Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
wh173
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Re: AVG - NOD

Příspěvek od wh173 »

JiMi píše:To jsem vůbec nechtěl řešit. To je normální žabomyší válka bez efektu. Chtěl jsem jen podotknout, jak v dnešní blbé době je nepoužívání antiviru (teda alespoň u neznabohů) celkem smrtelná záležitost.
Na noťasu bylo za tři týdny nehlídání přes 15 hlavně trojanů, myslím že i nějaký keyloger, na velkým kompu (ten jde prakticky furt) myslím 38 fyzicky defektních souborů se známým virem nebo spy.
A to nepočítám, kolik ten antivir zastaví nákaz normálně za života.
Prostě jsem byl jen překvapen.
Jelikož se považuji za zdatného uživatele a nechovám se konflktně, tak mi to nikdy tak nepřišlo.
Jenže vysvětlujte pravidla chování na NETu děckám a ženským.... Bez zábran klikají na cokoliv co se hýbe a má pěkný barvičky. Dokonce jsem odchytil i jakýsi phishing na Citibank, když jsem po tom pátral, tak klikli dokonce na cosi v anglicky psaným mailu, kterej byl nadepsanej Dear Jirka. Anglicky neumí, ale vidí tam Jirka, tak klikne. Od tam myslím byl ten keyloger.
Tak teď už snad je vidět, že AVG/NOD neřeším.
Mimochodem, ofiko NODa jsme měli v bývalé práci, takže si myslím, že vím proč zůstávám u AVG.
Ale říkám, toto nemá vůbec cenu řešit, to jsou osobní preference a to je jak názor na krásu ženské.

Mě prostě jen fakt překvapila ta totální zkaženost a prohnilost internetového světa, který mi normálně zůstává skrytý.
JiMi
AVG nebrat... fakt hrozne brzdi komp... navic si ani tech viru moc nevsima...

... ale ja na nic nemackam tak ani zadnej antivir moc nepotrebuju :)

Who told you, you could do this like that?
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

pravda v podání Pepy Fouska

Příspěvek od martin11 »

...je třeba mít zvukovou kartu a puštěný repráky....hezký den Martin11 :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

... věřím, že se " TO " povede ......
Peter
Zasloužilý člen

Nemáte práci?

Příspěvek od Peter »

....
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 16:18, celkem upraveno 1 x.

JiMi
Zasloužilý člen

Kdo poradí ??

Příspěvek od JiMi »

Nevím kde to už bylo, ale třeba si někdo z Vás vzpomene.
Skříň, květináče s marjánkou a nad tím nějaké červené žárovičky.

Nejde mi o tu marjánku, ale o pěstování běžných rostlinek mimo přímé denní světlo. Má cenu třeba kvůli jedné odpovědi zakládat vlákno ? Řekl bych že ne. Možná mi odpovíte i tu.

Ty červené žárovičky jsou co ? Nějaké infra LEDky nebo něco špeci ?
Co potřebují rostliny k růstu ? celé bílé spektrum nebo stačí IR a UV ?

Stačí odpovědět i heslovitě.
JiMi

Přestavba motoru Š120 na stirling
Edgar
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 24 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edgar »

Rostliny berou celé spektrum kromě zelené. UV + IR nepotřebují primárně životně nutně. :D

Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.
Princ Zelíčko

Re: Kdo poradí ??

Příspěvek od Princ Zelíčko »

JiMi píše:Nevím kde to už bylo, ale třeba si někdo z Vás vzpomene.
Skříň, květináče s marjánkou a nad tím nějaké červené žárovičky.
Doporučuji prostudovat fórum http://grower.cz a využít hledání. Pak lze namátkou najít

http://grower.cz/forum/showthread.php?t ... t=%2BLEDky

JiMi
Zasloužilý člen

Příspěvek od JiMi »

Princ Zelíčko píše:
JiMi píše:Nejde mi o tu marjánku, ale o pěstování běžných rostlinek
Doporučuji prostudovat fórum http://grower.cz a využít hledání.
Lidičkové, mám vás rád, ale čtěte. Nejde mi ani omylem o marjánku, ale o obyčejné rychle rostoucí běžné plodiny s vysokým nárůstem objemu zelené hmoty.

A zářivky pro marjánku jsou pěkní žrouti. Potřebuji zjistit, jestli stačí rostlince svítit nějakou LEDkou aby vůbes rostla. Zkusím to i v naprosté tmě. Je mi úplně jedno jestli bude zelená nebo bílá, jde mi o nárůst hmoty jako takové.
JiMi

Princ Zelíčko

Příspěvek od Princ Zelíčko »

JiMi píše: Lidičkové, mám vás rád, ale čtěte. Nejde mi ani omylem o marjánku, ale o obyčejné rychle rostoucí běžné plodiny s vysokým nárůstem objemu zelené hmoty.

A zářivky pro marjánku jsou pěkní žrouti. Potřebuji zjistit, jestli stačí rostlince svítit nějakou LEDkou aby vůbes rostla. Zkusím to i v naprosté tmě. Je mi úplně jedno jestli bude zelená nebo bílá, jde mi o nárůst hmoty jako takové.
JiMi
Prošel si vůbec ty odkazy ? Všechny jsou o svícení LEDkama. Jsou to poznatky z praxe... Fotosyntéza platí víceméně pro všechny rostliny. Takže, když pod tím roste marijánka, tak pod tím porostou i ostatní rostliny... Pro začátek tam najdeš hodně inspirace a řadu zajímavých informací nejen o ledkách. Pěstu zdar !

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

porostou jak z vody

Příspěvek od martin11 »

...dodej dusík...jakýkoliv...pozor pak je to nepoživatelné...M11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
JiMi
Zasloužilý člen

Příspěvek od JiMi »

Princ Zelíčko píše:Prošel si vůbec ty odkazy ? Všechny jsou o svícení LEDkama. Jsou to poznatky z praxe...
V pohodě, probíral jsem ty odkazy, a je to takové..... moc násilné.

300 LED červených 100 modrých, 1000 LED po koruně,

To je trošku jiný přístup. Chlapci tam namíchají dvě frekvence a potřebují dodat takový výkon, aby rostlinky dospěly ve zdravém stavu až do finálního stádia.

Já chci (teď to berte trošku obrazně) vyzkoušet, jestli vyroste jakákoliv rostlina třeba za dva měsíce metrová kukuřice, když na ni budu svítit nějakou trojbarevnou LEDkou. Spotřeba na svícení 10W trocha vody a třeba z toho vyroste 2 kg zelené (nebo spíš bílé) hmoty.

V mém pohledu je to taky VE. Nikoho to nezajímá, nikdo to nesleduje, nikdo to nijak masově nevyužívá.... A potenciál může být obrovský.

Takže jsem to chtěl trošku odborněji osvětlit, jestli třeba nejsou nějaké širokospektrální LEDky, nebo s extra vysokou svítivostí...
A tak vůbec.
JiMi

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

JiMi, dobrá snaha. Tiež ma napadlo, že dole si síce zabezpečíme teplo, vodu aj elektrinu, ale rastliny-potraviny budú potrebovať takmer celé spektrum svetla. Ide o to čo najefektívnejšie využiť energiu na zabezpečenie svetla pre rast plodín. Nie sme predsa blbší ako Nóri :lol:

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

...
Naposledy upravil(a) pepo.bn dne ned 20 dub 2008 11:30, celkem upraveno 1 x.

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
JiMi
Zasloužilý člen

Plodiny

Příspěvek od JiMi »

Tak daleko ještě nejsem, abych pěstoval plodiny. Poživatelné.
A nechal bych to spíš lidem, kteří se tím zabývají a baví je to.
Mě jde spíš o prostý nárůst hmoty, dusík nedusík.

Když mi někde v tmavé díře vyroste 2 kg nějaké hmoty, tato jde nadrtit, homogenizovat s procesní tekutinou a ve více stupňovém fermentoru nechat proběhnout metanogenezi. Odborníci na fermentaci fytomasy uvádí až 600litrů bioplynu (což u fytomasy bývá prý až 70% metan) na 1 kg vsádky.
Uvádí se že ten bordel s H2S a mnoho dalších neduhů tam zavádí právě ten hnůj a existence jediného reaktoru, ve kterém mají proběhnout všechny čtyři fáze, prakticky navzájem životně neslučitelné. Je toho ještě mnohem víc, co se dá vyzkoumat, protože to jsou všechno úplně jiné, pouze časem a několika podmínkami omezené procesy.

Jedny z hlavních podmínek je pH a teplo. Tak do 45°C. Odpadního tepla budu mít dost a tak může fermentor fungovat i jako tepelný vyrovnávací akumulátor pro tepelné čerpadlo. Navíc ty bakterie v některých fázích i teplo vyrábí.
No a když by jedna rostlina kukuřice dospěla třeba po dvou měsících do nějaké fáze, kdy má cenu se s tou hmotou babrat (třeba alespoň 1 kg hmoty (včetně kořenů)) při svícení s nějakou LEDkou (aby to nebylo drahé) a ze 2 kg hmoty by se mohlo vygenerovat 1m3 spalitelného bioplynu, což je cca 8 kWh tepla, připadne mi to jako efektivní proces.

Ale to je jen takové hraní si.
JiMi

pepo.bn
Zasloužilý člen

Biomasa

Příspěvek od pepo.bn »

Pokjal je mi známe , tak produkcija velkého množstva biomasi si vyžaduje medzi iním aj velké množstvá ultrafialového žiarenia (katalizátor niektorích bioprocesov) . Ak by si si tieto "kvantá" potrebné k produkciji biohmoty vyrábal za pomoci výbojek , neviem a osobne aj dosť pochybujem , že by to bolo rentabilné. Ak by som sa danou problematikou zaoberal Ja , orientoval by som sa skôr na riasi - bezkonkurenčňe vedú v produkciji bijohmoti a biopalýv všeobecne. Ale o tom tu už v niektorom vlákne je niečo spomínane. PePo.

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“