Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Motory
-
- Nový člen
- Dostal: 1 poděkování
Re: Magnetické Motory
Zdravíčko,
no já jsem to snad našel a je to toto:
Nebo není to ono?
Ale každopádně z tohoto nic moc vidět/vědět není.
Nebo není to ono?
Možná již zítra...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... Marťas, ještě jsi zapoměl na zmíněné, že "magnety spalují fest nečistoty v blízkém okolí" + "??? takže nezadržitelné jdou ven" ... ...martin11 píše:...máš zajímavé závěry..jako: ....rychlejší magnetický tok, výroba ozonu rotujícím magnetem....že magnet je mnohonásobně využitelnější zdroj energie, ,,,to jsou mě věci.... tak impulz....
... ... Anri ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...po hluboké "filosofické" úvaze, a to takové jaké je jen karkulka červená schopna jsem došel k následujícímu závěru. Magnetický motor / MM/ v žádném případě nemůže být perpetum mobile, protože do vstupního zařízení součástky/ magnetu/ stroj pohánějící je vložena jakási energie a tato dále zmíněný stroj ...námi zvaný Mag. motor pohání.
perpetum mobile te jen tímto perpetuem když "něco " běhá samo...různé padáko-páčky plováko-kuličky a jiná nevšední udělátka.
takže tímto martin11 prohlašuje, že Mag. motor v žádném případě není Perpetuum mobile m11
perpetum mobile te jen tímto perpetuem když "něco " běhá samo...různé padáko-páčky plováko-kuličky a jiná nevšední udělátka.
takže tímto martin11 prohlašuje, že Mag. motor v žádném případě není Perpetuum mobile m11
... věřím, že se " TO " povede ......
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
a existuje vůbec nějaké perpetuum mobile? Řekl bych, že ne, ale opravdu už bylo všechno vynalezeno a objeveno? Ale ať tak, nebo tak, něktré věci se tak opravdu chovat můžou, jen nevíme, kde berou energii, tak to jsou perpetua mobile a fertigmartin11 píše:takže tímto martin11 prohlašuje, že Mag. motor v žádném případě není Perpetuum mobile m11
Jeff
-
- Zasloužilý člen
...to co se točí není MM ale nějakej fejk...co ty drátky na videu dole uprostřed....JezMan píše:Zdravíčko,
Nebo není to ono?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 10 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
martine, já se ti divím, že po tolika letech skušeností nemáš v tom jasno. Už se to tu prodiskutovalo a myslím že závěr PM je v podobě, že je to zařízení, které koná nenulovou mechanickou práci bez dodání energie z venčí.jeff píše:a existuje vůbec nějaké perpetuum mobile? Řekl bych, že ne, ale opravdu už bylo všechno vynalezeno a objeveno?martin11 píše:takže tímto martin11 prohlašuje, že Mag. motor v žádném případě není Perpetuum mobile m11
jeff , je to tak. Kolik tu z vás se věnuje per. magnetům, resp. se s nimi hraje ? Já ani nepočítam kolik verzí jsem už odskoušel. Věřím, že příroda nám dáva šanci právě kvůli dvěm různym polaritám ( S - J) a deformací mag. pole napr. Fe plíškama.
To je můj názor se skušenosti s praxe.
-
- Zasloužilý člen
...NO PRÁVĚ....MAGNETY VZNIKLY DODÁNÍM ENERGIE ZVENČÍ..takže mají jakousi uloženou energii...takže MM namůže být považován za PM m11
p.s zde můžeme magnet přirovnat k pružině...
-
- Zasloužilý člen
Upresním, dva od seba vzdialené magnety sú potenciálna energia (ako natiahnutá pružina) To znamená, že ak sa pritiahnu, tak môžu vykonať prácu a tu sa všetko končí, proste sa potenciálna energia vyčerpala a je koniec. Je to aj v súlade zo zákonom zachovania energie. No ak by sa ti podarilo potenciálnu energiu zacykliť, resp. aby konala nepretržite nenulovú mech. prácu, tak by to bol zázrak = PM. Inak povedané vzorec W = F . s, by bol nepoužiteľný.
Zákon zachovania energie je silný zákon, no zatiaľ verím, že môže byť prekonateľný.
Zákon zachovania energie je silný zákon, no zatiaľ verím, že môže byť prekonateľný.
-
- Zasloužilý člen
viz výše, hluboce s tebou souhlasím ....jen s tím, že pokud by se ti ty magnety podařilo zacyklit, tek to není perpetuum ... martin11
-
- Zasloužilý člen
A jak chceš zacyklit potenciální práci magnetů bez dodání energii z venčí ?martin11 píše: ....jen s tím, že pokud by se ti ty magnety podařilo zacyklit, tek to není perpetuum
Ak by se podarilo zacykliť potenciálnu prácu magnetov alebo pružiny, bez dodania energie z vonku, tak to perpetum bude.
Nemusím ani zdôrazňovať triviálnu záležitosť, že ak sa magnety od seba oddelia, alebo pružina natiahne, tak viac energie (práce) naspäť nedostaneš. Logické, zatiaľ pravdivé a praxou overiteľné, ale tu sme na vlákne Magnetické Motory a 0,001 % nádeje, že to môžebyť aj inak
-
- Zasloužilý člen
A jak chceš zacyklit potenciální práci magnetů bez dodání energii z venčí ?
výborná otázka
odpověď...."to nevím, resp. vím a snažím se u mého " hvězdicového motoru"...resp. všichni se snaží...
ano souhlasím, matematicky to nejde, ale uran ti také sám od sebe energii neuvolní... martin11
výborná otázka
odpověď...."to nevím, resp. vím a snažím se u mého " hvězdicového motoru"...resp. všichni se snaží...
ano souhlasím, matematicky to nejde, ale uran ti také sám od sebe energii neuvolní... martin11
Zdravím chalani, tak som si to tu troška počítal... mám otázku... chcem si postaviť jeden dc motor... ale pred stavbou by som chcel vedieť pár maličkostí... je motor z jadrom účinejší ako tento ? http://www.vawt.om2cm.sk/sites/default/ ... mbnail.JPG
ako neviem nájsť napríklad aký potrebujem krútiaci moment v Nm na alternátor 14V 60A. Vedel by mi niekto poradiť ?
Ďakujem.
ako neviem nájsť napríklad aký potrebujem krútiaci moment v Nm na alternátor 14V 60A. Vedel by mi niekto poradiť ?
Ďakujem.
pozitívum je základ úspechu
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
Čus Martine.martin11 píše:...NO PRÁVĚ....MAGNETY VZNIKLY DODÁNÍM ENERGIE ZVENČÍ..takže mají jakousi uloženou energii...takže MM namůže být považován za PM m11
Ještě je tu jedna zajímavá věc a to že když takový magnet rozdrtíš třeba na prach tak budeš mít miliony mini magnetů a to jen s vložením prvotní energie.
Kdežto když rozdrtíš tu tvou pružinu tak máš prd.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
porovnávat magnet a pružinu z hlediska materiálu nelze...z tohoto pohledu právě vznikají nedorozumění a výroky že magnet není pružina. Myslím, že je třeba se na tento problém dívat spíše z hlediska akumulace energie. natlakovaný vzduch v nádrži je také akumulátor, zrovna tak jako voda ve vodojemu na kopci, nebo roztočený setrvačník nebo kondenzátor. no a magnet má tu vlastnost, že tu energii do něho vloženou neumíme smysluplně vycucnout...spotřebovat....no a v generátorech se magnet chová jako transformátor...převod mechanické energie na elektrickou...tak asi tak to je....si myslím.... martin11
-
- Stálý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
martin11 píše:no a magnet má tu vlastnost, že tu energii do něho vloženou neumíme smysluplně vycucnout...spotřebovat....no a v generátorech se magnet chová jako transformátor...převod mechanické energie na elektrickou...tak asi tak to je....si myslím.... martin11
Začal si dobre, ale skončil si zle . Transformátor nepremieňa mechanickú energiu na elektrickú a nie je to ani opačne. Transformátor prenáša prúd z jedného vodiča na druhý pomocou elektromagnetickej indukcie. Pri ideálnom transformátore sa elektrická energia na žiadny iný typ energie nemení. Pri reálnach transformátoroch sa časť energie zmení na teplo kvôli odporu vo vodičoch.
Nenapadá ma, v akom zmysle by sa dalo povedať, že magnet sa správa ako transformátor.
E = m(a2+b2) ...keď sa Einstein spojí s Pytagorom