S tými kopčekmi máš podľa mňa pravdu. Podal si to jasne a zrozumiteľne bez zbytočných drýstov, ktoré sú tu častým zvykom. Aj s tým trojfázovým posunom súhlasím a tiež si myslím, že nič nerieši. Podľa mňa je to len zahmlievanie problému. Ale na tienenie mag. poľa mám iný názor. Tienenie železom je naníč lebo železo je účastník v mag. poli. Mal by to byť prvok alebo zliatina ktorá tieni ale magn. na ňu nepôsobí. Niečo ako v chémii katalyzátor. V takom prípade je zostrojenie mag. motora určite možné. Vybral by som zo smetiaka aj môj piestový motor a určite by som ho rozbehol.Anonymous píše:Prestaň sa sťažovať a venuj sa téme, ktorá je tu určená. Nie som zvedavý na nejaké citové výjavy. Možnosť byť anonymný sa tu vyskytuje a ja mam právo ju využiť. Ak sa ti to nepáči tak môj príspevok prosím ťa nekomentuj.Akord píše:Pozri, ak sa chceš pustiť do vážnejšej diskusie, tak si všimni, že napríklad ja som neanonymný (profil).Anonymous píše:Nuž prečítal som toho veľa a už neviem čomu mam veriť. Proste magnety sú prinajmenšom zvláštne.
Ďakujem
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Motory
Re: Akord, magnety sú skôr tradičné, než zvláštne
Skúšal som hodne typov mag. mot. Niektoré aspom principiálne. Ale všetko empiricky. Neskúšal som žiadne do ktorých treba dodávať akúkoľvek energiu. Tie sú podľa mňa neperspektívne. Buď pôjdu samé alebo sú to len zložité a neefektívne elektromotory. Mag. mot bude buď na jednoduchom a jasnom princípe alebo nebude vôbec. Zatiaľ to vyzerá na tú druhú alternatívu. Bohužiaľ. Zaoberať sa tým, odkiaľ je jeho energia sa budem až potom keď nejakú vyrobí. Všetky známe zdroje energie sú principiálne jednoduché. Inak to nebude ani z magnetom. Len na to prísť, ak je vôbec na čo prísť.
Optimista je len špatne informovaný pesimista.
Optimista je len špatne informovaný pesimista.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Re: MAGNET-MOTOR (PMM-01c) Experiment...
Tak vážení, tohle je jasná perspektiva funkčního magnetického motoru. Je mi určitým způsobem "líto", že moje Omega by měla oproti tomuhle dost složitější konstrukci.. Tohle vypadá dost dobře...tbest píše:Mrkněte na tohle: http://video.google.com/videoplay?docid ... 5012776438
Nechápem čo ťa tak nadchlo. Jednak som to už videl a druhak má to mrtvý bod, vlastne dva.adam.benda píše:Tak vážení, tohle je jasná perspektiva funkčního magnetického motoru. Je mi určitým způsobem "líto", že moje Omega by měla oproti tomuhle dost složitější konstrukci.. Tohle vypadá dost dobře...tbest píše:Mrkněte na tohle: http://video.google.com/videoplay?docid ... 5012776438
OMG... Nič v zlom, ale toto je nič... Neviem čo si videl na tom funkčné... Musel do toho drgnúť aby sa dostal k tým magnetom, aby ho stiahli a on letel ďalej. Aj keby si dal tam ďalšie stupne tak by to podla mňa malo "slepé" miesta... No keď si sa tak nadchol nad tým tak to vyskúšaj dotiahnuť ku koncu držím palce....adam.benda píše:Tak vážení, tohle je jasná perspektiva funkčního magnetického motoru. Je mi určitým způsobem "líto", že moje Omega by měla oproti tomuhle dost složitější konstrukci.. Tohle vypadá dost dobře...tbest píše:Mrkněte na tohle: http://video.google.com/videoplay?docid ... 5012776438
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
re
Ahojte,stými magnetickými motormi to vyzerá dobre.Steorn už umiestnil v Londýne / v múzeu/ a v Afrike funkčné prototypy. A má byť zložený z permanenetných magnetov.
Ale sledujem to okrajov takže č som napísal treba preveriť.
sano
Ale sledujem to okrajov takže č som napísal treba preveriť.
sano
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Mrtvé body
Važení, skutečně nevěřím tomu, že by se někomu povedlo postavit magnetický motor, kde by nebylo potřeba eliminovat tzv. "mrtvé body", "slepá místa",.. atd... ..a to nejsem žádnej pesimista! Vždycky tam bude potřeba dát více rotorů na společnou hřídel.. někdy třeba jen dva, jindy třeba klidně pět nebo deset... podle potřeby.. nebo bude potřeba zvolit jinou metodu, jak mrtvé body odstranit.. Např. motor PM3 sice nemá žádné mrtvé oblasti, ale jeho výkon je tak extrémně nízký, že s ním nic neutáhnete... Jinak v ostatních případech vždycky budou mrtvé body, kterých se budete chtít nějak zbavit.. pokud mi tohle někdy někdo vyvrátí, smeknu.
U motoru PMM-01c lze mrtvé body snadno odstranit a konstrukcí postavit celé zařízení tak, aby běželo. Neumím si představit mag. motor, u kterého by nebyla potřeba, eliminovat mrtvá místa.
U motoru PMM-01c lze mrtvé body snadno odstranit a konstrukcí postavit celé zařízení tak, aby běželo. Neumím si představit mag. motor, u kterého by nebyla potřeba, eliminovat mrtvá místa.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
vypadá to zajímavě, škoda že není po obvodě víc těch "urychlovačů", aby se vytvořil kontinuální pohyb. Pokud by se umístily ve správné vzdálenosti, nemusely by se ovlivňovat, pohyblivý magnet skutečně aktivní zónou proletí bez viditelného přibržďování. Že se po polovině otáčky zastaví bych spíš tipoval na tuhé otočné uložení disku, které brzdí otáčení. Z jakého asi materiálu jsou vyrobeny ty srandovní plátky kovu přes magnety a vně obvodu? Bude to běžné feromagnetikum?
Jinak to je poměrně jednoduché a myslím si, že by to stálo za hřích
Jeff
Jinak to je poměrně jednoduché a myslím si, že by to stálo za hřích
Jeff
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
PMM-01c
Ahoj Adame, do konce týdne se pokusím PMM-01 postavit a ověřit tak možný potenciál. Můžem o to vést sáhodlouhé debaty, ale pokud se to nepostaví, budou to pořád jen ty debaty. Materiál mám, odleju si rovnou víc držáků na rotorové magnety. Domnívám se, že statorová brána stačí jedna.
Magnety mám 12x5 neodym.
2 sano:Téma Steorn sleduji asi měsíc na overunity.com. Orbo mi leží na stole a nic. Prý pracuje na principu magnetické viskozity, kterou se v současné době snažím pochopit
P.S. : vítám nového magnetáře (Old_Surfer)
Magnety mám 12x5 neodym.
2 sano:Téma Steorn sleduji asi měsíc na overunity.com. Orbo mi leží na stole a nic. Prý pracuje na principu magnetické viskozity, kterou se v současné době snažím pochopit
P.S. : vítám nového magnetáře (Old_Surfer)
-
- Zasloužilý člen
S tím špatným uložením(tuhé ložisko) bojuji pořád. Na druhou stranu si říkám, že když to má něco pohánět...
Jako plechy na statoru použiji stínění ze starého hdd. má to asi 3mm a pro tyto účely by to mělo stačit. Pole to odstíní a magnet to přitáhne. Bodužel mám tento plech pouze na jednu bránu, takže dám víc magnetů na rotor.
Jako plechy na statoru použiji stínění ze starého hdd. má to asi 3mm a pro tyto účely by to mělo stačit. Pole to odstíní a magnet to přitáhne. Bodužel mám tento plech pouze na jednu bránu, takže dám víc magnetů na rotor.
-
- Zasloužilý člen
Jěště dotaz- ty plechy chápu jako V-bránu, co je ale ta bílá podložka pod pěticí magnetů a mezi magnety? Že by je distanční vložka
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ano souhlasím, ale aby to bylo schopné něco táhnout bude nutné zajistit kontinuální tah po celém obvodu, což bude vyžadovat větší počet systemů na jedné hřídeli a samozřejmě i magnetických bran, aktivních zón... a stejně bude nutný setrvačník. Na vyzkoušení funkčnosti by ale mělo stačit přidat na obvod rotoru více magnetů. Tohle je věc, která se mi po dlouhé době líbí.
Jeff
Jeff
- adam.benda
- Zasloužilý člen
PMM-01c
tbest, je super, že se do toho pustíš, já abych se přiznal, nemám touhle dobou moc prostředky, se do toho pouštět... ..stejně jak říká Jeff, po dlouhé době je to něco, co se mi opravdu líbí..
Jinak tam ty bílé vložky... asi to budou skutečně jenom distanční vložky...
Jinak tam ty bílé vložky... asi to budou skutečně jenom distanční vložky...
- adam.benda
- Zasloužilý člen
PMM-01c
Ale vždyť to přece není pravda. Tady žádný rovnovážný stav nenastane. ..samozřejmě, že je potřeba udělat víc rotorů! Tomu se prostě v magnetických motorech nevyhneme..nanopile píše:Chlapci to sú dva klasické kopčeky. Keď ich dáš viac budeš strkať prstom pri každom. ....