IU píše:mám (dnes) dvě otázky, zajímají mě vaše názory:
1) vizualizace... musím vidět vše reálně svýma očima za zavřenými víčky, nebo to stačí vidět v hlavě, pomocí dokonalých představ?
2) léčit sebe i druhé je Boží dar, co získá jen pár vyvolených, a nebo se to může naučit každý, když se bude pilně "učit"?
děkuju
Tento příspěvek i ty další jsou staršího data, stále hledáš odpověďi?
Možná bych Ti k tomu mohl něco zdělit....také jsem dlouho hledal
Už jsi narazila na toto?:
http://www.kirpalsingh.cz/index.htm
Nebo toto?:
http://www.santmat.net
Měl jsem v tom všem velký zmatek, ale studoval jsem to několik let v ašramu a také meditoval, s výsledkem jsem velice spokojený. Chtělo by to znát angličtinu, bez té se toho moc nedozvíš, protože v čechách nemá moc lidí opravdové zkušenosti a když tak zprostředkované (naučené) a né vlastní praktické.
S hledáním toto učitele to je jednoznačný, jsi přitahována tím co konkrétně potřebuješ. Záleží na tom co od všeho konkrétního očekáváš? Bohužel se to tady teď nedá vysvětlit v pár větách, mě je 42 a trvalo mi celý ty roky než jsem byl zralý na to abych učinil určitá rozhodnutí jež mne vedla pro mne tím určitým směrem. Dostal jsem se k tomu vlastně oklikou, vůbec jsem to takhle nechtěl, ale osud to tak pro mne zařídil...protože jsem to hrozně chtěl, už od malička i když jsem vlastně nevěděl co hledám.
2)
léčitelské schopnosti mohou být přeneseny z minulých životů, nebo se nechají naučit, ale proč bys to chtěla? pro peníze?
Pokud to opravdu chceš cestu si k tomu najdeš. Pokud ti můžu poradit nechtěj pomáhat
duchovně, energeticky druhým, snaž se pomoct nejdřív sama sobě a získat více informací a poté praktických zkušeností. Pomoci duchovně druhým můžeš jedině tak, že přesuneš jejich karmy na jinou dobu, ale sama si tím zaděláš na karmické potíže v budoucnu. Ano nějací vyjíměční lidé mohou vzít karmu druhých na sebe a pak ji odevzdat ve vyšších regionech když tam mají přístup....
1) vizualice (představivost) jsou k ničemu, musíš otevřít třetí oko k čemuž vedou jógistické disciplíny, proč bys to ale chtěla? (jak čtu nějaké vidění máš) Bez vedení se s tím určitá část lidí co to dělají intenzivně nebo k tomu mají karmické předpoklady dostane do problémů. Až budeš mít problémy nikdo ti nebude schopný pomoci, budeš na práškách od psychiatra a budeš v lepším případě případě schizofrenik a v horším spácháš sebevraždu. Pak ti pomůže jen Bůh, nebo si to budeš muset odžít jako špatnou karmu v následujících životech.
Ale to všechno má svůj účel, někteří lidé hledají odpovědi a před ničím se nezastaví a jednou najdou.
Pokud umíš anglicky, doporučil bych ti tohle:
http://www.kirpalsingh.cz/books_pdf/crown_of_life.pdf
Je to srovnávací studie jóg, takový základní přehled co lze jakou jógickou cestou dosáhnout.
Tohle jsi četla?
Cesta mistrů od Dr.Julian Johnson, je bohužel vyprodaná tak jedině bazary nebo knihovny, je to taková klasika o mysticismu.
Obě knížky jsou srovnávací studie k SantMat, takže to je tím celý cinklý, ale jako alespoň nějaký zdroj informací jsou dobrý.
V principu lidé co se zabývají těmito věcmi dělají dvě věci, jedni chtějí získat nadpřirozené schopnosti a ti druzí hledají Boha.
Ti první za to musí zaplatit penězmi, ti druzí to dostanou zadarmo aš nadejde jejich čas (někdy se stačí upřímně pomodlit)
Nedivím se ti, že jseš zmatená. Od začátku věků to byla taková hra, dokud jsi spokojená a neznuďěná s pozemským životem a nic ti neschází, ale po nějaké době se mohou dostavit problémy, pochybnosti, otázky a člověk se ptá jaký to má vše smysl? Bůh to tak vytvořil, protože chtěl aby jsme se jednou k němu vrátili. Ale ta touha po tom, to chce čas, mnoho životů.
Je toho mnohem více, pokud máš zájem dozvědět se z tohoto soudku ozvi se třeba přes SZ.