Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Zničí příchod VE stávající společnost ?
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Volná energie - je jako výra,není videt ale každý vní věří
Nejen věřit ale něco pro to i udělat a je jedno jestli se to povede mě nebo někomu jinému jde o to zkusit vše co je v možnostech každého.I případný neúspěch a těch je zatím většina může pomoci ostatním v tom že nemusí procházet všechno a těmto neúspěchům se vyhnout.Záleží jen na vůli informovat a sdělovat svoje zkušenosti.Je jasné že se najde spousta škarohlídů a zpochybňovatelů kteří jen proto že nechtějí nebo prostě nechápou či jen z hecu nám to budou komplikovat a zesměšňovat snažení ostatních.Ale to k tomu patří nikdy nebylo nic zadarmo a závist je věčná hlavně když se někomu daří.Je jen škoda že těch co publikují či se svěřují se svými výsledky je tak málo.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Re: Volná energie - je jako výra,není videt ale každý vní vě
Informace tak informace, trošku odbočím,nebo se kousek vrátím na stránku kde psal šlen - A(&F) : O všemocnosti našich mocných této společnosti,nebo společenství. Již osmí rok jezdím se svými traktory na přepálený řepkový olej,teď jsem se rozhodl zůročit své zkušenosti,nabité provozem již zmiňovaným a rozhodl se podnikat v této oblasti - přestavba naftových motorů na řepkový olej,prodej přefiltrovaného oleje jako biomasy pro pohon kogeneračních jednotek. BÁC první rána.
Zeptal jsem se na ministerstvu financí na radu a jestli stát nebude mít nějaké požadavky,nebo námitky.Jak píše náš člen -A(&F),vybočíš nebo příliš přečuhuješ dostaneš přes dřžku.Protože si moc troufáš,ekologie ne ekologie,mazej do řady a nevyskakuj si.
Bude mi oznámeno zdanění a mám oznámit kolik jsem spotřeboval ekologického paliva – množství za celou dobu používání. Kdybych mlčel a přihlásil kogeneračku na plyn tak mám vyhráno.Já blbec,(hlava dubová,rozum zapomněl jsem doma) jsem byl hrdej jak jsem to ztím olejem zmáknul a mám na něj atest z vysoké školy zemědělské z Prahy, kouřové emise atd. Prostě blbec a proto také souhlasím s naším opatrnílkem A(&F).
Nikdy si moc nevyskakujte.Ahojky Riha od Svitav
Zeptal jsem se na ministerstvu financí na radu a jestli stát nebude mít nějaké požadavky,nebo námitky.Jak píše náš člen -A(&F),vybočíš nebo příliš přečuhuješ dostaneš přes dřžku.Protože si moc troufáš,ekologie ne ekologie,mazej do řady a nevyskakuj si.
Bude mi oznámeno zdanění a mám oznámit kolik jsem spotřeboval ekologického paliva – množství za celou dobu používání. Kdybych mlčel a přihlásil kogeneračku na plyn tak mám vyhráno.Já blbec,(hlava dubová,rozum zapomněl jsem doma) jsem byl hrdej jak jsem to ztím olejem zmáknul a mám na něj atest z vysoké školy zemědělské z Prahy, kouřové emise atd. Prostě blbec a proto také souhlasím s naším opatrnílkem A(&F).
Nikdy si moc nevyskakujte.Ahojky Riha od Svitav
Když se daří,tak se daří.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Re: Volná energie - je jako výra,není videt ale každý vní vě
Jo jak jde o ouřady tak ti jsou rychlí hlavně jak se jedná o peníze a proto pokud něco vymyslíš nechoď s tím na úřady.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
DPH
Již před rokem na fóru byl zveřejněn článek o zákoně (předpisu), že DPH se musí doplatit v případě použití jakéhokoliv nezdaněného paliva, myslím že to bylo od smolaře.
V maďarsku to kontroluje policie a musíš mít sebou doklad o zaplacení rozdílu DPH, v případě že jezdíš na jedlí olejíček. Nebude dlouho trvat než na to skočí i u nás.
V maďarsku to kontroluje policie a musíš mít sebou doklad o zaplacení rozdílu DPH, v případě že jezdíš na jedlí olejíček. Nebude dlouho trvat než na to skočí i u nás.
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Repkový olej
Zdanenie je prvá vec, ktorú musíme čakať pri legalizácií systémov, ktoré pracujú resp. nahradzujú doteraz zdaňované palivo.
Väčšinou sa nezdaňujú prevádzkové skúšky. Preto navrhujem doterajšie pokusy uviesť ako prevádzkové skúšanie.
Zaujíma ma, ako si myslel, keď si potreboval pomoc od ministerstva financií. Či si si uvedomil, že ide o prevádzku motora na obnoviteľný zdroj energie a potom máš nárok na štátnu dotáciu, resp. na dotáciu z fondov EU. Keď ešte táto dotácia nie je vypísaná, tak je potrebné sa spojiť s niekým znalým a určiť optimálnu stratégiu zlegalizovania tvojho pohonu.
Možno by pomohlo pripojenie ku niektorému z environmentálnych hnutí. Permakultúra.cz , Priatelia Zeme , resp. Greenpeace , by mohli mať záujem na energeticky čistých technológiách. Väčšinou majú aj fundovaných odborníkov na danú problematiku, právnikov, ekonómov...
Iste to nepôjde na počkanie. Ale keď sa chceme dostať z garáží, a z majstrovania na kolene, tak sa budeme musieť ,alebo spojiť a vytvoriť vlastnú prameňácku agendu na presadenie, zlegalizovanie technológií z tohto fóra, alebo sa pridať ku niekomu, kto je už ďalej a má rovnaké zmýšľanie ako ľudia na tomto fóre.
Pokúsim sa načrtnúť hlavné myšlienkové ciele našich prameňáckych účastníkov.
1.snaha postarať sa najprv o svoju rodinu.
2. staroslivosť o mesto v ktorom žijem,
3. staroslivosť o štát v ktorom žijem
4. starostlivosť o Zem na ktorej žijem.
Väčšina z nás myslí v kategórií rodina a hneď potom v kategórii Zem, resp. Vesmír. Mesto sa nespomína a štát je často nepriateľ.
Ak si zoberieme našu hlavnú pohnútku, mať a a ku tomu pridávam aj zlegalizovať technológie, vyrábajúce energiu čistejším spôsobom, ako doterajšie technológie, tak z toho vyplýva, že sme prínosom a to značným pre mesto aj štát, a musíme sa naučiť presadiť naše myšlienky aj na úrovni štátu. Bez nich je legalizácia nemožná.
Nehovorte že nemáme technológie, ktoré sú čisté. V každej firme existuje firmená slepota. U nás pod voľnými energiami si predstavujeme: MEG, PERENDEV, TESTATIKA, MAGNETICKÉ MOTORY, MEYERS ( resp. z neho odvovodený Dingel alebo z neho odvodený MIM ).Veľmi málo sa uvažuje o čistých energiách, energii slnka, vetra. Tieto sú málo atraktívne. Prečo?
Na začiatku tohto fóra sme sa všetci nastavili na MEGY a ostatné exotické, ale žiaľ ťažko vyrobiteľné, zreplikovateľné technológie. A tak nám neostalo miesta v mysliach na niečo čo všetci máme pod nosom, slnko, voda, vietor. Všetci chceme veľa, a nejdeme skromnými postupmi, aby sme dostali najprv desať jednotiek niečoho, potom ku tomu pridali ďalších desať a takto pomaly odborne rástli.
Takže to je zatiaľ všetko.
Mohli by sme začať hovoriť o etike nášho fóra, teda o spôsoboch akými chceme čisté energie využiť.
Mohli by sme začať rozmýšľať o tom ako zlepšiť spoluprácu medzi nami. Toto je naše boľavé miesto. Tí, ktorí makajú nevedia a ani sa nepokúšajú získať ľudí na spoluprácu. Je tu stále akási malosť. Všetko musím sám, všetko si zlíznem sám. A pritom sú tu úžasní ľudia, ktorí keď začnú spolupracovať, tak majú všetky predpoklady aby to dotiahli ďaleko.
Majte sa, neberte ma smrteľne vážne. Berte to, tak ako to bolo myslené. V dobrom.
sano
Väčšinou sa nezdaňujú prevádzkové skúšky. Preto navrhujem doterajšie pokusy uviesť ako prevádzkové skúšanie.
Zaujíma ma, ako si myslel, keď si potreboval pomoc od ministerstva financií. Či si si uvedomil, že ide o prevádzku motora na obnoviteľný zdroj energie a potom máš nárok na štátnu dotáciu, resp. na dotáciu z fondov EU. Keď ešte táto dotácia nie je vypísaná, tak je potrebné sa spojiť s niekým znalým a určiť optimálnu stratégiu zlegalizovania tvojho pohonu.
Možno by pomohlo pripojenie ku niektorému z environmentálnych hnutí. Permakultúra.cz , Priatelia Zeme , resp. Greenpeace , by mohli mať záujem na energeticky čistých technológiách. Väčšinou majú aj fundovaných odborníkov na danú problematiku, právnikov, ekonómov...
Iste to nepôjde na počkanie. Ale keď sa chceme dostať z garáží, a z majstrovania na kolene, tak sa budeme musieť ,alebo spojiť a vytvoriť vlastnú prameňácku agendu na presadenie, zlegalizovanie technológií z tohto fóra, alebo sa pridať ku niekomu, kto je už ďalej a má rovnaké zmýšľanie ako ľudia na tomto fóre.
Pokúsim sa načrtnúť hlavné myšlienkové ciele našich prameňáckych účastníkov.
1.snaha postarať sa najprv o svoju rodinu.
2. staroslivosť o mesto v ktorom žijem,
3. staroslivosť o štát v ktorom žijem
4. starostlivosť o Zem na ktorej žijem.
Väčšina z nás myslí v kategórií rodina a hneď potom v kategórii Zem, resp. Vesmír. Mesto sa nespomína a štát je často nepriateľ.
Ak si zoberieme našu hlavnú pohnútku, mať a a ku tomu pridávam aj zlegalizovať technológie, vyrábajúce energiu čistejším spôsobom, ako doterajšie technológie, tak z toho vyplýva, že sme prínosom a to značným pre mesto aj štát, a musíme sa naučiť presadiť naše myšlienky aj na úrovni štátu. Bez nich je legalizácia nemožná.
Nehovorte že nemáme technológie, ktoré sú čisté. V každej firme existuje firmená slepota. U nás pod voľnými energiami si predstavujeme: MEG, PERENDEV, TESTATIKA, MAGNETICKÉ MOTORY, MEYERS ( resp. z neho odvovodený Dingel alebo z neho odvodený MIM ).Veľmi málo sa uvažuje o čistých energiách, energii slnka, vetra. Tieto sú málo atraktívne. Prečo?
Na začiatku tohto fóra sme sa všetci nastavili na MEGY a ostatné exotické, ale žiaľ ťažko vyrobiteľné, zreplikovateľné technológie. A tak nám neostalo miesta v mysliach na niečo čo všetci máme pod nosom, slnko, voda, vietor. Všetci chceme veľa, a nejdeme skromnými postupmi, aby sme dostali najprv desať jednotiek niečoho, potom ku tomu pridali ďalších desať a takto pomaly odborne rástli.
Takže to je zatiaľ všetko.
Mohli by sme začať hovoriť o etike nášho fóra, teda o spôsoboch akými chceme čisté energie využiť.
Mohli by sme začať rozmýšľať o tom ako zlepšiť spoluprácu medzi nami. Toto je naše boľavé miesto. Tí, ktorí makajú nevedia a ani sa nepokúšajú získať ľudí na spoluprácu. Je tu stále akási malosť. Všetko musím sám, všetko si zlíznem sám. A pritom sú tu úžasní ľudia, ktorí keď začnú spolupracovať, tak majú všetky predpoklady aby to dotiahli ďaleko.
Majte sa, neberte ma smrteľne vážne. Berte to, tak ako to bolo myslené. V dobrom.
sano
-
- Zasloužilý člen
smrťelně nevážně-sano
Tvé ideáli a teorie jsou hezké, tě chápu, i tvé různé přiblížení problémů. Jenže, vzpomeň si na řešení čehokoliv !!!!! u státní administrace: jsou to omezenci, které i možné možnosti si vysvětlí tak že je to nemožné!!???
Že!!?? Televize je velký balamutitel ale co není v pořadech černé ovce a pod. tak to do té doby než do těchto pořadů nedají-tak to nejde a nejde a po odvisílání z 90% najednou jde!!! Zjistí se kdo je z těch úředníků magor a vyžehlí se to a mi ostatní můžem koukat z okna??
Nezdá se ti to příznačné? opakujem vše pořád dokola ale jestli máš konkrétní problém, nedej bože s úřady-máš smůlu- a spojení s možným ůnikem daní(DPH), máš smůlu několikanásobnou.
Má připomínka je třípivní, tak že si z toho nic nedělej, stejně to není osobní-ahoj
Že!!?? Televize je velký balamutitel ale co není v pořadech černé ovce a pod. tak to do té doby než do těchto pořadů nedají-tak to nejde a nejde a po odvisílání z 90% najednou jde!!! Zjistí se kdo je z těch úředníků magor a vyžehlí se to a mi ostatní můžem koukat z okna??
Nezdá se ti to příznačné? opakujem vše pořád dokola ale jestli máš konkrétní problém, nedej bože s úřady-máš smůlu- a spojení s možným ůnikem daní(DPH), máš smůlu několikanásobnou.
Má připomínka je třípivní, tak že si z toho nic nedělej, stejně to není osobní-ahoj
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Mnohí z nás v tichosti pracujú na tom, aby sa mohli "odstrihnúť" od monoplov. Určite to teda nebudem vytrubovať do sveta, aby prvý zvedavec, ktorý zazvoní u mojich dverí, bol berňák...
Naposledy upravil(a) chiq dne pon 05 kvě 2008 23:17, celkem upraveno 1 x.
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Dane
Bol to môj názor, ale časom sa uvidí, či niekto príde s tak dobrou myšlienkou, že sa ju bude oplatiť patentovať. A potom sa uvidí ako sa rozhodne.Či si ju bude chcieť nechať len pre seba a kamarátov, alebo či pôjde do patentovania a do presadzovania vo veľkom.
Veľké nemusí vždy znamenať neprístupné pre väčšinu. Trúfam si povedať, že u nás na Slovensku napomôžem zlegalizovaniu a presadeniu akejkoľvek dobrej myšlienky.
V Amerike, ktorú vnímame mnohí ako antivzor, sa našiel človek, ktorý dal zadarmo svoj elektrolyzér k dispozícii všetkým na svete. Už sa našla skupina odborníkov, a investorov, ktorí sa rozhodli vyvinúť auto jazdiace na vodu, na báze tohto elektrolyzéra. Poreferujem o tom v inom vlákne.
Časom možno takéto zmýšľanie sa presadí aj u nás. Skutočne to chce čas. Netlačím na nikoho, uvedomujem si, že doba sa predbehnúť nedá. Najprv sa pokúsim s priateľmi zreplikovať elektrolyzér. Potom sa uvidí.
sano
Veľké nemusí vždy znamenať neprístupné pre väčšinu. Trúfam si povedať, že u nás na Slovensku napomôžem zlegalizovaniu a presadeniu akejkoľvek dobrej myšlienky.
V Amerike, ktorú vnímame mnohí ako antivzor, sa našiel človek, ktorý dal zadarmo svoj elektrolyzér k dispozícii všetkým na svete. Už sa našla skupina odborníkov, a investorov, ktorí sa rozhodli vyvinúť auto jazdiace na vodu, na báze tohto elektrolyzéra. Poreferujem o tom v inom vlákne.
Časom možno takéto zmýšľanie sa presadí aj u nás. Skutočne to chce čas. Netlačím na nikoho, uvedomujem si, že doba sa predbehnúť nedá. Najprv sa pokúsim s priateľmi zreplikovať elektrolyzér. Potom sa uvidí.
sano
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Re: Zničí příchod VE stávající společnost ?
Myslím si, že keď bude VE dostupná s výkonom dajme tomu do 50 kW, takýto výkon utiahne kompletne jednu domácnosť. Na Slovensku je približne 1 milión domácností, ktoré v celkovom dôsledku nedokážu odoberať pre výrobcu zaujímavý výkon z hľadiska zisku, a to isté platí aj pre plyn. Takže dopad na hospodárenie štáu by to nemalo mať zdrvujúce následky. A navyše výrobca elektriny môže množstvo elektriny uvoľnené domácnosťami predávať do zzahraničia a drahšie, čiže štát by o daň neprišiel. A dokonca by sa štát možno zapáčil aj EU, ktorá tlačí na zvyšovanie výroby elektriny z obnoviteľných zdrojov.Rival píše: Pouvažoval někdo z Vás, k čemu dojde, když stát přijde o příjmy z této daně? Co se vlastně začne dít a jak to postihne celou společnost? Pojďme se tedy nad tím společně zamyslet a zkusit navrhnout, jak s co nejmenšími možnými ztrátami využít dosud nevyužitého potenciálu VE.
… pro nás, ... pro všechny, ... pro budoucnost ...
Takže ak som napísal niečo zle, opravte ma.
-
- Zasloužilý člen
elektro
Ty si myslíš že by se to zastavilo u domácností? o ně přece nejde. Ale jakmile se začne tímto spůsobem zásobovat první firma, to bude jiný fofr.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kytičky místo ňafty
Rád bych věděl, na kolik vlastně korun vyjde ten kytičkový olej a eventuálně kolik by stála úprava dieslového motoru cca 50kW? Předpokládám, že olej nepochází z obchodních řetězců.
Jeff
Jeff
-
- Zasloužilý člen
Re: elektro
Neviem ako tebe, ale mne ide hlavne o domácnosti. Firma používajúca pri výrobe elektromotory s 50 kW nenarobí nič. 50 kW využijú maximálne menšie obchody alebo nevýrobné malé firmy.lajos píše:Ty si myslíš že by se to zastavilo u domácností? o ně přece nejde. Ale jakmile se začne tímto spůsobem zásobovat první firma, to bude jiný fofr.
-
- Zasloužilý člen
Re: Kytičky místo ňafty
Nemyslel som biopalivá, ale VE tá sa tiež môže rátať do obnoviteľných zdrojov. Alebo nie?jeff píše:Rád bych věděl, na kolik vlastně korun vyjde ten kytičkový olej a eventuálně kolik by stála úprava dieslového motoru cca 50kW? Předpokládám, že olej nepochází z obchodních řetězců.
Jeff
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Veď aj v ČR viete, ako na to Je tam nejaký súkromný výrobca, ktorý začal vyrábať a predávať tuším nejaké potravinové doplnky, či také čosi. Keď mu hrozili predpismi, premenoval to na krmivo pre psov. Po ďalších prípadných hrozbách bol rozhodnutý premenovať to na "Jed na krysy" Kto to od neho odoberal, vedel, o čo v skutočnosti ide.jarda ovčák svitavy píše:Pobavil mne riha od Svitav. Možná na sebe koukáme, blbneme stejně a.... Rostlinný olej je v Německu běžným palivem osvobozeným od daní. pouze náš, drahý český impotentní úřední šiml vše domyslí do detailu. Jednou budou zdaněné i energie , myšlenky i nemanželský sex. To už tady nebudu. Možná.
Aj to je dobrý spôsob, ako na Eúradníckeho molocha.