Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
TRkové řady vyvíječů
Moderátor: sao
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
TRkové řady vyvíječů
Tak jsem se do toho pustil .
Prubovací auto je 2l TD
Prubovací auto je 2l TD
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) sao dne pát 16 kvě 2008 19:39, celkem upraveno 2 x.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
-
- Stálý člen
- Dostal: 10 poděkování
vot těchnika
Sao prosím trochu tech údajů, pokud by to bylo možné k dráťáku:
Vzdálenosti drátů, vzdálenosti vrstev, zapojení spirál schema, tedy pokud je to možné už teď.
Koukám a koukám na to , je to obdoba té australské buňky, a ty jevy co kolem toho nastávají taky. Nedotáhl jsem to zatím do konce , ale mám jich postaveno zatím 5 kusů. U buněk je velký problém se zvolenými materiály
a jejich demagnetizací a polarizací.
Buňka má vzdálenost mezi mezikružími cca 12 mm, středová - vnější +
ostaní volné. oživování je relativně složité, využívá se tam pamě´t vody.
Výsledné napětí má buňka držet sama, což semi nepodařilo, ale dává se tam pak napětí 1,5 V a mělo by to makat.
Napadlo mi že dráťák by mohl být zapojený jako tato buňka, popřípadě si pohrát s potenciály mezi cívkami, mám na mysli oddělit odporem . Třeba to bude jěště lepší. Musím něco zkusit.
Musíš číst a být nějakou tu hodinku trpělivý . Je to taky jeden z poznatků , kterej patří do toho Řidičáku o kterém furt mluvím .
Já jsem se to taky musel naučit a hodně mě k tomu pomohli kolegové Iv a Petr , kteří si jdou za svým i když se někdy ňafnou , ale i to je součást koumání a zamyšlení se nad věcí , protože nějaké to titi - muti , tak to by jsme se nikam nedostali .
Proto se musí někdy tasit meče , jenom ale napůl -- a potom je s klídkem zase zasunout . Oba dva vždy dokázali udržet uzdu prchlivosti na uzdě a za to jim patří můj dík .
Teď sice ten Damoklův meč visí nade mnou , ale já to díky jim a pro ně ustanu .
--- Notabene jsem napsal :
................., tak ten se ještě nehlásil .
Pokračování příště , ale ještě nějaké to foto . ……….
A nebo Ti mám napsat 300 stránkový elaborát a nic jiného nedělat , jenom psat a psat . Víš dobře sám , že to neni možné , vždyť já to nestihnul napsat ani k Iv -- Seriál Iv-poznávání - , protože jsem nic nestíhal -- nějaká blbá konstelace hvězd , nebo co . Bez toho všechno , co tady píšu , píšu do dvou do noci , protože nemůžu ze studu ani usnout -- tak jsem dopad .
Růže se taky musí klást k nohám ženy pěkně pomaloučku a ne je tam hodit , jak praseti kost .
Ale když už se tady tak rozepisuju , tak bych Tě chtěl požádat , abys i Ty vypracovat to , co jsi zatím vykoumal na tomto poli a dal to sem v doc a nebo Pdf formátu -- samozřejmě že požaduji foto aspoň takové jaké jsem dal já , protože oko přijímá v průměru 75% informací a slovo kolem toho je , jak bych tak řek , pro obraz , aby mozek doplnil mozaiku . ( dělej to na slunku , je to potom skoro 100% ) – Martin11 Ti mile a rád poradí , protože je mistrem v oboru .
Jo a pro všechny nepřihlášené --- nevím , proč se nepřihlásíte , IP adresa za Váma bez toho jde jak ocas , takže o nějakém utajení nemůže být ani řeči .
Vzdálenosti drátů, vzdálenosti vrstev, zapojení spirál schema, tedy pokud je to možné už teď.
Koukám a koukám na to , je to obdoba té australské buňky, a ty jevy co kolem toho nastávají taky. Nedotáhl jsem to zatím do konce , ale mám jich postaveno zatím 5 kusů. U buněk je velký problém se zvolenými materiály
a jejich demagnetizací a polarizací.
Buňka má vzdálenost mezi mezikružími cca 12 mm, středová - vnější +
ostaní volné. oživování je relativně složité, využívá se tam pamě´t vody.
Výsledné napětí má buňka držet sama, což semi nepodařilo, ale dává se tam pak napětí 1,5 V a mělo by to makat.
Napadlo mi že dráťák by mohl být zapojený jako tato buňka, popřípadě si pohrát s potenciály mezi cívkami, mám na mysli oddělit odporem . Třeba to bude jěště lepší. Musím něco zkusit.
Musíš číst a být nějakou tu hodinku trpělivý . Je to taky jeden z poznatků , kterej patří do toho Řidičáku o kterém furt mluvím .
Já jsem se to taky musel naučit a hodně mě k tomu pomohli kolegové Iv a Petr , kteří si jdou za svým i když se někdy ňafnou , ale i to je součást koumání a zamyšlení se nad věcí , protože nějaké to titi - muti , tak to by jsme se nikam nedostali .
Proto se musí někdy tasit meče , jenom ale napůl -- a potom je s klídkem zase zasunout . Oba dva vždy dokázali udržet uzdu prchlivosti na uzdě a za to jim patří můj dík .
Teď sice ten Damoklův meč visí nade mnou , ale já to díky jim a pro ně ustanu .
--- Notabene jsem napsal :
................., tak ten se ještě nehlásil .
Pokračování příště , ale ještě nějaké to foto . ……….
A nebo Ti mám napsat 300 stránkový elaborát a nic jiného nedělat , jenom psat a psat . Víš dobře sám , že to neni možné , vždyť já to nestihnul napsat ani k Iv -- Seriál Iv-poznávání - , protože jsem nic nestíhal -- nějaká blbá konstelace hvězd , nebo co . Bez toho všechno , co tady píšu , píšu do dvou do noci , protože nemůžu ze studu ani usnout -- tak jsem dopad .
Růže se taky musí klást k nohám ženy pěkně pomaloučku a ne je tam hodit , jak praseti kost .
Ale když už se tady tak rozepisuju , tak bych Tě chtěl požádat , abys i Ty vypracovat to , co jsi zatím vykoumal na tomto poli a dal to sem v doc a nebo Pdf formátu -- samozřejmě že požaduji foto aspoň takové jaké jsem dal já , protože oko přijímá v průměru 75% informací a slovo kolem toho je , jak bych tak řek , pro obraz , aby mozek doplnil mozaiku . ( dělej to na slunku , je to potom skoro 100% ) – Martin11 Ti mile a rád poradí , protože je mistrem v oboru .
Jo a pro všechny nepřihlášené --- nevím , proč se nepřihlásíte , IP adresa za Váma bez toho jde jak ocas , takže o nějakém utajení nemůže být ani řeči .
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
Sao, jooo!
Ahooj Sao,
jak sem uz psal v SZ - perfektniii!
At to facha,
Pego
No no -- snad se až tak moc nestalo , nějakej ten drátek jsem sice namotal a něco to dělá -- chce to ovšem ještě vymakat a dotáhnout do konce .
Už mě sice táhá za nohu Testatika a Kavitačka , protože všechno na to už s La máme a taky ten Petrův GEET mě nedá spát -- aj jaj jaj -- No ale nejlepší na tom všem je , že to pěkně všechno do sebe zapadá a je to všechno pěkně propojené , ba bych přímo řek -- jeden celek .
A nechci zase vytahovat Petrova kluka , ale byl to on , co mě utvrdil v tom , jak to všechno funguje , jakou šťávu to potřebuje , kde ji vzít a jak .
Děti nám prostě dávají takovou energii a nápady o kterých leckdo nemá ani páru , stačí je jenom dobře poslouchat a vnímat je , jako ostatně všechno , co se kolem nás děje .
jak sem uz psal v SZ - perfektniii!
At to facha,
Pego
No no -- snad se až tak moc nestalo , nějakej ten drátek jsem sice namotal a něco to dělá -- chce to ovšem ještě vymakat a dotáhnout do konce .
Už mě sice táhá za nohu Testatika a Kavitačka , protože všechno na to už s La máme a taky ten Petrův GEET mě nedá spát -- aj jaj jaj -- No ale nejlepší na tom všem je , že to pěkně všechno do sebe zapadá a je to všechno pěkně propojené , ba bych přímo řek -- jeden celek .
A nechci zase vytahovat Petrova kluka , ale byl to on , co mě utvrdil v tom , jak to všechno funguje , jakou šťávu to potřebuje , kde ji vzít a jak .
Děti nám prostě dávají takovou energii a nápady o kterých leckdo nemá ani páru , stačí je jenom dobře poslouchat a vnímat je , jako ostatně všechno , co se kolem nás děje .
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když už mě Sao jmenoval
Tak tady máte to moje řešení. Asi přišel čas, aby se to dostalo mezi lidi. Saovi se moc omlouvám, ale na ten dráťák, co mi dal jsem ještě nesáhl. A mám pocit, že do konce května ani nesáhnu. Nějak teď nevím, co dřív. Ale to se zase srovná.
Neboj neboj Ilemku , všechno bude dobrý
Neboj neboj Ilemku , všechno bude dobrý
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: Když už mě Sao jmenoval
Moc pěkný, tomu říkám dobrý počin a správné nadšení.Ilem píše:Tak tady máte to moje řešení. Asi přišel čas, aby se to dostalo mezi lidi. Saovi se moc omlouvám, ale na ten dráťák, co mi dal jsem ještě nesáhl. A mám pocit, že do konce května ani nesáhnu. Nějak teď nevím, co dřív. Ale to se zase srovná.
Ještě když se tak dívám na ty různé vyvíječe mám přichystané nerezové sítko alias nerez tkaninu tak jsem zvědav jak se to bude chovat.
Pěkný den přeji.
S tím nerez sitem to bude trochu horší a bude potřeba trochu Al , ale když to pěkně smotáš a pustíš tu vodu přes filtr , tak to pojede jedna báseň .
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: Pokračování
Moc hezký. Kdo umí ten umí, a kdo neumí tak ....sao píše:
Ještě jsem nechával na fóru Dílna-Ivanův vyvýječ+JOE CELL pár fíglů pod názvem organická skla tak aby to šlo vrtat bez problémů. Třeba to pomůže.
Jinak
Díky moc
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
uznání
Ahoj sao,
koukám na tvoji hodinářskou práci a hluboce smekám. Děkuji Protože bych to tak dokonale asi nesved, tak zkouším jiné řešení. Nechci ti tu zaneřádit vlákno a proto ti to pošlu na posouzení v SZ.
Jen tak dál a vydržať
Honza
Prosím -- kolegové moji – furt se nepodceňujte .
Já se snažil to udělat tak , aby to mohl každý replikovat . Neklesejte na mysli a pusťte se do toho , fakt je to brnkačka .
To , že to Peťka a Il mají možnost motat na originál nic nemění na tom , že se to dá podle šablony , kterou jsem popsal udělat i jinak . Nakonec Petr toho je příkladem , protože mě s tím tišťákem fakt dostal .
koukám na tvoji hodinářskou práci a hluboce smekám. Děkuji Protože bych to tak dokonale asi nesved, tak zkouším jiné řešení. Nechci ti tu zaneřádit vlákno a proto ti to pošlu na posouzení v SZ.
Jen tak dál a vydržať
Honza
Prosím -- kolegové moji – furt se nepodceňujte .
Já se snažil to udělat tak , aby to mohl každý replikovat . Neklesejte na mysli a pusťte se do toho , fakt je to brnkačka .
To , že to Peťka a Il mají možnost motat na originál nic nemění na tom , že se to dá podle šablony , kterou jsem popsal udělat i jinak . Nakonec Petr toho je příkladem , protože mě s tím tišťákem fakt dostal .
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
-
- Zasloužilý člen
Re: TRkové řady vyvíječů
Ahoj sao!Mas to pekne a rozhodne to funguje,ale trochu me tam vadi to sklo v kterym to mas.Ale urcite uz to mas v nejaky plastove nadobe zejo?Ja osobne s tim mam spatne zkusenosti bylo bum nastesti sem u toho nestal byl jsem v aute a autu se taky nic nestalo.sao píše:Tak jsem se do toho pustil .
Prubovací auto je 2l TD
Vím , co tím chceš říct , ale zajímalo by mě , jak jsi k onomu bum přesně došel , protože jenom tak mírnyx týrnix ti to nemázlo -- prosím popiš způsob , jak k onomu došlo , abych mohl vyvodit závěr a taky pro ostatní by to bylo cenným přínosem .
Toliko pro Tebe a teďka si to rozeberu já , tak jak to vidím v současné době , Tady na tomto Fóru v příspěvku “ Lano Nejde Tlačit “