický motor. Nic se nemusí lepit a lze díky šroubu ladit nastavní stroje.
Kdo má zájem, ať se mi ozve zde v diskusi, nebo na můj mail tu nebo na nemomen@volny.cz
Domluvíme se co a jak dál.
Spoluobjednávky přijímám do 08hod. 06 min. 08.06.08 (to bude ta pravá magie úspěchu :-)
Zdraví
Sedlák
-
- Stálý člen
Koupím elektroměr
Koupím elektroměr, raději 3fáz.... , přinejhorším 1 fáz. Kdyby se někomu doma válel... Potřebuji jako podružný - odečítací. Dík za event. nabídky.
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
Doma se mi bohuzel nevali, ale urcite si vyberes tady:
http://www.elektromery.com/
Od starych a repasovanych za par stovek az po nejmodernejsi digitalni na DIN listu... Obcas od nich beru a vzdy naprosta spokojenost a korektni jednani...
http://www.elektromery.com/
Od starych a repasovanych za par stovek az po nejmodernejsi digitalni na DIN listu... Obcas od nich beru a vzdy naprosta spokojenost a korektni jednani...
-
- Stálý člen