Magneto píše:MÁŠ NĚCO, CO BYS MOHL UKÁZAT? Odpověz prosím Ano/Ne ???
Promiň mi moji upřímnost, ale Tvoji otázku považuji za chybně formulovanou a navíc naprosto zbytečnou - objasním proč.
Vyjděme z předpokladu, že Adam má nebo nemá něco co by
mohl ukázat.
Kdyby to měl a chtěl to ukázat, tak by to prostě už udělal.
Pak to taky může mít, ale buď vůbec a nebo zatím to ukázat nechce, takže je zbytečné to z něj dolovat.
Jak by Ti asi byla platná odpověď: "Mám, ale neukážu."
Asi stejně jako: "Nemám nic na ukázání."
Z vlastní zkušenosti vím, že vylézt na veřejnost s něčím, co nelze podepřít nezpochybnitelnými fakty, je silně nerozumné, zvlášť když je to něco nečekaného nebo překvapivého. Obvykle se na to vrhne několik lidí, kteří už v daném oboru mají vytvořen nějaký, obvykle silně jiný názor, který sice v dobré vůli, ale přece jenom na škodu vlastního smyslu věci, začnou na úkor toho "nového" dost vehementně prosazovat.
Tím neříkám, že třeba nemůžou mít pravdu, ale říkám to, že prověření nebo dopracování toho nového názoru to rozhodně neprospěje a chuti něco neotřelého zveřejňovat už vůbec ne.
Za daleko rozumnější považuji o podobných věcech diskutovat prostřednictvím SZ.
Už jsem to tu někde nejspíš zmiňoval - rozhodně bych se přimlouval za dvě věci:
- neznechucovat předem nikoho, kdo přichází s něčím neotřelým, ale snažit se ze všech sil jeho ideu podpořit a rozvinout - a nebo se k tomu nevyjadřovat
- formulovat přesně a jednoznačně, aby se předešlo zbytečným přestřelkám a vysvětlování
Zdravím - poota