Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Plasma CAR
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: Plasma CAR
Mladšího kolegu jsem na tak nebezpečnou věc navést nemohl (230AC) ale s tou baňkou 200W budu muset provoznout sám neb za studena ne a ne utlukoprasknout.
-
- Zasloužilý člen
Tak jsem konečně dorazil doplněk k ultrazvukovému mlhovači koupené v Globusu před x lety za 300,- mám dva kusy. Když mají správnou hladinu vody nad sebou tak mlhujou jedna radost i když litry za hodinu to nebude. Mají drobnou vadu jsou na 24V a berou 0,5A DC. Tak že jsem vyrobil měnič z 12 na 24V na 1A a jak jsem zjistil dá klidně i 2A takže krásná rezerva.
Je to dělané s UC3843, srdíčko pro spínané zdroje, jiné UC38.. se nehodí neb mají vyšší starovací napětí než 12V , 43ka má 8,5V. Použil jsem mého oblíbeného praktika Danyka http://www.danyk.cz/noteb.html
Tak že bude z čeho přisávat vodní mlhu do sání pro vylepšení spotřeby (čeho ještě?) nebo i pro plasmatické spalování pro zkoušku volnoběh + ještě pár set otáček?
Chtělo by to doplnit vstupní napájení s hlídáním napětí 12V neboli aby pod 13V nebyl aktiní, operák FET relé (relé ani nemusí být)-není třeba mlhovat bez běžícího motoru.
Je to dělané s UC3843, srdíčko pro spínané zdroje, jiné UC38.. se nehodí neb mají vyšší starovací napětí než 12V , 43ka má 8,5V. Použil jsem mého oblíbeného praktika Danyka http://www.danyk.cz/noteb.html
Tak že bude z čeho přisávat vodní mlhu do sání pro vylepšení spotřeby (čeho ještě?) nebo i pro plasmatické spalování pro zkoušku volnoběh + ještě pár set otáček?
Chtělo by to doplnit vstupní napájení s hlídáním napětí 12V neboli aby pod 13V nebyl aktiní, operák FET relé (relé ani nemusí být)-není třeba mlhovat bez běžícího motoru.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Mimo téma (offtopic)
... a jak vidno, zvolil jsi i stejný způsob výroby plošňáku jako Danyk ... ale na rozdíl od něj používáš alespoň pravítko ... ...lajos píše:Použil jsem mého oblíbeného praktika Danyka .......
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
Danyk k ničemu pravítko nepotřebuje, kdykoliv něco usmyslím a než bych to vymíšlel podívám se u Danyka jestli a jak to vyrobil, zprovoznil neb jeho konstrukce jsou vyzkoušené a fungují. Protože Danyk má zřejmě rád krajnosti tak jeho konstrukce nepostrádají několik nul u V, A a W. Pak se se lehce přispůsobujou moje požadavky k typu zapojení. Se divím že ještě nepředběhl náš fórum s nějakou volnou energií a jen tak z plezíru že co se s tím serete ono to jde-viz mladý mág Elabs.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Mimo téma (offtopic)
... aby nedošlo k nedorozumění ... já Tě chválil, že na rozdíl od Danyka máš ty průškraby v mědi rovný ... ...lajos píše:Danyk k ničemu pravítko nepotřebuje, ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
Bylo mi to jasný, když v práci je čas tak nožík a pravítko a můžu osazovat, jinak dělávám plošňák s modrákem ale to je žehlení vyvoláváni-je to víc okolkový.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Můj postup výroby DPS zde: http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... 80#p137280
Naposledy upravil(a) Ilem dne pát 17 dub 2015 10:06, celkem upraveno 2 x.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Starší člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 10 poděkování
@lajos venoval si tomu kopec práce a času
Niejako mi nieje jasné, či sa ti nakoniec podarilo rozbehnúť motor na vodu.
Držím palce.
Niejako mi nieje jasné, či sa ti nakoniec podarilo rozbehnúť motor na vodu.
Držím palce.
Prečo sa trápiť s MMS, ak je tu CDS http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=2325
-
- Zasloužilý člen
No mělo to být přisávání vodní mlhy, mám předpřiravené různé věci, kdybych to všechno dal do auta možná bych nevěděl na co jedu ale zatím mučím vyvíječ vodíku-když je čas.