Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Přestavba motoru Š120 na stirling

Moderátor: JiMi

Odpovědět
JiMi
Zasloužilý člen

????

Příspěvek od JiMi »

pepo.bn píše:JiMi , zdravím Ťa. Problem ani tak nie je v obsahu príspevkou na tomto vlákne (niektoré príspevky sú viac ako dobré) ale v tom , že keď si niekto klikne na toto vlákno , od toho okamihu sa z jeho kompu stanú "dva" (Win.) a dotiční to zistí až pri odhlasovaní sa zo sistému , že niečo nie je tak ako zvyčajne . A "tamtami" fungujú . Pokús sa s niekým kto sa vyzná (v téjto oblasti nie som doma) vyhladať a odstrániť tento "problém" a potom už určite nebudeš mať starosť s nízkou "návštevnosťou" tochto vlákna . PePo
Také zdravím,
nějak jsem nepochopil, co se mi snažíš sdělit. Je možné že to říkáš dobře a slabé místo je u mě, ale čemu nerozumím:
1) Co to je, že se po kliku z jeho kompu stanou DVA ? Nevím po čem mám pátrat protože mi to ani nic nepřipomíná. Osobně s fórem nemám problémy a je úplně jedno, odkud se přihlašuju, jestli z práce nebo z domu. Problémy s takovýmito fóry můžou mít lidé s nějak přehnaně nastavenými restrikcemi, ale jinak opravdu nevím, co tímto můžeš myslet. Já používám IE (ani nevím jaký), tak je možné že uživatelé nějakých obskurních prohlížečů s paranoidním nastavením to mohou vidět jinak. Ale to by mělo být spíš směrováno na Rivala, aby někde na obecně přístupných stránkách vystavil seznam nutných nastavení pro různé prohlížeče, pokud to teda už někde v ÚVODU nemá. Pokud nemá, tak za mě se mu vůbec nedivím, protože vím z vlastní zkušenosti, že psát stránky tak aby běhaly na všech exotických prohlížečích, to je opruz nejhrubšího zrna. To se pak sklouzává k těm nejjednodušším věcem, na kterých se zas blbě realizují modní vychytávky.. no klasický kruh.

2) Tamtami fungují ???? Vím, co to znamená v reálu, občas to jako obrat taky používám, ale teď mi uniká souvis.

3) Jestli jsem někde plakal nad nějakou nízkou návštěvností, tak maximálně třeba nad návštěvností podobných fór jako je U PRAMENE obecně, ale že bych někdy hořekoval konkrétně pro své vlákno, to si fakt neuvědomuju. Řekl bych, že tu nějaké návštěvnosti nesleduje nikdo. Není tu reklama, žádný banery, tak na co sledovanost ? Když mi na dotaz odpoví jen jeden člověk, a něco mi to dá, budu šťastnej jak blecha. K čemu je mi návštěvnost plná smazaných příspěvků, nebo různě směrovaných palců ? Možná jsem natvrdloň, ale i tady mi uniká, co mi vlastně chceš říct.

Prosím, neber to jako nějaký rozbor, pitvání, nedej bože útok proti sobě, to rozhodně ne. Naopak, snažím se i z tvé odpovědi vydolovat maximum, jenom nějak nejsme na stejné vlně.
JiMi

pepo.bn
Zasloužilý člen

Re: ????

Příspěvek od pepo.bn »

JiMi píše:Také zdravím,
nějak jsem nepochopil, co se mi snažíš sdělit. Je možné že to říkáš dobře a slabé místo je u mě, ale čemu nerozumím:
1) Co to je, že se po kliku z jeho kompu stanou DVA ? Nevím po čem mám pátrat protože mi to ani nic nepřipomíná. Osobně s fórem nemám problémy a je úplně jedno, odkud se přihlašuju, jestli z práce nebo z domu. Problémy s takovýmito fóry můžou mít lidé s nějak přehnaně nastavenými restrikcemi, ale jinak opravdu nevím, co tímto můžeš myslet. Já používám IE (ani nevím jaký), tak je možné že uživatelé nějakých obskurních prohlížečů s paranoidním nastavením to mohou vidět jinak. Ale to by mělo být spíš směrováno na Rivala, aby někde na obecně přístupných stránkách vystavil seznam nutných nastavení pro různé prohlížeče, pokud to teda už někde v ÚVODU nemá. Pokud nemá, tak za mě se mu vůbec nedivím, protože vím z vlastní zkušenosti, že psát stránky tak aby běhaly na všech exotických prohlížečích, to je opruz nejhrubšího zrna. To se pak sklouzává k těm nejjednodušším věcem, na kterých se zas blbě realizují modní vychytávky.. no klasický kruh.

2) Tamtami fungují ???? Vím, co to znamená v reálu, občas to jako obrat taky používám, ale teď mi uniká souvis.

3) Jestli jsem někde plakal nad nějakou nízkou návštěvností, tak maximálně třeba nad návštěvností podobných fór jako je U PRAMENE obecně, ale že bych někdy hořekoval konkrétně pro své vlákno, to si fakt neuvědomuju. Řekl bych, že tu nějaké návštěvnosti nesleduje nikdo. Není tu reklama, žádný banery, tak na co sledovanost ? Když mi na dotaz odpoví jen jeden člověk, a něco mi to dá, budu šťastnej jak blecha. K čemu je mi návštěvnost plná smazaných příspěvků, nebo různě směrovaných palců ? Možná jsem natvrdloň, ale i tady mi uniká, co mi vlastně chceš říct.

Prosím, neber to jako nějaký rozbor, pitvání, nedej bože útok proti sobě, to rozhodně ne. Naopak, snažím se i z tvé odpovědi vydolovat maximum, jenom nějak nejsme na stejné vlně.
JiMi
JiMi , dopredu upozornujem , že vôbec nemusí ísť o problém z tvojéj strany (v téjto oblasti nie som doma). Popíšem ti to , tak jak sa to prejavuje konkrétne u mna . (1)- Vždy , keď kliknem na toto vlákno (medzi tým "behám" kade tade (mám na mysli len toto forum)) a potom vypínam comp , vypíše mi hlášku v tom slovazmysle , že je ešte niekto z tohto compu pripojený a ak ho vypnem , preruším prenos dat (aké data a kam idú ? Podotýkam , že ide o "solo" comp). Pokjal nenavštívim tvoje vlákno , tak sa mi táto výzva pri vypinaní compu neobjavý . Neviem o čo ide a priznám sa ti aj mna by to zaujímalo . (2) Tento problém ma trápi už dlhšiu dobu (aj to je jeden z dôvodou prečo chodím aj na toto forum už istí čas z "verejných " compou) a preto som mal pocit , že je to záležitosť fora ako takého , no vďaka komunikácijí cez SZ som sa dozvedel (tamtami) , ze tento problém odstránim , ak prestanem navštevovať tvoje vlákno , čo som následne aj opakovane vyskúšal a ono naozaj (aspoň zatial) sa mi vyzva pri vypínani compu prestala objavovať . (3) Po opetovnom prečítaní tvojho príspevku , musým uznať , že tu som spravil "prešlap" , takže prepáč. PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nerad se vměšuju

Příspěvek od Ilem »

Ale tohle mi nedá. Na Internet chodím ze 4 různých počítačů v různých sítích. Ještě jsem nezaznamenal popisované chování. (Abych byl přesný, jednou se mi podobná situace stala, ale to jsem vůbec nešel na internet, jen jsem přes noteebook ovládal generátor. Někdo se na mě připojil přes WiFi kartu a při vypínání se objevila tato hláška.) Stejná hláška se ale objevuje i v případě, že sdílíš počítač s více lidma a ten před tebou se jen odhlásí, aniž by vypnul spuštěné programy. O internetu něco vím, a zdá se mi krajně nepravděpodobné, aby se k tobě někdo připojoval jen při čtení jednoho vlákna. Pokud jsi opravdu přesvědčen, že je to tak, doporučuji spojit se s Belamachinou - ten je tam u vás na Slovensku hodně počítačově vyspělý. Určitě bude schopen zjistit, co se u tebe děje a případně tomu zamezit. Ale nejdřív bych hledal souvislosti někde jinde.

"Dum spiro spero"
Ciceron
pepo.bn
Zasloužilý člen

Re: Nerad se vměšuju

Příspěvek od pepo.bn »

Ilem píše:Ale tohle mi nedá...
Ilem zdravím Ťa. Dúfam , že sa na mna JiMi nenahnevá , že mu to tu "zasieram balastom" (potom to prosím ťa zmaž) ale pre mna je fakt dosť dôležité vedieť gde sa stala chyba a o čom to vlastne je . Ilem , ďakujem ti za rady a je dosť možné , že je to tak jak popisuješ (to by som bol velmi rád) a riešenie je tak jednoduché . PePo

JiMi
Zasloužilý člen

Něco mě napadlo....

Příspěvek od JiMi »

Zdravím,
jak to tak čtu, tak jediný co mě napadá, tak je, že já mám v podpisu namísto textu odkaz na soubor umístěný někde hluboko v úložišti fóra. Tak jestli nebude problém v tom, že ten prohlížeč zažívá schýzu a snaží se navázat další regulérní spojení na fórum.

Zkusím to teda zrušit, dám tam obyčejný text a kdybyste byli tak laskaví a vyzkoušeli to. Myslím PePo, případně další ,kterým to možná dělá taky.
JiMi

JiMi
Zasloužilý člen

Jak možno lze zřiti...

Příspěvek od JiMi »

přestavil jsem si profil a vyhodil jsem ten odkaz z profilu. Teď už jsem jako normální člověk. Poprosil bych potrefené, jestli by odzkoušeli funkčnost, jestli to dělá pořád stejně. Jiný rozdíl oproti ostatní vláknům totiž nevidím. Nebo alespoň na něj nedokážu přijít.

JiMi

pepo.bn
Zasloužilý člen

Re: Něco mě napadlo....

Příspěvek od pepo.bn »

JiMi píše:... vyzkoušeli to...
JiMi , skúsim hneď jak budem na "domácom" compe , čo-ako a dám ti vedieť . PePo

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Peter píše:
JiMi píše:Zdravím,
jak to tak čtu, tak jediný co mě napadá, tak je, že já mám v podpisu namísto textu odkaz na soubor umístěný někde hluboko v úložišti fóra.
Už asi půl roku se to nestalo takže v tom asi nebude problém. Nešlo ani o prohlížeč, ale jakoby byli najednou v compu přihlášení dva uživatele systému najednou.
Peter zdravim Ťa. Ano , aj v téjto súvisloti si spomínam , že sa mi niekolko krát stalo , že pri zadávani prvého písmena nicku mi ich "vybehol" doslova celí zoznam s tým ktorím počiatočním písmanom mnou zadaným a to podotýkam , že je velmi málo pravderodobné aby sa z ktoréhokolvek z mojích compou prihlasoval fyzicky niekto iný z tochto fora ako Ja. PePo

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

pepo.bn píše:Peter zdravim Ťa. Ano , aj v téjto súvisloti si spomínam , že sa mi niekolko krát stalo , že pri zadávani prvého písmena nicku mi ich "vybehol" doslova celí zoznam s tým ktorím počiatočním písmanom mnou zadaným a to podotýkam , že je velmi málo pravderodobné aby sa z ktoréhokolvek z mojích compou prihlasoval fyzicky niekto iný z tochto fora ako Ja. PePo
Pepo ahoj. Tvůj nick si pamatjí pouze Windows ve tvém počítači, resp. tvůj prohlížeč, pokud máš zapnuté automatické dokončování. Přes internet je dost složité se k tobě takto připojit. Musel bys mít nějakým způsobem nasdílenou plochu a to by mohl udělat jen ten, kdo ti instaloval počítač. Ale i tak by mohl fungovat jen v době, kdy máš zapnutý počítač a nesedíš u něj, protože určitě by sis všiml, že ti jezdí myš a píšou se písmenka, aniž bys něco mačkal. Navíc bys musel mít vypnutý firewall, což , pokud máš XP je problém, protože při každém startu upozorňují, že si ho máš zapnout.
Vidím dvě varianty, jak se to mohlo stát.
1) prostě se občas uklepneš při zadávání nicku a windousy si to pamatují ... to je ta pravděpodobnější varianta.
2) nějaké tvoje nezdárné dítko, nebo manželka zkouší, kam, že to ten táta přád čučí ... to je ta konspirativní varianta.

Jiné varianty jsou sice teoreticky možné ale ty bych připustil jen v případě, že bys pracoval jako vysoce postavený tajný agent.

Že jsou na internetu sledována klíčová slova a klíčové adresy, to je pravda ale aby s tebou někdo sdílel tvůj nick - takhle se to nedělá.
Protože dělám mimo jiné internet-providera, tak aby se dostali až ke mě, museli by přijít za mnou, abych jim poskytl logy a konfiguraci sítě. Zatím se tak nestalo, takže bych to s tou paranoiou moc nepřeháněl.

"Dum spiro spero"
Ciceron
pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Ilem zdravím Ťa. Diky za vysvetlenie. Určíte to z mojéj strani nie je "paranoja" , jednoducho popisujem čo sa mi občas stáva , nič viac . PePo

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Pani , toto je posledný príspevok v tomto vlákne k téjto téme (JiMi o tom , či to po tom máš vymazať alebo nie , nechám na tebe). Vzhladom na to , jak mi bolo vysvetlené od ludím čo sa vyznajú , že Win... je jak "ementál" prechádzam na "tvrdo" na Linux. PePo

JiMi
Zasloužilý člen

Příspěvek od JiMi »

pepo.bn píše:Pani , toto je posledný príspevok v tomto vlákne k téjto téme (JiMi o tom , či to po tom máš vymazať alebo nie , nechám na tebe). Vzhladom na to , jak mi bolo vysvetlené od ludím čo sa vyznajú , že Win... je jak "ementál" prechádzam na "tvrdo" na Linux. PePo
Zdravím,
já teda nechci horovat za monopol, ale můj názor je, že ono je prakticky vždy problém mezi křeslem a klávesnicí. Tím se nechci nikoho dotýkat ani nic podsouvat. Je to jen můj názor. Celej život jsem profesně pracoval s mrkvosoftími produkty, tak mi připadají naprosto normální, stejně jako jakýkoliv jiný soft. Člověk musí vědět, co od toho vůbec chce, pak musí mít alespoň tuchu, co by to mělo dělat a pak občas dokáže i posoudit, co to má dělat, případně si tu funkčnost ještě pořešit.
Já bych to tak na "tvrdo" neviděl. Děravost čehokoliv je přímo úměrná míře rozšíření a používání. Takže tvrdit o linuxu, že je nenapadnutelný, HMMM, ono jde spíš o to, že se to těm loupežníkům vůbec nevyplácí investovat do toho čas a prachy.

Teď se prosím zase nikdo neuražte, není to osobní. Ale když už někdo pořizuje soft zadarmo, tak se asi pohybuje ve stejně drahých úrovních datového obsahu. Laicky, .... většinou není na linuxových systémech nic, co by stálo za to krást a dál se pokoušet to prostřelit. Apriori, dneska už nikdo není lupič pro vlastní potřebu, většinou se pečlivě vybírá, co a kde se bude krást. A zase vlastní zkušenost, 95% útoků stejně chodí zevnitř, takže je úplně jedno, co za infrastrukturu máte.

Ono je to trochu schýza dnešního světa. Lidi chcou od komplů, aby dělaly úplně všechno, na co si jen pomyslí, a aby to bylo zároveň bezpečný. To je hovadina. To je jak v normálním životě. Nejbezpečnější je, nedělat nic. V životě je to teda horší v tom, že tam za tebe rozhoduje společnost. Ale u těch komplů, tam jseš pán. Takže moje vlastní přísloví je, že kompl je děravej tak jako jeho administrátor.

Ale nic z toho nevyřešíme. Akorát ti zasadím do hlavy jiné semínko zase z druhé strany. Až budou LINUXy dělat a umět všechno to, co dělá majoritní OS, pak budou úplně stejně děravý. Protože to bude tentýž systém. No a ještě si přisadím na Open Source, čest a chvála vyjímkám, ale taky dost bída. Někdo to považuje za výhodu, když něco vyvíjí hafo lidí, ale já si vždycky vzpomenu na babylónskou věž a u této představy setrvávám.
Ono na každou věc se dá koukat z mnoha úhlů pohledu.

Takže LINUX, tvoje rozhodnutí, a čas ti jej potvrdí nebo vyvrátí.
JiMi

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

S tou babylonskou veží bych souhlasil, ale prece jsou tady nekteré vlivy, které stojí za vším rozhodováním. Dosu vidím do žaludku včetne jeho služeb int21 apod, Windowsy jsem pár let obsluhoval i s jeho aplikacemi a Linux používám navzdory problémum s tím spojených. Na Linux se zlobím nejvíc na programátory aplikací, jsou často windowspodobni. Se zabezpečením souboru si myslím, že unix/Linuxový mechanismus byl vuči Windowsovým spočátku úplne nesrovnatelný. Windowsy sice dnes pokročily, ale díky jejich filosofii pretrvávající ješte z dob Dosu se nedá spolehnout na profesionální rešení problému. Od dob Dosu jsou služby OS delány horkou jehlou, často nedodelané, funkční vuči dokumentaci nejednoznačne, v kódu nemají porádnou uklízečku. Microsoft svým Dosem a pozdeji i Windowsem zcela zablokoval rádný multitasking, včetne korektní obsluhy klávesnice a disku. Zpusobily x nepríjemných havárií disket vypnutím verifikace zápisu kvuli jeho neefektivite a zdlouhavosti s odvoláním se na médium. Poškodili x databázových souboru poškozením jejich struktury ve všech verzích Wordu a Excelu v dobe po Win98 pri jejich importu a exportu - tohle nebyla chyba, ale tvrdá taktika. Starého a často nevlídného psa težko učit novým kouskum. Pokud seriový port byl verejne prístupný, pak USB od Microsoftu je ze strany PC neverejný a mužu si ho akorát zastrčit do 220. To je možná jedno pro obsluhu počítače, ale ne pro ty, kdo si troufají s PC delat i cosi víc, než WordExcel a ve skutečnosti používat výkon PC po svém. Ať nekdo zkusí neco vytisknout jednočipákem treba na USB tiskárnu. MS si proste nainstaloval HW klíč na všechny zarízení. Ale od Linuxu jsem čekal víc, taky jsou nástroje na tvorbu aplikací závisle na knihovnách, jsou to težkopádné balíky, nic ve stylu treba Dosového TurboC, prípadne existence jednodušších grafických prostredích, je to asi vznikem preknoflíkované neekologické a hračkotvorné generace programátoru práve odtržené z retezu.

JiMi
Zasloužilý člen

Příspěvek od JiMi »

Akord píše:S tou babylonskou veží bych souhlasil.....
Zdravím, taky jsi se pěkně rozpovídal.
Já bych zůstal u toho babylonu. čím vic lidí, tím víc názorů, tím horší jakákoliv domluva.
Můj názor je ten, (dobře pominu horkou jehlou šité softy), že za tu děravost může právě přilišná otevřenost světu. To se furt řve na všechny strany, ať se může toto a tamto, každej blbej výrobce každé cypoviny pak stejně svý kódy zabastlí tak, aby do toho zas naopak nikdo neviděl, a nakonec je z toho kočkopes, kterýmu říkáme Windows. Umí téměř všechno, ale nic pořádně. Vlastně to křivdím. Jsou věci, který jsou dotažený dobře a fungují spolehlivě, jen to pak zas často kazí ten lidský prvek.
Vlastně je to skoro zázrak, že to všechno chodí jak to chodí.

Jenom jedna drobná podotázečka... Co se ti vidí špatnýho na multitaskingu, tak jak je vyřešen dnes ? Mě to připadne už naprosto v pohodě. Nejde o procesor. Když je jen jeden, je to vždycky jen hra, ale jak jinak bys na opravdu multitaskovém stroji umožnil každému procesu přístup ke zdrojům, které jsou nakonec po jednom. Jeden disk, jedna klovka, dobře obraz by mohl být virtuální, ale uživatel stejně neumí pracovat multitaskově. Daný úder do klávesnice patří danému procesu, takže je celkem v pohodě když si aktivní proces prostředek zamkne.

Ale to už je moc akademická debata. Jak je určitě cítit z mého textu, jsem WINDOWS LIKE uživatel a pro mě je to systém, (dobře v průběhu času se měnil a rostl) naprosto plnohodnotný a pro běžného uživatele si myslím i dostatečně blbuvzdorný. Běžným uživatelem myslím třeba tu zvěř, co mám doma. Nikoho z vás. Vás ani neznám.
Tak, doufám, že Pepo bude s Linuxem taky spokojený, a všichni bedeme šťastní, a budeme se na sebe navzájem pouze usmívat a .....
Buďte dobří.
JiMi

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Nevadilo mi dríve pri multitaskingu samotné zamknutí sdílených zarízení, ale fakt, že bežící proces vetšinou nemohl delat nic jiného, než čekat na odemčení, mohl bys namítat, že je to vec objektovosti aplikace, ale mám stejne pochybnost. V dobe, kdy se prodával Win3.1 už mnozí softveroví producenti prodávali vlastní slušný multitasking navzdory nereentrantním službám Dosu, jenom Microsoft ne. Microsoft je tím neprímo nutil psát vlastní obsluhu zarízení včetne disku, od čeho pak bral peníze, když OS byla jeho práce? To je jak propadák v páté tríde základní, no a pak abych takovému veril. Problém se táhnul léta zrejme kvuli zpetné kompatibilite softveru(hrubým chybám na začátku). Možná se to už doučili. Predpokládám je k tomu donutili nové typy a hromady zarízení. Problém vidím asi v tom, že to zákazníci zaplatili nekolik let predem, aniž by je nekdo o tom upovedomil. Me by asi neco takové neprošlo. Pokud by si nezkoušeli privlastnit PPP protokol, a USB master, pak bych na predešlé problémy možná i zapomel, fakt nechápu potrebu takových provokací, porád jim nestačí. Jinak souhlasím. Navíc bordel v aplikacích Linuxu predčí aktuální bordel v mé dílne, který vykazuje extrém. Doufám si príští Win i s Linuxem vezmou ponaučení, a udelají jenom pár desítek čitelných adresáru s pár desítkama souboru, tak na 10-15 minut instalace, nebo že príšte místo ikon nebudu muset studovat obrázkové písmo.

Odpovědět

Zpět na „Přestavba motoru Š120 na stirling“