1. pozorování zdravotního stavu /subjektivně/ na podobně starých lidech /cca kolem 50. let/ na koupališti...
tito se mi jeví na první pohled podstatně zdravější, než nekuřáci.Možná zde hraje roli i to, že bývají i podstatně více opálení /nebo se více sluní/, než nekuřáci.
2.Na přímém srovnání zdravotního stavu mých kamarádů /vrstevníků/.../mám 43.let/...neznám ani jednoho, který kouří a má nějaké závažné zdravotní problémy /možná je tají?/...nebo zde hraje velikou roli psychika.
...za to mí kamarádi nekuřáci jich mají požehnaně...stejně jako já.Musím upřímně říci, že dnes lituju, že jsem rozumně nezačal kouřit již zamlada.Za to jsem velice intenzivně do cca 33. let amatérsky sportoval.Pak mě přibrzdila RS.Dnes sportuju méně a závidím mým soukmenovcům - sportujicím kuřákům, v jaké jsou kondici.Určitě zde hraje roli více faktorů...nejen kouření...ale jsem přesvědčen, že rozumné pokouření by mne před RS ochránilo.
3. Znám osobně 10. pacientů s roztroušenou sklerózou.9. z nich jsou celoživotní nekuřáci.Jeden kouřil, přestal a cca do 1. roku RS dostal
![Bang Head :bhead:](./images/smilies/BangHead.gif)
Tak a ted mě cupujte nebo přesunte do jiného vlákna.
![Smoke :smoke:](./images/smilies/icon_smoke.gif)