Největší chyba v Tvém postupu je to, že je to ten BOJ, že se svým tělem bojuješ. Přitom je Tvoje tělo ten mnohem chytřejší a schopnější z vás dvou. Ono je vlastně chytřejší než celá medicína i s farmacií a umí věci, o kterých se fyzikům, chemikům a vůbec celé vědě ani nezdá. To všechno je schopné a ochotné pro Tebe dělat, je to Tvůj nejlepší přítel a taky Tvůj nejbližší "člověk" - a Ty s ním chceš bojovat. Připadá mi to jako ten nejhorší nevděk a věřím tomu, že Tvoje tělo se na to dívá úplně stejně, což ještě zhoršuje ten fakt, že všechny potíže které máš, sis přivodil sám svým způsobem života.Kov píše:Nicméně se mi podařilo jídelníček upravit celkem slušně. Je to ale boj,který mi zatím přináší víc stresů než radosti.
Tvoje tělo se s Tvými chybami snaží celý Tvůj život vyrovnávat jak nejlépe umí a Ty se za to k němu chováš jako k nepříteli. Tím mu způsobuješ pro Tebe nepředstavitelný stres, s kterým je pro něj těžší se vyrovnávat, než celým tím zbytkem "technických" potíží, které mu dáváš do cesty. Zkus si to představit tak, že ve svém těle bydlíš, ale ne jako ve vlastním bytě, ale jako v hotelu, který Ti zajišťuje všechny služby. Podle tohohle příměru si svůj apartmán zaneřáďuješ krámy, které tam nemají být a na jejichž "pacifikaci" nemá personál prostředky ani kvalifikaci. A k tomu jsi na ten nešťastný personál hrubý a nadáváš mu za něco, za co nemůže, co jsi způsobil Ty.
Myslím, že to není potřeba dál rozvádět.
Chovej se ke svému tělu jako ke svému nejlepšímu příteli a buď mu vděčný za všechno, co pro Tebe dělá. Přijímej ho takové, jaké právě je a pokud se Ti na Tvém současném stavu nelíbí, tak si uvědom, že je to výsledek snažení Tvého a nikoli Tvého těla. Jenom díky práci Tvého těla na tom nejsi daleko hůř. Když s ním přestaneš bojovat a naopak se budeš snažit mu "dělat radost" něčím, co mu prospívá, i když to bude každý den jenom nějaká maličkost, tak bude šťastné a ze všech sil se bude snažit právě o to, co nejvíc chceš aniž bys na to musel nějak myslet. Dokonce čím míň budeš chtít cokoli změnit, tím snadněji Ti to tělo splní, protože "ví" mnohem lépe než Ty, co je pro vás dva optimální.
To, co Ti doporučuji, je nesmírně těžké na správné pochopení, hlavně proto, že je to tak neuvěřitelně jednoduché.
Zdravím - poota