Tak mahatma si to už asi nepřečte, ale i jemu jsem chtěl udělat radost tím, že se nechám vyprovokovat do dalšího příspěvku, což je pravděpodobně přesně to, co tento povstalecký tábor tiše chce.
Mám rád, když se věci berou jaksi od kořene a problémy či konflikty od jejich počátku a od jejich pravé podstaty. Protože tady povstalecký tábor plodí opravdu hodně textu, mohlo by zase časem zapadnout to podstatné. V mých starších příspěvcích je to už vystihováno, ale dnes si dovolím jen stručně doplnit a připomenout, že:
1) Konflikt se začal nejvíce rozšiřovat v době, kdy Anri docela vehementně usiloval (a určitě stále usiluje) o to, aby tzv. bylo jeho jméno očištěno od nějakých křivd.
2) Jenže jeho předchozí "utržení ze řetězu" způsobilo to, že řada lidí k němu ztratila respekt a důvěru (hlavně co se týče jeho tehdejší polize globála), ale z části mohlo jít o celkovou změnu vazeb k němu i jako k členovi-nemoderátorovi, jelikož si nemálo lidí všimlo toho, že se najednou velmi podivně (a z našeho pohledu nepochopitelně - bez známých důvodů) změnilo jeho celkové vystupování, reagování, chování. Tohle všechno (ale hlavně asi ta ztráta důvěry coby ke globálovi) pak přirozeně způsobilo, že někteří lidé se unáhlili a z pouhého nedorozumění (třeba kolem těch zneužitých SZ atp.) pak vznikala podezřívavost směrovaná k Anriho osobě a lidi prakticky řešili otázku, čeho všeho je Anri vlastně schopen. Byť to byla mnohdy unáhlená a nesprávná podezřívavost, docela ji vzhledem k té situaci dokážu pochopit. Také jsem se zabýval otázkou, jak moc se vlastně Anri změnil, čeho všeho je schopen, a to bylo v době, kdy jsme zdaleka ještě nebyli takhle "na ostří nože".
3) Člověk, který si je naprosto jistý čistotou svého jednání a který má naprosto čisté svědomí, nemá pak vůbec zapotřebí se tak zoufale a vehementně dožadovat nějakého "očištění svého jména", protože to pak vůbec nevidí tak, že by někdo opravdu jeho jméno pošpinil. Pokud jsou kritici takového člověka opravdu mimo mísu, není co řešit. Nemusí na ně dlouhosáhle reagovat, nemusí se jimi vůbec zabývat. Natož se takhle doslova dožadovat nějakého očištění, případně nějakých omluv, které však musejí být ještě formulovány podle gusta, které mu přijde nejhezčí.
4) Otázka však je, jestli jde opravdu o očišťování nějakého jména, nebo je toto použito jen jako zástěrka. Když se tady handrkuje o tom, kdo je tu vlastně provokatér... Hojné používání ksichtíků (
,
atd. ) při takovém sporu a konkrétně při útoku na ostatní, snad může mít jediný důvod a tím důvodem je zesílit důraz provokace a nikoliv diplomatickým způsobem dojít k nějakému rozumnému východisku.
5) Na závěr je opravdu zajímavé napojení konfliktu původního na konflikt spojený se vzpourou proti dvojici globálních moderátorů. Od začátku do konce mi to tedy připadá jako docela jasná rafinovaná konfliktní konstrukce ať už Anriho samotného, nebo celé jeho družiny. Ať už to je illuminátsky vykonstruované nebo ne, tak jako tak mi přijde naprosto jasné, že tato družina hájí své soukromé zájmy zcela bezohledně nad zájmy fóra a víc nebo míň to vnímám jako útok na fórum a snahu ho vnitřně rozložit (samozřejmě nejlépe a nejúčinněji od těch nejvyšších pater).
Eklhaft, vážení. A i proto, že je to takový eklhaft, tak tu na vás už hromada lidí nereaguje, byť se jim to taky nelíbí. To jenom, abyste si nemysleli.
I kdybych sem úplně přestal chodit, o čemž dost uvažuju, v rámci jakési spravedlnosti zcela narovinu pořád pevně doufám, že vás Rival nakonec za tohle nějak osolí. Protože tady to byl přecijen jiný (a mnohem správnější a spravedlivější) svět, než tam venku.