Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Lajos-vyvíječ
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku
Díky Peter, tys mně nakopl takovým spůsobem že mám pocit až doprdele. Disociaci od Gewa jsem čet dávněji a pak se držel konstrukce Mima. Terazky je z toho správný miš-maš, neb když Dingla vynechám (jasně že ne) tak z Gewových řešení jen vybrat ale kterou. Jde o sestavění vyvíječe a jeho seřizování, mám ho rozebrané a namočené v octové vodě-to výš že bych nejradši vybral rovnou funkční konstrukci. Vypadá to tak že kterákoliv verze by měla stačit min. na volnoběh. Že jsem takovou dobu dlabal na takové až fackové řešení.
Ještě přečtení Gewem uvedeného patentu kde je popis pro debili a i nějaké schema, tak že při intenzivním nástupu do akce den co den-do týdne to musí fungovat.
Mlátil bych hlavou o zeď
Tak že ten hliník i pasivně funguje jako zloděj elektronů pro ten Double layer
Ještě přečtení Gewem uvedeného patentu kde je popis pro debili a i nějaké schema, tak že při intenzivním nástupu do akce den co den-do týdne to musí fungovat.
Mlátil bych hlavou o zeď
Tak že ten hliník i pasivně funguje jako zloděj elektronů pro ten Double layer
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Možná jsem mimo mísu ale.lajos píše:Pokud tam není třeba VN a jsou tam jen plechy s dírama, co by tam mohlo být za konstrukci, neboli zázrak který dá vodík na provoz auta? Je tam třeba tím pádem ten hliník? Bych řekl že i pasívní Al by měli fungovat jako zloděj elektronů.
Pokud bude hliník pasivován tak na něm bude vrstva Al2O3 která se chová jako dielektrikum, chcete-li izolant a takový vyvýječ může dobře fungovat právě při střídavém napájení. Ba co dokonce vyvyječ by měl fungovat i tehdy pokud by elektrody byly izolovány....
Pak už se nejedná ovšem o lineární součástku jako vyvyječ ale má svoji specifickou voltampérovou chrakteristiku se všemy jevy na rozhraní a přesunu náboje.
Viz. třeba tunelování (neplést s politikou) náboj se přesunou skokově a kvantovaně po dosažení určité energetické hladiny.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 85 poděkování
- Dostal: 173 poděkování
Zapomeň na kraviny, bez elektronů nebudeš mít ani vodík. Gewo vám snad dokázal vymýt mozek. Celý popis zapojení elektrod je v příloze.lajos píše: Tak že ten hliník i pasivně funguje jako zloděj elektronů pro ten Double layer
Pro neregistrované
http://imageshack.cz/image/9iJ
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
Pokud jsem správně pochopil angl. text tak tam je že popřipojení 12V dochází k vývinu HHO a po odpojení 12V vyvíječ poskytuje energii v rozsahu napájení malé ledničky nebo TV na dobu 3-4 měsíce.
-
- Stálý člen
- Dostal: 7 poděkování
Ne po odpojení, DD musí něco přepojit nebo připojit patici žárovky, video je tadylajos píše:Pokud jsem správně pochopil angl. text tak tam je že popřipojení 12V dochází k vývinu HHO a po odpojení 12V vyvíječ poskytuje energii v rozsahu napájení malé ledničky nebo TV na dobu 3-4 měsíce.
Proč by ale měl patici na vypínač?
J.
-
- Nový člen
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 2 poděkování
tu mas ten odkazneo píše:Dej sem prosím odkaz na to video.ufon píše:Ten obrázok s tym 20000V s netu určite to kreslil nejaky neznáááálek s ameriky pretože Dingel na jednom videu hovori jednemu nemcoj že to je level kontrol. Čize snimanie hladiny vody pre automaticke dopuštanie čerpadlom. Takže žiadne VN.
-
- Zasloužilý člen
Tak ako som hovoril začíná být teplo i když za dva dny zas má mrznout-konec hlášení počasí.
Po příchodě domů z noční mně chytil amok a začal jsem skládat pokusní ověřovací sestavu z připravených očištěných starých nerez desek do nové nižší bedýnky do které pasovalo víčko z ostré verze bedny. Zatím sem vynechal Al a dal jsem tam jen střídavě + a - , je jich tam po pěti kusech. Mezera je tak 1,6-1,8mm, ty nerez rošty už taky nejsou úplně rovné a to skládání je děsné vyšívání, ještě že kolem toho nemám manželku a děti, to by jsme skončili všichni na psychyatrii. Tak něco přes dvě hodky mi to trvalo, nakonec jsem s tím byl i přiměřeně spokojenej. No nejvíc mně překvapilo po utažení šroubků a utěsněnění děr že když jsem do výstupní (červené) hadičky vložil své plíce-i těsnilo napoprvé! až bedýnka bobtnala do kulata.
Přes noční proměřím své vybrané zapalovací cívky no a ráno to naleju destilkou a do prvního omdlení(usnutí) budu koumat podle Gewa-disociace vody
Jak na to-A body a) a b) bod c) zatím (jestli vůbec?) ne, neb předpokládám že velkoplošný kovový separátor je Al a to jsem zatím vynechal kvůli jednodušší montáži pokusné jednotky.
Podle výkřiků, z roku 2006 až do minulého týdne, by to mělo naskočit tak jako tak. Nevím jaký časový limit splním ale dříve nebo později bych rád ječel taky.
Při montáži jsem neměl nervy postup fotit ale popsané to máte. Kyž už to bylo v bedně, jsem kontroloval odpor-nekonečno, výborně a pak jsem změřil ještě suchou kapacitu a z digi vyšlo 2,7nF a když odečtu 130pF kapacitu vlastní=2,57nF
Tak že tam mám pět párů elektrod v sérii + a - , to je děvět mezer, rozhraní pro naskočení efektu VE by bylo 200mV na mezeru.
9x0,2=1,8V , začnu na 2V celkovém napájení přičemž normálně žádná elýza nefunguje a dělat na tom do roztrhání těla.
Po příchodě domů z noční mně chytil amok a začal jsem skládat pokusní ověřovací sestavu z připravených očištěných starých nerez desek do nové nižší bedýnky do které pasovalo víčko z ostré verze bedny. Zatím sem vynechal Al a dal jsem tam jen střídavě + a - , je jich tam po pěti kusech. Mezera je tak 1,6-1,8mm, ty nerez rošty už taky nejsou úplně rovné a to skládání je děsné vyšívání, ještě že kolem toho nemám manželku a děti, to by jsme skončili všichni na psychyatrii. Tak něco přes dvě hodky mi to trvalo, nakonec jsem s tím byl i přiměřeně spokojenej. No nejvíc mně překvapilo po utažení šroubků a utěsněnění děr že když jsem do výstupní (červené) hadičky vložil své plíce-i těsnilo napoprvé! až bedýnka bobtnala do kulata.
Přes noční proměřím své vybrané zapalovací cívky no a ráno to naleju destilkou a do prvního omdlení(usnutí) budu koumat podle Gewa-disociace vody
Jak na to-A body a) a b) bod c) zatím (jestli vůbec?) ne, neb předpokládám že velkoplošný kovový separátor je Al a to jsem zatím vynechal kvůli jednodušší montáži pokusné jednotky.
Podle výkřiků, z roku 2006 až do minulého týdne, by to mělo naskočit tak jako tak. Nevím jaký časový limit splním ale dříve nebo později bych rád ječel taky.
Při montáži jsem neměl nervy postup fotit ale popsané to máte. Kyž už to bylo v bedně, jsem kontroloval odpor-nekonečno, výborně a pak jsem změřil ještě suchou kapacitu a z digi vyšlo 2,7nF a když odečtu 130pF kapacitu vlastní=2,57nF
Tak že tam mám pět párů elektrod v sérii + a - , to je děvět mezer, rozhraní pro naskočení efektu VE by bylo 200mV na mezeru.
9x0,2=1,8V , začnu na 2V celkovém napájení přičemž normálně žádná elýza nefunguje a dělat na tom do roztrhání těla.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 85 poděkování
- Dostal: 173 poděkování
Uvažovat u děrovaných plechů nad bipolárním elektrolyzérem je trochu mimo mísu.lajos píše: 9x0,2=1,8V , začnu na 2V celkovém napájení přičemž normálně žádná elýza nefunguje a dělat na tom do roztrhání těla.
-
- Zasloužilý člen
Možná jsem se nevyjádřil jednoznačně(nebo blbě), elektrody jsou střídavě +-+-atd. Tak že úplně blbě, nejsou v sérii ale paralelně tak že na 9x0,2 zapomeňte.
- wolf234
- Starší člen
- Dostal: 9 poděkování
dingel ma ten vyvíjač nejaky nazelenalí ako keby tam mal medenu elektrodu
-
- Zasloužilý člen
Tak jsem včera večer to spustil po domontování hliníku. Nalil jsem technickou destilku a při napětí 5-6V to bralo 2,5-3A což bylo dost na to že jsem do destilky nepřidával žádnou přísadu. Čekal jsem nějaké bublinky neb se mi zdálo že jsou splněny podmínky na klasickou elektrolízu- no ono nic, ani jediná bublinka, ani po delší době že by něco vypotil. Tak jsem zapnul zap. cívku, přerušovač, kondenzátor-reakce byla okamžitá vcelku rychlí vývin bublinek.
Tak že jsem trochu zajásal ale jsem pak laboroval s napětím-šel jsem až na 0,5V a pořád to nějak běželo což by už podle faradaye nemělo. Při dalším přepojování, propojování a přehazování polarit jsem efekt zabyl, prostě to přestalo fungovat. Jsem se snažil uvést zapojení do původní úspěšné variace ale vysral se na mně, proč? nevim. Sem se snažil oddělit napájení pohonu přerušovače od zdroje pro vyvíječ ale gelovka 12V 7Ah už jen přežívá a při zátěži padá na 6-7V a chová se jako baterka jen naoko. Večer se mi už nechtělo pro baterku do auta když ráno jedu na šestou do práce.
Další změny budou až při pokusech s autobaterii 50Ah co nebude dřív než pondělí protože o víkendu mám dvanáctky v práci.
Tak že jsem trochu zajásal ale jsem pak laboroval s napětím-šel jsem až na 0,5V a pořád to nějak běželo což by už podle faradaye nemělo. Při dalším přepojování, propojování a přehazování polarit jsem efekt zabyl, prostě to přestalo fungovat. Jsem se snažil uvést zapojení do původní úspěšné variace ale vysral se na mně, proč? nevim. Sem se snažil oddělit napájení pohonu přerušovače od zdroje pro vyvíječ ale gelovka 12V 7Ah už jen přežívá a při zátěži padá na 6-7V a chová se jako baterka jen naoko. Večer se mi už nechtělo pro baterku do auta když ráno jedu na šestou do práce.
Další změny budou až při pokusech s autobaterii 50Ah co nebude dřív než pondělí protože o víkendu mám dvanáctky v práci.
-
- Stálý člen
- Dal: 65 poděkování
- Dostal: 27 poděkování
Lajoši, je dobře, že aspoň někdo nezapomněl, k čemu FUP má sloužit.
Hezký, blahopřeju.lajos píše:...jsem zapnul zap. cívku, přerušovač, kondenzátor-reakce byla okamžitá vcelku rychlí vývin bublinek.
Tak že jsem trochu zajásal ale jsem pak laboroval s napětím-šel jsem až na 0,5V a pořád to nějak běželo což by už podle faradaye nemělo.
Možná kvůli tomu přepólování. Když jsem dřív experimentoval s různými vyvíječi (teda bez hliníku) nebo s JoeCell, přepólování ve všech případech "zabilo" reakci vždycky naprosto spolehlivě.lajos píše:Při dalším přepojování, propojování a přehazování polarit jsem efekt zabyl, prostě to přestalo fungovat. Jsem se snažil uvést zapojení do původní úspěšné variace ale vysral se na mně, proč?
Kdybych to zkoušel dnes, určitě bych zkusil napájení alternátorem s proměnlivými otáčkami, aby simuloval provoz v autě. Při napájení z baterie nebo ze spínaného zdroje (s různými regulátory nebo i bez nich) se mi to vždycky nějak "unavilo" a vývin postupně klesl až na zanedbatelnou úroveň, jako by si ta voda na ty pravidelné pulsy "zvykla" a naučila se jim odolávat. Pokud to tak opravdu je, při reálném provozu v autě ty pulzy budou nahodilejší a nebude si na ně moct zvyknout. Ale je to jen domněnka, tehdy jsem k tomu alternátoru už nedošel, takže ověřené to nemám.lajos píše:Další změny budou až při pokusech s autobaterii 50Ah...
-
- Zasloužilý člen
Re: Lajos-vyvíječ
No budu někde na nějaké půlcestě, jsem ještě zkoušel odpojit + od vyvíječe a prudké bublinky ale jen chvilku, po připojení elektrody zas prudké bublinky a hned do ztracena. Tak že nějakou podmínku mám splněnou neúplně.
S tím alternátorem jen zvýšíme energetické možnosti zdroje neb akumulátor dost dokonale vyhlazuje a já použiju aku optima kterému ostatní aku nesahají ani po paty.
V autě se uvidí, nebudu předbíhat.
S tím alternátorem jen zvýšíme energetické možnosti zdroje neb akumulátor dost dokonale vyhlazuje a já použiju aku optima kterému ostatní aku nesahají ani po paty.
V autě se uvidí, nebudu předbíhat.
- wolf234
- Starší člen
- Dostal: 9 poděkování
P píše v navode jak na vn dost možno je tam kusok do mozaiki hlavne pri tom prebublavaníwolf234 píše:dingel ma ten vyvíjač nejaky nazelenalí ako keby tam mal medenu elektrodu
-
- Nový člen
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 2 poděkování
Re: Lajos-vyvíječ
Ahoj Lajoš kedže sa ti niečo podarilo s VN tak by si tu mal dať schému zapojenia ako to bolo, alebo ako si to skušal zapajať. Možno by sme ti vedeli pomocť, alebo vysvetlit prečo to pri VN bublinkovalo. Tiež pišeš ze prudky vývin zaujímalo by ma aký prudky - tvoj odhad koľko to robilo plynu za minutu ?