milnem píše:....Nemáte ještě nějaké jiné řešení nebo nápad?.
To je "radost" mít takového souseda, asi bych mu zakryla výhled do zahrady třeba vysazením ačokči , pnoucích fazolí apod..
Na chodníčky u záhonů používám oboustrannou plečku, která má z jedné strany zuby na pletí a z druhé strany řeznou plochu, kterou se plevel podřezává. Musí být dobře nabroušená, aby lehce zajela i do vyšlapaného chodníku. Mám ji na dlouhé násadě, abych se nemusela ohýbat a přitom mohla na násadu pohodlně přitlačit. Práce s ní je jednoduchá, lehce podřežu každý plevel (dokonce i trsy trávy) a oříznu i okraje vyvýšeného záhonu. Při jednom projedu i záhony .. Když s ní pracuji, vypadá to, jako že chodníky jenom zametám
. Podle toho, kolik plevele je, ho buď současně hrnu (smetu) na hromadu a odnesu do kompostu, nebo ho nechám ležet na chodníku (když je ho jenom trochu), uschne tam. Má jedinou nevýhodu - řezná plocha se musí často brousit. Ale s elektrickou bruskou je to brnkačka
Laikovo řešení (pootův systém) se mi líbí, letos jsem za tím účelem také založila pokusný záhon, ale až po sezóně - vyhloubila jsem ho na výšku rýče (asi 20 cm), házím tam sklizenou nať ze zeleniny, nadrcené větvičky ze stromů, pokosenou trávu, přidávám spadané listí. Nakonec ho zasypu vyndanou hlínou a přikryju netkanou textilií. Příští rok zkusím záhony také prostřídávat ....
Ahoj, Hanka.