Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Mechanický Ohřívač Kapaliny

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: pre la

Příspěvek od la »

Maxx66 píše:Priznam sa ze tuto premennu v danom vztahu som moc nebral v uvahu, ale teraz sa mi to javi tak, ze by to mohlo prispievat k zvyseniu energetickej bilancie a tym aj ucinnosti zariadenia. I ked si nastolil silnu dilemu, a to : ci energeticky zisk neohrozi celu konstrukciu zariadenia. Takze asi budem musiet uvazovat o rozdeleni parametrov systemu medznou hodnotou obvodovej rychlosti (ten uvazovany polomer rotora... pre Aquarius1 ;) ), ktora sa podla mojich vypoctov pri otackach napr. 2180/s pri t=25C dosiahne pri polomere rotora okolo 10,95cm...Je to vsak velmi velmi priblizny vypocet z tabulkovych parametrov, nezohladnujuci krivku narastu teploty systemu (lebo ju zatial, zial, nepoznam ). Aky je Vas nazor?
Mě to vychází zatím teoreticky hodně robustní ,např oběžná rychlost povrchu rotoru minimálně 90m/sec a to je spodní hranice na překročení teploty 60 C s tím související těžký rozběh zařízení ,taky se mi jeví vhodnější vertikální uložení osy a tím možný suchý rozběh ,regulovatelný průtok vody a samozřejmě vyvážit.Pod 60stupňů C otáčky jsou samozřejmě nižšší ale i tam bych ubíral množství protékající vody(proto ta vertikální osa).Novák má pravdu chce to nápad .Vzájemná rychlost vířící vody v zařízení může být klidně 10krát vyšší než je oběžná rychlost povrchu rotoru v případě trhání rotujícího vodního sloupce ve vývrtech. ;)

Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

La

Příspěvek od Novák »

Ty víš,co mám rozpracován,ale jediné,co chci zatím zveřejnit je chod zařízení v řízeném podtlaku.Z energetického hlediska je výhodnější pracovat s podtlakem než tlakem.Výsledný zisk bude minimálně stejný v lepším případě větší.A druhá věc je postupně proměnná frekvence,takže žádné válce ani kónusy.Ta zvuková rázová vlna musí mít svoje přesné místo!!

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: La

Příspěvek od Aquarius1 »

Novák píše:Ty víš,co mám rozpracován,ale jediné,co chci zatím zveřejnit je chod zařízení v řízeném podtlaku.Z energetického hlediska je výhodnější pracovat s podtlakem než tlakem.Výsledný zisk bude minimálně stejný v lepším případě větší.A druhá věc je postupně proměnná frekvence,takže žádné válce ani kónusy.Ta zvuková rázová vlna musí mít svoje přesné místo!!
V popisu vzniku kavitačního jevu se podtlak přímo udává jako iniciátor tohoto jevu,ovšem na videu z výroby mech ohřívače je ventil na výstupu a je přivřen.Tak co s tím?

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: La

Příspěvek od 1220 »

Aquarius1 píše:
Novák píše:Ty víš,co mám rozpracován,ale jediné,co chci zatím zveřejnit je chod zařízení v řízeném podtlaku.Z energetického hlediska je výhodnější pracovat s podtlakem než tlakem.Výsledný zisk bude minimálně stejný v lepším případě větší.A druhá věc je postupně proměnná frekvence,takže žádné válce ani kónusy.Ta zvuková rázová vlna musí mít svoje přesné místo!!
V popisu vzniku kavitačního jevu se podtlak přímo udává jako iniciátor tohoto jevu,ovšem na videu z výroby mech ohřívače je ventil na výstupu a je přivřen.Tak co s tím?
Podtlak v tu dobu, když už to naběhlo na režim, bude v místě jiném něž na výstupu, a tak je to dobře,kromě toho video a co sděluje N. jsou rozdílná zařízení.
K.

la
Zasloužilý člen

pro Aguarius1

Příspěvek od la »

Zdravím.To vertikální uložení osy myslím též kvůli odvzdušnění systému,při vodorovném uložení by to mohl být problém a dá se lépe škrcením regulovat rozběh,při vodorovném uložení vznikne něco podobného:
Tak že se dá u vertikálně uložené osy lépe regulovat.Ty ventily jsou asi nutné pro experimentování dva jeden na vstupu a druhý na výstupu.

Maxx66

orientacia osi zariadenia

Příspěvek od Maxx66 »

Mne sa javi vyhodne nechat to lezat (horizontalna os rotacie) a vystupny ventil umiestnit na najvyssom mieste obalu obvodovej casti rotora.

Aquarius1
Zasloužilý člen

pro:la

Příspěvek od Aquarius1 »

Ten poslední ohřívač byl vertikální ale pouze s ventilem na vstupu.Teď bastlím horizontální a mám v úmyslu tam dát ventily dva,s tím odvzdušněním bych strach neměl výstup je v nejvyšším bodu a pro jistotu lze ohřívač na výstupu dát o nějaký milimetr výše, to by mělo stačit.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
la
Zasloužilý člen

mechanický ohřívač

Příspěvek od la »

Doufám že jsem vás moc nerozhodil,já už jsu takovej nezařazenej,když tak se omlouvám,ale toto zařízení s vodním rázem a kavitací má určitě slibnou budoucnost.Dál držím palce :good: Snažím se do toho zapojit svého syna, mého dvorního soustružníka.já sice na soustruhu občas něco vyhlodám ale on je hold lepší.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

.já sice na soustruhu občas něco vyhlodám ale on je hold lepší.

Ty se tedy máš,já hlodat nemám na čem a hlodači co mi občas něco vyhlodaj jsou děsně pomalí,někdy mám pocit že se hlodat bojí :D

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Dnes jsem se dokopal a začal montovat zatím alespoň kousíček.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Montáž

Příspěvek od tbest »

Aquarius1 píše:Dnes jsem se dokopal a začal montovat zatím alespoň kousíček.
Vypadá to pěkně. :good:
Kdybys potřeboval motor, písni mi SZ.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Popojíždím ,pomalu ale přeci .Ještě nějakej ten držáček ,ventily a pak se jen modlit :idea:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Co se děje??

Příspěvek od Aquarius1 »

Tak pánové,video z výroby mechanického ohřívače z této adresy bylo prý odstraněno uživatelem,co to asi znamená..

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: Co se děje??

Příspěvek od Pego »

Aquarius1 píše:Tak pánové,video z výroby mechanického ohřívače z této adresy bylo prý odstraněno uživatelem,co to asi znamená..
Ze si jej nebudem moci prehraat? !!!
Pego ;)

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Možno je dôvod prozaickejší - našiel sa niekto finančne silný, odkúpil postup (pohrozil?), a my onedlho uvidíme reklamu na ďalší sfušovaný a predražený výrobok typu whispergen, či perendev... :?

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“