Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milnem »

Referát napsal jeden z uživatelů autopatie,který si s ní pomohl zpět téměř ke zdraví.Z nadšení uvádí i další případy z okruhu svých známých s rúznými dg.Na autopatických stránkách je uvedeno plno zajímavých a vyléčených případů-jen já prozatím sbírám odvahu.

http://www.autopatie.cz/referat-predneseny-na-k/

M.


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od hanka »

Komentář k tomuto příběhu není třeba, jenom velké díky za to, že se o něj Iva podělila - moc jí držím pěsti :good: .. :idea: H.

Léčba závažného stavu – rejekce (likvidace) transplantovaného orgánu vlastním imunitním systémem
16.2.2015 | Iva Tauchmanová | info@alternativa.cz
Referát byl přednesen v lednu na konferenci Autopatie 2015

"Dobrý den, chtěla jsem se s vámi podělit o zkušenosti v léčbě pomocí autopatie. Již 8 let jsem po transplantaci ledviny. Obě vlastní ledviny mám nefunkční a byla jsem před tím i několik let na dialýze, kterou jsem velmi špatně zvládala jak psychicky tak fyzicky.

Začátkem minulého roku, v lednu, jsem se cítila k smrti unavená a při pravidelné kontrole na transplantačním oddělení jsem obdržela velmi špatné výsledky. Lékař mi oznámil, že jsem 0,5° od dialýzy, a že mi hrozí kompletní odhojení transplantovaného orgánu. Tedy opět dialýza!

Od svého kamaráda jsem věděla o léčbě autopatií, nevěděla jsem však detaily. Ale rozhodla jsem se ihned začít. Vnitřně jsem cítila, že by to bylo pro mě prospěšné a dobré. A že cesta vede tudy. Ihned jsem tedy požádala kamaráda o nějaké rady. Po přečtení úplně celého webu a vašich zkušeností jsem začala praktikovat autopatii prána 1. Za jeden týden poté, po kontrolním odběru na transplantačním oddělení, byly výsledky o něco nižší, tedy lepší. A též za další týden, tedy po 14 dnech od první aplikace autopatie, kterou jsem dělala několikrát denně s potencí 0,5l – prána 1, byly výsledky zase přívětivější.

Už jsem se necítila tak unavena, udržela jsem lahvičku v 7. čakře 2 minuty, ačkoliv v prvním týdnu aplikace byl problém u aplikace dokonce stát, natož držet AL nad hlavou.

A také lékař na ultrazvuku u této kontroly poznamenal, že budou muset udělat další kontrolní ultrazvuk, aby zvážili, zda je biopsie nutná. Na tento zákrok jsem byla ale automaticky objednána už dříve, ihned po zjištění závažnosti stavu – odhojování darované ledviny. Během hospitalizace, ještě před výkonem biopsie, byly udělány další odběry a tyto výsledky byly ještě přívětivější, bylo tedy zaznamenáno další celkové zlepšování mého stavu. Lékaři na transplantačním však byli asi natolik vyděšení prvními špatnými výsledky, že nechtěli ustoupit od výkonu biopsie, která nakonec byla provedena. To bylo zhruba asi 3 týdny od prvních katastrofických výsledků. Tedy po třech týdnech neustálého praktikovàní autopatie několikrát denně s potencí 0,5 l v AL. Nebyla jsem lékaři medikována, i když šlo o velmi vážný stav, ani jsem nebyla jinak léčena, pouze autopaticky, což ale samozřejmě ve fakultní nemocnici nevěděli. Další kontrolní ultrazvuk, již druhý, ukazuje totéž: plně funkční orgán, jehož činnost je normální a všechny průtoky jsou absolutně v normě, dle zápisu lékaře jako u naprosto zdravé ledviny.

Uběhly další 3 měsíce, během nichž jsem denně praktikovala autopatii prána 1 z 1 litru vody. Pak jsem byla lékaři transplantačního oddělení pozvána na standardní, běžnou kontrolu, kde jsem se mj. dozvěděla z písemné zprávy výsledky biopsie, provedené před třemi měsíci, které byly dělány v IKEM, což je specializované pracoviště pro transplantované pacienty, že jsou výsledky negativní, a že ledvina už nevykazuje žádné známky rejekce, tedy žádné odhojení se nekoná! Byla jsem velmi šťastná a děkovala jsem Bohu a autopatii za možnost se léčit!

Při samotném výkonu biopsie, několika odebrání vzorků tkáně přímo z funkčního vyšetřovaného orgánu, jsem měla velmi silný spirituální zážitek. Jenom podotýkám, že jsem věřící a praktikující a je to můj první takový zážitek. Na sál za mnou přišel Archanděl Gabriel, který mi sdělil, že bude nade mnou u výkonu bdít a chránit mne, a že bude zastavovat nežádoucí krvácení při každém vytržení tkáně z ledviny. Výkon provádějící lékař byl velmi udiven, protože několikrát ultrazvukem rány od vpichů zkontroloval a s podivem to hlasitě komentoval, že ty rány vůbec nekrvácejí.

Dál praktikuji autopatii a výsledky se jen lepší:

- Například došlo k snížení nutné medikace imunosupresivy. Lékař na transplantačním mi vůbec poprvé napsal do lékařské zprávy, že je hladina imunosuprese vyhovující, přitom jsem snížila dávkování.

- Opakovaně mám laboratorní výsledky dobré.

- S čím mi autopatie také velmi pomohla, je hladina železa, měla jsem s tím více jak 10 let velké obtíže. Nyní při praktikování autopatie, kombinace prána 5 první den a dech var třetí den s potencí 2 litry, došlo k zásadnímu přiblížení k normě. Před tím byla snaha dosáhnout těchto výsledků léky, avšak s různými nepříjemnými, nežádoucími vedlejšími účinky a bez jakéhokoli zlepšení.

Nyní prožívám mnoho drobnějších reverzních symptomů, starých onemocnění. Věřím, že jde o čištění organizmu vedoucí k trvalému zdraví.

Autopatie mi již výrazně pomohla i v akutních stavech :

- Při zánětu močových cest jsem praktikovala 3x denně 1l prána 5

- U popáleniny jsem používala 3x denně 1l a při potencování nechávala vodu téci přes postižená místa. Odchytávala jsem vodu z AL do nepoužitého kelímku, ve kterém jsem během dne namáčela ubrousky a dělala si z nich obklady na popáleniny. Viz můj dříve publikovaný článek.

Autopatie mi pomohla i v mnoha dalších věcech.

Velmi si uvědomuji, že cesta k mému úplnému uzdravení, tedy k obnově funkce mých vlastních ledvin, bude ještě dlouhá. Což je můj velký úkol! Jde o chronické onemocnění již z raného dětství.

Držte mi prosím pěsti, budu vás opět informovat. Ráda čtu i vaše povzbudivé články, které mi velmi pomáhají a velice za ně děkuji !

Díky za vaši pozornost."


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

Bylinky a autopatie
11.3.2015 | Tamara Krejcarová | tamara_273@volny.cz

Vzhledem k tomu, že jsem od pana magistra Čehovského slyšela vyprávět o AP rostlin, rozhodla jsem se k činu v okamžiku, kdy jsem potřebovala ošetřit od škůdců bylinky na balkoně, určené k domácímu zpracování.

Několik různých bylin – mátu, lichořeřišnici, lebedu a další – napadl červík, který mezi horní a dolní vrstvou listu vyžíral všechno co bylo zelené a zůstávala po něm jen prázdná „vyžraná“ chodbička mezi vlákny. Zjevně se jednalo o jeden druh škůdce na různých rostlinách.

Vyseparovala jsem jehlou a nůžtičkami na nehty 1 jedince (velikost na délku byla asi 0,5 milimetru) a vhodila ho do připravené čisté skleněné lékovky. Nalila jsem na něj trochu vody z koupené pet lahve – voda bez bublinek – a uvedla do varu, vařila jsem zhruba 10 vteřin.

Vzniklý roztok, tak jak byl, jsem nalila zpět do 1,5 litrové pet lahve a protřepala.
Následně jsem místo víčka přidělala kropítko a všechny postižené rostliny jsem celý další týden několikrát pokropila – vždy při pravidelném zalévání – dokud voda nedošla.

Parazit už se na žádných nových listech neobjevil, nebyl aktivní už ani na listech poškozených.

Zajímavé bylo během léta sledovat, že se ošetřeným rostlinám vyhýbaly i mšice, a když jsem koupila bylinky v květníku v obchodě a postavila je v těsném dotyku s ošetřenými rostlinami, nové rostliny byly napadeny škůdci, ale přes přímý kontakt listů se žádný neodvážil na ošetřené rostliny až do podzimu.

Bylinky jsem mohla bez problémů zpracovat dle domácí potřeby, do jídla, na čaje i do kosmetiky.
http://www.autopatie.cz/bylinky-a-autopatie/


milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milnem »

Díky Mildo,patří to i do tohoto vlákna.Chtěla jsem Ti poděkovat a místo toho jsem automaticky zmáčkla palec k ocenění.Taky dobře.
M.


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

.
Dvanáct let zkušeností


Příspěvek z konference Autopatie 2015

Uvedu jen tři případy, ačkoli jich mám v širším okruhu rodiny a známých víc, od malých dětí, které sotva prsknou do trychtýře lahvičky, až po babičku 80 let, která má radost ze života po SV (slina var) 1,5l 1x týdně a je ve velmi dobré kondici. Z každé metody jsem vybral jeden případ, nekomplikovaný, jednoduchý a úspěšný.

Počátky autopatie - bez varu

Já, 2003 – potíže: cca 3x ročně antibiotika, angíny, záněty nosohltanu, záněty pravé kyčle, ječná zrna opakovaně na obou očích, akné, pocit suchého nosohltanu, chronický zánět mandlí – čepy, problém s očima, naměřeno půl dioptrie, bolesti kloubů.

AP slina 6 l, ohromný pocit přívalu energie, odstupu a nadhledu nad každodenními problémy, AUT podána v den nástupu zánětu nosohltanu, v té době horečka 39, večer, ráno 37, za 3 dny bylo po zánětu. Pak několik reverzních symptomů, účinek cca 3 měsíce, pak dvojnásobek vody 12 l, vždy jsem poznal, kdy zopakovat dvojnásobek, dostal jsem se až k 50 minutám pod pramenem ( nebo filtrem).

Všechny potíže vymizely během necelého roku, oči do 4 měsíců bez potíží.

Velký úraz páteře a hrudníku – pád na lyžích 2004, AUT urychlila léčení, vyléčen bez následků.

Během opakování AUT s vyšším ředěním došlo k opakování reverzních symptomů: zánět nosohltanu a dutin, které samy odezněly po 2 -3 týdnech.

Až do roku 2010 bez zdravotních problémů.

Autopatie SV, DV, detoxikace

Žena 61 let, Sudekův syndrom, učebnicový případ sestupu zdraví „po schodech“.

Jako malá angíny 8-10 x do roka, několik let po sobě (antibiotika), v 17 operace krčních mandlí a angína se nikdy nevrátila, již nikdy neměla vysokou horečku. Zato se objevily omračující migrény, nervově labilní, ve 40 letech diagnostikována angína pektoris. Pak nádor ve skalní kosti s útlakem na oční nerv, 2x operace po 2 letech pro růst nádoru, ozařování, pak operace štítné žlázy. Následuje v roce 2011 zlomenina zápěstí a rozvoj Sudekova syndromu. Po absolvování rehabilitace v Kladrubech přetrvávající bolesti a ztuhlost.

Autopatická lahvička:

1. týden denně SV 1,5l

2. týden SV 1,5l každý druhý den střídat s DV 1,5l

3. a 4. týden SV a DV po 3 dnech 1,5l

5. až 8. týden 1x týdně DV 3l střídat se SV 3l

9. až 12. týden 1x týdně DV 6l střídat se SV 6l

Již po týdnu zmizely omračující migrény a po dvou týdnech bolestivost zápěstí, cit a hybnost se vrátily v plném rozsahu.

Prána 5

15 let, studentka gymnázia.

Poslední rok velmi často nemocná, prakticky po jakékoli zátěži bolest v krku, fleky na jazyku, bolest hlavy, únava, deprese.

Léčena homeopaticky, autopatie SV, bez výrazného úspěchu.

Podána prána 5, 45 s pod filtrem (1,5 l), okamžitý vzestup energie, pocity sprchy energie až k pasu, chuť do života jako dřív, do týdne reverzní symptom – bolest v krku, za pár dnů zmizel, pak bolest hlavy, která také zmizela, ihned začala trénovat 2x týdně oblíbené karate a 3 týdny byla bez potíží, nabitá energií, akné se zlepšilo o 60%, ustoupilo z čela, obličeje…. Po 4 týdnech relaps, týden upadající energie, deprese, bolest hlavy.

Prána 5 1l, opakující se pocit okamžitého přívalu energie, tentokrát až po dolní končetiny, příval chuti do života, radosti a inspirace (studuje klavír a výtvarný obor na ZUŠ), vše silněji než poprvé. Stále je ve vysoké zátěži, prakticky denně koníčky, do večera studium a domácí povinnosti. Je radostná, veselá, cítí, jak se vrací po 7 týdnech bývalá kondice (samozřejmě že je to také adaptací na fyz. zátěž v tréninku karate), dívá se na věci s nadhledem, nenervuje se z každé komplikace…

http://www.autopatie.cz/dvanact-let-zkusenosti/


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od hanka »

Odpověď Bobině z vlákna MMS - Zkušenosti uživatelů. http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 86#p136186
Bobina píše:Mám hrůzu vysadit prášky......O autopatii jsem přečetla celé vlákno,dokonce jsem si koupila i sterilní lahvičky,tak to musím tedy zkusit i Pota mi to radil.Já pořád prostě nechápu,proč mám deprese,když mám úplně všechno co si můžu přát. ..

Antidepresiva se nesmí vysazovat, dokud za ně není plnohodnotná náhrada a i pak jenom postupně ubírat, nejlépe pod dohledem lékaře!
Kvůli příčině vzniku depresí se netrap, nemusí to být tím, že bys byla nešťastná, ale obvykle chybí potřebný hormon (tělo ho neumí tvořit) tzv. hormon "štěstí" (antidepresiva ten hormon většinou dodávají).

Autopatie se může provádět současně s užíváním léků, proto bych se jí nebála, neuškodí Ti, maximálně může pomoct :) . Poota radí dobře :good: , ale na Tvém místě bych šla raději více na "jistotu" - t.zn. přes autopata, nebo když samoléčením, tak s Autopatií důkladně obeznámena a s pomocí Autopatické lahvičky (vyhrazené pouze pro Pránu).

Více o autopatii se dozvíš zde
- rozhovor s. J. Čehovským o autopatii
- Chronický strach J. Čehovský
Odkazy na svědectví:

http://www.autopatie.cz/svedectvi/video/page/2/

Ahojky, Hanka


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Bobina
Zasloužilý člen
Příspěvky: 278
Registrován: ned 06 led 2013 12:50
Bydliště: České Budějovice
Dal: 127 poděkování
Dostal: 221 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od Bobina »

Díky hani.A ke komu mohu jet?Kdo mě to naučí?Pojedu klidně až na kraj světa :D


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od hanka »

Bobina píše:..Kdo mě to naučí?Pojedu klidně až na kraj světa :D
Můžeš si vybrat :) :

http://www.autopatie.cz/
Poradna v Praze
http://www.autopatie.cz/o-autopatii/poradna/
Mapa poradců
http://www.autopatie.cz/mapa-poradcu/

Držím Ti palečky, :lol: Hanka


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
sisa
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1178
Registrován: ned 16 kvě 2010 9:34
Bydliště: Praha
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od sisa »

Bobino, jestli si můžeš udělat výlet do Prahy, objednej se rovnou k panu Čehovskému staršímu. Budeš sice čekat asi 2 měsíce, ale stojí to za to. :-)


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Léčení v rodině

Příspěvek od milda »

Léčení v rodině

Příspěvek z konference Autopatie 2015, leden, hotel Pyramida, Praha

Autopatii aktivně používám jako léčebný postup u rodiny a blízkých necelý rok. I když věřím, že nemoc je ukazatel, že se máme zastavit a něco změnit, způsob života, stravu a mnoho dalších věcí, některé z nás zavedla do prostoru, kde nevidíme a neslyšíme. Autopatii vnímám jako průvodce k nastartování a posílení vlastní změny, a tím pádem k uzdravení. Chci se nyní s vámi podělit o dva případy, které stále autopatii praktikují.

První se týká paní ve věku 72 let. Před třemi lety nastaly problémy s usínáním pravidelně každý druhý den. Dále s nechutenstvím, bolením hlavy každý den, střídáním krevního tlaku. Došlo to až do stavu, když se jí jeden den nechtělo žít a druhý den byla hyperaktivní. Prožívá dlouhodobě pocity strachu o blízké. Z léků užívá půlku Prestaria na krevní tlak. Před rokem prošla protiparazitární kůrou, ale projevy se nezmírnily.

Hned po přečtení knihy Uzdrav se s autopatií jsem jí koupila lahvičku a podle uvedených postupů vysvětlila, co má dělat. Začala aplikovat slinu a dech (dohromady) var 1,5 l 2 x do týdne.

Během jednoho týdne ji přestala bolet hlava.

Třetí a čtvrtý týden – 1x za týden – slina a dech var 1,5 l.

Druhý měsíc 1x za týden slina a dech var 3l. Začaly se ozývat staré bolesti – klouby, rameno.

Třetí měsíc 1x za týden slina a dech var 3l.

Zlepšilo se usínání, změny nálad přetrvávají v mírnější formě, jejich pravidelné střídání.

Nová lahvička.

Čtvrtý měsíc – 1x za týden, střídat dech var 3l a slina var 3l.

Další měsíc – 1x za týden dech a slina 6l.

Má pocit, že je to moc, snižujeme na 4 l a střídáme slina a dech var.

Začala pociťovat ve svém letargickém dni ( při pokračujícím střídání nálad) dopoledne víc energie ale odpoledne má těžké nohy a chce se jí spát, usíná u TV.

Před autopatií každý druhý den nechtěla s nikým mluvit, nechtěla chodit ven. Dnes má sílu jít ven, na zahradu, dělat běžné činnosti a přibrala 5kg.



Druhá blízká žena v mém životě – věk 61 let

Historie:

Od roku 1980 léčba rýmy- chronická rýma.

1980 – ztráta čichu.

1988 – alergie – opuchlá víčka horní i dolní.

1994 – léčba na plicním, problémy s průduškami, kašel, diagnosa astma.

Přestává naplno pracovat – částeční invalidní důchod.

V roce 2002 poprvé operace polypů v nose.

2006 – další operace polypů a čištění čelných dutin, úprava přepážky nosu.

V rodině má pocit pátého kola u vozu.

Celou dobu léčena léky, kortikoidy, užívá hormon na štítnou žlázu.

V lednu 2015 je objednána na třetí operaci polypů, ale lékařka jí říká, že by měla jít dřív, protože jí polypy brání v dýchání a už jsou tak velké, že vylézají z nosu.

S autopatií začíná v době, kdy se cítí bez energie, každý den si stříká do úst Ventolin, aby mohla dýchat. Má dlouhodobě zvýšenou teplotu .

15.6.2014 – začátek autopatie, vařená slina a dech dohromady, 1,5 l, večer.

Hned na druhý den ráno silný projev – začala hustá žlutá rýma a z koutku očí vytékal hnis. Pokračovala celý týden každý den, vařená slina a dech 1,5 l. Celý týden silné projevy jako první den. Hned první den se jí lépe dýchalo nosem.

Po týdnu kontrola u lékařky na ORL, která konstatovala, že polypy, co ucpávaly pravou nosní dírku, se z velké části ztratily. Také dodala, pokud by to takto pokračovalo, nemusí být operace.

Další týdny 1,5l každý druhý den, slina a dech var.

Za měsíc začala cítit posekanou trávu a významně se zlepšil pocit chuti.

Druhý měsíc 2x do týdne 1,5 l slina a dech var.

Třetí měsíc dovolená v Itálii s rodinou, teplota, kašel, opar u nosu a nad rtem. Slabší čich, rýma, pocit těžkého dýchání, bolesti hlavy.

Třetí měsíc 1x do týdne 2l dech a slina var.

Nová lahvička. Střídavě 1x do týdne 2l dech var a 1x do týdne 2l slina var.

Kontrola u lékařky – operace v lednu 2015 není nutná. Cítí se plná energie.

http://www.autopatie.cz/leceni-v-rodine/


jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

milda píše:
proud píše:Doplnujici otazecka: co je "AL"??
Autopatický lék. :D
Nebo taky "autopatická lahvička".


jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

milda píše: Je vidět, že Čehovský už úplně upustil od původní metody podání "jednou za uherský rok", ale podává AL naopak velmi často
Fungují obě metody, při výběru je možno použít třeba kineziologický test k určení jak potence, tak intervalu. Co se týče četnosti podání, tak "jednou za uherský rok" se používalo velmi často do doby, než se masově rozšířily mobily. Zkušenosti ukázaly, že vyzařování mobilu snižuje účinnost homeopatik v jejich bezprostřední blízkosti. Takže se preventivně podává častěji. Lze samozřejmě upravit četnost podle reakcí klienta, pokud se stav vyvíjí k lepšímu, není nutno podávat nic. Ale někteří klienti jsou pohodlní, jiní nevšímaví, další nejistí, ... A jsou zvyklí brát prášky v pravidelných intervalech a pravidelné podávání s tímto zvykem souzní.


jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

Bobina píše:O autopatii jsem přečetla celé vlákno,dokonce jsem si koupila i sterilní lahvičky ..

Sterilní lahvičky jsou nejisté, manipulují s nimi lidé, i v lékárně je lékárnící berou do ruky. Doporučuji používat strojově vyráběné a strojově balené plastové štamprlky. Těch se nikdo nedotkl, osvědčily se a navíc jsou levné. Ono totiž nejde o sterilitu bakteriální či virovou, ale o sterilitu informační.


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

:D Jirko, dobře, že jdeš... :D
čubině vyndávám každý den dvě klíšťata, na zahradě se objevujou mšice.....
tak se chystám uvařit nějaký to klíště + voda bez bublinek z Lidlu, ale jak, aby to fungovalo dobře?
Poraď! ;) :D :pivko:


jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

No z klíšťatama nemám zkušenost, jen z rostlinama. Ale udělal bych to takto, aby to bylo co nejjednodušší: Zabij klíště, rozmáčkni jej, uvař jej a pak potencuj v štamprlce. No a k tomu vaření použij vyžíhanou ne příliš starou keramickou nebo kovovou lžičku. Já mám zkušenosti s keramickou, doktor Lebenhart píše i o kovové. Voda klidně z vodovodu (je odzkoušeno), ředil bych podle Korsakova C20-30. Pak jí to nalij na čumák a sobě na ruce. Pokud se zadaří, třeba nepůjdou i na Tebe.

U mšic bych použil napadenou větvičku s mšicemi, ať je tam informace o rostlině i o mšicích. Jinak se zdá, že u rostlin a řekl bych i u klíštat a mšic se nemusí tak striktně dodržovat informační hygiena, tedy klidně bez šátku přes ústa.

Pokusy s rostlinami nemají 100procentní výsledky. Ale domnívám se, že je to běžná věc, jen ti, co o autopatii a dalších metodách píší, uvádí jen ty excelentně vyřešené případy, aby si přitáhli klienty. Ale i oni mají případy, se kterými ani nehnuli, nebo je vyřešili jen částečně. Na tento fakt nás kdysi v 90tých letech upozornil Jiří Janča a doplnil, že to platí pro všechny, včetně jeho.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“