Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
janeluke

magnetomotory

Příspěvek od janeluke »

rad bych se ucastnil na vyvoji magnetomotoru uz dlouho jsem o tom premyslel myslim si ze ale asi sam neuspeji byl bych rad kdyby nas bylo vic a mohli pracovat spolecne ikdyz treba z 99% muze byt dobre jen 1% muj telefon je 00352691205020 MUJ EMAIL janeluke@seznam.cz

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Kmitání mag. pole

Příspěvek od adam.benda »

Lelek píše:Pro všechny motory (i elektro) platí že mg. pole musí kmitat....
Tohle není výzva k hádce, pouze bych rád podotknul, že není úplně dobrý, uzavírat se do téhle představy... Sám v ruce teď důkazy nemám, ale určitě časem budou. Např. můj projekt magnetikého motoru, který právě v těchto dnech stavím, je založen právě na tom, že magnetické pole nekmitá. Právě bych řekl, že naopak: Zlatý grál mag. motorů je právě v nekmitavém magnetickém poli.., bavíme-li se o autogenních (samočinných) mag. motorech, nikoliv o elektricky buzených strojích. Ohlásím se, jak můj prototyp dopadl.....

adam.benda
Zasloužilý člen

Autogenní magnetický motor BM-01

....takže uklidním ty, kteří o mě začali smýšlet jenom jako o žvanilovi, který jen kecá a nic nedělá. :D Dnes je to třetí den, co stavím svůj prototyp, autogenní magnetický motor s prac. ozn. BM-01. Zařízení má propracovaný teorém, docela dost silně podložený experimentálně, což logicky zvyšuje šance na jeho úspěšné fungování. Pokud půjde všechno jak má, během několika dnů bych ho měl dokončit a následně spustit s velkým napětím, roztočí-li se a udrží-li(!) si svůj výkon. Konstrukce BM-01 je stavěná tak, aby měla dostatečný kroutící moment pro pohánění nějakého připojeného zařízení (obecně bráno... výkon lze dle potřeby změnou konstrukce zvýšit).

Snad už to budu mít hotové, čeká mě teda ještě cesta na chalupu, která by to mohla zdržet a zkomplikuje mi to ještě jeden háček.... každopádně vás budu jak o pozitivním, tak o negativním výsledku informovat.

adam.benda
Zasloužilý člen

PM3

martinq píše:rusové spáchali a dali na web další nápad, velký magnet se pohybuje mezi spoustou malými magnety, mezi kterými je železo, velký přapoluje ty malé a v železe vybudí pole, které pomůže malým magnetům, na amimaci se to točí slušně ...

http://peswiki.com/index.php/Directory: ... Motors:PM3

motor převzat z těchto stránek, doporučuji stáhnout web a offline prohlížet, kdoví kdy zase zmizí

http://science.radioelectronics.biz/
Na sestavu PM3 jsem v tomto tématu fóra poukázal již na začátku..
Trošku se obávám příliš malého kroutícího momentu.. Kdo máte elán, mohl byste se pustit do této konstrukce.. a můj pocit o prakt. nepoužitelnosti mi potvrdit nebo vyvrátit...

lelek
Stálý člen

Re: Kmitání mag. pole

Příspěvek od lelek »

adam.benda píše: Zlatý grál mag. motorů je právě v nekmitavém magnetickém poli.., bavíme-li se o autogenních (samočinných) mag. motorech, nikoliv o elektricky buzených strojích. Ohlásím se, jak můj prototyp dopadl.....
Nerad se opakuji, ale ......
'Moc rád bych se mýlil a budu-li mít pravdu moc mě to nepotěší.'
Všechny moje pokusy byly variací na téma SMOT a můžu říct že tudy cesta nejspíš nevede :(
Držím palce, vydrž a ozvi se ať už to dopadne tak nebo onak.
Lelek

adam.benda
Zasloužilý člen

BM-01 se nepodařilo postavit

Tak mám asi tu nejhorší zprávu ohledně svého prototypu BM-01, kterou vůbec můžu mít..
Trochu se mi načetly nepřesnosti díky domácím výrobním podmínkám a dopadlo to tak, že motor je "zadřený" .. a tak se vůbec nemůže ani rozpohybovat a tak si nemůžu potvrdit ani vyvrátit svou teorii, ze které motor vychází. Předělávky budou dost složité, nebude to na jeden večer, což mě dost odrazuje a strčil jsem tenhle čekšmejd pod postel a vytáhnu ho zase až někdy vychladnu :)
Je mi osobně líto, že jsem nemohl přinést vlastně absolutně žádné výsledky.. ani pozitivní, ani negatrivní..

Sob

Příspěvek od Sob »

S nadšením jsem si pročetl celou diskuzi a čekal na výsledky, bohužel se nic nekoná a já jsem trochu zklamán, že nikdo nedotáhnul žádný motor do konce. Navíc vypadá, že to téměř všichni vzdali. Poslední dobou se zajímám o vše kolem volné energie a měl jsem chuť si také nějaké "hejbátko" vyrobit. Podmínky bych pro to měl, ale nějak opadlo nadšení, protože jsem nenašel jediný důkaz toho, že to opravdu funguje. Znáte někdo zaručeně funkční uspořádání? Jedná se mi o stroje, které se bez dodání vnější energie jsou schopny alespoň udržet v chodu. Všem, kteří poradí děkuji.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Sob

Příspěvek od lajos »

Nechci být moc impertinentní ale milí kolego nechceš trochu moc??
Kolikrát to tady již bylo: jsme v podstatě tady všichni k ničemu, nejsme schopni doporučit jediný perpetum mobile, natož stroj dodávající víc enegie než jsme do něho vložili- pánové fakt styďte se, já se stydím taky.

Sob

Příspěvek od Sob »

Omlouvám se, že můj dotaz tak vyzněl, vůbec jsem nechtěl podceňovat Vaši práci. Naopak si ji velmi cením, nebojíte se jít do bádání v oblasti s nejistými výsledky. Z toho já mám strach, protože mi kolikrát nefungovaly zaručeně funkční věci. Jelikož nejsou z poslední doby žádné příspěvky v diskuzi, měl jsem pocit, že měli všichni neúspěch a vzdali to. Přesto bych rád něco vyzkoušel. Proto jsem poprosil o radu Vás zkušeňejších, který systém zvolit, který by nejpravděpodobněji fungoval, případně jestli někomu něco fungovalo.

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro Sob

Příspěvek od Iv »

Musíš se víc snažit a musí se z Tebe stát takový "potrhlý,rozcuchaný amatérský vědátor".Pak to k něčemu bude dobré a ne hned házet flintu do žita.Před vodíkem jsem pracoval na Adamsově motoru a dnes se budu tímto projektem zabývat opět dál,protože to bude další druhý projekt a mohu Tě ubezpečit že to bude pro úsporu el.energie pro domácnosti.Jen je potřeba věnovat dost velkou pozornost materiálům a hlavně,dostat to do rezonance a puls mít jen 10 stupňů úhlové rychlosti.Dole je ten můj první model.

martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

televize

Příspěvek od martinq »

neviděl někdo zprávu v bedně někdy kolem konce roku 06 o japonské babetě na magnety ??? dozvěděl jsem se o této krátké zprávičce v hospodě, bohužel mi unikla, byla to klasická jednoduchá konstrukce s fe koulemy po obvodu nemagnetického kotouče a stupnující se magnetické pole, při detailu bylo prý vidět, že magnety se natáčejí asi 30° aby změnily směr působení na kouli, nezachytil někdo ??? prý před půl rokem, takže kolem vánoc, ani na netu to nějak nemohu najít ...

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

pěkný video

Příspěvek od martinq »

asi nejlepší co jsem našel, pár železných ložisek (či co to je) magnet fazole a velký kulatý neodym ... krása že ...

magnet motor v autě

homopolární motor, ten si snad dokáže postavit každý

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Koumes
Stálý člen

Magnetická motorka

Příspěvek od Koumes »

drajik
Nový člen

Příspěvek od drajik »

Ahoj všichni,
potom co jsem přečetl téměř všechny příspěvky ,se také zapojuji do diskuse.Zjistil jsem,že tu nanopile stavěl Johnsonův motor.Těm ,které jsem přehlédl ,se upřímně omlouvám. Motor mně upoutal ještě před tím ,než jsem toto forum vůbec objevil.Předně mě zaujalo ,že si dotyčný nechal reaktivovat (1995) svůj patent.Jsem toho názoru ,že se ptákoviny obvykle neopakují ,ale jsou nahrazeny jinými ,ještě úžasnějšími. Skutečnost ,že vedle motoru vytvořil onu kolejovou dráhu (vývojově to bylo asi obráceně) ukazuje na jistý myšlenkový postup.
Samozřejmě jsem si také všiml ,že nanopilovi motor neběžel ,tím se bohužel nelišil jeho motor od mého.V mém případě to patrně způsobilo ,že jsem použil pouze jeden zahnutý magnet (nedostatek času,magnetů,všeho).Myslím,že musí být minimálně 2 o kousek posunuté aby vytvořily něco jako postrkávací jednotku.Nanopilovi motor neběžel asi proto ,že použil zahnuté magnety z nějakého motorku.Přiznám se,že už už jsem také rozebral motorek z jakéhosi atovětráku ,ale pak jsem si uvědomil ,že jsou polarizované naplocho nikoli podélně ,jak káže Johnson.
Na této adrese je detailní popis jednoho jeho motoru ,včetně rozměry okótovaných výkresů.
http://freeenergynews.com/Directory/How ... index.html
Bohužel myslím ,že několik tisíc by stály vyrobit jen ty hliníkové komponenty.Patrně dělané na horizontce a svrtané na jedno upnutí.Celý motor je osazen ,na můj vkus ,mohutnými(asi 25x190x10mm) SmCo magnety (jsou jen nepatrně slabší než Neodimové) ,ale v našich podmínkách by stály asi jako menší automobil. Nejlevnější také určitě nebudou ,na zakázku evidentně vyrobené ,půlměsícovité magnety rotoru.
Koupil jsem si 30 feritových magnetů 40x25x10 a oblepil jimi dokola plechový obvod – uříznutý hrnec 5cm nade dnem. Koupím asi ještě nějaké malé neodimy a opatřím je pólovými nástavci aby vzniklo něco jako ty zmíněné půlměsíce.Také zkusím oslovit některou dodavatelskou firmu ,co by stál magnet na zakázku?
Málem bych byl zapomněl na Koumesovu nejezdící dráhu ,jestli můžeš napiš o tom něco.

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro Drajík

Příspěvek od Iv »

V zásadě na magnetický motor použij prosím Neodymové magnety.Cena je cca. 160,- v rozměrech 20/10 bez DPH,s tím je cena cca180,-,ale pokud chceš něco dokázat tak Ferrity hoď, víš kam.

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“