Ja som videl ze tam bola pouzita cierna siet proti komarom co sa dava do okien.dušík píše:Mňa by chlapi zaujímalo, aký material ste použili na absorbér. Niektoré firmy používajú čierny filc?, máte s tým skúsenosti?,kde ste ho zohnali?, alebo je lepší plech?. Dík
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Teplovzdušný solární panel
Re: Teplovzdušný solární panel
-
- Nový člen
- Dostal: 1 poděkování
Vyrobil jsem plochy panel 2x1. CD profil, OSB deska, ružovy polystyren. Jako absorbent černa tkanina na zahonky. Polykarbonat 10mm. Nasavani vzduchu zvenku. Puvodni koupelnovy vetrak s automatickou žaluzi se zkroutill na druhy den zkušebniho provozu. Teplota uvnitř byla vic než dovolil zmeřit digiteplomer na 70 st. Dal jsem zatim vetrak od PC cca 80 kubiku za hodinu. Ovladani termostatem s Aukra. Cena panelu cca 2 000
Pánové pánové , trochu fyziky do těch vašich úvah, černou nopkovou foli? Ani omylem! Uvědomte si že teplovzdušný solární panel může uvnitř dosáhnout teplot až okolo 100st. C co to asi udělá se zdravím lidí uvnitř místnosti? My jsme taky původně uvažovali nad domácí výrobou, ale tohle nás odradilo. Nakonec jsme teplovzdušný panel koupili z profi serie a myslím, že se to vyplatilo. Jak mi sám technik od prodejce ukázal vnitřní složení panelů je daleko složitější než se na první pohled zdá. Zkuste si to taky nechat vysvětlit třeba vám to trochu pomůže . Přikldádám link na prodejce kde jsme teplovzdušný solární panel pořídili my a jed podotýkám pro šťourali , že ho máme dva roky takže už o výsledcích něco vím :-)
teplovzdušné solární panely
teplovzdušné solární panely
- Nemo
- Starší člen
- Dal: 64 poděkování
- Dostal: 27 poděkování
Já jsem koupil 2 desky 3mm polykarbonátu 2x3m. jednu jsem rozřezal na dva pásy vysoké 1m, aby se mi to vlezlo na stěnu nad okna. Pak jsem z CD a UD profilů udělal na stěnách (východní a jižní) "ohrádky" a opatřil je svrchu těsněním na okna. Pak jsem zeď natřel černou fasádní barvou a přišrouboval shora na ohrádku polykarbonát. Vznikly mi dva kolektory, které jsem spojil tak, aby se mi přesouval vzduch z jednoho kolektoru do druhého podle toho, jak postupuje slunce. Na východní zdi jsem udělal průraz a vrazil tam plastovou trubku 120mm v průměru. Na nejvzdálenějším konci od této trubky (na jižní stěně) jsem nechal v ohrádce půl metru otvor, kterým se nasává vzduch. K časově řízenému ventilátoru jsem se ještě nedostal. Od slunečného jara do slunečného podzimu mi to samovolně fouká v poledne vzduch teplý max. 65 stupňů Celsia. Když se přehoupne slunce na jižní stěnu, tak se teplota vzduchu sníží zhruba na polovinu. 12 metrů čtverečních kolektoru mě stálo příbližně 3500 Kč. Bez ventilátoru, který si napojím na zásuvku a časovacích hodin .
Zdravim, chcel by som sa spytat ako ste casom spokojny s teplovzdusnyn solarnym kolektorom + ak mate nejake tipy triky(precital som si cele vlakno 3x)
Alebo nejake dalsie napady ktorymi by som sa mohol pri stavbe inspirovat dakujem Brano
Alebo nejake dalsie napady ktorymi by som sa mohol pri stavbe inspirovat dakujem Brano
Teplovzdusne kurenie ovladane na platforme tuya
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdravím, taky by mě zajímalý zkušenosti po x letech používání kolektorů/stěn.