Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
brouk
Nový člen

výroba CS

Příspěvek od brouk »

ahoj všem,
poslední dva dny jsem trávil čtením tohoto vlákna - ánšto jsem ve stavu nemocném, měl jsem na to čas - a rád bych poděkoval všem za přínosné informace, návody a zkušenosti.

nemám zatím žádné zkušenosti, ale oplátkou mohu nabídnout aktuální informaci od Safiny:
- má docela běžně na skladě pásky 2x10mm a 2,3x18mm z Ag s garantovanou ryzostí 99,9%
- ryzost běžně dosahuje čistota 99,95%.
- kvalitu konkrétního výrobku/série je možné doložit certifikátem (prý bez poplatku).
- cena je okolo 15 tis Kč/kg. hmotnost elektrody 100mm dlouhé elektrody z 2x10mm bude 22g a 2,3x18mm 44g

přeji všem pevné zdraví

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Nevím jestli Vám všem to pomůže ale stříbro velmi dobré kvality a čistoty 99,98 se dá sehnat z elektrosoučástek. Mám konkrétně na mysli tantalové kondenzátory s tekutým elektrolytem řady TE19x, TE15x kde je pouzdro stříbrné a WK7xxx kde je v železném pouzře vložen stříbrný kalíšek. Tyto kondenzátory kdysi vyráběla Tesla.
Pouzdro tohoto kondenzátoru je ze stříbra čistoty 99,98% a hmotnost se dle velikosto pohybuje od 1 do 3g.
Stačí kondenzátor vzít a opatrně jej rozdělat. Pozor uvnitř je jako elektrolyt kyselina sírová o koncentraci 38%.!
Vyjmeme anodu, pouzdro opláchneme a postupně spirálovitě stříháme. Vznikne mám taková pokřivená spirálka. Tuto důkladně očistíme v kyselině dusičné neboť pouzdro je pokryto palladiovou černí, právě tu je potřeba odleptat.
Několikrát důkladně opláchneme v destilované vodě a máme kvalitní elektrodu. Prakticky by šel použít jakýkoliv tantalový elektrolytický kondenzátor s tekutým elektrolytem a stříbrným pouzdrem, zde si však nejsem jistý čistotou neboť se kdysi kvůli úspoře experimentovalo i se slitinami Ag73Cu.
Fotky jak kondenzátroy vypadají máte v příloze.
Pokud by byl zájem mám doma hromádku těchto nefunkčních kondenzátorů a přemýšlím o tom že ze stříbra bych udělal slitek a i elektrody pro případné nadšence koloidu.
Pěkný den přeji všem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

Ještě druhý typ který jsem zapomněl připojit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

ga
Stálý člen

Ag cistoty 99.9999% tj. 6N

Příspěvek od ga »

Zdravim,
jen takove info a moje zkusenosti:
Po laboraci se 3ks 9V baterii jsem si pred par tydny konecne poridil laboratorni zdroj s moznosti nastaveni konstantniho proudu i konstantniho napeti
http://www.metrix.cz/product_info.php?products_id=147
Jedinou nevyhodu ma v tom ze u hodnoty mA je treba to nastaveni proudu na zacatku a obcas zkontrolovat jeste multimetrem (ma pouze 2 desetinne carky u Amperu).
Nastaveni v hodnotach mA neni vubec jednoduche, staci hybnout koleckem jemneho nastaveni o 1/100mm a uz proud poskoci o 3-4mA. Nevim jestli by melo smysl tam jeste vrazit nejaky dalsi potenciometr k jemnejsimu nastaveni mA, asi to vyzkousim...

Napeti postupne klesne z 60V na 30V a mene.. ovsem po ca. 15-20 minutach jedna z elektrod totalne zcerna takze ji musim vyndat a omyt mydlem a vodou a pak pokracuju (alespon se mi nedostane do roztoku KS zadny bordel)

Ten zdroj sice neni nejlevnejsi ale muze se hodit i na jine pokusy, umyslne jsem vzal ten s nejlepsim pomerem vykon/cena a zaroven s co nejvyssim napetim tj. 60V. Proud 3A je pak holt kompromis....

Vodu merim takovym TDS/PPM prutokovym merackem asi pro akvarka, ukazuje hodnoty v PPM. Destilka z lekarny ma na zacatku neco mezi 4PPM - 6PPM, po ukonceni procesu ma tak okolo 30PPM. Ta hodnota je ale urcite nejaky hausnumero a s hodnotou PPM koloidniho stribra asi nebude mit moc spolecnyho (nevim jestli to je kalibrovany na slanou vodu nebo na co)
Hodnotu konstantniho proudu se snazim nastavit okolo 4mA, netusim vsak jestli to je na rozmery mojich elektrod moc nebo malo ?

Kdyz jsem kdysi shanel vyrobce Ag elektrod a mezi jinymi poptaval i SAFINu jejich nabidka byla ze vsech nejdrazsi a jeste k tomu Ag nejnizsi kvality, nastesti jsem to vyresil jinak.
Mam totiz moznost v jednom vyzkumaku nechat zase vyrobit elektrody o cistote Ag 6N.
Tenkrat jsem si tam pro svou potrebu nechal udelat 4ks elektrod Ag 6N o rozmeru 80x15x1 mm.
Pokud by se naslo vic zajemcu o elektrody cistity Ag 6N a domluvi se na jednom standartnim rozmeru, muzu to znova poptat... (kdo si mysli ze nepotrebuje Ag 6N nikomu to nevnucuju ani nikoho nepresvedcuju, ja jsem jednoduse te moznosti vyuzil, kdyz se mi naskytla). Zaroven bych chtel zkusti udelat i koloidni zlato ovsem cena celych zlaych elektrod vyrazne presahuje moje financni moznosti, takze jsem poptal Ag elektrody s galvanizaci zlatem Au 4N nebo Au5N , bohuzel to asi neni tak jednoduchy takze jeste nevim zda a za kolik to vubec vyrobi....

The MPS-6003S is a single output stabilised laboratory power supplies with adjustable output voltage 0 - 60 V and adjustable output current 0 - 3 A . Characterised by good voltage and current stabilisation. These light and efficient power supplies are suitable for service as well as for laboratory activities.

Features:
- 2 large readible, green LED displays 2 x 3,5 digit
- adjustable output voltage and current
- short-circuit protection
- current limiter
- protection against connection to power supply unit output
a voltage with reverse polarisation
- simultaneous readout of output voltage and current
- good current and voltage regulation factors

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Zaužívaný rozmer je dĺžka 120mm a priemer 2,5mm. V tomto prípade mám záujem, ak bude prijatelná cena ;)
K tým prúdom - je to tu vo viacerých vláknach - treba sa držať hustoty 0,155 mA/cm2 a počíta sa plocha len jednej elektródy. Teda pre priemer 2,5mm pre ponorenú dĺžku el. 100mm je prúd 1,22 mA, pre 90mm je 1,1 mA, pre 80mm je 0,97 mA.....

Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

propagovaný zdroj

Příspěvek od Craft »

ga:
Ten zdroj není pro výrobu KS zrovna moc ideální, ne tak cenou, ale má příliš hrubé nastavení výstupního proudu v mA a taky poměrně malé výstupní napětí. Já třeba používám startovní napětí 200V a habana dokonce 250V. Pokud si vyhledáš ve starších příspěvcích graf, který tady habana vložil bude ti hned jasné proč takové napětí. K značnému černání elektrod dochází při příliš silném proudu. Každopádně pokud používáš vodu kolem 0,2uS, vždycky k mírnému šedočernému zabarvení elektrod dochází, se zvětšující se vodivostí roztoku už je to pouze spíše šedá barva. Navíc pokud nemáš reverzaci polarizace, dochází k černání samozřejmě pouze jedné a tím i květšímu opotřebovávání pouze jedné z elektrod. Při správně nastaveném proudu by elektrody neměli být černé jako uhel a nebo aby se z nich dokonce něco uvolňovalo.

Jinak pokud by se opravdu jednalo o tebou uváděnou ryzost Ag, už by bylo rozhodně dražší než zlato.

ga
Stálý člen

proud ??

Příspěvek od ga »

chiq píše:Zaužívaný rozmer je dĺžka 120mm a priemer 2,5mm. V tomto prípade mám záujem, ak bude prijatelná cena ;)
K tým prúdom - je to tu vo viacerých vláknach - treba sa držať hustoty 0,155 mA/cm2 a počíta sa plocha len jednej elektródy. Teda pre priemer 2,5mm pre ponorenú dĺžku el. 100mm je prúd 1,22 mA, pre 90mm je 1,1 mA, pre 80mm je 0,97 mA.....

hmmm.. neco jsem pocital blbe ??

((0,7 * 80mmdelka * 15mmsirka*1mm tloustka * 2) / 100) * 0,155mA = 2,60400mA

kdy beru ze mam ponorenych cca. 70% te elektrody
plocha elektroda je oboustranna proto x 2

takze jsem mel moc velkej proud skoro o 200%

pocitam to blbe ?

P.S. jestli se najde alespon 10 zajemcu o ten tvuj rozmer "delka 120mm sirka 2,5mm pricemz jeste musis uvest tloustku?... tak to poptam....
Naposledy upravil(a) ga dne pon 21 dub 2008 19:39, celkem upraveno 2 x.

ga
Stálý člen

Re: propagovaný zdroj - NENI IDEALNI JA VIM

Příspěvek od ga »

Craft píše:ga:
Ten zdroj není pro výrobu KS zrovna moc ideální, ne tak cenou, ale má příliš hrubé nastavení výstupního proudu v mA a taky poměrně malé výstupní napětí. Já třeba používám startovní napětí 200V a habana dokonce 250V. Pokud si vyhledáš ve starších příspěvcích graf, který tady habana vložil bude ti hned jasné proč takové napětí. K značnému černání elektrod dochází při příliš silném proudu. Každopádně pokud používáš vodu kolem 0,2uS, vždycky k mírnému šedočernému zabarvení elektrod dochází, se zvětšující se vodivostí roztoku už je to pouze spíše šedá barva. Navíc pokud nemáš reverzaci polarizace, dochází k černání samozřejmě pouze jedné a tím i květšímu opotřebovávání pouze jedné z elektrod. Při správně nastaveném proudu by elektrody neměli být černé jako uhel a nebo aby se z nich dokonce něco uvolňovalo.Jinak pokud by se opravdu jednalo o tebou uváděnou ryzost Ag, už by bylo rozhodně dražší než zlato.
Nojo.. kdyz mne se nepovedlo ani behem 3 roku nekoho ukecat aby mi neco za rozumnou cenu zbastlil (ja nejsem elektronik) jasne ze bych radsi 400V a vic :D

Je fakt ze elektroda za chvilku zcerna .. musim ji holt utirat no..
ten proud jsem tedka snizil na 2.6mA jestli jsem se neprepocital....
Nevim hodnotu vody v uS ale jenom co mi to ukazuje v PPM.
Obcas tu polaritu prepnu abych vycistil najednou obe elektrody.
Uvadena ryzost Ag je skutecne 6N (Safina to vubec neumi) a neni skoro vubec drazsi nez Ag 5N (jen o par stovek na jednu elektrodu). Jelikoz toho nevyrabim hektolitry tak mi ty elektrody jeste urcite par roku vydrzi :lol:

Mno radsi bych si ten proud mel asi skutecne hlidat abych nedopad jak tenhle borec
http://www.youtube.com/watch?v=3XV0I6Q70Yw

:shock:

chiq
Zasloužilý člen

Re: proud ??

Příspěvek od chiq »

ga píše:hmmm.. neco jsem pocital blbe ??

((0,7 * 80 * 15 * 2) / 100) * 0,155 = 2,60400mA

kdy beru ze mam ponorenych cca. 70% te elektrody
plocha elektroda je oboustranna proto x 2

takze jsem mel moc velkej proud skoro o 200%
Teraz máš dobrý výpočet. Jednoduchšie to počítaj rovno v cm: 8(cm) x 1,5(cm) x 2(strany) x 0,7(70%) x 0,155(mA) = 2,604 mA
ga píše:P.S. jestli se najde alespon 10 zajemcu o ten tvuj rozmer "delka 120mm sirka 2,5mm pricemz jeste musis uvest tloustku?... tak to poptam....
Mal som na mysli tyčky priemer 2,5mm, dĺžky 120mm. Ale ani tie plechy nie sú nezaujímavé :)

Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Craft »

Nojo.. kdyz mne se nepovedlo ani behem 3 roku nekoho ukecat aby mi neco za rozumnou cenu zbastlil (ja nejsem elektronik) jasne ze bych radsi 400V a vic
A co by jsi s takovým napětím dělal? Do cca. jednoho litru vody a na menší elektrody bohatě stačí i těch 200V.
Uvadena ryzost Ag je skutecne 6N (Safina to vubec neumi) a neni skoro vubec drazsi nez Ag 5N (jen o par stovek na jednu elektrodu).

Nic proti, ale dle mě je lepší volba Safina a Ag 99,99 s certifikátem ryzosti za ještě rozumnou cenu, než tebou uváděné pásky bez certifikátu.
Mimochodem jak se ti čistí? Je jasné, že dost blbě. Nejlepší je robusnější kulatina, aspoň těch 2,5mm a čistí se krásně a nic se nedeformuje a stačí na to obyčejná taková barevná houbička na nádobí a voda, žádné další chemikálie nejsou pro čištění potřeba a elektrody se zase lesknou jako nové. To u páskových elektrod se dělá dost blbě.

ga
Stálý člen

pasek vers. kulatina ?

Příspěvek od ga »

Nojo.. kdyz mne se nepovedlo ani behem 3 roku nekoho ukecat aby mi neco za rozumnou cenu zbastlil (ja nejsem elektronik) jasne ze bych radsi 400V a vic [/quote]

A co by jsi s takovým napětím dělal? Do cca. jednoho litru vody a na menší elektrody bohatě stačí i těch 200V.
Jo jasne tak 200V to bylo mysleno obrazne .. proste jsem nic jinyho hotovyho nesehnal.....

Nic proti, ale dle mě je lepší volba Safina a Ag 99,99 s certifikátem ryzosti za ještě rozumnou cenu, než tebou uváděné pásky bez certifikátu.
Taky nic proti, kdyz je pro nekoho drazsi Ag4N lepsi volba nez levnejsi a zaroven o dva rady cistsi Ag6N. tak mu to samozrejme taky neberu .... :lol:

teda nevim nakonec nedokazu to objektivne posoudit jak je dulezita cistota stribra jestli je uplne jedno zda je to Ag4N a nebo radsi Ag6N a pravdepodobne stejne nebo mozna dulezitejsi bude cistota ty destilky.... Elektricky destilator uz mam, koupim v kramu nejake nizkomineralni pramenite vody a zmerim to tim bazmekem PPM jestli to bude k necemu... (posledne jsem to delal z kupovane destilky z lekarny a jak jsem psal PPM meracek ukazoval 5-6PPM)

Mimochodem jak se ti čistí? Je jasné, že dost blbě.
Proc je to jasne ze blbe? Ten pasek se mi totiz cisti naprosto jednoduse: Vezmu kus cisteho celulosoveho kapesnicku do ruky a protahnu tim pasek. Tj. asi uplne stejne jako kulatina.
Popripade mydlem a vodou ...
Udealni by ale samozrejme bylo kdybych nemusel cistit vubec nic

Nejlepší je robusnější kulatina, aspoň těch 2,5mm a čistí se krásně a nic se nedeformuje a stačí na to obyčejná taková barevná houbička na nádobí a voda, žádné další chemikálie nejsou pro čištění potřeba a elektrody se zase lesknou jako nové. To u páskových elektrod se dělá dost blbě.
Ani jana ten pasek zadne dalsi chemikalie nepotrebuju.
Je pravda ze tensi nez 1mm uz by se asi ohybal a cistil dost blbe.
Na druhou stranu mam ze stejneho mnozstvi stribra (6N :-) daleko vetsi ucinnou plochu nez je kulatina (takze i levnejsi). Je pravda ze kdybych ten pasek zvolil delsi napriklad 120mm tak by asi bylo lepsi mit prumer alespon 1.5mm
Naposledy upravil(a) ga dne pon 21 dub 2008 20:27, celkem upraveno 1 x.

chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

..a ešte k tej vode = SKUTOČNE je pre kvalitu výsledného koloidu smerodajná vstupná voda. Najlepšie sa mi osvedčila (a to bez akejkolvek reklamy!) Aqua pro injectione od Imuny Šarišské Michaľany - beriem výlučne malé 0,5 litrové balenie v skle. Posledných 100 fliaš som nameral jej vodivosť 0,0 - 0,2 mikroS (!) Tých 0,2 bolo len u jednej marže 4 fliaš, ktoré som súrne kupoval v Bratislave. Inak 0,0 - 0,1. Zo začiatku som kvôli cene brával aj taliansku - výr. Bieffe Medital, Grosotto, Italy. Pri vstupnej vodivosti 1,1 - 2,0 mikroS sa tvorili rôzne tmavošedé šlemy a sivasté závoje, na povrchu už pri dosiahnutom 6ppm plávali čierne zhluky. Pritom prúd podľa výpočtu, napätie plynulý pokles od 130V, teplota 25C, priebežné miešanie.

ga
Stálý člen

Aqua pro injectioe od IMUNY v CZ ??

Příspěvek od ga »

To zni zajimave, ovsem kde tuhle supervodicku sezenu v CZ ?
Kolik vubec stoji ta 0.5litrova flaša?
Jak je možne ze se neda tak cista destilka udelat doma na kolene s normalnim destilatorem ?

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

ga

Příspěvek od lajos »

Když se do něčeho pustíš a eminentně se o to zajímáš, nelituj času a přečti si předcházející stránky, třeba 100, vyplatí se ti to , pak se můžeš ptát čemu nerozumíš. Takhle je vidět že jsi předcházijící rady jsi vůbec nečetl, neb jsi jim nerozuměl, pak třeba nikdo nemusí reagovat. Domysli to co znáš, co potřebuješ poradit.

NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

Ještě mám jeden poznatek. K výrobě koloidu mi postačila demineralizovaná voda o maximální konduktivitě 0,5uS tedy 2Mohmy. Je ze zařízení DEMIWA rosa které se používá i pro lékárny.
Je tady však jeden háček. Takto čistá voda má poměrně velkou schpnost se se vším slučovat. Takže pokud se skladuje ve skleněné lahvi dochází k "vytrhávání iontů" skla a u vody se zhoršuje její konduktivita. Viděl jsem sklo na kterém se po dlouhou dobu srážela destilovaná voda a to sklo bylo naleptané jako od kyseliny flourovodíkové. Tedy na to pozor. Od chemiků mi bylo vysvětleno že na destilovanou vodu vysoké čistoty je nejlepší skladovat ji v plastových nádobách.
Nejlepší rozpouštědlo je prostě voda, pokud bude mít dostatek času rozpustí všechno.
Snad Vám tato informace pomůže.
Pěkný den přeji

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“