Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

TRkové řady vyvíječů

Praktické informace...

Moderátor: sao

Odpovědět
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: 007

Příspěvek od kutil »

sao píše:Tak jsem zase myslel :smoke:
Ahojky,
já taky přeméšlim až se mě z hlavy kóři :lol:
Já sice nésu chemik, ale díky pokusům se šetřičem asi brzy budu.
Ten hliník by se v tom roztoku neměl vysrážet, ale zatím mám vyzkoušený že mi s Al nehnědne voda. Škoda té medové barvy, je taková lidsky teplá a dobře se do ní kouká........
Ale vypadá to tak, že si budeme pro potřeby motoru vyrábět zemní plyn přímo v šetřiči :idea:
Když sem zkoušel přidat uhlíkové elektrody a po čase to čistil, tak to smrdělo jak bolavá noha po směsi benzínu s metanem :?: Kde se to tam vzalo?
Vědci tvrdí že vazbu CH4 lze docílit jen v plynném stavu, tedy uhlík musí být při reakci v plynném stavu, ale to zapoměli na kutile ;)
Když jsem zkoušel jen uhlíkové el, tak mi vznikal CO2 -a rozpuštěný ve vodě mi jako kyselina uhličitá navyšoval vodivost až na 32 A-grrr
No a nápad byl na světě! Co takhle vytvořit podmínky aby se H+ (ale v plynném stavu-grr) přítomný ve vodě navazoval na uhlík taky přítomný ve vodě kde voda je stejným prostředím pro oba prvky........(a v H2O je vodík součástí vody...)
Vážení skuteční chemici, co vy na to? Zvednete hozenou rukavici :?:
Musíme vydržať
Honza

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: poslušně hlásím....

Příspěvek od kutil »

petr111 píše:Takže :
- najeto 365 km od instalace
- voda hnědá jako čaj
- spotřeba 6,8 l/100 km - takže zatím beze změny
- pozvolna se začíná měnit charakteristika motoru, jako by to mělo větší
kroutíc moment v širším rozsahu otáček, dnes jsem vyjel "votičák" za 5
na čtvrt plynu, normálně musím na vrchu podřadit za 4 a
trochu "zaroštovat", dnes to jelo jako diesel

Takže : zítra vyčistím drátky, dám novou náplň podle rozkazu.
Akorát jsem se předčasně radoval, ještě mi teče olej z motoru na jednom místě (s vyvíječem nesouvisí), takže mě čeká neradostná práce :(
Seš dobrej, jen tak dál......
Kdyby ti ta voda žloutla moc a zahušťovala se jako med nebo rosol, zkus do šetřiče jen vložit nezapojený kósek Al. Nevím co to udělá u tebe, ale mě se voda stabilizovala a jen u dna je trochu bílého kalu AlO3.
Vydržať H.

Opovaž se !! -- teďka ještě ne --
Potom si tam dej Peťko co chceš a laboruj jak chceš .
A jak říká neposednej Jenda
Vydžeť H .

Leda !!! Udělej ještě tak ze tři kousky a laboruj na nich , tak jako já . :smoke:

Teďka do 27.května na to nešahej – potom to vypucuj – frkni tam , co jsem Ti říkal a zapni čističku.
To čerpadlo se mě ti nějak ale nepozdává , tak když budeš chtít ? .
Že řve , tak to by nebylo ani tak podstatné , jako to , že nic nevydrží-- přece jenom je dělané pro ostřikovače , je zubové a tak nevím nevím .
Budu teďka brat Pegovi tak můžu vzít dvě . ??

sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

007

Příspěvek od sao »

Tak nasazuju novej model a davaj na delší cestu :smoke:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Maco
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

nerez drot

Příspěvek od Maco »

Ahojte,kto by nevedel zohnať nerez drot ,maju rozne hrubky v Ziline NOVEL.Dneska mi to doslo 200metrou 876sk .Plexi mi ešte robia na laseri takže motať budeme až neskor.Pišta už to máš hotové?

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: nerez drot

Příspěvek od Pego »

Maco píše:Ahojte,kto by nevedel zohnať nerez drot ,maju rozne hrubky v Ziline NOVEL.Dneska mi to doslo 200metrou 876sk .Plexi mi ešte robia na laseri takže motať budeme až neskor.Pišta už to máš hotové?
:good: to je super cena a vydou 4ks (podle odhadu). Mas presnejsi oznaceni? Skousel si to magnetma (NdFeB) ? Ja zatim nasel vodber nejmin km a dodaci lehota pres 2 tydny.....

Pego ;)

Edvin
Stálý člen

NOVELL

Příspěvek od Edvin »

ja som od Ziliny, ak by ste potrebovali pichnut s Novell-om, tak sa ozvite.Inak este je tu Italinox, tam som bol kvoli plechom na elektrody.

brouk
Nový člen

nerez drát 1mm

Příspěvek od brouk »

v naší nástrojárně mají drát průměru 1mm z potravinářské nerezi (použito k výrobě napařováčků na knedlíky :o). pokud by měl někdo zájem, mohu sehnat. nedokáží odmotat přesnou délku, ale určitou hmotnost. cena za kg byla něco přes 300 Kč. já si kupoval asi třičtvrtě kila a bylo to více jak 100m.

dodatek:
už mi dorazila první poptávka na SZ. počkám do 6.6.2008 na další poptávky a zajel bych pro větší množství naráz - tedy, budouliho stále mít.
takže neváhejte a poptejte uvážené množství (na kg), nechci se tam trousit 20x, jako smrad :(
Naposledy upravil(a) brouk dne pát 30 kvě 2008 13:09, celkem upraveno 1 x.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: nerez drát 1mm

Příspěvek od Ilem »

brouk píše:v naší nástrojárně mají drát průměru 1mm z potravinářské nerezi (použito k výrobě napařováčků na knedlíky :o). pokud by měl někdo zájem, mohu sehnat. nedokáží odmotat přesnou délku, ale určitou hmotnost. cena za kg byla něco přes 300 Kč. já si kupoval asi třičtvrtě kila a bylo to více jak 100m.
Zkoušel jsi, jak se to má rádo s magnetem? Pokud se s magnetem nekamarádí, asi kilo bych vzal. Jinak mám kilo 0,8 pro Mig-Mag, ale s magnetem si mírně rozumí, což se mi nelíbí - rychleji se rozkládá. V Praze ve výtvarných potřebách jsem koupil nerez drát na drátkování a ten o magnetu vůbec neví. Akorát 20m 0,6 stojí 80 Kč.

"Dum spiro spero"
Ciceron
brouk
Nový člen

Příspěvek od brouk »

sao píše:Tak nasazuju novej model a davaj na delší cestu :smoke:
ahoj Sao, v dokumentu píšeš, že budeš prubovat "...i elektrické zapojení, které sestrojil Iv a dal do svého vlákna...". můžeš mi dát adresu (stránky vlákna) na to, které zapojení myslíš? nevím, které přesně myslíš. předem děkuji

Řádně si to CELÉ naštuduj , neboť Tě z toho vyzkouším .

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=657

brouk
Nový člen

Re: nerez drát 1mm

Příspěvek od brouk »

Ilem píše:Zkoušel jsi, jak se to má rádo s magnetem? Pokud se s magnetem nekamarádí, asi kilo bych vzal. Jinak mám kilo 0,8 pro Mig-Mag, ale s magnetem si mírně rozumí, což se mi nelíbí - rychleji se rozkládá. V Praze ve výtvarných potřebách jsem koupil nerez drát na drátkování a ten o magnetu vůbec neví. Akorát 20m 0,6 stojí 80 Kč.
dobrý dotaz!
zkusil jsem různě velké magnety. a vůbec nic. vůbec se to k drátu nemělo, žádná přitažlivá sila :) . pokud si dobře pamatuji, tak jde o nějakou variantu nerezu 316L.

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Příspěvek od Pego »

sao píše:Tak nasazuju novej model a davaj na delší cestu :smoke:
Ahoj Sao, tuhlejc na skousku v PDF (Print z CutePDF). Ma to jen 1,1MB (Tve orig. asi 5MB) a obrazky se daj celkem slusne zvetsit a mrknout detajly.

Dyz tak to pak smaz.

Pego ;)

PS ...
Naposledy upravil(a) Pego dne úte 03 čer 2008 8:30, celkem upraveno 1 x.

sao
Zasloužilý člen

Dlouhá cesta

Příspěvek od sao »

Takže , -- jak to dopadlo ??

Předně se ale musím omluvit , že jsem neposlal od Pega slíbenou , průběžnou informaci , protože jsem řešili a řešili , až jsem najednou byl u Pišty a tam to dopadlo stejně a ještě jsme k tomu sjezdili daleké široké okolí , objezdili všechny Artézské studny a načepovali vody pro další zkoušky .

Po ujetí 550 km -- vodivost zůstala na 50mA . - znovu musím upozornit , že je tam super destilka .

Do rychlosti asi 60km se nic moc nedělo , ale potom se začaly dít věci . Musel jsem kolikrát dát i nohu z plynu , protože by mě už nestačil tachec .

Buňka se formovala asi prvních 100km a během toho byl odběr 20mA . Pak se pomalu odběr zvyšoval a po 300km se ustálil na 50mA .

Na to , co jsem měl v nádrži , jsem měl ujet 400 km -- ujel jsem 550 , a ještě tam je . -- Z vody neubyla skoro ani kapka .

Takže musí konstatovat , že se mě přesnost motání a provedení konstrukce opět vyplatila .

Tolik v krátkosti , neboť si jdu odpočinout . Když čas dovolí , napíšu podrobněji .

Maco
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maco »

ahoj lidi,je to fakt babračka.Sao,chcem sa ťa spítať,
-treba to motať jedným smerom?
-stačia 4 vinutia?
možem mať 5 vinutí.

sao
Zasloužilý člen

Motáníčko - to je moje potěšeníčko

Příspěvek od sao »

Maco Maco

Motat to sice můžeš jak chceš , ale já jsem to motal vpravo .
Kolik sekcí si troufáš navinout tolik udělej , zapojit potom můžeš kterou chceš , jenom v tom musíš mít systém a logiku .
Jo a ta babračka to může být , pokud to budeš mít předmotané tak jak to máš Ty . Musíš to motat na nějakou kulatinu a když to z ní sundáš , tak to musí být o 5mm menší , než je vzdálenost dírek , do kterých to chceš namotat , aby to dobře sedělo ve spodní části dírek.
Když to předmotáváš , tak musíš vinout závit vedle závitu a potom to bude vypadat takto .

Hodně zdaru přeji , protože je to fakt brnkačka – Pištovi jsem to ukazoval a zvládl to za půl hoďky .

Jo a ještě doporučuju -- vzít si normální Fe COčkovej drát a na něm si to odzkoušet .

Motat to můžeš ručně -- nebo Akuvrtačkou – normální vrtačkou nebo jak já a Pišta , tedy na soustruhu .

Pišta zapnul soustruh a já to na něm držel -- teda pánové , za 7 vteřin bylo předmotáno 30m drátu , -- enem se mě z prstů hulilo .
A než stačil drát vychladnout , tak ho tam Pišta pěkně za tepla nasoukal , abychom mohli jít na zmrzlinu .

To byl šrumec Pišta -- co?

Odpovědět

Zpět na „Sao“