Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Bolotov

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Bardioc
Starší člen
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Re: HCl-všeobecná diskuze

Příspěvek od Bardioc »

poota píše: Na poňouknutí vlastní tvorby HCl doporučuje Bolotov půl hodiny po jídle si nechat slinami rozpustit na jazyku špetku soli a teprve po rozpuštění to spolknout.
Ahoj, tak tato špetka soli umí i jinou, alespoň pro mně dokonalou věc. Po těžkém jídle (specielně bramboráky), kdy cítím, že mi žaludek chce kopnout zpátky, špetka soli použitá výše popsaným způsobem mi naprosto spolehlivě zavře žaludeční šperklapku. A mám klid. Produkci HCl to zřejmě podpoří, po dvou hodinách mám zase hlad. Když si tu sůl nedám, tak budu celý příští den říhat bramborákový odér, znám se.
Špetkou soli se u Bolotova myslí množství mezi 0,1g až 1g. Nejlépe mořské.

Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Příspěvek od kutil »

poota píše: Na poňouknutí vlastní tvorby HCl doporučuje Bolotov půl hodiny po jídle si nechat slinami rozpustit na jazyku špetku soli a teprve po rozpuštění to spolknout.
Zdravím - poota
Ahojky,
léčebné postupy Bolotova sou jasný a v podstatě potvrzují to co jsme již dříve zjistili v HCl terapii. Protože se mě to osvědčilo, tak proto mu tak bezměrně důvěřuji ;)
Já chtěl jen upozornit na fakt, že ten jeho koktejl působí jinak než sólo HCl a pokud je vlastní tvorba snížena, že se MUSÍ doplňovat HCl bez ohledu na kapky Bk...
Tož ať se nám všem daří
H.v.
PS- pokud netrpíte zrovinka nějakou závažnou chorobou, tak úplně k postupnému ozdravování těla stačí enem ten jeho koktejl :hip:

lena

Příspěvek od lena »

Nitroglycerin a Glycerin je to to same?

Diky za odpoved.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Není, jedná se o dvě naprosto rozdílné látky rozdílných vlastností a právě proto se jejich názvy liší, aby bylo vždy zcela jasné, o kterou z nich se jedná.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Igi
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igi »

Nezasloužil by si Bolotův koktejl už pomalu své vlákno?
Jinak přemýšlím, že si ho taky namíchám, jen nějak nemůžu sehnat kyselinu sírovou (raději bych i nějakou nižší koncentraci abych neudělal díru do podlahy k sousedům :-D ) a nitroglycerín taky bez receptu asi neseženu. Kde to sehnat?
Našel jsem už i namíchaný Bolotovův koktejl zde: http://www.azvita.cz/cs/ostatni/146-bol ... 000ml.html ale mají tam pěkně přemrštěné ceny. Tam bych to vzal jen kdybych nesehnal ingredience..

felda
Zasloužilý člen
Dal: 94 poděkování
Dostal: 175 poděkování

Příspěvek od felda »

prosím tě , to je skutečně Onen koktejl, - tohle má cenu tak 50,- Kč

felda
kutil
Zasloužilý člen

Příspěvek od kutil »

felda píše:prosím tě , to je skutečně Onen koktejl, - tohle má cenu tak 50,- Kč
Ahojky,
když si to otevřeš a přečteš si složení koktejlu tak je to Onen koktejl....
Jak je vidět, tak někteří "zlatokopové" jsou v tvorbě cen nepřekonatelní :bhead:
Na druhou stranu nás nutí do soběstačnosti a Urob si sám ..... což je dobře
Vydržať
H.

jani
Zasloužilý člen
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Bolotov

Příspěvek od jani »

Možná su trochu detailistka, ale mám otázku. V Bolotově balzámu je uvedeno 1dcl vínového octa, někde jsem tu zahlédla, že je možnost použití i jablečného octa - v knize jsem zmínku o jablečnáku nenašla :dknow:

kutil
Zasloužilý člen

Příspěvek od kutil »

jani píše:Možná su trochu detailistka, ale mám otázku. V Bolotově balzámu je uvedeno 1dcl vínového octa, někde jsem tu zahlédla, že je možnost použití i jablečného octa - v knize jsem zmínku o jablečnáku nenašla :dknow:
Ahojky,
všichni jsme zbyteční detailisti.
Ale když se zamyslíš nad obsahem knihy, kde se celou knihou táhnou zkvašené, tedy částečně zoctovatělé bylinky a potraviny, tak bych v tom nehledal žádný problém a klidně bych použil i tzv. zvrhnutý zoctovatělý kvas na pálení slivovice :laugh:
Osobně si myslím že pro nás to nejdůležitější je to přidání kyseliny sírové k HCl ...... tu nikde kromě Bolotova v podobných receptech nenalezneš :shock: (hlavně s vysvětlením proč?)
Samozřejmě že složení celého koktejlu je nutno alespoň přibližně dodržet!

Chce to enem vydržať
H.v.
PS- u mně zatím vše OK, vypadá to že to opravdu funguje :hip:

sisa
Zasloužilý člen
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Příspěvek od sisa »

Ahoj, jsem Kutilovi nesmírně vděčná, že mě nasměřoval na Bolotova, koupila jsem si i knížku, vše, co tam je, mi dává smysl.
Kdysi jsem četla knihu MUDr. Kwasniewskeho, je to polský vojenský doktor, který celý život studoval složení potravin a jejich vliv na zdravotní stav lidi. Dokonale měl nastudované, jak funguje lidské tělo a jaký vliv na zdraví mají různé potravimy. Přesně jako Bolotov.
A stejně jako on, přišel na to, že nemocné lidi, často v posledním stadiu rakoviny, se nezvykle rychle léči stravou, kterou oficiální medicína straší, jak je nezdravá a jak škodí.
Všem nemocným podával jídlo složené z vajíček, slaniny, masa, sádla atd, t.j. stravy, která okyseluje tělo a oficiálně je příčinou nádorového bujení. A oni se uzdravili.
Samožřejmě uřady si na něho došláply, lehké to neměl a ani dnes asi nemá, jde proti proudu.
Jeho výzkum je v podstatě stejný s Bolotovem, nenacházím rozpor.
Ta kniha mě naprosto uchvátila, přišla jsem na ni, když jsem po sdělení diagnózy hledala informace, jak dál. A po operaci nádoru jsem se takto i stravovala, i v nemocnici. Bohužel pak mě semlela doktrína odkyselení a já odkyselovala. Až do chvíle, kdy odkyselení zpochybnil Jim Humble. Pak mi to začalo vrtat hlavou a teď to potvrzuje i Bolotov.
Jinak, kdo by měl zájem přečíst si knihu MUDr. Kwasniewského, moc doporučuji. Nenechte se zmýlit názvem knihy. :-)
Mě na něho navedl článek na Orgonetu:
http://orgo-net.blogspot.cz/2013/11/jan ... dieta.html

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

....... jan-kwasniewski-optimalni-dieta

http://www.ulozto.cz/x1oCFWr/jan-kwasni ... -ebook-pdf

.......... 430 stran........
V 1. části Optimální diety, nazvané Interview-řeka, dr. J. Kwaśniewski prezentuje svou teorii optimální výživy, založené na správném poměru tuků, bílkovin a sacharidů ve stravě. V 2. části se dopodrobna věnuje léčbě některých nemocí. Publikace také obsahuje předpisy na jídla připravena v souladu se zásadami optimální diety, příkladový jídelníček na první dva týdny optimálního stravování, tabulky výživných hodnot potravinářských výrobků (i výrobků českých firem StonAl a Masokombinát Martinov). Přesvědčivým důkazem mimořádné úspěšnosti léčby optimální dietou je závěrečná část - Kniha "zázraků", která obsahuje sdělení pacientů dr. Jana Kwaśniewského o jejich fantastickém uzdravení.

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Kwasniewski

Příspěvek od hanka »

Ahoj siso, o Kwasniewského Optimální dietě jsem na fóru už pár slov napsala - http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 53#p124153
Dieta není tak úžasná, jak vypadá, je třeba ji brát s rezervou - mám s ní osobní zkušenost. Držela jsem ji před lety na doporučení mého diabetologa (který byl jejím velkým fandou), tuším 14 dnů, déle to prostě nešlo.. bylo mi špatně už jenom při pomyšlení na další jídlo. Asi nejsem vhodný typ na tuto dietu ;) .
Ale každý jsme jiný, možná druhému bude vyhovovat, akorát lidem s poruchou metabolismu bych ji skutečně nedoporučovala... :bad:..
Hanka

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Kwasniewski

Příspěvek od Slavek Krepelka »

hanka píše: ... akorát lidem s poruchou metabolismu bych ji skutečně nedoporučovala...
Ony to nemusí být poruchy metabolismu, ale jednak "krevní skupina" a jednak mentální nastavení.

S laskavžm pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Kwasniewski

Příspěvek od poota »

hanka píše: Asi nejsem vhodný typ na tuto dietu ;)
Tam je právě ten "zakopaný pes"!
Jak to tak vypadá, tak je několik základních typů lidí s rozdílným způsobem optimálního stravování.
Právě proto dieta, která vyhovuje jednomu může být snadno nepřijatelná pro jiného.
Takže za nejlepší považuji si na vlastní žaludek vyzkoušet jak dalece co snášíme nebo taky ne - maso, uzeniny, pečivo, mléko, sýry, vajíčka, zeleninu, ovoce atd. - a podle toho se pak řídit.
Tedy ne z hlediska toho jak nám to šmakuje, ale hlavně z hlediska trávení, tedy jak dalece nám je po tom třeba těžko a nebo jestli se po tom cítíme lépe.
Další roli taky hraje to, jak splácáváme dohromady suroviny, které vyžadují rozdílný způsob trávení. Určitě jinak se tráví maso, jinak knedlíky, jinak zelí a jinak sladký moučník. Když to do sebe nacpeme najednou, tak naše "zažívací roura" se musí rozhodnout pro jeden z těchto módů, kterým tu směsku začne trávit. Takže nějakou část bude trávit optimálně, jinou poněkud hůře a něco bude třeba muset počkat až "na pak".
Situace, kdy budeme jíst najednou jenom složky, které se tráví "stejně", bude mnohem příznivější, ale musíme na to dávat pozor, až budeme testovat jednotlivé druhy samostatně. Takže můžeme snadno zjistit, že třeba po řízku s bramborovým salátem je nám těžko, ale samotný řízek či dva trávíme snadno a příjemně, stejně jako třeba dvojnásobné množství samotného bramborového salátu.
Dalším úskalím je náš zvyk začínat oběd polévkou, která nastaví nějaký trávicí mód a současně naředí trávicí šťávy - například v Asii je běžnější jídlo polévkou končit.
Takže hlavní je nenechat se zbaňkat na nějakou dietu, která někomu zázračně pomohla - vyzkoušet, ale hlavně posoudit.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
sisa
Zasloužilý člen
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Příspěvek od sisa »

Ahoj Hanko, u všeho se najde někdo, komu to nebude vyhovovat. I když si myslím, že chyba bude na našem přijímači a vliv na to bude mít více faktorů :-) Všechno je potřeba vychytat.
Ale tady jde o zjištěný fakt, že tělo by mělo být zdravé, pokud budeme stravou dodávat stavební materiál, který potřebuje. A ten je závislý na vědomostech, jak který orgán nebo systém v tělě pracuje.
V podstatě je to jednoduché, přišel na to Bolotov, přišel na to Kwasniewsky, dobrým směrem jde i Jim Humble a určitě i hodně jiných lidí,. jen se tyto myšlenky a vědomosti systematicky zahrabávají pod koberec.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“