Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Draslík - základní fakta

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

HCl a draslík

Příspěvek od Merlin »

Chronický nedostatek draslíku (hypokalemie) má kromě nedostatečné tvorby HCl i spoustu dalších nepěkných dopadů na zdravotní - či spíš nezdravý - stav organizmu.
Poněkud "učené", ale možná tu někteří najdou i pár slovíček z vlastní diagnózy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

S předchozím článkem

Příspěvek od Merlin »

úzce souvisí shrnutí a vykreslení vlastních problémů, které kdysi publikoval dnes už zesnulý Joe Vialls. (Někde to tady už je, ale úplně to zapadlo.)
Jak vyplývá z jeho popisu, zcela zjevně trpěl nejen chronickým nedostatkem draslíku, ale současně i výpadkem tvorby HCl. S příjmem draslíku se stav postupně upravil. Je možné, že kdyby v překlenovacím období užíval HCl, jeho stav by se zlepšil mnohem rychleji. Takto to lze vidět v úplně jiných souvislostech.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Draslík - základní fakta

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Tak jsem se domák od neznámého hodňouse na "Doktorce" (okupované parasity nejhoršího paralytického ražení), že článek o draslíku, který tu Gewo dal před časem anglický v odkaze v HCL - Základních faktech(?), existuje přeložen velice dobře do češtiny.

http://www.ironpower.cz/index.php?optio ... n&Itemid=2

K tomu bych podotknul, že už týden solím výlučně chloridem draselným, do stejné slanosti jako kuchyňskou solí a to na vaření i přisolování a zatím mohu jenom říct, že se cítím jaksi čipernější a jaksi lépe. Taky se cpu neaktivovaným MMS cca 20 kapek v kafi do práce pěkně oslazeném, vypitém na 4x. Sladit jsem ho začal, aby breberkám otevřel cukr tlamičky a aby při tom hltání baštily i to neaktivované MMS. Kyselinku si prý vyrábí samy. ;)

Chlorid draselný jsem koupil skutečně jako změkčovací sůl na vodu 25 Kanadských dranďáků za 20 kilo, (no jo, ne 40 kg, utnul jsem se v odhadu) a jde to ve velice hrubých kusech, zhruba velikosti poloviny malíčku. Melu to na plotně v kastrolku a to tak, že to rozpustím ve vodě co se toho do vody (vroucí) vejde, ma vejde se dost, a vyvařím. Vyleze z toho jemná sůl, která se po hrubém vyvaření musí nechat v rendlíku na mírňounkém "plameni" dosušit.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Draslík - Základní fakta

Příspěvek od milda »

Slavek Krepelka píše: K tomu bych podotknul, že už týden solím výlučně chloridem draselným, do stejné slanosti jako kuchyňskou solí a to na vaření i přisolování a zatím mohu jenom říct, že se cítím jaksi čipernější a jaksi lépe. Taky se cpu neaktivovaným MMS cca 20 kapek v kafi do práce pěkně oslazeném, vypitém na 4x. Sladit jsem ho začal, aby breberkám otevřel cukr tlamičky a aby při tom hltání baštily i to neaktivované MMS. Kyselinku si prý vyrábí samy. ;)
Dík, Slávku dobrá inspirace. Hned si jdu uvařit kafe :good: :D

Já míchám chlorid draselný s kuchyńskou solí zatím 1:1. Bohužel, za cenu podstatně vyšší.
U nás v Čechách jsou oproti ostatnímu světu jiné cenové úrovně. Tedy ta cenová je o dost vyšší a ta životní zase o dost nižší.... :?

Musím se poohlédnout po alternativním zdroji KCl. :D

milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Draslík - Základní fakta

Příspěvek od milda »

...tak kafe s mlíkem, medem a 12 kapkami MMS1 docela dobrý. A funguje to.
Při říhnutí je cítit z útrob nezaměnitelná vůně. :D

Solaris
Nový člen
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Draslík - základní fakta

Příspěvek od Solaris »

Vysoký obsah draslíku je v černém čaji a pražené černé kávě, takže pár smrťáků denně a je vystaráno. Obsah draslíku v potravinách viz: http://www.prvky.com/draslik-potraviny.html

topolovka
Stálý člen
Dal: 38 poděkování
Dostal: 43 poděkování

Příspěvek od topolovka »

Tak přidám svoji zkušenost s draslíkem. Dlouho jsem měla nedostatek HCL, po doplňování se mi zlepšilo trávení. Jednou jsem předtím skončila při viroze v hypokalemií v nemocnici.
Teď jsem si všimla zajímavé souvislosti. Během dne hlavně sedím a jím jenom ovoce (banány...). Když si večer dám slané jídlo, dostanu za chvíli silné křeče do chodidel. Pomáhá jenom vypití skleničky vody s chloridem draselným.

Kov
Zasloužilý člen
Dal: 90 poděkování
Dostal: 194 poděkování

Příspěvek od Kov »

Draslík ovlivňuje srážlivost krve,nebojíte se,že to s ním přepísknete...?

topolovka
Stálý člen

Příspěvek od topolovka »

Vnímám to tak, že jsem slaným jídlem narušila rovnováhu sodíku a draslíku, proto se dodatečným podáním draslíku do rovnováhy vracím. Potíže se srážlivostí nemám a draslík doplňuji zatím jenom při potížích, možná pouvažuji i o prevenci.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Možná by Ti pomohlo používání soli MARY.
Ta má sodnou a draselnou sůl v poměru 60:40%. Prodává se běžně v Kauflandu a snad i jinde - dívej se po modro-červených sáčcích.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
topolovka
Stálý člen

Příspěvek od topolovka »

Sůl Mary mám, tohle byl případ vyrovnání třeba Nivy.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“